Kayınvaldeme bakmak istemiyorum

Kayınvaldemle yıllarca altlı üstlü oturduk ve bana çok eziyet etti ben çalışırken çocugum oldu ve ben bakamam bakıcı bulun diyip bakmadı hatta eve kadın tutayım yemeği temizliği yapsın ama çocuğa yabancı bakmasın dedim kabul etmedi şimdi ayrı bi evdeyiz bu ara biraz rahatsız ve üst üste bize kalmaya geldi bende eşime tavır yaptım bi derdi varsa sen ilgilen benim içimden gelmiyo hizmet etmek dedim ve kavga ettik sizin düşüncenizi merak ediyorum yanlış mı yapıyorum içimden o eski günleri atamıyorum

Yillarca kadinin evinde yasayan kimdi? Bunlari yaziginiza gore siz olamazsiniz.

O sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil siz de ona bakmak zorunda değilsiniz. Eşinizin de sizinle bu yüzden kavga etmemesi gerekirdi, çok bakıma ihtiyacı varsa ki önemli bir hastalığı da yokmuş, kendisi bakabilir. Ha ben olsam sadece Allah rızası için ilgilenirdim o ayrı.
onun cocugu ama kayinvalidenin torunu. Bakabilirdi ama cani istememis kadinin torununu yaninda

Kesinlikle iyi olmak zorunda değilsiniz. Eşinizle kavga ederken ama ne olduğunu açıklayın. Niye bakmak istemediğinizi bilmesi lazım. Şunu da ekleyin ben kendi annem ve babam bakmıyorum niye seninkilere bakIıyım. Hizmet etmeyi görev zannediyorlar çünkü

İnanın geldiklerinde güleryüz hizmet ediyorum evime gelmiş saygıda kusur etmiyorum ama hasta olmadığı zaman bile bir çatal dahi kaldırmıyo insanın zoruna gidiyo

Yaşı büyük bir insanlardan ev içinde hizmet beklemeniz yanlış. Kişisel sınırlarınızı ihlal ediyorsa o zaman tepki gösterin tabi.

Geçmişte kayın valideniz çocuğunuza bakmadı diye kızmanız anlamsız. Kaç yaşındasın kadın çocuğunuza bakmak zorunda değil, sizde ona bakmak zorunda değilsiniz. Ama eşiniz annesi ile ilgilenmek zorunda.

Kesinlikle katiliyorum. Bir de konu sahibi basinda o evde oturmayacakti. Kadinin evinde yillarca yasayip simdi bunlari soylemesi komik olmus. En basindan beri kendi ayaklari uzerinde duran bir cift olsalardi o zaman hakli olurdu. Hem kadinin evinde otur, hem cocuguma bakmadi diye triplen sonra kalk ben kayinvalideme bakmak istemiyorum de. O zaman sen niye etinden sutunden faydalandin demezler mi adama. Cocuga bile sanki kayinvalide bakmak zorundaymis gibi.

onun cocugu ama kayinvalidenin torunu. Bakabilirdi ama cani istememis kadinin torununu yaninda
Bakabilir de bakmayabilir de. Canı da istemeyebilir, emanet çocuk istemeyebilir, kendine güvenmeyebilir, yorulmuş da olabilir. Nitekim kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Aynı şekilde kimse kimsenin annesine bakmak zorunda da değil.

Çocuk bakımı sorumluluk isteyen ağır bir iş. Kendine güvenmiyorsa kabul etmemiştir. Benim de annem de kayınvalidem de destek olmuyor. Ama yaşlandıklarında hasta olduklarında biz onlara destek olacağız. Bu iki konu birbirinden bağımsız bence.
Kayınvalidenizin istediği sürekli bir bakım değilse 2-3 günlük bir hastalıksa önüne 2 kap yemek koyabilirsiniz insanlık namına diye düşünüyorum.
İçinizden gelmiyorsa da siz bilirsiniz yine. Bu iş böyle olmalıdır şöyle olmalıdır denecek bir konu değil ama çocuğunuza bakmadı diye bilenmeyin. Hayırlısı olmuş.

Doğurduğunuz çocuğunuza siz bakın bir zahmet. Başkasına güvenerek mi hamile kalıyorsunuz? Onun sizin sorumluluğunuzda olan çocuğunuza bakma gibi bir zorunluluğu yok. Bu yüzden çemkirmeyin kadına. Dürüst olun sizin de bakmaya niyetiniz yok kadına, bahaneniz bu olmuş.

Kayınvaldemle yıllarca altlı üstlü oturduk ve bana çok eziyet etti ben çalışırken çocugum oldu ve ben bakamam bakıcı bulun diyip bakmadı hatta eve kadın tutayım yemeği temizliği yapsın ama çocuğa yabancı bakmasın dedim kabul etmedi şimdi ayrı bi evdeyiz bu ara biraz rahatsız ve üst üste bize kalmaya geldi bende eşime tavır yaptım bi derdi varsa sen ilgilen benim içimden gelmiyo hizmet etmek dedim ve kavga ettik sizin düşüncenizi merak ediyorum yanlış mı yapıyorum içimden o eski günleri atamıyorum
İyi de siz zaten çalışıyorsunuz. Evde değilsiniz yani gün içinde nasıl KV bakacaksınız onu anlamadım. 🤔

Sizin tabii ki böyle bir zorunluluğunuz yok; ama eşiniz annesini evine getirir, isterse ilgilenir. Getirmesin demeye de hakkınız yok. Zaten düşkünlüğü yok anladığım kadarıyla; eşinizle konuşun, eşiniz hizmetini etsin.

