kayınvalide-eş-bebek

hayalperest52

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
1
0
36
5 aylık hamileyim.bebeğimin cinsiyetinin kız olacağını öğrendim.hayatta en çok sevdiğim anneannem (80yaşında)zeynep diye söylüyordu telefonda hep.kendisi alzheimer hastası. eşim koyamayacağını eğer onun ismini koyarsak annesininde ismini koyacağını onların darılcağını söyledi. bende annesinin ismini koymak istemediğim için zeynep koymuyorum diyerek konuyu kapattım. bu akşam eşim ailesinin zeynep koyacağımızı duyunca çok ağladığını babasının tansiyonunun çıktığını söyledi.bende sinirlenip kayınvalidemi arayıp neden üzülüyosunuz ben kimsenin ismini koymuyorum dedim. bu sefer eşim bana kızdı. nasıl ararsın nasıl konuşursun diye.kalbini kırmışım ya ben?daha çocuğum doğmadan böyle sorun oldu çok mutsuzum..

Hic hos hareketler degil sen onlara gebemisin sen yuvana karsi gebesin. Ya esin cidden sacmalamis sevmedigim erkek tipi evlerden irak....sen diyolog kurma samimi olup yuzde verme cok siki fiki olmaya gelmiyor iste.azcik sus bakalim kosene cekil esinede bisey deme.suclu olmadigini hissettir.sen aileni koruyorsun debisey olnca ikinizin annelerin ismini koyun iki ismi olsun bencillik darginlk getirir sadece

nedir bu isim teranesi yaa çok sinirleniyorum ben böyle durumlarda ya ben cefasını çekecem öbürleride sefasını sürecek yok ya canım sen ne istiyosan öyle yap bende oğlumda aynı şeyi yaşamıştım dedimki bu kadar acıyı derdi sıkıntıyı ben çektim bu lüksü kimseye veremem demiştim ve benim istediğimde olmuştu önemli olan eşinle senin kararın kendinide bebişinide üzme...

ay ne lüzumsuz insanlar var ya. bildiğin lüzumsuz. yahu istediğiniz ismi koyarsınız. trip atma hakkına sahip değiller. sallayın gitsin yahu.

Bebeğe anne veya babanın isminin verilmesiyle saygı olmaz kanaatindeyim. Ne demeli bu büyüklere bilemiyorum. Bırakın bu karar da bebeği 9 ay karnında taşıyan anneye kalsın

Siz bebeğinize istediğiniz ismi koymakta özgürsünüz.
O bebeğin 1 tane annesi ve 1 tane babası var!
Küsen küser,darılan darılır ve küstükleriyle kalırlar.
Bir süre sonra alışırlar kabul etmek zorunda kalırlar.
Ortada ayılıp bayılacak bi durumda yok,kayınvalide hanım saçmalamış resmen!

canım boşver şu an yaramı deştin ben doğum yapmadan önce kaynanamı o kadar çok seviyordum ki anlatamam. Fakat bebek doğduktan sonra herşey değişti.benim dikişlerim vardı.öyle kalkamıyordum bebeğe uzanarak süt veriyordum.ayrıca meme ucumda yoktu o yüzden bebek ememiyordu.bu piskolojideyim üstüne bebeğim sarılık oldu kuveze alınacak denildi.benim moraller çok kötü kaynanamda bu durumda bana yardımca olmak yerine.bana sütsüz inek diyip kahkaha attı.onun kaynanası ona öyle diyormuş.bana oturarak ver bebek ememiyor diye ikide bir söyleniyordu.ben veremiyorum dişilerim acıyor diyorum.tekrar tekrar.bebeğin sarılık olacak kuveze girecek falan filan bebeği benim haberim olmadan hastaneye götürüyor.en sonunda annemi çağirdım annem kalp ve şeker hastası kaynanam onun yanında bana bağırdı.bunun üzerinede o ağlayıp kapıyı çarpıp çıktı.annem şok oldu kaynanam gelince annem ona çok ayıp ettin kızım 3 yıldır aranızda ilk defa kızımda kaldım yatıya sizin benim yanımda yaptığınıza bakın dedi.sonra eşim işten geldi tabi ben ağlamaktan gözlerim şiş.ne oldu dedi yok bişey dedim daha sonra annesine gitmiş annesi olan biteni anlatmış.ağlamış ya eşimin sonuçta annesi dayanamamış.benim yanımada geldi bende artık annen gidebilir ben bakacağım kızıma dedim ve kaynanam gitti o gün bu gün onunla bağım koptu.eşimin annesi tabi görüşüyorum fakat bağlar koptu.samimiyet bitti............neyse başını ağrıttım yani anlayacağın kaynanalar zor onlara memnun edemezsin karıştırma evine bebeiğe boşuna uğraşmada kaynanadan anne;gelindende kız olmaz bence bebeğine ne isim koymak istiyorsan koy kimseyi takma.bebek senin bebeğinnn.yıpratma karnındaki bebebğide üzme bence........h...

