Kayinvalide haklı mı sizce?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bide o evli bayanın kocası ya boşanmayı istemiyosa ya psikopatsa? Bu anne nasıl oğlunu düşünmesin, onu o yaşa getirmek kolay mı? Allah korusun neler duyuyoruz
Boşanan adamlar bile kadınların başına bela oluyolar. Daha bu bayan boşanmamış bile...
Ayıkla pirincin taşını

Birincisi, o dönemde ilişkileri olması imkansız henüz tanisali bir iki gün olmuştu.
İkincisi, ben hayatım hakkinda kimseye rapor vermiyorum. Ama durup dururken tek ayak üstünde kırk yalan da söylemiyorum.
Kızın annesi kendisi konuyu dallanıp budaklandira budaklandira anlatmış. Yok kızım aptallık etti ben ona evlenme dedim dinlemedi. Hemen de boşandılar zaten vs. Bu kadar ayrıntıya ne gerek var o zaman? Acaba kızını peşkeş çekme derdinde miydi?
İyi valla, kimse boşanmadan istediğini yaşasın madem. Burada bir kadın daha boşanmadim ama birini seviyorum ilişkimiz var diye konu açınca herkes üstüne atlıyor ama ahlaksız diye? Konuya kayinvalide dahil olunca kızı savunasiniz mi geliyor hemen anlamadım? Ya da bir erkek karimdan boşanmadim ama sevgilim var ne yapayım seviyorum dese yine ahlaksız dersiniz değil mi? Çifte standart yapmayın, komik oluyor.

Kadının daha boşanmadan başkasıyla görüşmesinin uygun olup olmadığını sormamışsınız ki konuda.
Konu başlığı "kayınvalide haklı mı?", konu içeriği kayınvalidenin bu yalana tavır almakta ne kadar haklı olduğu.
Kadının yaptığının doğru olup olmadığıyla ilgili bir soru cümlesi göremiyorum ben.
Sormadığınız şeylerle ilgili tahmin yürüterek cevap yazacak halimiz yok.

"Peşkeş çekmek" falan çok çirkin tabirler. Bu ne sinir anlamadım.
Fikrimizi sordunuz, söyledik. Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmiyoruz değil mi?
Kızın evliyken başkasıyla görüşüyor olmasını savunan da olmadı. Ama belli ki siz kayınvalidenin haklılık derecesini öğrenmeye değil, kızın dedikodusunu yapmaya gelmişsiniz.
Sorulan bir soruya verilen cevabın beğenilmemesinin başka bir açıklaması olamaz çünkü. Hani soru sorulur, cevap a ise de b ise de "hmm" denilip geçilir ya o bakımdan :KK51:

Kadının daha boşanmadan başkasıyla görüşmesinin uygun olup olmadığını sormamışsınız ki konuda.
Konu başlığı "kayınvalide haklı mı?", konu içeriği kayınvalidenin bu yalana tavır almakta ne kadar haklı olduğu.
Kadının yaptığının doğru olup olmadığıyla ilgili bir soru cümlesi göremiyorum ben.
Sormadığınız şeylerle ilgili tahmin yürüterek cevap yazacak halimiz yok.

"Peşkeş çekmek" falan çok çirkin tabirler. Bu ne sinir anlamadım.
Fikrimizi sordunuz, söyledik. Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmiyoruz değil mi?
Kızın evliyken başkasıyla görüşüyor olmasını savunan da olmadı. Ama belli ki siz kayınvalidenin haklılık derecesini öğrenmeye değil, kızın dedikodusunu yapmaya gelmişsiniz.
Sorulan bir soruya verilen cevabın beğenilmemesinin başka bir açıklaması olamaz çünkü. Hani soru sorulur, cevap a ise de b ise de "hmm" denilip geçilir ya o bakımdan :KK51:
Kayinvalide durup dururken bir tepki vermiyor herhalde değil mi? Yani konudan ve kızın durumundan bağımsız bu olayı nasıl ele alabiliyorsunuz anlayabilmiş değilim.
Sizden başka kimseye de böyle cevap vermedim çünkü sizin tarzınız belli ki bu, e herkese tarzına göre cevap vermek lazım.

