Kayınvaldemi kırmadan nasıl ikna edebilirim?

su_peri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2010
1.461
5
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar size danışmak istediğim birşey var yardımcı olursanız çok sevinirim

kayınvaldemlerin köyde evleri var ve satılacak gibi.50-55 bin tl civarı.bize ev almayı düşünüyorlar.o para peşinat olacak kalanı taksit işte.yalnız şöyle bir durum var 2-3 sene borç bitene kadar beraber otururuz diyorlar.kendi oturdugu evleride kiraya vericekler.yediğimiz içtigimiz bir olacak aynı masraf olacak ya o yüzden.ama biz dünya görüşü olarak çok farklıyız.eşimde bende onlardan farklıyız.yani ne kadar iyi de olsalar ev ev üstüne olmaz bliyorum.kayınvaldem iyi tatlı dilli bir kadın.ama sinir oldugum huyları da var.oğluna çok düşkündür.hala bebek gibi sever koklar.ha birde evden kaçan görümcem var.kesinlikle uyuşmuyoruz.beni başörtülü oldugum için hiç sevmedi.saygılıyız ama sevmiyoruz birbirimizi.bunun sorunlu bir evliliği var.2 ayda bir evi terk edip geliyor.1 kaç ay kalıyor.ben onla 1 saat oturmaya tahammül edemiyorum.aynı evde hiç olmaz.

sorun şu: kayınvaldemler avrupa yakasında biz anadolu yakasındayız.okuyan görümcem oldugu için bizim düzenimizi bozup avrupa yakasından ev almak isteyecekler.burda zar zor bir düzen kurduk ve ben asla borcumuz bitene kadar şuan oturdugumuz yerden çıkmak istemiyorum.avrupa yakasında çalışıyordum buraya taşındıgımız için bırakmıştım.şimdi tekrar iş buldum anadolu yakasında ve düzenimizi yeni yeni oturtuyoruz.

bunlar birlikte yaşamak isticekler.bunu onları kırmadan nasıl söyleyecegim bilmiyorum.ne kadar tatlı dille de söylesem onları istemediğmi düşünecekler.dubleks olsun falan diyolar ama ödeyebilecekleri miktarda zaten oturdukları yerde ev yok.ev fiyatlarından haberleri yok.atıp tutuyolar işte. sorum şu? onları kırmadan ayrı ev olması gerektiğini nasıl söylerim? nasıl birlikte oturma düşüncesinden vazgeçerim.biliyorum ki o iki üç yıl sonra hadi evin borcu bitti gidin denmez.üzülmelerini istemiyorum sizce ne yapayım?

Canım bence sen hiç bir şey yapmayacaksın. Kocanı ikna edeceksin ve o ev ev üstüne olmaz, tamam haklısınız belki masrafları kısarız ama ben böyle bir şeye taraftar değilim diyecek. Böylece sen kötü olmayacaksın onlarda oğullarına belki küserler ama barışırlar sonra :)

ben de eşinin söylemesi taraftarıyım... ona çok alınmazlar zaten.. ama sen söylesen kinlenirler gelin istemiyor olur.. ne kadar iyi de olsalar böyle düşünürler.. eşinle konuş onun söylemesi gerektiğini anlat.. sen hiç bulaşma derim...

Aynı evde birlikte yaşamak istememekte eşinizde sizinle aynı fikirdeyse ki anladığım kadarıyla öyle. çekinmeyin sonuçta eşiniz arkanızda olacak. Aynen buraya yazdığınız gibi dürüstçe kayınvalidenizle de bunları konuşmanız en doğrusu çünkü başka bahane söylediğinizde o da onun gerçek değil bahane olduğunu anlayacaktır ve bu daha kırıcı olur. Kendi kızının anlaşamadığı bir kayınvalidesi olsaydı onunla birlikte yaşamak zorunda kalsaydı bu kendisinin hoşuna gider miydi bunu sorun. Dürüstlük her zaman kazandırır ve yalanlara, bahanelere nazaran daha az kırıcıdır. Ve bunları konuşurken yanınızda mutlaka eşiniz olsun sonradan eşinize 1in yanına 3 konup farklı şeyler anlatılıp eşinizle sorun yaşamayın bence.

