Kayinpederin Bağkur borcu

Frozen01

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
12.070
57.000
598
Kizlar merhaba ben yurt dışında yasiyorum kayin peder tr de ve bagkur borcu icin görümcem trde kredi çekmiş ve kalan borcuda ariyorlar borc toplam 28 bin liraymis 15 bin lira kalmis eşim bir kac kere onlari aradi. Esime 15 bin kaldi borc ariyoruz diye duyurdular. esim vermeyi hic istemiyor cunki 2 sene önce babasina soyledi kredi cekip odeyim dedi ve babasi kabul etmedi af gelecek dedi simdi yeni ev kurduk ve ben gondermeyi hic istemiyorum. Biz ev kurarken hic kimse yardimci olmadi. Ve esiminde babasiyla arasi iyi degil annesi icin gondermek istiyor, 2000 euro biz gonderek 2000 bin diger kiz kardesim gondersin diyor ama yine sana kalmış yok dersen gondermem diyor,diger gorumcemle dun konustular oda yurt disinda başka ulkede ben 2000 veremem annemi bura getirecem dedi. Ablasida vermeye pekk yanasmiyor, benim pek gonlum yok cunki cok yere borclanacaklar hepsini odeyemezler bizimkini euroya cevirip gondermeleri lazim buda onlar icin ağır olur ben o paranin geri gelecegini hic sanmiyorum ben kirada kaliyorum 570 euro kira oduyorum. Eltime ev yaptirdilar kirasiz evde oturuyor, evlerinin üstünü eşim abisi icin yaptirdi ve o zamanda cok masraf yapmış biz ev kurarken kimsenin yardimi olmadi, eltim eşime dugunumuz olurken gramini yazip bir bilezik vermiş eşim evlerini yaptirdi bu yapilirmi, ben kendi aileme kardesime maddi yardimda bulunamiyorum onlara niye yardim ediyim diye düşünüyorum, kardesimde borc istedi eşim ev kuruyoruz diye vermedi bende eşimi destekledim. Şimdi eşimde beni destekliyor parayi geri alacam diyor ama sanmiyirum gondermezler esim hem kendi evlerinin camlarini hem abisinin evini yaptirdi kayin peder esime s.. r git bu evden dedi. Simdide borcu duyuruyor, ne yapiyim kizlar bana akil verin eşim sana kalmış diyor, diger gorumcelerimde pek yanasmiyor....

Kizlar merhaba ben yurt dışında yasiyorum kayin peder tr de ve bagkur borcu icin görümcem trde kredi çekmiş ve kalan borcuda ariyorlar borc toplam 28 bin liraymis 15 bin lira kalmis eşim bir kac kere onlari aradi. Esime 15 bin kaldi borc ariyoruz diye duyurdular. esim vermeyi hic istemiyor cunki 2 sene önce babasina soyledi kredi cekip odeyim dedi ve babasi kabul etmedi af gelecek dedi simdi yeni ev kurduk ve ben gondermeyi hic istemiyorum. Biz ev kurarken hic kimse yardimci olmadi. Ve esiminde babasiyla arasi iyi degil annesi icin gondermek istiyor, 2000 euro biz gonderek 2000 bin diger kiz kardesim gondersin diyor ama yine sana kalmış yok dersen gondermem diyor,diger gorumcemle dun konustular oda yurt disinda badka ulkede ben 2000 veremem annemi bura getirecem dedi. Ablasida vermeye pekk yanasmiyor, benim pek gonlum yok cunki cok yere borclanacaklar hepsini odeyemezler bizimkini euroya cevirip gondermeleri lazim buda onlar icin ağır olur ben o paranin geri gelecegini hic sanmiyorum ben kirada kaliyorum 570 euro kira oduyorum. Eltime ev yaptirdilar kirasiz evde oturuyor, evlerinin üstünü eşim abisi icin yaptirdi ve o zamanda cok masraf yapmış biz ev kurarken kimsenin yardimi olmadi, eltim eşime dugunumuz olurken gramini yazip bir bilezik vermiş eşim evlerini yaptirdi bu yapilirmi, ben kendi aileme kardesime maddi yardimda bulunamiyorum onlara niye yardim ediyim diye düşünüyorum, kardesimde borc istedi eşim ev kuruyoruz diye vermedi bende eşimi destekledim. Şimdi eşimde beni destekliyor parayi geri alacam diyor ama sanmiyirum gondermezler esim hem kendi evlerinin camlarini hem abisinin evini yaptirdi kayin peder esime s.. r git bu evden dedi. Simdide borcu duyuruyor, ne yapiyim kizlar bana akil verin eşim sana kalmış diyor, diger gorumcelerimde pek yanasmiyor....

bir baba 9 evlada bakar 9 evlat bir babaya bakamaz, ne varki verseniz, sonuçta çöpe gitmiyor, siz değil ama eşinizin bu konuda duyarlı olması gerekirdi,

bir baba 9 evlada bakar 9 evlat bir babaya bakamaz, ne varki verseniz, sonuçta çöpe gitmiyor, siz değil ama eşinizin bu konuda duyarlı olması gerekirdi,
Esim ilk okuldan bu yana onlara bakiyor hem calisip hem okudu gelsin evimde kalsin bende bakarim. Ama bizde ev kurduk 15 bin lirada az para degilki 2 sene once esim oducem dedi, babasi istemedi, esimin onlara cok yardimi oldu evlerini yaptirdi. Ben vermem demiyorum akil danisiyorum, bende 570 euro kira oduyorum...