Ama burada konu şöyle açılsaydı, kızımın sevgilisini boşandım demişti ama boşanmamış, kızımda biliyormuş boşanmadığını, hatta geçen gün karısı gelip. ortak iş yerlerinde olay çıkarmış, benim bir anne olarak kızımın kararına saygı duyup bu ilişkiye müdahil olmamam gerekir değil mi diye açılsaydı; burada bir çok hanım o kayınvalidenin ne ahlaksızlığını bırakırdı ne de çocuk yetiştirememesini. Bakın insanlar evlenir, boşanır, tekrar evlenir bu ayrı bir konu burada kimse kimsenin boşanmasına laf söyleme hakkına sahip değil. Ama bu çok farklı birşey. Kadın boşanmamış. Şu an o koca bir sinirle karısı ve kadının oğlunu yan yana samimi bir şekilde görüp kadının oğlunu öldürse haksız tahrik indirimi alır. Anne olarak oğlunun kararlarına saygı göstermek bile bile yapılan yanlışlara sessiz kalmayı gerektirmez. Yapılan şey doğru birşey olsa o kızda yalan söylemezdi zaten. Oda biliyor hata yaptığını demek ki. Bu nedenle doğru olan hemen ivedi bir şekilde o kızın boşanması ve kayınvalidesinden söylediği yalan için özür dilemesi olmalı ki kadında belki o zaman yumuşar.

Kayinvalide durup dururken bir tepki vermiyor herhalde değil mi? Yani konudan ve kızın durumundan bağımsız bu olayı nasıl ele alabiliyorsunuz anlayabilmiş değilim.
Sizden başka kimseye de böyle cevap vermedim çünkü sizin tarzınız belli ki bu, e herkese tarzına göre cevap vermek lazım.

Tarzımda ne var anlamadım. Foruma 10 senedir üyeyim, sizin mesaj sayınızın 2 katından daha fazla mesajım var ve sadece 2 kez uyarı aldım. Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız.

İki konuyu nasıl ayrı tuttuğumu hemen anlatayım...
Kadının evliyken başkasıyla görüşmesi doğru değil. Ama bu beni ilgilendirir mi?
Hayır.
Peki oğluyla görüşüyor olmasaydı kayınvalide adayını ilgilendirir miydi?
Hayır.
Oğluyla görüştüğü için ilgilendiriyor mu?
Biraz. Çünkü anne olarak evladının güvenliğinden endişe etmesi normal.
Peki bu konuyla ilgili bir şey yapabilir mi?
Hayır. Çünkü oğlu yetişkin bir adam ve yaptığı yanlışlar kendi sorumluluğunda.
Ben de sigara içiyorum diye annem endişeleniyor. Ama bir şey yapabiliyor mu?
Hayır.

İkinci mesele ise müstakbel kayınvalideye yalan söylenmesi.
Kızın annesi elin kadınına kızının ilişki dünyasıyla ilgili her şeyi anlatmak zorunda mı?
Hayır.
Bu elin kadını birden bire kayınvalide adayı oldu diye kadının ilişki dünyasıyla ilgili her detaya bir anda hakim olmak zorunda mı?
Hayır.
"Neden bana gelip 'anam size yalan söylemiş' demediler" diye triplenmeye hakkı var mı?
Hayır.

Oradan bakınca iki olay bağlantılı gibi görünse de bağlantılı değil.
Böğrünü tuta tuta ağlayan müstakbel kayınvalidenin çok masum sandığı oğluşu o yaşa kadar kim bilir kaç kadınla birlikte oldu. Hepsinin her şeyini gidip annesine mi anlattı?
Hayır. Annesi oğluşunun nasıl kadınlarla görüştüğünü asla bilemez.
Oğlu öğrenmiş, bilmiş, kabullenmiş. Annesi uyarısını yapar, başka da bir şey yapamaz.

