Kayınpederle imtihanım

Kayınvalidemlerde ilk evlendiğimde sürekli arıyor, her pazar kahvaltı yapalım istiyordu. Zaten cumartesi pazarımız var.ikimizde yoğunuz. Pazar eşim geç saate kadar uyuyup evde kahvaltı kahve keyfi istiyor başbaşa. Cumartesi günleride arkadaşlarımızla eşle dostla ya da ailesiyle kahvaltıya gidiyoruz. Yani ayda 1 defa mutlaka kahvaltı için buluşuyoruz. Haftada 1 de yemek yada akşam oturması. Olay şuna dönmüştü ayyy saat 23.00 olmuş eee burda yatın?? Bizdeykende aynı ayyy saat geç olmuş şurada uyuyuversek???

Çok mücadele verdim ve ben kazandım. Aynı şehirde hepimizin arabası varken ve arabayla 20 dk da evimizde olacakkken kalmanın yanlış olduğunu öğrettim. Onların her ısrarında kendimi bir adım daha çektim görüşmeler hafta 2 iken 1 e sonra ayda 1 e kadar düştü. Kendimi geri çektim. Bi sürede görüşmedim. Sonra sınırları ben çizerek tekrar gelip gitmeye başladım :)) 4 yıl uğraştım bunun için ama şimdi istediğim seviyede çok şükür. Kendi ailem gelince hemen ararım, bu pazar kahvaltıya buyrun derin. Ya da akşam yemeğe sana geliyoruz yarın derim. Ama öğrenmeleri biizmdr hayatımız olduğunu fark etmeleri çok zor oldu.
Eşinizle 4 yılda tartışmalarınız oldu mu peki bu konudan?Öyle uyanıklarki yumuşak karnına oynuyorlar benimkinin.Yok kardeşin özledi yok sizsiz yiyemeyiz falan.

İyi de Ramazan bu büyükler evlatlarıyla açmak kalabalık olmak isteyebilir ne var ki büyütecek yani. Yemek yaptım demekte bahane olmuş sabahtan mı yaptınız yemekleri daha evinizde çok iftar açacaksınız nasıl olsa.

Eğer benim ailem ile aynı şehirde olsaydım ilk orucumu kesinlikle onlarla kalabalık açmak isterdim çünkü daha güzel oluyor hadi bu akşam gitmediniz yarın çağırmasına da kızmışsınız hiç mi iftarı onlarla açmaya gitmeyeceksiniz hiç mi çağırmayacaksınız şu aman bana ilişmesinler halleri bir garip oluyor böyle özel zamanlarda. Sorarsa sorsun kaç para aldığını oğlu sonuçta sizden birşey mi istiyor şu mübarek günlerde insanları kırmaya ne gerek var?

oruç tutuyorsunuz ama kıymeti yok bence ilk günden şikayet ediyorsunuz biraz daha tahammüllü olabiliriz sanki daha öncede konu açmışsınız eşiniz geç geliyor diye gel diyormuş zaten hiç gitmiyormuşsunuz ki.

Çağırmasalar da ilgisiz dersiniz Ramazan da önce aileyle iftar yapmak sünnettir bizde annemler falan dayımda toplanacaklar bugün adamın telefonunu bile açmamak saygısızlık bunu bile kötü algılıyorsunuz ağaç kovuğundan çıkmadı ki eşinizde hiç görüşmeyelim falan çalışmıyorsunuz da üstelik

sen hiç araya girme..eşin konuşsun..insan kendi evinde açmak istiyor orucunu çok hak veriyorum..benim kv çağırdı ama biz de yeni evliyiz..daha sonra gelelim sağolun dedim..azcık üzüldü gibi ama yapacak bir şey yok maalesef..herkesin bir hayatı ve evi var artık..büyükler şu durumu bi kabullense burda bu konular açılmaz..
Benden önce eşimi aramış kayınpeder o yok demiş sonra beni aradı.Keşke yoktan anlasa iki kere üç kere yok demek çok yoruyor ve sinirlerimi bozuyor.Belki de anlamamak işlerine geliyor bilemiyorum.

normalde ben de sık görüşmeyi sevmiyorum ama..
iki çocuklu olunca ve çocuklar da kalabalıkta mutlu olunca eskisi kadar durmuyorum üzerinde.
Ramazan bana göre kalabalık sofralarla güzel.
bayramlar benim için tatil değil aileyle birlikte olma zamanı.
O yüzden ben dert etmez hatta seve seve giderdim..

