Kayınpederle iş kurmak

Siz bır ara esinızden boşanmak istiyordunuz. Hiçbir evliliğin garantisi yok ama sızde çalkantılı dönemden gectınız.
Buna rağmen neden böyle ortak işlere giriyorsunuz?
Boşanmıcam seviyorum kocamı aramız iyi boş boş huzursuzluk çıkarıp kendimi üzdüm ama tabii Boşanma var olabilir. Hukukta bi karşılığı 3lbet vardır yani zaten iş benim olacak

Sizin yorumlarınızı her zaman takdire şayan buluyorum bende bir şey eklemek istiyorum

Eşimde kendi ailesiyle ortak Siirt fıstığı işine girmeye karar verdi bundan 5 yıl kadar önce ve elbette beni dinlemeyerek girdi
Ama görseniz vaatler havada uçuşuyor işte alıcı gelip topluyormus elimizi bile surmuyoruz o derece zahmetsiz dusunun dalinda satiyormusuz senede 500 bin net kazanç bırakıyormuş dağda taşta bile yetisiyormus su toprak gübre hic bir sey istemiyormuş yahu diyorum madem öyle neden bu kadar pahalı bu meret bir kilosu bilmem kaç lira
Neyse uzatmayalım 5 yıldır oraya yok verimli topraktı yok gübresi yok damla sulama sistemi yok etrafı çevrilecek vs vs eline geçeni verdi 2 ev parasından fazlasını verdi daha 1 avuç ürün yok zaten olay güneydoğuda oluyor Ben Ankaradayım kendisi yurt dışında yani konu sahibinin hesap başında da duramıyoruz dursak ne fayda anlamıyoruz ki
Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır
20 dönüm araziden bahsediyorum 1000 tane sadece Siirt fıstığı fidanı vardı birde o toprakta yetişecek iste akliniza ne gelirse kavun karpuz domates patlıcan vs vs
Ailesiyle yapıyor ya ablası bakıyor ben 1 kilo bir şey görmedim biz ha bire finansor onlar da hayal satıcı seneye şu kadar öbür seneye bu kadar yani utanmasalar senede 10 ev alacaksınız falan diyecekler
Rahmetli buyukbabamin bir lafı vardı cirakligini yapmadığın işin ustası olamazsın derdi ne kadar doğruymuş
Bir de ben şeye de cok şaşırıyorum hani konu sahibine de denmiş ya nerdeyse taş atıp kolunu yormadan aylık 150 bin gelecekmiş bize de senede 500 gelecekti iyi de aklınıza gelmiyor mu bu kadar kolaysa bu insanlar salak mi asgari ücrete ya da işte onun üstüne yıllarca ama yıllarca çalışıp ömür tüketiyor ben bunu en başta eşime dedim ama tabii ki kaale almadi şimdi de çıksa çıkamıyor dursa duramıyor senede 10 ev alacağımız tarladan 1 kilo domates yiyemiyoruz en az 2 ev parası gömdü en az diyorum
Ne diyeyim ?
Bizde böyle durum yok kümes oluncq civciv kesin geliyor 45 günde yetişiyor alıp gidiyor firma çevremde de bu işi yapan çok var genelde bakıcı tutuyorlar

Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bizim de tavuk çiftliği kuran bir tanıdığımız vardı, battı sonunda. İşten anlamıyor ve başında duramıyordu. Belki de bu yüzden. Yoksa kulağa hoş geliyor anlattıkların ama ortak iş olması baştan hata.
Evet muhtemelen çünkü ben kendimi tanıyorum köy kökenliyim ama yapamam yani kayınpederimin kümesine gidiyorum kokuyor köye bile gidemiyorum ama çevremde yapan çok var en kötü kümesi tekrar satarız diye düşünüyorum 70 hibe çok iyi bi miktar hani kayınpederim arsayı bana verirse 😂 en kötü tarlam olur

Ev alıp kiraya vermek de çok mantıklı değil şuan, yazlık alıp oturun daha iyi… kiracı ile sorunum oldu.

