evet galiba en doğrusu bu.ama önemli olan parayı alıp almamak değil.birlikte otururken bunun konusu açılacak hayal kurmaya başlayacaklar şöle yaparız böle yaparız diye.ben orada ne söylemem nasıl konuşmam gerektiğini soruyorum arkadaşlara.kırmadan nasıl ikna ederim ?
çok şükür para hırsımız yok.inşallah sonrada olmaz.Allah'a dua et, sizde para hırsı olmasın. Rabbim hakkında hayırlısını versin inşAllah. Sen eşinle güzel güzel kırmadan konuş ve gerisini tevekkül et, Allah'a yalvar.
sizde direk söylersiniz
anadolu yakasında kurulmuş bir düzenimiz var, borçlarımız var (borcunuz var yanlış anlamadıysam) ve o yüzden şu anda taşınmanız imkansız.
çok şükür para hırsımız yok.inşallah sonrada olmaz.
evet canım biraz borcumuz var.bunu öne sürüp2-3 sene erteleyebiliriz durumu.böylece yanlız başımıza ev almak istediğimizi anlarlar dimi..zaten 2-3 sene sonra da kendimiz bir ev alacak duruma geliriz inşallah.
evet, kendi imkanlarınızla ev aldığınız zamanda hiç kimseye hesap vermek zorunda kalmazsınız istediğiniz gibi kurarsınız hayatınızı
en mantıklısı bu bence
merhaba arkadaşlar size danışmak istediğim birşey var yardımcı olursanız çok sevinirim
kayınvaldemlerin köyde evleri var ve satılacak gibi.50-55 bin tl civarı.bize ev almayı düşünüyorlar.o para peşinat olacak kalanı taksit işte.yalnız şöyle bir durum var 2-3 sene borç bitene kadar beraber otururuz diyorlar.kendi oturdugu evleride kiraya vericekler.yediğimiz içtigimiz bir olacak aynı masraf olacak ya o yüzden.ama biz dünya görüşü olarak çok farklıyız.eşimde bende onlardan farklıyız.yani ne kadar iyi de olsalar ev ev üstüne olmaz bliyorum.kayınvaldem iyi tatlı dilli bir kadın.ama sinir oldugum huyları da var.oğluna çok düşkündür.hala bebek gibi sever koklar.ha birde evden kaçan görümcem var.kesinlikle uyuşmuyoruz.beni başörtülü oldugum için hiç sevmedi.saygılıyız ama sevmiyoruz birbirimizi.bunun sorunlu bir evliliği var.2 ayda bir evi terk edip geliyor.1 kaç ay kalıyor.ben onla 1 saat oturmaya tahammül edemiyorum.aynı evde hiç olmaz.
sorun şu: kayınvaldemler avrupa yakasında biz anadolu yakasındayız.okuyan görümcem oldugu için bizim düzenimizi bozup avrupa yakasından ev almak isteyecekler.burda zar zor bir düzen kurduk ve ben asla borcumuz bitene kadar şuan oturdugumuz yerden çıkmak istemiyorum.avrupa yakasında çalışıyordum buraya taşındıgımız için bırakmıştım.şimdi tekrar iş buldum anadolu yakasında ve düzenimizi yeni yeni oturtuyoruz.
bunlar birlikte yaşamak isticekler.bunu onları kırmadan nasıl söyleyecegim bilmiyorum.ne kadar tatlı dille de söylesem onları istemediğmi düşünecekler.dubleks olsun falan diyolar ama ödeyebilecekleri miktarda zaten oturdukları yerde ev yok.ev fiyatlarından haberleri yok.atıp tutuyolar işte. sorum şu? onları kırmadan ayrı ev olması gerektiğini nasıl söylerim? nasıl birlikte oturma düşüncesinden vazgeçerim.biliyorum ki o iki üç yıl sonra hadi evin borcu bitti gidin denmez.üzülmelerini istemiyorum sizce ne yapayım?
teşekkür ederim cevapların için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?