Benim kayınvaldemde son zamanlarda böyle bir adet başladı. Ben ve görümcem aynı şehirde oturuyoruz. Kayınvaldem de başka bir şehirde. Geldikleri zaman daha çok bizde , biraz da görümcemde kalır. örneğin bir haftalığına geldilerse;5 gün bizde kalırlar , 2 gün görümcemde. Ben kaldıkları gün boyunca değişik değişik yemekler yapıyorum. Zeytinyağlısı ayrı , sulu yemeği ayrı... Görümcem de yemek yapmayı bilmez. Bildiklerini de yapmaz yani kendi anne ve babasına dahi yemek yapma girişiminde bulunmaz. yA dışarıdan yemek ısmarlıyorlar , yada görümcemin eşi evde söylemesi ayıp balık , et vs gibi yiyecekleri kızartıp önlerine koyar. ya da kayınvaldem mutlaka bir iki kere yemek yapar onlara gidince. Bende ise, çaylarına kadar ben doldururum. Bir tek yemek yemek için yerlerinden kalkarlar.
Son zamanlarda ne zaman yemek yapıp sofraya buyur etsem kayınvaldem;
görümcemgil için
onlarda bize balık yapmışlardı. ay çok güzel olmuştu valla.
ondan bir önceki gün de pide söylediler
(görmcemin eşi için )X' de bize et kızarttı, valla ne becerikli maşallah ( sanki et kızartması çok zor bişey gibi, tabi kendi kızı onu bile yapmayınca...)
.......vs diyor.
Benim yaptığım yemekleri de afiyetle yiyip silip süpürüyorlar karı koca. Kayınbabam eskiden; gelinim eline sağlık çok güzel olmuş derdi. Artık öyle de demiyor sessizce yiyip kalkıyor. Kayınvaldemin tembihlediğinden şüpheleniyorum.
Çünkü eşime kaç kere;
'evlenmeden önce sen bu yemekleri yemiyordun, karın yapınca yiyorsun 'dediğini duydum.
Size de böyle şeyler oluyor mu?