Ayrıca ne iş yaparsanız yapın başında durmazsanız olmaz.
Benim memleketim yazlık memleket babam orda yaşıyor yazlık almama gerek yok ev desen şükür evimiz var yine aileden gelecek evimiz var toprak varken işlenmesi lazım diyorum bilmiyorum ama ortak iş anlamam insan bu beşer şaşar ben sivri
Biriyim karakterim sıkıntı bi sıkıntıda kayınpederimle eşimle çakışırım yani. Ama bir yandan da risk almak lazım diyorum

Bizde böyle durum yok kümes oluncq civciv kesin geliyor 45 günde yetişiyor alıp gidiyor firma çevremde de bu işi yapan çok var genelde bakıcı tutuyorlar
Valla Siirt fistiginin da kilosu bine yaklaştı diye biliyorum siz bilirsiniz
Bakın bir kilosu diyorum bizim bin tane ağacımız var siz düşünün parayı
Soruyoruz ne oldu e bilmem ne zararlisi dadandi
soruyoruz para neden lazim
su gubre iyi degil surdan alicaz biz bilmiyoruz ki hangi gubre iyi hangi aşı yapilacak neyin miktari ne kadar basinda degiliz ki basinda dursak ne fayda anlamiyoruz
Benim demek istediğim söylenen ve anlatılan gibi olmuyor hiç bir şey
Bir hastalık gelir ilk onları tepef eder Allah korusun
Niye bunun yerine eşiniz bildiği işi kursun onu yapsın
Sanırım ayda 150 bin Hoşunuza gitti değil mi esiminde yılda 500 bin cok hoşuna gitmişti biz veriyoruz onu 5 yıldır halen sıfıra sıfır siz bilirsiniz ama inanın öyle bir para yok

Bakıcı demiştiniz bir arkadaşımın babası keçi işine girmişti sizin hesap o da bir sey bilmiyor bilen bakıcı aile tuttu anlaştılar yalan olmasın para harici süte de ortaktı bakıcı doğan oğlak ölüyor doğan oğlak ölüyor bunlar bi çoğalmadi veteriner getirmiş adam meğerse kadin süt bunlara çok kalsın diye doğan yavruları annesine emdirtmiyor vicdansizliga bakar mısınız sözün özü adam battı

Ama derseniz ki bunlardan bana ne ben kendi hikayemi yazıp ayda 150 bin kazanacağım bende derim ki buyrun kazanın kuzum Allah kolaylık versin

Valla Siirt fistiginin da kilosu bine yaklaştı diye biliyorum siz bilirsiniz
Bakın bir kilosu diyorum bizim bin tane ağacımız var siz düşünün parayı
Soruyoruz ne oldu e bilmem ne zararlisi dadandi
soruyoruz para neden lazim
su gubre iyi degil surdan alicaz biz bilmiyoruz ki hangi gubre iyi hangi aşı yapilacak neyin miktari ne kadar basinda degiliz ki basinda dursak ne fayda anlamiyoruz
Benim demek istediğim söylenen ve anlatılan gibi olmuyor hiç bir şey
Bir hastalık gelir ilk onları tepef eder Allah korusun
Niye bunun yerine eşiniz bildiği işi kursun onu yapsın
Sanırım ayda 150 bin Hoşunuza gitti değil mi esiminde yılda 500 bin cok hoşuna gitmişti biz veriyoruz onu 5 yıldır halen sıfıra sıfır siz bilirsiniz ama inanın öyle bir para yok

Bakıcı demiştiniz bir arkadaşımın babası keçi işine girmişti sizin hesap o da bir sey bilmiyor bilen bakıcı aile tuttu anlaştılar yalan olmasın para harici süte de ortaktı bakıcı doğan oğlak ölüyor doğan oğlak ölüyor bunlar bi çoğalmadi veteriner getirmiş adam meğerse kadin süt bunlara çok kalsın diye doğan yavruları annesine emdirtmiyor vicdansizliga bakar mısınız sözün özü adam battı

Ama derseniz ki bunlardan bana ne ben kendi hikayemi yazıp ayda 150 bin kazanacağım bende derim ki buyrun kazanın kuzum Allah kolaylık versin
Bizde böyle bir şey olamaz firma getiriyor koyuyor sigortası vs oluyor tamamen kayınpederime bırakmam tabii ki

Birkaç ay önce işsiz kaldım. yakında doğum yapacağım. Elimizde yaklaşık 1,5 milyon TL paramız var bir kısmı benim tazminatım ama benim param senin paran diye ayırmak istemem. Çünkü eşim şu ana kadar hep bana harcadı. Ben maaşımı da onun parasını da harcadım örneğin bir yıl boyunca arabamın kredi ödemelerini tek başına yaptı öyle aman aman para harcayan biri değil. Zaten bu iş kurulduğunda üzerime olacak. Bu yönüyle pasif gelir gibi de düşünülebilir.