Kv hakli kesinlikle resmen adilik kadinin yaptgi

Tarzımda ne var anlamadım. Foruma 10 senedir üyeyim, sizin mesaj sayınızın 2 katından daha fazla mesajım var ve sadece 2 kez uyarı aldım. Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız.

İki konuyu nasıl ayrı tuttuğumu hemen anlatayım...
Kadının evliyken başkasıyla görüşmesi doğru değil. Ama bu beni ilgilendirir mi?
Hayır.
Peki oğluyla görüşüyor olmasaydı kayınvalide adayını ilgilendirir miydi?
Hayır.
Oğluyla görüştüğü için ilgilendiriyor mu?
Biraz. Çünkü anne olarak evladının güvenliğinden endişe etmesi normal.
Peki bu konuyla ilgili bir şey yapabilir mi?
Hayır. Çünkü oğlu yetişkin bir adam ve yaptığı yanlışlar kendi sorumluluğunda.
Ben de sigara içiyorum diye annem endişeleniyor. Ama bir şey yapabiliyor mu?
Hayır.

İkinci mesele ise müstakbel kayınvalideye yalan söylenmesi.
Kızın annesi elin kadınına kızının ilişki dünyasıyla ilgili her şeyi anlatmak zorunda mı?
Hayır.
Bu elin kadını birden bire kayınvalide adayı oldu diye kadının ilişki dünyasıyla ilgili her detaya bir anda hakim olmak zorunda mı?
Hayır.
"Neden bana gelip 'anam size yalan söylemiş' demediler" diye triplenmeye hakkı var mı?
Hayır.

Oradan bakınca iki olay bağlantılı gibi görünse de bağlantılı değil.
Böğrünü tuta tuta ağlayan müstakbel kayınvalidenin çok masum sandığı oğluşu o yaşa kadar kim bilir kaç kadınla birlikte oldu. Hepsinin her şeyini gidip annesine mi anlattı?
Hayır. Annesi oğluşunun nasıl kadınlarla görüştüğünü asla bilemez.
Oğlu öğrenmiş, bilmiş, kabullenmiş. Annesi uyarısını yapar, başka da bir şey yapamaz.
Yani cidden mantık yürütmenizi anlayan varsa beri gelsin diyorum.

Yani cidden mantık yürütmenizi anlayan varsa beri gelsin diyorum.

Yani diyorum ki kayınvalide oğluna "evli barklı kadınla neden görüşüyorsun" diyebilir, "görüşme" diye uyarabilir ama "bana neden yalan söylediniz" diyemez. Çünkü doğruyu söylemek zorunda değillerdi. Anlaşılması bu kadar güç olan nedir anlamadım.

Mesela siz kadına "İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama yalan söylemek büyük bir sorun o yüzden haklısın." demişsiniz.
Oysa "İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama senin oğlunun boşanmamış bir kadınla ne işi var." demeniz gerekirdi (bunu söyleyeceğiniz kadar sizi ilgilendiriyorsa tabii).

Sorun yalan söylenmiş olması mı? Yoksa oğlunun hala evli olan bir kadınla beraber olması mı?
Biz ilk seçeneğe göre yorum yaptık. Siz de kadına ilk seçeneğe göre yorum yapmışsınız.
Sonra biz burada 2. seçeneği konuşmadık diye sinirleniyorsunuz.

