Kayinvalide araya mesafe koymak

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kizlar ben yeni evli sayılırım.Kayinvalidemlerle farklı semtlerde oturuyoruz.Aslında kendisini sever sayarım.Ama son zamanlarda gördüm ki o da ne olursa olsun kaynana...Sürekli oraya gidip gelelim istiyor.Oğlunun yanında ayrı benim yanımda ayrı konuşuyor.Ve birkaç şeyi daha oldu ki canımı sıkmaya yetti.Burda yazılan konuları okudukça aslında korkmaya da başladım. evlilik açısından benden daha tecrübeli olanlar vardır.Sizlerden yorum istiyorum.Biz iki.haftada bir eşimle gidip geliyoruz kayinvalidemlere.Ben hiç tek gitmiyorum.Eşim de hiç zorlamiyor.Kayınvalidem arayıp ısrar ediyor ama o ısrar ediyor ama.ben isim.var yorgunum gibi şeyler söylüyorum.Gerçekten canım da gitmek istemiyor.İki hafta ziyaret açısından iyi midir sizce ?Yoksa birazcık daha uzatmali miyim?Bu arada tabu eşim isterse gider gelir ama ben mesafe koymak istiyorum çünkü sanki benim gelin çıktığım bi ev yokmus gibi hep oraya gitmemizi istiyor.Buraya gelince kendince evimin düzenini değiştirmeye çalışıyor vb...Bunlara şimdiden fırsat vermek istemiyorum.Mesafe her zaman iyidir diye düşünüyorum.Sizler ne kadar sürede gidip geliyorusuz?Ben ne yapmalıyım yardimci olabilir misiniz

Ben olsam haftada 3 4 gün giderim
Kendimi sıkarım zorlarım ama giderim
Eşime de akşam yemeğine buraya gel bak annen şunu yapmış bunu yapmış derim
O çağırmadan giderim kumandayı alır ay ben bunu izliyorum diye orayı açar izlerim
Ay kahve içelim ay çay demleyelim sürekli birşeyler üretirim kendi evimdeymişim gibi yani
Ay hiç gidesim yok kocamı da arym da buraya gelsin burda yiyelim derim
Bezdirme politikası yani
Gidip hizmetten ölmceksin ama
Öyle bi rahat takılcaksın ki üf nerden çağırdım bunu da diyecek
Sonra aramaz çağırmaz 🤪

Ben olsam haftada 3 4 gün giderim
Kendimi sıkarım zorlarım ama giderim
Eşime de akşam yemeğine buraya gel bak annen şunu yapmış bunu yapmış derim
O çağırmadan giderim kumandayı alır ay ben bunu izliyorum diye orayı açar izlerim
Ay kahve içelim ay çay demleyelim sürekli birşeyler üretirim kendi evimdeymişim gibi yani
Ay hiç gidesim yok kocamı da arym da buraya gelsin burda yiyelim derim
Bezdirme politikası yani
Gidip hizmetten ölmceksin ama
Öyle bi rahat takılcaksın ki üf nerden çağırdım bunu da diyecek
Sonra aramaz çağırmaz 🤪
Aslında güzel taktik😂Ama işin garip yani ben gidince bana hiç is yaptırmaz sadece bi salata yaparım.Aslında bana değil kimseye is yaptırmaz hizmet etneyi seven bir kadın.Ama.malesef onunda insanı üzen kötü huyları var...

Aslında güzel taktik😂Ama işin garip yani ben gidince bana hiç is yaptırmaz sadece bi salata yaparım.Aslında bana değil kimseye is yaptırmaz hizmet etneyi seven bir kadın.Ama.malesef onunda insanı üzen kötü huyları var...
Ay ne güzel😂
Ya otur ye iç yat
Saçmasapan şeyler anlat
Mesela salı gittin
Ay benim bi arkadaşım vardı işte kocaya kaçtı şöyle oldu böyle oldu anlat da anlat
Perşembe git ay benim bi arkadaşım vardı kocaya kaçmıştı anlatmış mıydım
-anlatmıştın
Olsun bak tekrar anlatym muhabbet olsun de bi daha anlat:KK53:
Bide mutfağına kimseyi elletmezmiş ya inadına girip ben yapayım de ay baharatlık buraya konur mu şuraya koyalım de yani sen kaynana gibi davran al oğlum karını al al al al der kesin😂

Ama yine her bir araya geldiğimizde laf sokuyor.Sanki benim Ailem yokmuş gibi davranıyor.Oğluna ayrı bana ayrı konuşuyor.

Ben kv seviciliğinden hoşlanmam. Bir araya geldiğimizde sıcak ama bir o kadar da mesafeli dururum. Oğluna söyleyemediklerini benim üzerimden empoze etmek için bana söyler (tabi ben akşamına yetiştiriyorum:KK62:)
Bana hep temizlik imasında bulunur çünkü yapmayacağımı bilir ama ben he der geçerim.

Yani işin aslı kv’lerin çoğu böyle. İdare etmeye bak, önemsiyormuş gibi görün ama önemseme. Bu süre zarfında iki haftada bir akşam 2-3 saat bence fazla değil. Sizin aileniz şehirdışında mı?

Ben kv seviciliğinden hoşlanmam. Bir araya geldiğimizde sıcak ama bir o kadar da mesafeli dururum. Oğluna söyleyemediklerini benim üzerimden empoze etmek için bana söyler (tabi ben akşamına yetiştiriyorum:KK62:)
Bana hep temizlik imasında bulunur çünkü yapmayacağımı bilir ama ben he der geçerim.