Kayınpederim tarımla uğraşıyor, çok sayıda arsası var ve eşim de tek çocuk. Bize, arsasına %70 hibeyle iş kurma teklifi yaptı. Yatırımın geri kalanını kendi karşılayacak. Aylık 150 net gelir hedefleniyor. İşçi de tutacağız. O zaten bu işi yapıyor ama onun daha küçük. Kısa süre önce Kıbrıs’tan ev aldı, aylık 1.200 dolar ödeme yapıyor. Hibe geldiğinde verdiği katkıyı bizden geri alacak ayıca aylık 35 bin TL kira isteyecek. Aramız iyi ama daha önce bebeğimize ismini koymak istedi, kabul etmedim bu yüzden küçük bir gerilim olmuştu.

Eşim mühendis ve kendi alanında iş kurma planı vardı, hatta ortağı bile hazır. Bu parayı aslında o iş için ayırmıştık. Eğer tarım işine yatırırsak diğer plan askıya alınacak. Arsa 7 yıl bize kiralanacak ama biraz ısrar edersek üstümüze de verebilir eşiyle konuşup gönlünü yapabilirsek tabii. O zaten bize hep gidin ekin biçin diyor ama biz pek yanaşmıyoruz. Fındık var daha 7 senede 1 kere gidip 2 poşet toplamadım. Kayınpederim de ben unumu eledim artık köye yerleşirim ama sizin işiniz siz uğraşın boş boş durmasın herkes arı gibi çalışıyor dışardan gelip kiralıyorlar diyor
Diğer yandan, bu yatırımı yaparsak çevreden gelen dedikodularla da uğraşmak zorunda kalacağız. Geçen yıl arabamı yenileyince bazı akrabalar kayınpederin destek verdiğini düşündü. Halbuki kendim aldım ama kimse emeğimi görmüyor. arsa şu an boş duruyor. Eşim ve çocuğuma kalacak bir mal. Bu işi kurarsak uzun vadeli getiri sağlayabilir. Arkadaşımın ailesi aynı işi yapıyor, hem rahatlar hem de kazançları oldukça iyi. Onlar da paran, arsan, desteğin varsa mutlaka gir diyor.

Çok kararsız kaldım. Bu işi kurmak mı doğru olur bir yandan da ilerde olası ailevi sorunlar içimi tedirgin ediyor. Bir de hayvancılık sonuçta bir tavuk gribine bakar işçi vs sıkıntı ben gidip bakamam da.
Arsayı yatın satsa 5 kuruş hak iddia edemezsiniz. Bilemedim

Örnek kararlar var ayrıca tarım bu sonuçta bir sürü insan benim gibi yapıyor elbet koruyan kanun vardır

bence ücretine mukabil bir avukattan danışmanlık almadan bu fikre çok güvenmeyin. çünkü böylesi bir davada yatırım yapılsın diye veridğiniz parayı "hibe" olarak haklime yedirmeyi de bilir becerikli bir avukat. böylelikle tazminatınızı kayınpederinize hibe etmiş olduğunuzla kalırsınız.

bence ücretine mukabil bir avukattan danışmanlık almadan bu fikre çok güvenmeyin. çünkü böylesi bir davada yatırım yapılsın diye veridğiniz parayı "hibe" olarak haklime yedirmeyi de bilir becerikli bir avukat. böylelikle tazminatınızı kayınpederinize hibe etmiş olduğunuzla kalırsınız.
Ben direkt arsayı isticem yani verirse gireriz vermezse kendi bilir dursun istiyorsa kendi kullansın böyle konuşurum benim için az para değil

Ben direkt arsayı isticem yani verirse gireriz vermezse kendi bilir dursun istiyorsa kendi kullansın böyle konuşurum benim için az para değil

tapuda direkt olarak kendi adınızı görmediğiniz müddetçe hiçbir işe kalkışmayın lütfen. evlilikler biter, hayatlar son bulur. insan ilişkileri solar gider. siz, bakımından sorumlu olduğunuz evladınızla dünyada bir başına da kalsanız kendinizi güvence altında hissetmek zorundasınız.