İyi de Ramazan bu büyükler evlatlarıyla açmak kalabalık olmak isteyebilir ne var ki büyütecek yani. Yemek yaptım demekte bahane olmuş sabahtan mı yaptınız yemekleri daha evinizde çok iftar açacaksınız nasıl olsa.

Eğer benim ailem ile aynı şehirde olsaydım ilk orucumu kesinlikle onlarla kalabalık açmak isterdim çünkü daha güzel oluyor hadi bu akşam gitmediniz yarın çağırmasına da kızmışsınız hiç mi iftarı onlarla açmaya gitmeyeceksiniz hiç mi çağırmayacaksınız şu aman bana ilişmesinler halleri bir garip oluyor böyle özel zamanlarda. Sorarsa sorsun kaç para aldığını oğlu sonuçta sizden birşey mi istiyor şu mübarek günlerde insanları kırmaya ne gerek var? oruç tutuyorsunuz ama kıymeti yok bence ilk günden şikayet ediyorsunuz biraz daha tahammüllü olabiliriz sanki
Bilmiyorum tahammülüm yok değil.Bize elleşmesinler gibi bi derdim de yok.Ama evleneli 10 ay olmuş ve ben eşimle doğru dürüst akşam yemeği yiyemedim.Ramazanın ilk gününde evimde yemek istemem çok mu anormal?Siz de sürekli çağırılsanız siz de bezerdiniz emin olun.Bu çok normal bir durum değil.Ayrıca orucumun kıymetini Allah bilir siz mi değer biçiyorsunuz?

normalde ben de sık görüşmeyi sevmiyorum ama..
iki çocuklu olunca ve çocuklar da kalabalıkta mutlu olunca eskisi kadar durmuyorum üzerinde.
Ramazan bana göre kalabalık sofralarla güzel.
bayramlar benim için tatil değil aileyle birlikte olma zamanı.
O yüzden ben dert etmez hatta seve seve giderdim..
Anladım ne güzel ama hanımefendi 10 aydır adam akıllı akşam yemeği yiyemedik eşimle.Siz 2 çocuklusunuz.Benim için bu anlar kıymetli çünkü azlar.Onu da başbaşa geçirmek istiyorum.Tuhaf bir durum mu?Ayrıca birine birkaç kere yok demek ve onun sürekli üstelemesi çok sinir bozucu.

Bilmiyorum tahammülüm yok değil.Bize elleşmesinler gibi bi derdim de yok.Ama evleneli 10 ay olmuş ve ben eşimle doğru dürüst akşam yemeği yiyemedim.Ramazanın ilk gününde evimde yemek istemem çok mu anormal?Siz de sürekli çağırılsanız siz de bezerdiniz emin olun.Bu çok normal bir durum değil.Ayrıca orucumun kıymetini Allah bilir siz mi değer biçiyorsunuz?Bir de bana sen işe girince köye ev yapalım demişliği var.Bir şey istiyor mu siz karar verin.Bir de hiç gitmiyor değiliz her cumartesi oradayız. @dejavu_one

Kızlar merhaba.Ramazanın ilk gününde yine sinir oldum.Benim kayınpeder her şeye karışan her şeyi yönetmek isteyen bir adam.Sürekli gelinsin istiyor.Malum ramazanın ilk günü ben evleneli bir sene dolmadı daha.Bende ilk orucumu evimde açmak istiyorum.Hemen aradı bu akşam gelin.Yok dedim yemek yaptım.Koy onu dolaba gelin diyor.Yok evimde açacam dedim.İyi o zaman yarın gelin dedi ama görseniz adam sinirden dişini sıkıyor.Anlıyorum telefondan.Ya Allah aşkına uzun yıllar evliliğini yürütmüş insanlar vardır aranızda.Eşim arada kalmaktan bezdi ben ısrarlardan bezdim.Nasıl olacak bu iş?Bu arada eşim evlendik evleneli yoğun çalışıyor.Bazen akşam 10a 11e kadar bile gelmediği oluyor.Yani evlendik ama çok görüştüğümüz söylenemez.Kayınpeder sürekli kaç para maaş alıyorsunuz ne kadar zam aldınız diye oğlunu darlıyor.Sürekli bir para muhabbeti.Ben ailemde böyle görmedim hanımlar.Bunları yazıyorum ki git ne olacak diyenler olur aranızda.10 ayda gerçekten çok bunaldım.Bana bi akıl verin lütfen.Biraz sinirliyim hızlı hızlı yazdım anlaşılmayan şeyler olursa açıklarım.