Yani işin aslı kv’lerin çoğu böyle. İdare etmeye bak, önemsiyormuş gibi görün ama önemseme. Bu süre zarfında iki haftada bir akşam 2-3 saat bence fazla değil. Sizin aileniz şehirdışında mı?
Hayir şehir dışında değil.Ama annem yok.Bir erkek bir de kız kardeşim var.İkiside çalışıyor.Evde tek babam oluyor.Babamla eşim pek konuşacak konu bulamiyor.O yüzden eşimle çok sık gitmiyoruz.Babam da sanki rahat olmuyor gibi oluyor...Bu duruma çok üzülüyorum

Nerden biliyorsunuz esinize ayrı konuştuğunu? Ne diyor mesela?
Mesela bir kere bize kalmaya gelmişti 10 gün.10 gün boyunca öyle ilgilendim ki anne ne yapayım ne alayım canın ne istiyor burası da senin evin çekinme vb.Eşim. yokken yok çekinmiyorum öyle yumuşaksın ki senden niye cekineyim.Allah razı olsun.Ama.gideyim kizlar evde yalnız.(Kızları okuyor )Büyük kızın sağlık sorunu var biliyorsun.Yalnız kalmasın gideyim vb dedi. Ben de bişey demedim tabi ki ama.aksam.eşim. gelince yemekte ben artık gideyim gelin rahat etsin rahatça yatsın vb demesin mi şok oldum.Gündüz bana kızlar evde yalnız sağlık sorunları var gideyim diyordu halbuki

Hayir şehir dışında değil.Ama annem yok.Bir erkek bir de kız kardeşim var.İkiside çalışıyor.Evde tek babam oluyor.Babamla eşim pek konuşacak konu bulamiyor.O yüzden eşimle çok sık gitmiyoruz.Babam da sanki rahat olmuyor gibi oluyor...Bu duruma çok üzülüyorum

Siz konuşacak konu bulamıyorlar diyip gitmezseniz hiç bir zaman konuşamazlar zaten, böyle şeyler samimiyetle birlikte oluyor çünkü.
Belki de kendi ailenize gidemediğiniz için duyduğunuz üzüntüyü kv’nizden çıkarıyorsunuzdur? Çünkü ben cidden bir şey görmedim söylediklerinizde.. bence kendinizi de eşinizi de mutsuz etmeyin, iki tarafın da kalbini hoş tutun.

Siz konuşacak konu bulamıyorlar diyip gitmezseniz hiç bir zaman konuşamazlar zaten, böyle şeyler samimiyetle birlikte oluyor çünkü.
Belki de kendi ailenize gidemediğiniz için duyduğunuz üzüntüyü kv’nizden çıkarıyorsunuzdur? Çünkü ben cidden bir şey görmedim söylediklerinizde.. bence kendinizi de eşinizi de mutsuz etmeyin, iki tarafın da kalbini hoş tutun.
Haklı da olabilirsiniz ama.haftada iki gün bize çağıran kayinvalidemin bunların tatil günü zaten 2 gün.Belki gidecek yerleri vardır işleri vardır başbaşa kalmak.isterler.Kızın ailesi bekler vb diye de düşünmesi gerekmez mi ?

Mesela bir kere bize kalmaya gelmişti 10 gün.10 gün boyunca öyle ilgilendim ki anne ne yapayım ne alayım canın ne istiyor burası da senin evin çekinme vb.Eşim. yokken yok çekinmiyorum öyle yumuşaksın ki senden niye cekineyim.Allah razı olsun.Ama.gideyim kizlar evde yalnız.(Kızları okuyor )Büyük kızın sağlık sorunu var biliyorsun.Yalnız kalmasın gideyim vb dedi. Ben de bişey demedim tabi ki ama.aksam.eşim. gelince yemekte ben artık gideyim gelin rahat etsin rahatça yatsın vb demesin mi şok oldum.Gündüz bana kızlar evde yalnız sağlık sorunları var gideyim diyordu halbuki
Bu çok da frkli konuşmak sayılmaz sonuçta senin için kötü bişi dememiş

O durumda “aşkolsun anne olur mu öyle şey, sen bana sabah böyle böyle demiştin” diyip lafı yapıştıracaksın oğlunun yanında :KK62: O da “ya işte öyle de diyip kem küm edecek

O durumda “aşkolsun anne olur mu öyle şey, sen bana sabah böyle böyle demiştin” diyip lafı yapıştıracaksın oğlunun yanında :KK62: O da “ya işte öyle de diyip kem küm edecek
İnanın demeyi o kadar isterdim ki ama nutkum tutuldu diyemedim.Şok oldum oyke deyince.Ve o an o sevdiğim kayinvalidemden inanılmaz soğudum.Suan benim için sadece eşimin annesi...İkili davranan insanları hiç sevmiyorum

Haklı da olabilirsiniz ama.haftada iki gün bize çağıran kayinvalidemin bunların tatil günü zaten 2 gün.Belki gidecek yerleri vardır işleri vardır başbaşa kalmak.isterler.Kızın ailesi bekler vb diye de düşünmesi gerekmez mi ?

Evet düşünmesi gerekir ama o yaş grubunda ki insanların büyük çoğunluğu gelin oldukları dönemde kv ile birlikte yaşadığı ve eşle başbaşa olmanın ne olduğunu bilmediği için düşüncesiz oluyor. İnanın %90’ı böyle maalesef

İki haftada bir sürekli gidip gelmek değil ki. Bence gayet iyi bir süreç.
Ben de aynı süreçlerden geçiyorum ama bizimkiler haftada bir normal vakit kalırsa da kahve kadar uğramamızı bile az görüyorlar.

Back
X