Kızlar, şimdi düşünün oğlunuz bir kızla aynı ortamda çalışıyor. Kız da bir yakininizin komşusu. O vesile ile bir gün kızın annesiyle de tanıştınız. Kızının evlenip birkaç ay içinde bosandigini, çok yanlış bir tercih yaptığını söyledi. Kız da aynı şekilde boşandım diyor. Ve bu kızla oglunuzun arasında duygusal bir ilişki yaşanmaya başlıyor. Bu sırada ogreniyorsunuz ki kız aslinda resmi olarak bosanmamis. Yani size yalan söylemişler. Hatta kızın kocası işyerine gelip olay çıkarıyor ve siz bu şekilde doğruyu ogreniyorsunuz. Oğlunuz hep kızın arkasında bu arada. Size de resti çekiyor. Sizce bu durumda müstakbel kayinvalide mi haklı kızla çocuk mu haklı? Yani yalanlardan dolayı kadın kızdan soğumuş durumda şimdiden. Siz olsanız yerinde ne yapardınız? Kabul eder bagriniza basar mıydınız kızı? Kızın hiçbir adımı falan da yok bu arada kadına karşı.

Ben müstakbel kayinvalideye şöyle dedim: " İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama yalan söylemek büyük bir sorun o yüzden haklısın." Sizce yaklasimim doğru mu yoksa goremedigim bir şeyler var mı?

Evlenip boşanmak ayıp değil ki, ama dediğiniz gibi yalan söylemesi çirkin.

Bunu sormanız bile hata.. Aklın yolu bir. Kesinlikle anne haklı.

Yani diyorum ki kayınvalide oğluna "evli barklı kadınla neden görüşüyorsun" diyebilir, "görüşme" diye uyarabilir ama "bana neden yalan söylediniz" diyemez. Çünkü doğruyu söylemek zorunda değillerdi. Anlaşılması bu kadar güç olan nedir anlamadım.

Mesela siz kadına "İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama yalan söylemek büyük bir sorun o yüzden haklısın." demişsiniz.
Oysa "İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama senin oğlunun boşanmamış bir kadınla ne işi var." demeniz gerekirdi (bunu söyleyeceğiniz kadar sizi ilgilendiriyorsa tabii).

Sorun yalan söylenmiş olması mı? Yoksa oğlunun hala evli olan bir kadınla beraber olması mı?
Biz ilk seçeneğe göre yorum yaptık. Siz de kadına ilk seçeneğe göre yorum yapmışsınız.
Sonra biz burada 2. seçeneği konuşmadık diye sinirleniyorsunuz.
Hanımefendi, ısrarla düşüncenizi kabul ettirme derdindesiniz. Mantık yürütmenizi anlayan varsa beri gelsin derken "anlamadım" demek istemiyorum:KK70:"Saçma bir mantık yürütme şekliniz var." diyorum yani. Açık açık yazayım artık öf içim şişti.
Yani ben yalanı sordum diye ona cevap verdiniz, mukemmelsiniz, çok haklısınız, neden olayı bir bütün olarak ele alasiniz ki? Evet evet.

Kızlar, şimdi düşünün oğlunuz bir kızla aynı ortamda çalışıyor. Kız da bir yakininizin komşusu. O vesile ile bir gün kızın annesiyle de tanıştınız. Kızının evlenip birkaç ay içinde bosandigini, çok yanlış bir tercih yaptığını söyledi. Kız da aynı şekilde boşandım diyor. Ve bu kızla oglunuzun arasında duygusal bir ilişki yaşanmaya başlıyor. Bu sırada ogreniyorsunuz ki kız aslinda resmi olarak bosanmamis. Yani size yalan söylemişler. Hatta kızın kocası işyerine gelip olay çıkarıyor ve siz bu şekilde doğruyu ogreniyorsunuz. Oğlunuz hep kızın arkasında bu arada. Size de resti çekiyor. Sizce bu durumda müstakbel kayinvalide mi haklı kızla çocuk mu haklı? Yani yalanlardan dolayı kadın kızdan soğumuş durumda şimdiden. Siz olsanız yerinde ne yapardınız? Kabul eder bagriniza basar mıydınız kızı? Kızın hiçbir adımı falan da yok bu arada kadına karşı.

