• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide annesine bakmak zorunda mıyım?

Kayinvalidem 3 kiz 1 oglan kardesler.en yumusak yuzlusu benim kayinvalidem.Esim bana destek oluyor cok.sukur A dan Z ye yasadiklarimi biliyor annem bizim evimizde vefat etti.
Kusura bakma ama eşiniz de süs bitkisi. Annesine benim karımı çağırma ona düşmez biz bakarız niye diyemiyor?
Kayinvalide sizi çağırdığında kusura bakma gelemem oğlunu/kızını çağır de. Niye diye üstelerse bana düşmez de.

Bu soruyu burada sormanız bile manipüle edilip kendinizden şüphe duyduğunuzu, vicdanınızı sorguladığınızı gösteriyor. Size düşmez.
+1
Şuna şuna baktın, bizim anneannemize bakmıyorsun tribine girebilirler, yemeyin. Hem genel hasta bakıcı değilsiniz hem de mecbur değilsiniz. İsterseniz arada yardım edersiniz ama istemiyorsunuz, bundan doğal ne olabilir? Görev haline getirip üstünüze yıkmalarına sakın müsaade etmeyin.

Ağır hasta bakmak çok zordur. Psikolojinizi anlıyorum. Kv annesine bakmak size düşmez, sanırım kendisi bakıyor sizden yardım istiyor açıkça söyleyin bahane uydurmayın. Yoksa başka sefer yine çağırır.

Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
ayni evdeki kanindan olan torun cocuguna dusmez de 7 kat elden aldiklari geline mi düşer?
bakacagi olsa da bakmaz insan

Kayinvalidem 3 kiz 1 oglan kardesler.en yumusak yuzlusu benim kayinvalidem.Esim bana destek oluyor cok.sukur A dan Z ye yasadiklarimi biliyor annem bizim evimizde vefat etti.
Eşinizde size destek oluyormuş daha ne?
Kendinize iyi gelecek başka şeylerle meşgul olun.
Hasta anne babaya bakmak, onların vefatını yaşamak çok zor olmuştur sizin için.
Daha fazla yük yüklemeyin kendinize.
Hayır bir iki kere yapsanız üzerinize kalacak bir durum bu. O yüzden uzak durun, kayınvalidenin laflarına gelmeyin.

Onlar sizin anne babanızmış, kimseden gelip benim anneme babama bakın diye bir şey istememişsiniz. Kayınvalide kendi annesine baksın. Yardım gerekiyorsa çocuklarından istesin. Vicdan yapacağınız hiçbir şey yok. O vicdanı bu kadar yorulup, yıpranmış olan kendinize yapın.
Aynı şeyi yazmışım:)) aklın yolu bir..

Birde şöyle bir durum var hast kalirken anneanne kayinvalidem gece hoc kalmadi uykusuz birakmadi kendini dayanamiyormus uykusuzluga diger kardeslerini geceye bıraktı.Ben senelerce uyumadim uykumdan kos yetis sesleri ile uyandim nefes dinledim daha en toy yaslarimda simdi uykumu alamam diye hastanede kalmayinca herkes kendini dusunuyor dedim

Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
Kayınvalıdene bile bakmak zorunda değilsin anası kim alla alla

Hiç mecbur değilsin arkadaşım, bakıcı tutsunlar bi zahmet. Bugün anasına bakarsın yarın kayınvalidenin kendisi elden ayaktan düşer ona bakarsın...Hasta bakmak için mi geldin dünyaya? Mecburiyet olsa tamam ama her türlü imkan var, sen olmasan birini bulur parayla baktirirlar, sen varsın diye para harcamak istemiyorlar. Senin gençliğin harcanıyor kimsenin umrunda değil.

Ya var ya,millet iyice şam şeytanı oldu..ne bakacaksınız ya,hasta bakıcısı mı sınız siz?kendi anasına kendi baksın,bakmıyorsa bakıcı bulsunlar

Kayınvalideniz bakamayacaksa neyine güvenip getırmıs kadını oraya (size)

Hıc yaklaşmayın birleşsin kardeşler bakıcı tutsunlar yoksa üstünüze kalır yoruldum dediğiniz günde sizden kötüsü olmaz vicdanınızla oynarlar daha çok

başınız sağolsun...Annenizin mekanı cennet olsun, cennetlik bir evlat yetiştirmiş
AMA
Yuh yani aileye bak. Kaç kişiler, 4 evlat ve bir de kimbilir kaç torun. Analarına /büyükanalarına bakamıyorlar, ona düşmez buna düşmez, kime düşer? Size mi düşer? Affedersiniz yuh diyorum başka şey diyemiyorum. Kaç kişler yahu. Bir ana kaç evlada baktı, kaç evlat bir anaya bakamıyorsa o zaman her biri gezmesinden tozmasından yiyip içip zıkkımlanmasından az para ayırsınlar ortaya da bir bakıcı tutsunlar.
Eşiniz size destekmiş, eşiniz diyemiyor mu Huma'ya düşmez, bakıcı tutalım? Ayıp ya gerçekten ayıp.

Ne alaka siz kayınvalidenin annesine bakacakmışsınız? Durumun saçmalığını belli ki baskı altında olduğunuz için anlayamıyorsunuz.

Eski bakım konularınıza bile değinmeden, mazeretsiz reddedin. Benim alışmam gerekmiyor, sen alış deyip geçin. Eşiniz de bir daha size teklif etmemesini kesin bir dille söylesin.

Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
Asıl sana düşmez bakmak eşinle konuş annesi ile konuşsun

Back
X