tapuda direkt olarak kendi adınızı görmediğiniz müddetçe hiçbir işe kalkışmayın lütfen. evlilikler biter, hayatlar son bulur. insan ilişkileri solar gider. siz, bakımından sorumlu olduğunuz evladınızla dünyada bir başına da kalsanız kendinizi güvence altında hissetmek zorundasınız.
Tapuda benim ismimin olması da ifade etmez ki ev araba benim üstüme ama boşanırsak yarısı kocamın. Bu paranın çoğu da kocamın bekarlık arabası. Yani tam olarak güvence midir bilmiyorum. Bu işi kurarsam da yine eşimin hakkı olur. Zaten kayınpederimin malını yok sayıyorum durup dururken de gelinine arsasını vereceğini sanmıyorum ama samimiyse iş konusunda görürüm yüzünü

Tapuda benim ismimin olması da ifade etmez ki ev araba benim üstüme ama boşanırsak yarısı kocamın. Bu paranın çoğu da kocamın bekarlık arabası. Yani tam olarak güvence midir bilmiyorum. Bu işi kurarsam da yine eşimin hakkı olur. Zaten kayınpederimin malını yok sayıyorum durup dururken de gelinine arsasını vereceğini sanmıyorum ama samimiyse iş konusunda görürüm yüzünü

ben yine de tapu size geçse de başında durmayacağınız bir işe yatırım yapmamanızdan yanayım. -miş'li geçmiş zamanda anlattığınız hiçbir iş, size uygun bir iş değildir.

Son düzenleme:
başında durmayacağınız bir işa yatırım yapmamanızdan yanayım.
Aynı kanaatteyim ama yine de kendisi bilir.

Aylık 150 bin net kar bana ütopik geliyor mesela, geçen sene bile aylık net kar 50 binken bu sene 150 bin pek mümkün değil gibi, zira her şeyin fiyatı 2-3 katı arttı, civciv 45 günde tavuk olsun diye basacaklar hormonlu yemi bu da maliyet demek, üretim ne kadar randımanlı olacak, beyaz ette veya yumurta üretiminde ne kadar pazar payına sahip olacaksınız meçhul, öte yandan diğer mesajımda da yazmıştım bir salgın olduğunda ilk vurgunu yiyen tavuk çiftlikleri oluyor, sadece tavuklardan bulaştığı sanılan hastalıklarda değil, koronavirüs gibi tüm dünyayı etkisi altına alan salgınlardan da etkileniyorlar, Türkiye çapında satış yapan ve yurtdışına da ihracatı olan benim bildiğim en az 4 tavuk çiftliği konkordato ilan etti, bunlardan ya bir tanesi ya iki tanesi devlet bankalarına devredildi de kurtuldu, diğerleri direkt battı.

Anlaşma yapılacak firmayla imza edilecek sözleşmede sizin yükümlülükleriniz neler olacak hangi yükün altına gireceksiniz misal?
Çiftlik bu hayvan hastalanabilir hepsine bulaştırabilir, işçi iş kazası geçirebilir yangın sel gibi afet durumlarında zararın tazmini vs vs.

Tarım ve hayvancılıktan anlamıyorsanız bu işe hiç girmeyin hem kendi alanınız değil hem başında durmayacaksınız .

Aylık net gelir 150 bin demişsiniz ama bu işler için çok düşük bir kazanç 150 bin kulağa büyük geliyor ama bu işlerde maalesef düşük kalıyor.

Araziye işçi tutma,servisle gelecekler için servisi,yemeği,kalacaklar ise onlara yer ayarlama,mazotu,gübresi,makinesi aletleri bir dünya para,dolar yükselse malzemeler de artacak,keza hayvancılıkta öyle yemi,doktoru,ilacı bir dünya para ailemde tarım ve hayvancılık yapanlar var ama bunlar dededen beri yapan insanlar çocukluktan beri işin içinde olanlar ki ona rağmen zorlanıyorlar hatta hayvanlarını satanlarda var kışın bir yagmur yağsa araziye giriş yapılmaz sebzelere meyvelere hastalık gelse tüm mahsül elde kalır en basiti don yada dolu yağsa meyve sebze yanar.

Bu sene Mersin de don ve dolu oldu _12 leri gördük bir sürü kişinin malları yandı asma yaprakları güzel değildi bu sene doğru dürüst meyve yok pazarda en basiti en iyi şeftali 100 TL bamya 150 den aşağı yok biraz uzun oldu ama siz bu işe girmeyin.

Back
X