Son düzenleme:

ne fesat aileler var..zeynep olsa ne olur ki?..bu isimden binlerce var..resmen düşmanlar bunlar bu kafadan olanlar

Canın ne istiyorsa onu koy..

9 ay taşıyacak olan sensin, onunla yaşayacak olan sensin , günde 1000 kez ismini söyleyeck olan sensin..sen ne istersen o olur.

daha çocuk doğmadan başkalarını karıştırırsan bu işin sonu gelmez,kimseyi karıştırma..

çocuk senin keyif senin..

Bu sebepten tansiyonu çıkacaksa bir adamın, bırak çıksın..koca adam işin mi yok düşünecek isimden başka ?tansiyonun çıkıyor.?. geri adım atarsan ilerde başka şeyden de tansiyonları çıkar bunların...tansiyon için bahane arar bu tipler ..işleri yok çünkü başka..

istediğin ismi koy..

eşine de söyle bıraksın bu eski kafaları..yok bizimkiler darılır falan filan..

darılan darılsın..

herkesin gönlünü yapmak mümkün değil hayatta...o yüzden sadece kendi gönlünü yapacaksın..

Son düzenleme:
sinir oluyorum böylelerine ne güzel bir duyguyu tadıyor anne olmak duygusu ya bi bırakında bari gebeliğinde naz yapsın kapris yapsın hadi onu geç ya çocuğun o senin zeynep ismini bende çok severim ne güzel de bir isim anladığım kadariyla
gelin hamile olunca kaynanada hamile oluyor gelinin yapacağı kaprısı o yapıyor koy tepkini canım taviz de verme

Sanirsinizki gencler bebekleri erkek ailesine hediye ediyor ,
Bebegi yapan cift isim sevdasina ayilan bayilan kaynana kayinpeder

sizin evladınızın ismine millet niye karışıyor anlamadım. yok biri ağlıyo birinin tansiyonu çıkıyo komedi filmi gibi Allah sabır versin size.. eşinle birlikte istediğin ismi koyarsın kızarlarsa darılırlarsa takma, sen evladını yuvanı düşün gerisi boş :)

Benim kzımada babasıyla babaannesi koydu O zaman salk gibi sustum Şimdi kızım 3 yaşında hala sinirden kuduruyorum Ne diye ses etmemişimkiBen nisanur olsun istedim onlar ayşegül dediler En sonunda ayşenur oldu Güya benim dediğimde oldu pehhhh

Eşlerimiz kizlar kaynanayi kaynatayi tek durduracak kişi onlar başka bi suçlu yok !
Lohusayim 1 haftalik aksam saati annem bende kaliyodu kapi caldi baktim kaynana kaynata ve iki büyük hala (eşimin halalari) neyse girdiler fln annem ikram sundu ben yeni yürümeye baslamisim o ara bebek agladi gittim emzirdim odada.. Sonra salona bi girdim kaynatanin elinde kalem kagit aralarinda isim kararlastirip kagida yaziyolar..kaynana direk kocasinin ismini istiyordu diğerlerinde farkli isim ben şok tabii..hemen odadan esimi aradim dedim boyle boyle ara baban engel ol.. Çünkü kayinpeder kulağa okuyor da hocalikta var ondan korktum tmm dedi.. Aradi babasini dedi ne yapiyosunuz o da bebeğe isim kararlastiriyoruz dedi ama kulagina okuma dedi ben bi geleyim aksam konusuruz dedi baba si tmm dedi yazdiklari listeyi de bana verdi gittiler suratlar beş karis..sonra o listeden koymadik tabii begendigimiz ismi koyduk ve kendi annemin sadece beğendiğini söylediği ismide bende çok beğendim konuda ikinci isim koydum ama herkes bnm beğendiğini saniyordu :)

