Kayınvaldeme bakmak istemiyorum

O sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil siz de ona bakmak zorunda değilsiniz. Eşinizin de sizinle bu yüzden kavga etmemesi gerekirdi, çok bakıma ihtiyacı varsa ki önemli bir hastalığı da yokmuş, kendisi bakabilir. Ha ben olsam sadece Allah rızası için ilgilenirdim o ayrı.
İnanın geldiklerinde güleryüz hizmet ediyorum evime gelmiş saygıda kusur etmiyorum ama hasta olmadığı zaman bile bir çatal dahi kaldırmıyo insanın zoruna gidiyo

İşte bu insanı delirtiyor. Bağa bak üzüm olsun yemeye yüzün olsun dimi.. iki gün sonrasını düşünerek hareket etmezsen istenmezsin tabi ki.. valla sonuna kadar hak verdim size..
Teşekkür ederim benim zoruma giden eşimin tavırları o böyle yaptıkça beni kendinden soğutuyo evlendiğimizden beri hep kavgalarımız ailesi yüzünden olmuştur eskiden derlerdi saçma gelirdi bana ama doğruymuş evlenirken bi eşinle değil eşinin ailesiyle evleniyosun lafı çok çok doğruymuş

Teşekkür ederim benim zoruma giden eşimin tavırları o böyle yaptıkça beni kendinden soğutuyo evlendiğimizden beri hep kavgalarımız ailesi yüzünden olmuştur eskiden derlerdi saçma gelirdi bana ama doğruymuş evlenirken bi eşinle değil eşinin ailesiyle evleniyosun lafı çok çok doğruymuş
Asıl mesele denge.. birçok kişi yapamıyor bunu maalesef.

Bu eslerin sanki kendileri bakacakmis gibi eve insan davet etmeleri beni delirtiyor. Davet ediyorsan sahip cik, kimse kimsenin yukunu sen istedin diye yuklenmek zorunda degil.
Evet ya bi de bana diyo ki senin ailen gelince ben böyle yapmıyorum ya benim annem mutfaktan çıkmıyo torunlarıma yemek yapıcam diye zaten yılda 1 ya geliyo ya gelmiyo

Evet ya bi de bana diyo ki senin ailen gelince ben böyle yapmıyorum ya benim annem mutfaktan çıkmıyo torunlarıma yemek yapıcam diye zaten yılda 1 ya geliyo ya gelmiyo
Geldiği zaman kayınvalideye de yemek yaptırın, bugün ütü yapcam yemeği sen yaparsın elin lezzetli vs biraz ağız yapın.
Siz gittiğinizde nasıl? Yemek falan yapar mı?

Off erkolar :olamaz:

Sen kendi ailen gelince de, onun ailesi gelince de hizmeti yapan tarafsin. Gittiklerinde evi temizleyen, derleyen duzenleyen yine sensin, afedersin ama pisliklerini de temizleyen, toplayan sensin. Esin, senin ailenin yaninda oturup sohbet etmekten baska ne yapiyor da, "ben boyle mi yapıyorum" diyor, cok sacma.

İki kardeşi var ama onlar şehirdışında önemli bi rahatsızlığı yok sadece grip mide ağrısı oluyo tahlilleri var ama ne zaman hastaneye gelicek olsalar eşim bize gelin bizde kalın diyo ona çok sinirleniyorum
Bunlar çok yaygın rahatsızlıklar zaten, tahlil falan belli bir yaştan sonra sıradan bir durum. Eşine söyle böyle zırt pırt getirip kredisini tüketmesin ki gerçekten hastalanırsa bakmaya sabrın kalsın

Kayınvaldemle yıllarca altlı üstlü oturduk ve bana çok eziyet etti ben çalışırken çocugum oldu ve ben bakamam bakıcı bulun diyip bakmadı hatta eve kadın tutayım yemeği temizliği yapsın ama çocuğa yabancı bakmasın dedim kabul etmedi şimdi ayrı bi evdeyiz bu ara biraz rahatsız ve üst üste bize kalmaya geldi bende eşime tavır yaptım bi derdi varsa sen ilgilen benim içimden gelmiyo hizmet etmek dedim ve kavga ettik sizin düşüncenizi merak ediyorum yanlış mı yapıyorum içimden o eski günleri atamıyorum
E sizde diyin ben bakamam bakıcı tutsun diye.. Eşiniz çağırmayı biliyorsa bakmayıda bilsin, bi zorunluluğunuz yok bu durumda..

