• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldeniz görümceniz veya eltinizde yediği yemeği anlatır mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aglot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla bizde artık başşka yerler söylüyoruz arada. ne yapalım yani. dediğiniz gibi iyi bir yere gitmişsek , öyle yerlere durmadan gittiğimizi zannediyorlar bir de sanki çok para harcıyormuşuz gibi bir izlenim oluyor heralde. halbuki herkes kendi durumunu biliyor çocuk değilizya . ayağımızı yorgana göre uzatmayı biliriz biz de ama kime ne anlatabilirsin. en iyisi böylesi.

aynen. hem çok para harcadığımızı sanıyor hem iyi vakit geçirip eğlenmemize tahammül edemiyor.
ikisi de yok aslında. ne para harcadığımız var ne eğlendiğimiz.

anlatırdı sanırım rahmetli..kendi kız hep kanat fırında yapardı ..bende tavuk haşlama...seninki daha iyi oluyo derdi...:30:

ya bizim evde biraz keyfimiz yerinde olsa gülsek falan keyfi kaçıyor. gene hastayım tripleri..
ne kadar keyifsiz olursak o kadar iyi oluyor. nasıl bir ruh halidir sen düşün artık.
bi kere mutfakta şarkı mırıldanıyordum. duydu.
bir süre sonra o da başlamaz mı şarkı mırıldanmaya yüksek sesle. kaç senedir şarkı söylediğini duymadım o güne kadar.
benim daha çok keyfim yerinde demek için yapıyor resmen.
hep rekabet hainde. nedense...

ahah:) valla çok hoşmuş. bir an bizim kayınvaldeler aynı mı diye düşündüm valla. ben bahçedeki köpeği seviyorum , bir anda köpek sever kesildi. köpeğe yem vericem benden önce koşuyor ayakkabımı giyemeden terlikle çıkıyor. eşim bile ;annem birden köpek düşkünü oluverdi dedi. ya ben gelmeden önce çoğu gün yem vermeyi bile unutuyormuş . kayınbabam söyledi . ben aldırmaz davranıyorum . hiç görmezden geliyorum . en iyisi böyle bence . çocuk yerine koyup görmezden gelmek. tavsiye ederim:)

Benim kayınvaldemde son zamanlarda böyle bir adet başladı. Ben ve görümcem aynı şehirde oturuyoruz. Kayınvaldem de başka bir şehirde. Geldikleri zaman daha çok bizde , biraz da görümcemde kalır. örneğin bir haftalığına geldilerse;5 gün bizde kalırlar , 2 gün görümcemde. Ben kaldıkları gün boyunca değişik değişik yemekler yapıyorum. Zeytinyağlısı ayrı , sulu yemeği ayrı... Görümcem de yemek yapmayı bilmez. Bildiklerini de yapmaz yani kendi anne ve babasına dahi yemek yapma girişiminde bulunmaz. yA dışarıdan yemek ısmarlıyorlar , yada görümcemin eşi evde söylemesi ayıp balık , et vs gibi yiyecekleri kızartıp önlerine koyar. ya da kayınvaldem mutlaka bir iki kere yemek yapar onlara gidince. Bende ise, çaylarına kadar ben doldururum. Bir tek yemek yemek için yerlerinden kalkarlar.
Son zamanlarda ne zaman yemek yapıp sofraya buyur etsem kayınvaldem;
görümcemgil için
onlarda bize balık yapmışlardı. ay çok güzel olmuştu valla.
ondan bir önceki gün de pide söylediler
(görmcemin eşi için )X' de bize et kızarttı, valla ne becerikli maşallah ( sanki et kızartması çok zor bişey gibi, tabi kendi kızı onu bile yapmayınca...)
.......vs diyor.
Benim yaptığım yemekleri de afiyetle yiyip silip süpürüyorlar karı koca. Kayınbabam eskiden; gelinim eline sağlık çok güzel olmuş derdi. Artık öyle de demiyor sessizce yiyip kalkıyor. Kayınvaldemin tembihlediğinden şüpheleniyorum.
Çünkü eşime kaç kere;
'evlenmeden önce sen bu yemekleri yemiyordun, karın yapınca yiyorsun 'dediğini duydum.
Size de böyle şeyler oluyor mu?

kayın pederiniz ne olursa olsun eline sağlık demesi gerekir..olurmu sessizce gitmek,çok ayıpladım vallahi,,

ahah:) valla çok hoşmuş. bir an bizim kayınvaldeler aynı mı diye düşündüm valla. ben bahçedeki köpeği seviyorum , bir anda köpek sever kesildi. köpeğe yem vericem benden önce koşuyor ayakkabımı giyemeden terlikle çıkıyor. eşim bile ;annem birden köpek düşkünü oluverdi dedi. ya ben gelmeden önce çoğu gün yem vermeyi bile unutuyormuş . kayınbabam söyledi . ben aldırmaz davranıyorum . hiç görmezden geliyorum . en iyisi böyle bence . çocuk yerine koyup görmezden gelmek. tavsiye ederim:)

ayyy köpeği de mi kıskandı. :)))
görmezden gelmek en iyisi haklısın.
ama biz beraber yaşıyoruz canım.
ayda yılda bir görmek gibi olmuyor.
ama artık takılmıyorum. gülüp geçiyorum.

kayınvalidelerin bir çoğu böyle gelinleriyle aşık atmayı seviyor..eskiden kırsal yerlerde gelini hamile kalınca kalan bile varmış..:52:

aldırmayın malum et lüks yemek bazılarına göre sen oturur dolma sararsın 2 saat onu beğenmez biri gider dışardan yarısı yağ yarısı maydanoz bir pide söyler et yedirdim der :)

Senin becerikli olmanı resmen kıskanıyor.

Kendi kızına eminim ki senin sofranı anlatiyordur.

Kimse kusura bakmasın bu böyle. Hatta peder bile oğluna demiş resmen.

Halbuki oğluna iyi baktığı için gurur duyması gerekirken ??

Aaah ölümlü dunya ah :)

Back
X