Boşver salla gitsin eşinin huyuundan git biraz tatil dille yola geliyorlar

ayılıp bayılmayı hep kayınvalidelerden öğrendı bu kayınpederler

allah uzak etsınde bebekte bı sağlık sorunu olsa bukadar mesele edılmez

ayıp edıyorlar koca koca ınsanlar isim derdıne düşüyorlar

sız evladınızı ne dıye çağırmak istıyorsanız o ismi koyun

bu ınsanlar memnunıyetsız onların istediği ismi versenızde mutlu olmazlar

mrb arkadasım ben oldum olası bu aılelerın ısım konusuna karısmasına bı anlam veremıyorum sen afedersın cocugu yaparken kvdenemı sordunda ısım konusunda soracaksın ayrıca ben annane babanne dede ısmını konulmasına karsıyım bı aılede bı tane ayse yada alı var ıkıncısıne ne gerek var ..mesela benım baabamda vefat ettı ben evlendım hamıle kaldım anneme olsun kv olsum ısım konusnda karısmayın bu bızım kararımız dedım hatta bebegımın kırkı oldunda gelen tanıdıklar neden babamın adını koymadımı sordunda verdım cevap suydu:acaba benım oglum babam gıbı hayırlı bı evlat olacakmı? ve ben babamın ısmını ben soylemeye dılım varmazken ogluma nasıl o ısmı koyarım ? bence annane babanne ısımlerını bırak esınede uygun dılle anlat bu sızın cocugunuz o ısmı koymakta sıze duser

tansiyonu mu çıkmış , ilginç.
isim için tansiyon çıkıyorsa,
ilerde anneanneye çok gitti, bize az geldi diye kalpten gider mazallah.

bence de bu tür konular eşte bitiyor.
ismi anneannenin söylediğini nereden biliyorlar.
"biz seçtik" diyebilirdiniz.

ben hamileyken ailelere sorduk;
"biz isim seçtik ama, sizin aklınızda isim var mı, içinizde kalmasın söyleyin" dedik.
onlar da "ne seçtiniz" dediler,
eşim "sürpriz, şimdiden söyleyip, her kafadan bir ses dinleyemem" dedi.
tabi onlarda "siz seçmişsiniz madem, ne söyleyelim" dediler.

böylece sormuş ve gönüllerini almış olduk.

tabi bu arada, bunu sorduğumuzda daha isim seçmemiştik,
ama, herkesin bir şey söylemesini kibarca engellemiş olduk.

haa bu arada eşime kardeşi bir gün dediki;
"ben bir kaç isim buldum, annemlere de sorun,
bütün isimleri bir kutuya atalım, birini çekelim, o ismi koyun,
herkesin gönlü olsun".

eşim acayip sinirlenmişti,
"çocuğumu çekilişten kazanmadım" diye.

hala, acaba bulduğu isimler neydi diye merak ederim:))

doğuma 10-15gün kala söyledik.

bazı heyecanları biraz içimizde yaşamakta fayda var sanki.

mutlu bir hamilelik geçirmenizi dilerim.

herkes bu konuda anlayışlı olamıyor malesef
bende aile büyüklerinin isimlerini vermeyi doğru bulmuyorum
eşimin ailesinde tam 3 tane aynı isim var düşünün
oğlum oldu kimse ağzını açıpta isim önerisinde bulunamadı çünkü eşim hepsini susturdu olay eşlerde bitiyor tatlım
bi kızım olursa ilerde herkes kvmin ismini koymamı beklicek biliyorum ama ben koydurtmam çilesi benim sefası onların olsun hemi çok beklerler....sende eşine güzellikle anlat ayılıp bayılmalar hep yalan palavra kendi isteklerini yaptırtmalar sende ayıl bayıl kendi istediğini yaptırt olmadı rüyanda gör

Allah Allah insanlara bak sen bir isim savaşıdır gidiyor. isim yüzünden tansiyonlar çıkıyor. çok komik. kaldı ki çocuk senin istediğin ismi de koyarsın beğeniyorsan o ismi birinin ismi diye yad etmelerine gerek yok. eşin de düşüncesiz ama erkeklerin genel hali bu. annecikleri üzüldü işin rengi değişiyor

Kaynana egoistín tekíymís
Umursama böyle böyle istediğini yaptıracak sinsi kadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…