Uzaklasma tasinma yada sehir degistirme gibi imkaniniz var mi merak ettim?? Bide neden israr ediyor tek cocuk mu? Yada varsa diger cocuklarina nasil davraniyor?? Ve kayinvalidenin hic mi sozu gecmiyor ne bileyim gidersiniz davet eder edilirsiniz ama israr yanlis. Sonucta siz evlisiniz duzeniniz farkli planiniz farkli olabilir

ben kendi alemi idare ederdim eşim kendi ailesini.
annemler illa gelin deyince eşim işte derdim onu ailesi arayıp ısrar edince ben işteyim, sonundaoldu işte falan diye kıvırırdık.
evet yalan ama napalım kırmaktansa böyle çözerdik biz.

Uzaklasma tasinma yada sehir degistirme gibi imkaniniz var mi merak ettim?? Bide neden israr ediyor tek cocuk mu? Yada varsa diger cocuklarina nasil davraniyor?? Ve kayinvalidenin hic mi sozu gecmiyor ne bileyim gidersiniz davet eder edilirsiniz ama israr yanlis. Sonucta siz evlisiniz duzeniniz farkli planiniz farkli olabilir
Malesef şuanlık uzaklaşma durumum yok.Kayınvalidem de gelmemizden yana ama yok dese de adam onu da takmaz yani kendi ne derse o doğru.Tek çocuk da değil üstelik diğerleriyle de eşimle nasılsa öyle ama biz evlendiğimizden beri eşime takmış durumda.

ben kendi alemi idare ederdim eşim kendi ailesini.
annemler illa gelin deyince eşim işte derdim onu ailesi arayıp ısrar edince ben işteyim, sonundaoldu işte falan diye kıvırırdık.
evet yalan ama napalım kırmaktansa böyle çözerdik biz.
Ya insanları buna neden itiyorlar inanın anlamıyorum.Arar çağırırsın ısrar neden?Bugün yemin ederim oruçluyum zaten iki üç kere yok gelmicez dedim.

Malesef şuanlık uzaklaşma durumum yok.Kayınvalidem de gelmemizden yana ama yok dese de adam onu da takmaz yani kendi ne derse o doğru.Tek çocuk da değil üstelik diğerleriyle de eşimle nasılsa öyle ama biz evlendiğimizden beri eşime takmış durumda.

Cevap vermeyin o zaman bi muddet. Telefonlara gec bakin ve planlariniz oldugunu soyleyin. Yada en kisa yolla baba artik cagirma ve israr etme. Ben gelmek istesem gelirim zaten deyip kestirip atin. Bnece ona ragmen anlamama ihtimali var. Ev ve maddiyatla ilgili de hic bi aciklama yapmayin. Hic hos degil sorulmasi cunku

Cevap vermeyin o zaman bi muddet. Telefonlara gec bakin ve planlariniz oldugunu soyleyin. Yada en kisa yolla baba artik cagirma ve israr etme. Ben gelmek istesem gelirim zaten deyip kestirip atin. Bnece ona ragmen anlamama ihtimali var. Ev ve maddiyatla ilgili de hic bi aciklama yapmayin. Hic hos degil sorulmasi cunku
Ya bazıları kötü niyetli olduğumu söylemiş ama Allah aşkına bu adam ben ilk evlendiğimde baya sıkıntıdaydık bozulan kombisinin parasını bizden borç diye aldı.Bizim borç verecek durumumuz da yok.Şöyle biraz kıpırdasak hesap açık veriyor.Her hafta oğluna zam aldın mı diye soruyor.Bana atanma durumun olursa bizim köye ev yapalım diyor.

