Kayinvalide den bayram harcligi

Esimin ailesi her bayram corap verir bizlere. Yeterli bence hic vermeseler de olur.
Cocuklara biz harclik vermiyoruz mesela. 20 versen aynen boyle kucumserler, 50 ser vermek gerekiyor o kadar butcemiz yok ne bayram bitiyor ne dogum gunu ne karnesi.

Asla almam ben ne yapayım 10 lirayı der geri ceviririm.Biz eşim in de benim de ailemdeki küçük çocuklara 20 büyüklere 50 veriyoruz bizde çok büyük insanlar sayılmayız okuyan kardeşime 50 tl veriyorum utancımdan yerin dibine giriyorum

Oha şok oldum:)

Kesinlikle bi şekilde lafımı sokardım.

Kayınvalidem en az 200 300 verir ki durumlar iyiyse bu sekilde olmalı..

koskoca evli barklı insana bayram harçlığı mı verilir.
çocuklara verilir.
kendi oğluna versin madem. 10 lirayı.
önümüz kurban anne ben çocuk muyum rica ederim bir daha böyle bir girişimde bulunma deyin verdiğinde.

Neden verilmesin bizim ailelerimizde veriyor çünkü diger kardeşlerin çocukları var onlara torunlara veriyorlar eksiklik hissetmeyelim diye bize de veriyorlar almasak ki gönül koyarlar ;) Geniş düşünmek lazım..
Konu sahibi de beklenti içinde değil ayrımcılıktan dert yanıyor haklı da madem ayrımcılık yapacak kayınvalide göstere göstere yapmasın..

benim ki bana 100-150 veriyor 200 verdiği bile oldu
çok garip
10 tl nedir
durumlarının olduğuna emin misin

Zaten aldigim gibi parayi esime verdim. Eve gelince annen cocugami harclik veriyor hic vermesin dedim o da amaaan bosver bunu dami kafamiza takalim simdi dedi

takmayalım aman bunuda takmayalım erkeklere göre agzımıza da etseler amaaan buna mı taktın evet buna taktım

Zaten ihtiyacınız var diye değil ya da çokluk azlık değil bayramda gelin harçlığı verilirmiş az ya da çok mendillerde kaynananızda sembolik olarak o geleneği sürdürüyor işte. Teşekkür eder geçerdim konusunu bile yapmazdım çocuk gibi davranmasıyla alakası yok yani benim kaynanam da vermişti. Valla ben eşime bakarım eşim evini geçindirsin gerek gördüğüm şeyleri alsın yeter bir beklentim olmaz

Ben olsam kabul etmem, 300-500 verse de kabul etmem. Bayram harcligi yasini geceli baya oluyor. Ihtiyacim varsa ellbette ki aileden isterim ama harclik olarak degil borc olarak alirim.

Ama kabul ediyorsaniz edecekseniz miktariba takmak dogru degil. Ben de kv nizi pek iyi niyetli bulmadim dogrusu ama yine de "bu az ya fazlasini ver ya da verme " demek daha ayip geldi bana.

Kayınvaldeme bir kez daha saygı duydum.
Kendi babasından kalan mülkleri dolayısıyla parası var ama bunu evlatlarına harcamak sadece para işi değil; görgü/görenek ve evlat sevgisi ile alakalı.
Kayınvaldem de her bayram evlatlarına,onların eşlerine ve torunlarına harçlık verir.
Ramazan Bayramı'nda 200'er TL, kurbanda 100'er TL... Kadının hem gönlü bol hem eli açık. Allah ona daha çok versin, başımızdan eksik etmesin. Her derdimize koşar, her eksiğimizi tamamlar, her şeyin en iyisini alalım diye gayret eder gerekirse maddi destek verir.
Tüm evlatlarına ev ve araba alırken destek olmuştur.
Hiç unutmam benim son arabamı seçmeye birlikte gitmiştik. Otomatik vites 6000 TL fark ediyordu kararsız kalmıştım.
-Otomatik al kızım, İstanbul trafiğinde yorulma, rahatına bak, gerekirse ben destek olurum demişti, gerek kalmadı eşim halletti ama sağolsun, bunlar hiç unutulmayacak incelikler.
Allah bana da ilerde oğluma ve gelinime böyle davranmayı nasip etsin.
Kayınvaldeniz sanırım sadece adet yerini bulsun diye size 10-15 TL veriyor, çok ciddiye alıp kızmayın. Rahatsız okuyorsanız da açıkca söyleyin, almak istemiyorum diye.

çikolata mı alayım şeker mi de bununla

ne acayip insanlar var

biz çocuklara bile 50 tl veririz en az

geline ya da damata bayramda harçlık verildiğini ilk defa burada duydum. ne ailemde ne çevremde görmedim. çocukken dededen anneanneden alırdık harçlığı biz. kv harçlık mı verirmiş. kızına elbise tabi ki alacak. kendinizle niye kıyaslıyorsunuz? kadın belki sembolik olarak vermiştir. ne mecburiyeti var ki koskoca insanlara harçlık adı altında para vermeye. yok ya ben bu kv harçlık işini anlamadım mantığı yok

yani aslında artniyet yok gibi. vermiş olmak için veriyor sadece.
eğer görüşme onun evinde oluyorsa parayı al. dönerken de ortalık bi yere bırak evine geç. sorarsa da unutmuşum zaten dişe dokunacak bişey değil, kalsın de :)

geline ya da damata bayramda harçlık verildiğini ilk defa burada duydum. ne ailemde ne çevremde görmedim. çocukken dededen anneanneden alırdık harçlığı biz. kv harçlık mı verirmiş. kızına elbise tabi ki alacak. kendinizle niye kıyaslıyorsunuz? kadın belki sembolik olarak vermiştir. ne mecburiyeti var ki koskoca insanlara harçlık adı altında para vermeye. yok ya ben bu kv harçlık işini anlamadım mantığı yok
Bu biraz gelenek ve kültürle alakalı.
Anadolu'da bir çok yerde bu adet var.
Bizde bayram harçlığı mutlaka verilir.
Eşimin dedesi hayattayken rahmetli bankadan gıcır tabir edilen paraları getirtirdi.
4 evladı, onların eşleri, 11 torun ve eşleri, torunların çocukları bayram kahvaltısı sonrasında sırayla elini öperdi. O da bayram harçlığı verirdi. Şakalaşmalar, gülmeler birbirine karışır eğlenceli bir an olurdu. Nur içinde yatsın.

Back
X