Tabi ki verdirtmeyin. Siz erkek kardesinize yardim etmemissiniz onun gunahi neydi o zaman.. Esinizin abisi etsin
Evet ben kardesime yardim edemedim onlara neden yardim ediyim. Para bi yana hep bu soru beynimde canim

Esim ilk okuldan bu yana onlara bakiyor hem calisip hem okudu gelsin evimde kalsin bende bakarim. Ama bizde ev kurduk 15 bin lirada az para degilki 2 sene once esim oducem dedi, babasi istemedi, esimin onlara cok yardimi oldu evlerini yaptirdi. Ben vermem demiyorum akil danisiyorum, bende 570 euro kira oduyorum...

kardeşler arada anlaşıp orta yolunu bulabilirler ama oda yok sanırım

Bağkur borçlularına af gelecek, o zaman miktar düşebilir,kardeşler arası halledebilirsiniz.

bilemedim şimdi
baba hakkı önemlidir ama
madem diğer oğluna yağdırmış yardımları onlardan istesin bence
eşin aynen böyle diyebilir
yine de siz bilirsiniz...

hmm. size bir bilgi vereyim 6552 sayılı torba yasayla gelen afda taksitlendirme imkanı da var. Yani kayınpederiniz bu parayı tek seferde ödeyemiyorsa 3-6-9-18 taksitle iki ayda bir ödeyebilir. Böylece kimseden yardım alması gerekmez ;)

Konuyu okurken ilk başta eşinizi ve sizi haksız bulmuştum. Yani anne-baba sonuçta imkanınız varsa neden vermeyesiniz ki, karşılık beklemeden de yardım edilebilir diye. Ama son satırlarda kardeşinizde borç istemiş ve eşiniz aynı şeyi sebep göstererek vermemiş bu durumda siz düşüncenizde haklısınız.

bilemedim şimdi
baba hakkı önemlidir ama
madem diğer oğluna yağdırmış yardımları onlardan istesin bence
eşin aynen böyle diyebilir
yine de siz bilirsiniz...
Diger oglunada esim yardimci oldu evlerini yaptirdi canim ben aileme destek olamiyorsam o neden oluyor haksizlik degil mi? Esim sana kalmis diyor bikmiyorum kafam karışık

Diger oglunada esim yardimci oldu evlerini yaptirdi canim ben aileme destek olamiyorsam o neden oluyor haksizlik degil mi? Esim sana kalmis diyor bikmiyorum kafam karışık
bi kısmını verebilirsiniz canım
içiniz rahat etmiyorsa...

Eşiniz kardeşleriyle ortak halletmeye çalışsın. Baktı kimse yanaşmıyor payına düşeni versin herkesin ağızı kapanır.

rakam epey fazla,kaç kardeş eşiniz hepiniz eşit miktarda bölüştürseniz bağkur borcunu o şekilde ödeseniz...

siz de zor durumdasınız bildiğim kadarıyla. üstelik ev kuruyorsunuz diye kardeşinize vermemişken onun da ailesine vermemeniz adil olan olur diye düşünüyorum. üstelik naparsanız yapın onlardan s... gibi bir küfürü yiyorsunuz. ben yollatmazdm sanırım bilemiyorum.

Kimse yanasmiyor kizlar, esi 2000 ben veriyim 2000 sen ver dedi kiz kardesine oda o kadar veremem annemi g(kayinvalidemi) getirecem buraya dedi gorumcemde yurt disinda kaliyor, bugun aradi esimi sordu bende calisiyor dedim eve gelunce arasin beni dedi ne olacak bakalim. Askind vermek istemiyorum hem yeni ev kurdum kiradayi hemde kardesim borc istediginde esj vermemisti. O yuzden versemde razi degilim

Bence verin emekli olsun yoksa her zaman para isteyecekler ama emekli olunca emekliniz var dersiniz ve para yollamazsınız
yurtdışında yaşıyorsunuz anladım bu kadar katı olmayın bence

Aynı şey sizin kendi babanızın başına gelseydi?

İyi de hiçbir kardeş yardım etmese neyse kızkardeşi kredi çekmiş kala kala 15 bin lira kalmış zaten ne olur gönderseniz emekli olacak adam çok yazık yani bir babaya o kadar evlat sahip çıkamıyor madem evi vardı verdi öbür kardeşine bağkuru nasıl ödeyemiyor parası olsa onu öder ve adam gururlu adam ki biliyor da sorun çıkaracağınızı istemem demiş ama 15 bin lira ile ne büyür ne küçülürsünüz hayır yapmış olursunuz sizin ailenizin ihtiyacı olsa eşiniz istemese göndermenizi ne düşünürdünüz eşiniz kendi parasından gönderecek yani. Çok para da değil ve borç bitecek bitmeyecek bir borç değil taşın altına elini koyması lazım illa karşılık görürseniz mi iyilik yaparsınız bize yardım etmediler, ev vermediler bende yardım etmem. Bence siz yapın iyiliğinizi eşiniz evlatlığını yapsın. Bu yaşa kadar o getirdi büyüttü ama meslek sahibi olmasında ailesinin hiç mi katkısı yok size göre yoktur tabi şimdi eşim tek başına okumuş hiç para vermemişler dersiniz. Allah hiçbir anne babayı evlat eline düşürmesin bu zamanda çok zor evlatlar bile anne babalarına yardımcı olmak için karşılık bekliyorsa vay halimize ağaç kovuğundan çıktı da büyüdü bu çocuklar çünkü Allah herkese hayırlı evlatlar versin.

ne olursa olsun siz karışmayın bence, sonra gelin istemedi yoksa oglum verirdi olur eşiniz söylerse sen bilirsin deyin ben öyle yapardım

Back
X