Kızlar merhaba.Ramazanın ilk gününde yine sinir oldum.Benim kayınpeder her şeye karışan her şeyi yönetmek isteyen bir adam.Sürekli gelinsin istiyor.Malum ramazanın ilk günü ben evleneli bir sene dolmadı daha.Bende ilk orucumu evimde açmak istiyorum.Hemen aradı bu akşam gelin.Yok dedim yemek yaptım.Koy onu dolaba gelin diyor.Yok evimde açacam dedim.İyi o zaman yarın gelin dedi ama görseniz adam sinirden dişini sıkıyor.Anlıyorum telefondan.Ya Allah aşkına uzun yıllar evliliğini yürütmüş insanlar vardır aranızda.Eşim arada kalmaktan bezdi ben ısrarlardan bezdim.Nasıl olacak bu iş?Bu arada eşim evlendik evleneli yoğun çalışıyor.Bazen akşam 10a 11e kadar bile gelmediği oluyor.Yani evlendik ama çok görüştüğümüz söylenemez.Kayınpeder sürekli kaç para maaş alıyorsunuz ne kadar zam aldınız diye oğlunu darlıyor.Sürekli bir para muhabbeti.Ben ailemde böyle görmedim hanımlar.Bunları yazıyorum ki git ne olacak diyenler olur aranızda.10 ayda gerçekten çok bunaldım.Bana bi akıl verin lütfen.Biraz sinirliyim hızlı hızlı yazdım anlaşılmayan şeyler olursa açıklarım.
Mesaj tekrarı

Ya bazıları kötü niyetli olduğumu söylemiş ama Allah aşkına bu adam ben ilk evlendiğimde baya sıkıntıdaydık bozulan kombisinin parasını bizden borç diye aldı.Bizim borç verecek durumumuz da yok.Şöyle biraz kıpırdasak hesap açık veriyor.Her hafta oğluna zam aldın mı diye soruyor.Bana atanma durumun olursa bizim köye ev yapalım diyor.

Siz her dedigine he deyip gecin. Bakariz deyin. Birazcik elinize para gecse hemen birikim yapin. Yada para altin gibi seyler varsa ev almaya fln yonelin. Hep taksidiniz borcunuz olsun yani

ay kv olsa kavga edersin üste çıkarsın belki ama kp bişey demek zor sizle yüzgöz olmaması lazım
bukadar araması normal değil yani delimidir nedir. hiç tavsiye veremiycem kusura bakmayın zor bi durum.
benimki rahmetli oldu nişanlıyken ama bana hiç bişey demezdi. kurabiye yapmıştım çokkk sevinmişş gelinim bana yapar artık senden istemıyorum hanım demiş bu cimcimeye çok alıştım demiş. beni mutlu ederdi yani :)

ay kv olsa kavga edersin üste çıkarsın belki ama kp bişey demek zor sizle yüzgöz olmaması lazım
bukadar araması normal değil yani delimidir nedir. hiç tavsiye veremiycem kusura bakmayın zor bi durum.
benimki rahmetli oldu nişanlıyken ama bana hiç bişey demezdi. kurabiye yapmıştım çokkk sevinmişş gelinim bana yapar artık senden istemıyorum hanım demiş bu cimcimeye çok alıştım demiş. beni mutlu ederdi yani :)
Ne güzel ya Allah rahmet eylesin.

Kesinlikle haklısınız zaten o bunu söylese tüm bu sıkıntılar ortadan kalkacak.Ama ona tepkileri daha ağır hemen kavgaya dönüşüyor.Sanırım oda babasıyla kavga etmek istemiyor.Bunun dışında dediklerinizin çoğunu yaptık.Bugün eşim yok baba eşim hazırlamıştır demiş.Sonra beni aradı yok ben yaptım bir şeyler dedim.Olsun dolaba koy diyor.Telefon açmama mevzusunu da yaptım sürekli peşpeşe arıyor.Ya da akşam bir daha arıyor.
Tek çocuk tek gelin misiniz.Bu modelin bi tık altı bende de var.Adını telefonda görünce titreme geliyo yeminle.Sürekli bi bize gidelim modu.Hadi biz yeni evlendik evden ilk çocuğu çıktı alışsınlar diyorum ama ben geriliyorum.9 a gelirken yemek yiyolar bana o saat geç oluyo yemiyorum o konu oluyo.Zaten biraz anlayış olsa telefonu açmadığınızda ısrar etmezler.

Back
X