Ben müstakbel kayinvalideye şöyle dedim: " İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama yalan söylemek büyük bir sorun o yüzden haklısın." Sizce yaklasimim doğru mu yoksa goremedigim bir şeyler var mı?
Kayınvalide olmuyor ki o kadın
kızın kayınvalidesi şimdiki kocanın annesi
Millete bak ya maymundan hallice bir dalı bırakmadan diğerini tutmuyorlar
Evli kadın (sadece resmi olsa bile) gidip yeni sevgili yapıyor yetmiyor annesiyle tanışıp kendi annesini de yalana ortak ediyor
Ne cesaret ya
Hiç olumlu konuşamıyacağım umarım kadının oğlunun aklı bir an önce yerine gelir

Belki kadınla adam çoktan görüşmeye başlamıştı, adamın annesinin haberi yoktu. Kızını korumak adına öyle anlatmış olabilir.
Sonuçta sevgilisine karşı dürüst olmuş. Başka hiç kimseye açıklama borcu yok.
Ben öyle düşünmüyorum
Bunu bir erkek yapsa şimdi gömülmüştü
Mesela Adamın teki geliyor sizinle tanışıyor boşanmış olduğunu söylüyor kızınızı istiyor
Bir bakıyorsunuz ki o boşandı denilen adamın karısı iş yerine gelip rezalet çıkartıyor
Burada cevabınız adam kıza gerekli açıklamayı yapmış mı olurdu?
Nasıl alacak kızımı metres mi istiyorsun demez miydiniz?

...ogreniyorsunuz ki kız aslinda resmi olarak bosanmamis. Yani size yalan söylemişler. Hatta kızın kocası işyerine gelip olay çıkarıyor ve siz bu şekilde doğruyu ogreniyorsunuz. Oğlunuz hep kızın arkasında bu arada. Size de resti çekiyor. Sizce bu durumda müstakbel kayinvalide mi haklı kızla çocuk mu haklı? Yani yalanlardan dolayı kadın kızdan soğumuş durumda şimdiden. Siz olsanız yerinde ne yapardınız? Kabul eder bagriniza basar mıydınız kızı? Kızın hiçbir adımı falan da yok bu arada kadına karşı.

Hanımefendi, ısrarla düşüncenizi kabul ettirme derdindesiniz. Mantık yürütmenizi anlayan varsa beri gelsin derken "anlamadım" demek istemiyorum:KK70:"Saçma bir mantık yürütme şekliniz var." diyorum yani. Açık açık yazayım artık öf içim şişti.
Yani ben yalanı sordum diye ona cevap verdiniz, mukemmelsiniz, çok haklısınız, neden olayı bir bütün olarak ele alasiniz ki? Evet evet.

Düşüncemi kabul ettirme derdinde değilim. İki durumun alakalı olduğunu iddia edip, bana "neden kızın evliyken başkasıyla görüşmesi sorun olmadı? Aynı şeyi erkek yapsa taşlanırdı, çifte standart var" diyen "komik oluyor" vs diyen sizdiniz.
Ben kadının yaptığını doğru bulmuşum gibi kendi kendine atarlanan sizdiniz. Kendimi açıklamaya çalıştım ben de.

Bakın yukarıda açtığınız konuda ne yazıyor?
Kadın bağrına bassın mı derdindesiniz. Konudaki bir allahın kulu kızın evli olmasını sorun etmemiş. Herkesin derdi yalan söylemiş olmasıyken ben neden bunu dert edinip kıza sallayayım burada?
Cevapları beğenmiyorsanız ya konu açmayacaksınız ya da derdinizi düzgün ifade edeceksiniz.
Edemiyorsanız da istediğiniz cevapları vermiyorlar diye insanları suçlamayacaksınız.
İyi günler.

