Kayınvalide Adayı Davranışları Hakkında

Fightfreedomm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2020
338
551
53
28
Merhaba. Tecrübelerinizden faydalanıp bir yol çizmek isterim. 6 yıldır bir ilişkim var. Yakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlerisi yavaş yavaş olacak inşallah. Bu 6 yıllık sürede karşı tarafın ailesine bir kaç kez evlerine çay kahve içmeye gittim açıkçası.. Dün bir emanet vermek için iş çıkışı yine annemle geleceğimizi söyledim tamam dedi erkek arkadaşımın annesi. Annem 2 defa gördü kayınvalide adayımı. Kendisinin hoş muhabbeti yok konuşmayı sohbeti bilmiyor sürekli aldığı eşyayı parasını övüyor. Bana yapıyor anneme yapmaz koca kadın diye dusunmustim ama malesef dün çay yapmış için dedi girdik içeri. Hiç durmadan aldığı eşyadan parasından konuştu. 10 liralık çay bardağını önümüze getiriyor parasını söylüyor böyle basit işlerler uğraşıyor laf diye konusuyor. Gerçekten sıkıldık yarım saate kalktık zaten. Ben yapı olarak kafama takmam lafımı o an söylerim patavatsız olabiliyorum bazen. Zaten kadın görmemiş ve görgü de olmayınca böyle davranışlar sergiliyor. Size sorum böyle tanıdığınız insan var mı ? Kalp kırmadan nasıl yol izlenebilir.

Sakın evlenme. Hep sorun yaşayacaksınız. Bu daha görünen kısmı kimbilir daha ne inciler var onda. Evlilik sadece eşle olmuyor aileylede oluyor benim şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim.
Anneme ordan çıkınca dedim anne bana gaz ver şuan bitireyim dedim her seyi. Annem erkek arkadaşımi da tanıyor annesiyle arana mesafe koy dedi sıkıntı yaşamazsınız dedi ama aklımda surekli bu var. Zaten yoğun çalışıyorum 6 yıllık süre zarfında 10 parmağı geçmez konuşmam kadınla zaten daha ne kadar nasıl mesafe konur bilemiyorum.

O mesafe evlenince YALAN oluyor. Nereye kadar mesafe koyabilirsin eşinin annesi sonuçta. Ve eşler evlenince %100 aileci oluyorlar bunu bilin. Sevmediğinizi ve anlaşamayacağınızı eş adayınıza baştan dürüst birşekilde anlatın ki ilerde sizden beklentisi olmasın en azından. Kartlarınızı açık oynayın. İlerde değişir diye düşünmeyin daha kötü oluyor ama daha iyi olmuyor hiçbirşey. En kötüsü olacağını düşünerek hareket edin. Bir de aşk tahammülün bittiği yerde biter. Ve ilişkiler tarafların karşısındakini tolere edebildiği kadar devam eder eğer kabullenip alttan alamayacağınız durumlar varsa ilerisini hiç düşünmeyin. Tecrübe konuşuyor.

Haklısınız. Ben o konuştukça yüzüne bile bakmıyorum. Ve söyledim aldığın yediğin içtiğim senin olsun ben sevmem bu tarz davranışlar hoşlanmam dedim. Ama daha sert olmam gerek sanırım. Ve hala düzelme olmazsa istediğim gibi her şey için geç olmadan ciddi ciddi düşünürüm bitirmeyi.

Annem de sizin gibi söyledi. Gerçekten çok yoğun çalışıyorum. 6 yıllık sürede belki telefonda 10 defa anca konuştuk. Yüz yüze de çok resmi davranıyorum. Sizce başka nasıl bir mesafe konulabilir.

Evlenince böyle olması mümkün değil. Mecburen gidip geleceksiniz, sosyal ortamlara gireceksiniz, daha sık bir araya gelmeniz gereken durumlar olacak.
O mesafeyi kendiniz ayarlarsınız ancak benim size vereceğim tek tavsiye eş adayınıza ve ileride eşinize annesi ile ilgili hiç bir şekilde serzenişte ya da şikayette bulunmayın. Çamur da olsa çöp de olsa anne çok kıymetlidir. Olan sizin aranızdaki ilişkiye olur.

ne konuşsun kadın sohbet olsun diye konuşmuştur belki ,
Misal veriyorum annesini sordu annem nasıl diye hastaydı on milyonuncu kere aynı anlattığı konuyu tekrar başladı koltuk aldım değiştirdim 5 bin liraya 700 liraya halı aldım bulamazsın bu paraya dediler koltuklarım gelmedi yatircak yerim yoktu geline gitti kalmaaya dedi. Böyle mi konuşulur hiç abartmıyorum yarım saat içinde on defa dinledik.

Annem de böyle dedi. Yuvani bozmaya çalışmasın yeter dedi ama işte insan korkuyor.

Bence sen sevgilini çoktan gözden cikarmissin. Annesi için vazgeçmeyi düşünmek çok normal değil. Bir de kibir var sende biraz bence. Halbuki insanları olduğu gibi kabul edip iyi yönlerine odaklanmak gerek. Konuşursa konuşsun yani bu kadının hiç mi iyi tarafı yok?

Ayy benim annemde oyle anlattigini bin defa tekrar eder unutuyo sen anneyi birakta sonucta iyi Kaynana aramak samanlikta igne aramaya benzer sevgilinle aran iyimi guveniyormusun ve seviyormusun önemli olan o Kaynanayla ayni evde oturmicaksan çok da buyuk dert deil bence yinede sen bilirsin gelen gideni aratir derler her kaynanada bir kontak var gelinle anlasamayan

Gözden çıkarmak değil ama benim tahammül edemicegim durumları çok iyi düşünmek istiyorum evlenmeden önce. Çünkü ileride ne kendimin ne onun başını yakmak istemem. Çünkü sabrımın sonunda tüm gemileri yakabilirim 6 yıllık ilişki veya 10 yıllık evlilik durdurmaz düşüncemi. Kadın iyidir belki bilemiyorum içine girmeden.

iyi bir Kaynana yok bu dünyada herzaman El kiziyiz ara tara yok bulamaz hic kimse önemli olan evlendigimiz kisi tabiki de aile önemli ama bu Kaynana o kadar da kotu deil eger hepsi buysa bu yas kadinlarin günlerine katilmisligim çok oldu annem suruklemesiyle geneli bu ve bunun gibi konulari konusuyo ya sunu aldim su fiyata ya dedikodu yada guncel hayat konulari gelin adayi sevgilisine karsi bir sey hissetmiyorki Anne gaz Verde birakim diyor Sevgi bitince Hersey batar insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…