Doğru yapıyorsun beğenmeyenler gitsin kayınvalidesini evine alsın bir otursun baksın
Şaka gibi ya kötü günümde elimden tutmayan annem olsa anneme de bakmam
Benim çocuğumsa onunda torunu
Çalışıyorum keyfiye evde otururken alda bak demiyorum
Çalışırken acımayıp bakmadıysa şimdide siz ona bakmayın
Önüne çaydan başka bir şeyde koymayın
Eğer sizin çocuğunuza bakmış olsa başka derdim ama böyle hep bakmayıp hem bakılmak istenenlere
Kapı orada bay bay

Ben olsam kayinvalideme bakmam. Siz kayinvalidenize bakmakla mükellef değilsiniz. Kendi çocukları bakmalı sizin gelin olarak bakmanız elzem değil.
Sizin çocuğunuza bakmak zorunda değildi tabi ki. Ama elzem durumlarda yardım edebilirdi, etmemiş. Sizde ona bakmak zorunda değilsiniz. Çocukları birleşip hepsi para koyup bakıcı vs yardımcı vs tutsunlar. Ona amenna. Ona eşinizin vicdanen destek vermesi gerekir. Benim eş ailesi hakkımdaki görüşüm şu, kim bana ne kadar yardım ederse bende o kadar yaparım. Fazla iyilikten maraz doğar. Herkes kendi kök ailesine evlat olarak ileride destek olmakla mükellef. Bir de ben anlamıyorum, insan eti ağırdır. Elzem bir durum yoksa aylarca yıllarca aynı evde kalınmaz. Nasıl rahat ediyorlar ben anlamıyorum. Büyük konuşmam ama ben rahat edemezdim. Kendi evimi arardım. Kim size zor gününüzde ne kadar yardım etti ise o kadar yardım edin. Gerisine gerek yok bence..birine ileride bakacak isem beni bugünlere binbir emekle getiren anama babama bakarım. Helali hoş olsun.. size kayınvalide illa gelecekse de eşiniz baksın, çorbasını, tasını o ayarlasın. Sizde arada isterseniz eşinize destek olursunuz. Ama isterseniz. Kayınvalideye veya kayınpedere bakmak boynunuzun borcu değil sizin ana babanız değil çünkü. Kendinizi zorunlu hissetmeyin.

Son düzenleme:
Yillarca kadinin evinde yasayan kimdi? Bunlari yaziginiza gore siz olamazsiniz.
Hanfendi benim izmirde evim olmasına rağmen eşime kimsemiz yok dedikleri için küçük bi şehirin küçük bi kasabasına geldik onlar istiyo diye geldik ve bi ton masraf yaptık 5 aylık çocuga zorla bak demedik eşşek gibi bakıcıya gittik geldik ben çok fedakarlık yaptı bi zahmet kendileride torunları için yapsaydı

Geldiği zaman kayınvalideye de yemek yaptırın, bugün ütü yapcam yemeği sen yaparsın elin lezzetli vs biraz ağız yapın.
Siz gittiğinizde nasıl? Yemek falan yapar mı?
İnanın kendi evinde de yapmaz ama ben eve geldiklerinde herşeyi yaparım bi insanın bişeyi yapmak isteyip yapamaması ayrı bişey bide istemiyorum yapmıyorum bana ne demesi ayrı bişey

Bakmak zorunda değilsiniz elbette,ama oğlu bakmak zorunda.Dolayisiyla bu eve gelmesin de diyemezsiniz malesef.
Evet gelebilir ama sürekli kendi işliyomuş gibi bana sormadan çağıramaz yemeğini temizliğini ben yapıyorum iki çocugun işini ben yapıyorum benimde fikrimi alsa nasılsın dese tabiki ağırlarım

Evet gelebilir ama sürekli kendi işliyomuş gibi bana sormadan çağıramaz yemeğini temizliğini ben yapıyorum iki çocugun işini ben yapıyorum benimde fikrimi alsa nasılsın dese tabiki ağırlarım
Yapmayın hiç bir işini madem,öyle daha iyi hissedecekseniz,eşiniz yapsın.
Size sormadan çağırma kısmı eşiniz ile sizin aranızda,kayinvalidelik bir durum değil.

İnanın kendi evinde de yapmaz ama ben eve geldiklerinde herşeyi yaparım bi insanın bişeyi yapmak isteyip yapamaması ayrı bişey bide istemiyorum yapmıyorum bana ne demesi ayrı bişey
Anladığım kadarıyla şuanda bakılacak bir durumu yokmuş sadece hastaneye geldiklerinde sizde kalıyorlar. Siz de ağırlamayın yani ne bulurlarsa onu yesinler, kendinizi yormayın odanıza çekilin telefonla konuşun, onun geleceği gün başka yere gidin, yani bakmayacağınızın sinyalini verin. Dört dörtlük ağırlarsanız tabi gelirler. Sorun aslında eşinizde o çağırıp duruyor eşinize sen çağırıyorsun annenin işini sen yap diyin. Yoksa sizin başınıza kalacak.

Doğru yapiyosunuz siz bakmak zorunda değilsiniz oğlu bakmak zorunda oda bir zahmet evinde baksın hayır bu insanlarda geline herşeyi söyleyelim eziyet edelim hasta olunca bana baksın yüzsüzlugun en üst leveli bu sakın geri adım atmayın ne olursa olsun

Back
X