eşim bana düşkündür ama annesi veya babası birşey teklif ettimi o kesinlikle doğru olur.ya beni ezmez ama ev ev üstüne olmaz diyebileceğini sanmıyorum annesine babasına.en mantıklısı sizinde dediğiniz gibi onun demesi evet.ama bunu kararlı bi şekilde söylemesi lazım.gerçekten böyle istiyor olması lazım.ama ben biliyorumki o isteyecektir onları.şimdi ev satma mevzusu yeni gündemde.gitmeye bile çekiniyorum buara.konusu açılacak diye.

zaten kendi kızınında anlaşamadıgı bi kaynanası var.hemde fena bi kaynanası var.ben desemki kızınında böyle olmasını istermisin? o da derki ben o kadın kadar fena biri miyim der kesin.ki değil de zaten.iyi birisi ama sonuçta kayınvalde işte.bizim eşimle arada tartışmalarımız oluyor her ailede oldugu gibi.büyük de küçük de ama ne kadar kırarsak ne kadar bagırırsak bagıralım bir süre sonra konuşuyoruz birbirimizr hatalı yönlerimizi söylüyoruz.yani karşılıklı konuşabiliyoruz geçte olsa.anadolu yakasında yanlızız.akrabamız arkadaşımız pek yok.başbaşa oldugumuz için birbirimizi dinlemeyi ögrendik.hatta her tartışmada bişeyler ögreniyoruz:)) ama eminim kayınvaldeyle bir otursam eşimle tartıştıgımda hemen gelir karışır ben başkaları var diye sesimide kısamam.çünkü eşim tam kıvamında şu ara.ne desem daha doğrusu ne desek birbirimizie yapıyoruz.ben şimdi ona siz karışmayın desem suçlu olurum.ki eşim sinirliyken ama oğlum aman yavrum bebegim bitanem falan öpmeler etmeleer.bunları dahah öncede yaşadım.nişanlıyken.araya girerler ben bunu istemyiroum.

Madem yapıyolar bir iyilik,tam yapsınlar..Beraber oturmayı size sordular mı?Fikrinizi aldılar mı?melek olsa zor,başta alışmışsınız çünkü yanlız yaşamaya..görümcenizi de hesaba katarsak baya bir hareketli olacak ev...eşinize söyletmelisiniz.Bu arada o evi satınca oturack evleri yok mu başka?

canım ne olursa olsun böyle bişeye müsade etme eşinle konuş sıkıntılarını dile getir.. sürekli kavgalı gelen bir görümce alimallah sizin de aranızı bozabilir.. hem dubleks ev istemelerinin sebebi ilerde alt ve üst katı böldürüp araya bir kapı yaptırıp yanınızdan gitmek istememeleri gibi geldi bana.. oğluna çok düşkünmüş zaten kayınvaliden..boş ver. kendiniz sıkıntı çekin 10 yıl sonra olsun eviniz ama aile huzurunuz olsun...

aynı evde olunca inanın masraf aynı olmuyor. bir defa bunu göz önünde bulundurun. kendi evini kiraya verip kiraya çıkma mantığını hiç anlamış değilim. belki burdan yaklaşabilirsiniz. kiracının evini mahfedebileceğinden ya da kirayı düzenli ödemeyebileceğinden vs. alttan alttan bahsedebilirsiniz. hatta varsa mahkemelik olan ev sahibi tanıdığınız filan tesadüf (!) kayınvalidenizle tanıştırabilirsiniz. :))
bir de işinzden çok memnun olduğunuzdan, değiştirmek istemediğinizden vs. bahsedebilirsiniz.
ya da hiç bu entrikalara gerek duymadan önce eşiniz sonra ailesiyle ev evin üzerine olmayacağını, şimdi çok iyi anlaştığınızı ancak 24 saat birlikte olununca yanlış anlaşılmalar olabileceğini ve bu nedenle yüz yüze bakmakta sıkıntı yaşanacağını vs. konuşabilrisniz.
hakkınızda hayırlısı olsun büyük konuşmak istemem ama eşimin ailesi iyi insanlar olmasına rağmen ev sahibi olup iki aile oturacağıma bir ömür eşimle olup kirada olmayı yeğlerim
dediğim gibi hakkınızda hayırlısı olsun.

valla senin şuan tahmin edmeyeceyin kadar sorunlar yaşarsın daha çok yüz göz olursunuız pişman olursun üzülürsün ağlarsın ama iş işten geçmiş olur bence huzur mutluluk herşeyden önde gelir

Hem karnım doysun hem pastam dursun demeyin, satmasınlar evlerini, böylece bu dertleri düşünmezsiniz hiç. Herkes kendi çatısı altında yaşar, siz de kendi imkanlarınızla ev alırsınız zamanı gelince.

