• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide-eş-bebek

ben acıkcası ıkı tarafta da hata buldum bırıncısı esının aılesının hastalanacak kadar kafaya takmaları ortamı germelerı cok sacma geldı bır dıgerıde ınanıyorumkı ananenın ısmı zeynep degılde kayınvalıdenın ısmı zeynep olsaydı koymayı kesınlıkle ıstemezdın sonucta sende zeynep ısmını koymayı ıstemıssınkı esıne bahsetmıssın madem aıle buyuklerının ısımlerını hıc dusunmuyorsunuz ozaman ananenın ısmınıde dusunmeyecektın

Eşlerimiz kizlar kaynanayi kaynatayi tek durduracak kişi onlar başka bi suçlu yok !
Lohusayim 1 haftalik aksam saati annem bende kaliyodu kapi caldi baktim kaynana kaynata ve iki büyük hala (eşimin halalari) neyse girdiler fln annem ikram sundu ben yeni yürümeye baslamisim o ara bebek agladi gittim emzirdim odada.. Sonra salona bi girdim kaynatanin elinde kalem kagit aralarinda isim kararlastirip kagida yaziyolar..kaynana direk kocasinin ismini istiyordu diğerlerinde farkli isim ben şok tabii..hemen odadan esimi aradim dedim boyle boyle ara baban engel ol.. Çünkü kayinpeder kulağa okuyor da hocalikta var ondan korktum tmm dedi.. Aradi babasini dedi ne yapiyosunuz o da bebeğe isim kararlastiriyoruz dedi ama kulagina okuma dedi ben bi geleyim aksam konusuruz dedi baba si tmm dedi yazdiklari listeyi de bana verdi gittiler suratlar beş karis..sonra o listeden koymadik tabii begendigimiz ismi koyduk ve kendi annemin sadece beğendiğini söylediği ismide bende çok beğendim konuda ikinci isim koydum ama herkes bnm beğendiğini saniyordu :)

Boşver salla gitsin eşinin huyuundan git biraz tatil dille yola geliyorlar ;)

biz kadınlar ne fenayız.şeytana pabucu ters giydiririz:1:

seneler önce komşum hamileydi.bir arkadaş ortamında isim konusu açıldı.büyük kızının ismine uygun isimler araştırdık.bazı isimleri beğenmediğini söyledi.bazılarına da özellikle de bir isme olabilir güzel dedi.aile içinde konuşurken de kaynanası da bizim yanımızda komşumun beğendiği ismi söylemiş,büyüğe uyar diye.sırf kaynana söyledi diye o ismi koymadı,beğenmediği isimlerin içinde geçen bir ismi annesi istedi diye koydu.nedenini sorduğumda ise kaynanamın dediğini koyacağıma,beğenmesem de annemin istediğini koyarım demişti:34:

5 aylık hamileyim.bebeğimin cinsiyetinin kız olacağını öğrendim.hayatta en çok sevdiğim anneannem (80yaşında)zeynep diye söylüyordu telefonda hep.kendisi alzheimer hastası. eşim koyamayacağını eğer onun ismini koyarsak annesininde ismini koyacağını onların darılcağını söyledi. bende annesinin ismini koymak istemediğim için zeynep koymuyorum diyerek konuyu kapattım. bu akşam eşim ailesinin zeynep koyacağımızı duyunca çok ağladığını babasının tansiyonunun çıktığını söyledi.bende sinirlenip kayınvalidemi arayıp neden üzülüyosunuz ben kimsenin ismini koymuyorum dedim. bu sefer eşim bana kızdı. nasıl ararsın nasıl konuşursun diye.kalbini kırmışım ya ben?daha çocuğum doğmadan böyle sorun oldu çok mutsuzum..

bu yaşadığın bir çok hamile gelinin başına geliyor sanırım.iki tarafta kendi isimlerinden olsun istiyor.öyle yapmayın sizde değişik modern isimler koyun kapatın ağızlarını.anne olacak olan sizsiniz isim vermekte sizin hakkınız.

seneler önce komşum hamileydi.bir arkadaş ortamında isim konusu açıldı.büyük kızının ismine uygun isimler araştırdık.bazı isimleri beğenmediğini söyledi.bazılarına da özellikle de bir isme olabilir güzel dedi.aile içinde konuşurken de kaynanası da bizim yanımızda komşumun beğendiği ismi söylemiş,büyüğe uyar diye.sırf kaynana söyledi diye o ismi koymadı,beğenmediği isimlerin içinde geçen bir ismi annesi istedi diye koydu.nedenini sorduğumda ise kaynanamın dediğini koyacağıma,beğenmesem de annemin istediğini koyarım demişti:34:
O yaşa kadar anası kahrını çekmiş tabi ki onu dinleyecek nasılsa kaynana oğlunun sevdiği yemekler
Yapacak gelini şımartacak değil ya

Zeynep ismini beğendiğiniz içinde çocuğunuza bu ismi verebilirsiniz.yani altında niye birşeyler arıyorlar anlamadım.ben böyle durumda olsaydım.eşimede ailesinede şöyle derdim. annanemin ismini koymak istiyorum demezdim.ben Zeynep ismini çok beğeniyorum PEYGAMBER EFENDİMİZİN kızının ismide Zeynepdi çok mübarek bir isim derdim.bu arada .Zeynep ismini bende çok beğeniyorum güzel isim.karnınızda taşıyan sizsiniz,bakıp büyütecek olanda sizsiniz.üzerinde analık hakkınız var kimse karışamaz sizin çocuğunuza verdiğiniz isime.

Son düzenleme:

:) :) Ama cnm biraz öyle olmak lazim çünkü cidden tepene cikiyorlar .. Kayinvalidem yüzünden berbat bi hamileliğim geçti ama simdi nasip olurda ikinci çocuğuma hamile kalirsam kimseye moralimi bozdurmayacagim. Konu sahibi sende aklini basina al çünkü bebek etkileniyooo ...Hic bisey için üzülme asla...

Keşke hiç aileyi arayıp bu konuda konuşmasaydın.

Sonuçta karar sizin ve eşini ikna edersen bu meseleyi çözebilirsin...

Aileleler bu isim meselesini çok abartıyorlar malesef.

İsim hakkında kimseyi konuşturmamak lazım hayırlı sağlıklı bir evladım olsun isim sonra deyip istediğin ismi koymak lazım da...Sizin durum daha farklı...

Eğer ki kimseyi kırmak istemezsen sadece eşinle ikinizin karar vereceği ortak bir isim olabilir ama bu ismi de nüfus cüzdanının çıktığı zaman duymaları gerekir mümkünse... :34:

sinir oluyorum şu isim mevzusuna:19:büyükler neden kendi isimleri konsun isterler neden karışırlar anlamıyorum.sen kendi istediğin ismi koy canım eşinle güzelce konuş bebeğin adına ikiniz karar verin kimseyi karıştırmayın:31:

Back
X