Eşiniz annesinin zamanında yaptıklarına nasıl bir açıklama yapıyor? Çoğu kişinin de dediği gibi çocuğunuza bakmak zorunda değildi, bakmamış da ama siz de ona bakmak zorunda değilsiniz. Ayrıca hastayken evinde düzenini bırakıp size gelebilen kendi hastaneye de gidebilir.

Kayınvadeliniz çok yaşlı mı neden büyüttü bu kadar mide rahatsızlıgı ve gribi onu anlamadım ağır mı geçiriyor kocası yokmu? Kızı yokmu ? Bacısı yok mu? Gerçekten bakmak zorunda değilsiniz ki bakıma muhtaç ta değil sinir oluyorum bu kaynanaların ogulları üzerine demogoji yaparak oynamasına

benim eşim kendi derdi valla patır patır sen zamanında ne yaptın ki gelinin sana baksın diye çalışıyor bu kadın evine çocuğuna bile yetişemiyor kimseye bakamaz derdi
bende bakarım Allah rızası için kayınvalideme ama eşim çok çok adildir.yapılan iyiliğide kötülüğüde unutmaz

Kayınvaldemle yıllarca altlı üstlü oturduk ve bana çok eziyet etti ben çalışırken çocugum oldu ve ben bakamam bakıcı bulun diyip bakmadı hatta eve kadın tutayım yemeği temizliği yapsın ama çocuğa yabancı bakmasın dedim kabul etmedi şimdi ayrı bi evdeyiz bu ara biraz rahatsız ve üst üste bize kalmaya geldi bende eşime tavır yaptım bi derdi varsa sen ilgilen benim içimden gelmiyo hizmet etmek dedim ve kavga ettik sizin düşüncenizi merak ediyorum yanlış mı yapıyorum içimden o eski günleri atamıyorum
Ben bi kayınvalidenin cocuga bakma zorunluluguna inanmıyorum ki cok kızıyorum doğuran önce kendi bakacak. Kayınvalide ye dayatma olmamalı kendi istiyorsa bakmalı.
Amaa torununa bakmayan kadının. Hastalandıgında bana bak deme hakkı yoktur. Kötü müyüm? Eğer öyleyse böyleyim. En iyi insanlar baksın iyilik onların olsun.
Ben adalet terazim doğrultusunda hareket ediyorum
Bakmayın. Kendinize kahvaltı hazırlıyorsanız ona da koyun, ama ekstra bisey yapmayın.

Bakmamakta haklısın.
Oğlumla evlendi bizim aileye gelin geldi diye eziyet edip burnundan getir, sonra hastalanınca bana bak ne güzel iş
Eşine de ki evlendiğimizde annen çocuk ya da cahil falan değildi sırf seninle evlendim diye suç işlemişim gibi eziyet edildi. İyi davranmak gibi bir seçeneği vardı ama kötü davranmayı seçti. Bunları sadece seni sevip seninle evlendim diye yaşadım bence yapmam gereken bütün her şeyi yaptım ben. Benden başka iyilik istemeyin o kadar da melek gibi biri değilim kusura bakma de.

Üzgünüm ama diğerleri uzaktaymış daha şimdiden gripte gelip kalıyorsa ilerde senin yanına yerleşecek diğerleri uzakta diye misafir gibi görüp gidecek ve en kıymetlileride onlar olacak, damadı rahatsız etmemek için evlerine gitmezler gelinin evine yayılmak için fırsat kollarlar

Back
X