Madem aynı evi paylaşmak istemiyorsunuz (ki illa payşacaksınız diye bir konu yok istememek hakkınız)
Evi satmalarına ve size vermelerine müsade etmeyeceksiniz, satsalar da onlardan yardım kabul etmeyeceksiniz...
Biz yardım ediyoruz ozman birlikte yaşamak zorundalar diye düşünüyor olabilirler...
Madem geri ödemesiz bir hibe kabul edeceksiniz onların şartlarına uyacaksınız ya da parayı almayacaksınız....

bence hiç taviz verme, çünkü birlikte yaşamak çok daha zor kimse alınmasın kırılmasın diye giden senden gidiyo elini verip kolunu kaptırırsın ve mümkünse, imkanında varsa yardım da kabul etme yardım ettikleri için beklentileri çok fazla oluyo, birlikte yaşamak istemiyorsan sakın kabul etme, benim gibi sinirlerin harap olmasın önce kendini düşün ne eşine ne onlara bişi olmaz olan sana olur..

var o da şuan oturdukları ev.satacakları ev köyde boş duruyor.ayrıca kendi oturdukları evleri var tabiki.neymiş orayıda kirayay vericeklermiş.biraz daha gelir gelsin diye

evet görümcem ilk sırada zaten o varken eşimde yaşamak istemez zaten beraber.dimi dubleks düşüncesi ilerde beraber olma düşüncesinden geliyor.zaten yaşlanınca yada hastlanınca yani bize ihtiyaçları oldugunda zaten yanımızda kalacaklar.sonuçta annemiz babammız.gençliğimizde bari yanlız kalalım.
evlerini sattırmayın.
kendi evinizi kendi çabanızla alın.
biz sattırmıyoruz kendileri öyle düşünüyorlar.ben teklif ederlerse 'daha ev alamayız borç ödüyoruz kredi ödeyemeyiz' demeyi düşünüyorum.

bu kadar diyorsun yani.ya benimkilerde iyi ama kötyüken neler olabileceğinide biliyorum haklısın galiba canım.aynı evde olunca herşey 2 kat olacak masraf aynı.

işiniz çok kolay
o parayı almayacaksınız onlardan olur biter, kendiniz biriktirisiniz öyle alırsınız evinizi

yani ben eşime zaten söylüyorum evin satılma mevzusu açıldıgında sen karışma parada gözümüz var gibi düşünmesinler dedim ki böylede düşünüyorum gerçekten.önceden b eri düşünceleri orayı satıp eşime ev almak oldugunu bildiğim için bunları düşünüyorum.galiba haklısınız.ben en iyi hiç daha birliktelik falan konuşulmadan konu açılırsa ama daha biz kredi ödeyemeyiz.birkaç sene sonra belki diyip işin içinden çıkayım.ki gerçekten de öyle.böylece yanlız başımıza ev istediğimizi de kırmadan belli etmiş oluruz
valla senin şuan tahmin edmeyeceyin kadar sorunlar yaşarsın daha çok yüz göz olursunuız pişman olursun üzülürsün ağlarsın ama iş işten geçmiş olur bence huzur mutluluk herşeyden önde gelir
dimi canım bende öyle düşünüyorum aynı evde yaşayınca herşey değişiyor.
o ev satılacak bunu biz istemiyoruz kendileri ugraşamadıkları için satıyorlar ama biz karışmıyoruz.yukarda nasıl konuşacagıma karar verdim.düşüncenizi belirtirseniz sevinirim.

haklısın

o ev satılacak bunu biz istemiyoruz kendileri ugraşamadıkları için satıyorlar ama biz karışmıyoruz.yukarda nasıl konuşacagıma karar verdim.düşüncenizi belirtirseniz sevinirim.

kendi kafalarına göre satıyolarsa o zaman karışmayın
ama parayıda size teklif ederlerse reddedin

işiniz çok kolay
o parayı almayacaksınız onlardan olur biter, kendiniz biriktirisiniz öyle alırsınız evinizi

evet galiba en doğrusu bu.ama önemli olan parayı alıp almamak değil.birlikte otururken bunun konusu açılacak hayal kurmaya başlayacaklar şöle yaparız böle yaparız diye.ben orada ne söylemem nasıl konuşmam gerektiğini soruyorum arkadaşlara.kırmadan nasıl ikna ederim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…