Düşüncemi kabul ettirme derdinde değilim. İki durumun alakalı olduğunu iddia edip, bana "neden kızın evliyken başkasıyla görüşmesi sorun olmadı? Aynı şeyi erkek yapsa taşlanırdı, çifte standart var" diyen "komik oluyor" vs diyen sizdiniz.
Ben kadının yaptığını doğru bulmuşum gibi kendi kendine atarlanan sizdiniz. Kendimi açıklamaya çalıştım ben de.

Bakın yukarıda açtığınız konuda ne yazıyor?
Kadın bağrına bassın mı derdindesiniz. Konudaki bir allahın kulu kızın evli olmasını sorun etmemiş. Herkesin derdi yalan söylemiş olmasıyken ben neden bunu dert edinip kıza sallayayım burada?
Cevapları beğenmiyorsanız ya konu açmayacaksınız ya da derdinizi düzgün ifade edeceksiniz.
Edemiyorsanız da istediğiniz cevapları vermiyorlar diye insanları suçlamayacaksınız.
İyi günler.
Ben kendimi o kadar güzel ifade ediyorum ki herkes konuyu anladı, bir siz anlayamadiniz. Size de iyi günler. Mümkünse konuma yazmayın artık.

Ben öyle düşünmüyorum
Bunu bir erkek yapsa şimdi gömülmüştü
Mesela Adamın teki geliyor sizinle tanışıyor boşanmış olduğunu söylüyor kızınızı istiyor
Bir bakıyorsunuz ki o boşandı denilen adamın karısı iş yerine gelip rezalet çıkartıyor
Burada cevabınız adam kıza gerekli açıklamayı yapmış mı olurdu?
Nasıl alacak kızımı metres mi istiyorsun demez miydiniz?

Kızımın bunu bilip bilmediğini sorardım ve tabii ki hoş karşılamazdım.
Ama elin adamının anasının bana yalan söylemiş olması takılacağım son şey olurdu. Çünkü bana dürüstlük borçlu değil.
Dert edindiğim şey kızımın böyle bir şeyi nasıl kabul ettiği olurdu. Ben ne yaptım da bu çocuk böyle oldu derdim.

Ama konudaki kayınvalidenin derdi oğlunun evli bir kadınla görüşmesi değil, yalan söylenmiş olması. Yalanı unutup bağrıma bassam mı derdinde.
Kız adım atsa kayınvalide "canım hala evlisin farkında mısın" demeden hayatına devam edecek gibi duruyor.

"Oğlum evli bir kadınla birlikte, böyle böyle oldu ne yapayım" deseydi ona göre yorumlar gelirdi.

Kızımın bunu bilip bilmediğini sorardım ve tabii ki hoş karşılamazdım.
Ama elin adamının anasının bana yalan söylemiş olması takılacağım son şey olurdu. Çünkü bana dürüstlük borçlu değil.
Dert edindiğim şey kızımın böyle bir şeyi nasıl kabul ettiği olurdu. Ben ne yaptım da bu çocuk böyle oldu derdim.

Ama konudaki kayınvalidenin derdi oğlunun evli bir kadınla görüşmesi değil, yalan söylenmiş olması. Yalanı unutup bağrıma bassam mı derdinde.
Kız adım atsa kayınvalide "canım hala evlisin farkında mısın" demeden hayatına devam edecek gibi duruyor.

"Oğlum evli bir kadınla birlikte, böyle böyle oldu ne yapayım" deseydi ona göre yorumlar gelirdi.
Yahu siz tam olarak neyi anlamiyorsunuz? Yalan değil olay, ortada kocaman bir sorun var. Takmissiniz bir yalana. İyi ki yazmışım yani o "yalan"i. Yani tümevarım nedir falan hiç mi duymadınız? Olay kızın bosanmamis olması ve üstüne bir de boşandım diye yalan söyleyecek kadar kişiliksiz olması. İkisi de kızın yaptığı şey yani. Yani daha nasıl anlatayım, hecelememi ister misiniz mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X