• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide hanım bebeğime kullanılmış bebek kıyafeti yollamış ! sağolsun

6 sene once ben de yasadim aynisini.karnim burnumda kv cagirdi gittim bi baktim koca bir torba kiyafet.esimin teyzesinin torununun.gebermis eski pusku ne varsa doldurmuslar.neymis ooo cok yeni mis gibiymis.
Ben 7 sene beklemisim cocugum olsun diye hergun gozyasi dokmusum,ustelik ilk ve tek torun olacak bu mudur yani?
O kadar kizdim hiddetlendim...ama disimi sıkıp usulunce geri cevirdim. Az alirim ama yeni alirim dedim.
Dogumda tam altin takti vs ama o zaman cok kizmistim.
Bi de israr etmesi yok muydu iyyy delirmistim ya...durumumuz da kotu degildi....

doğum yapan kadınların bide altın merakı var, kv altın taksın bilezik taksın niye? bi görev mi başarılmış ya da kaynanaya hediye mi sunulmuş nedir yani, bu tarz şeylere gelince ataerkiliz ama kv aramasın sormasın sık gidip gelmeyelim oğullarını aramasınlar değil mi

öpcem, öpcem.

Birde şu var hediyesini yapsın, altını taksın. Doğuma gelmesin, mümkünse hiç gelmesin :1::1::1:

Kayınvalideleri savunma timi iş başında. O kadar enteresan yazılar var ki kocasının bebeklik hırkası verilen arkadaşın konu sahibi ile aynı kişi olmadığını farketmeyen var. Körü körüne yazıyoruz. Konu sahibinin altın beklemesi ile ilgili bir kısım da göremedim. Konu böyle böyle bulanıyor. Sonra bir bakıyorsunuzu altın bekleyen gelinleri tartışmaya başlamışız. Şurda sevgi pıtırcığı olan arkadaşların bir tanesinin bile kendisine sorulmadan hediye diye, kullanılmış bebek giysisi yollayan kayınvalideye aynı sevgi pıtırcıklığı ile cevap vereceğini bilsem inanın ki bir şey demeyeceğim.

İkinci el bebek eşyası, giysisi kullanılabilir, ama bir anne olarak da bu kimden gelmiş ya da hangi marka bilmek hakkımız. Ve bu hediye diye yollanmaz. Hangi marka derken, marka budalası değilim ama çinden gelen neyle boyandığı belli olmayan kıyafetleri giydirmek istemiyorumdur belki.

babaannenin ,torununa alacağı hediyenin kullanılmış bebek giysisi olması, bana göre ayıplanacak bir davranış.
pazarda o kadar ucuz ve güzel bebek kıyafetleri var ki. insan hiç olmazsa oradan alır.
ne bu 2ci el bewbek giysisi. bence çok çok yanlış.:ssz:

Son düzenleme:
Kayınvalideleri savunma timi iş başında. O kadar enteresan yazılar var ki kocasının bebeklik hırkası verilen arkadaşın konu sahibi ile aynı kişi olmadığını farketmeyen var. Körü körüne yazıyoruz. Konu sahibinin altın beklemesi ile ilgili bir kısım da göremedim. Konu böyle böyle bulanıyor. Sonra bir bakıyorsunuzu altın bekleyen gelinleri tartışmaya başlamışız. Şurda sevgi pıtırcığı olan arkadaşların bir tanesinin bile kendisine sorulmadan hediye diye, kullanılmış bebek giysisi yollayan kayınvalideye aynı sevgi pıtırcıklığı ile cevap vereceğini bilsem inanın ki bir şey demeyeceğim.

İkinci el bebek eşyası, giysisi kullanılabilir, ama bir anne olarak da bu kimden gelmiş ya da hangi marka bilmek hakkımız. Ve bu hediye diye yollanmaz. Hangi marka derken, marka budalası değilim ama çinden gelen neyle boyandığı belli olmayan kıyafetleri giydirmek istemiyorumdur belki.

gönderilenleri beğenmediyse kullanmaz bu kadar basit altın konusunu açanda benim çok sık gördüğüm bişey, doğum yapan kadınlar diye genel bi ifade kullandım konu sahibiyle ilgisi yok

Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum kendi almış gibi getirip bir de üstüne oglu gelinine kızması asıl onun ayıbı değil mi? hiç mi 5-10 lirası yok da bir takım alamamış. hediyesini yapsın sonra desin ki kızım-oglum bunlar hiç eskimemiş giydirirseniz getirecem dese bunda zaten bişey yok kuzeniyse akrabaysa falan çok normal ama yeni dogdugu için ilk getirilen hediye bu olamamalı benim görüşüm.

Ayrıca benim de başıma geldi. Görümcem kendi kızının eskilerini getirdi ama yeni diye söyledi bende böyle bişey getirdim işte dedi tşk ettik. diger gün yıkamak için makıneye atacaktım etiketini keseyim dedim bir baktım ki pamuklanmış sünmüş ben getirdiginde incelememiştim kendi açmış uzaktan göstermişti cünkü hediye diye getirdigi eskileri.

Sonrada tüm aileye ağlamış ben yeni aldım ama funda begenmedi yalan söyledi ucuz aldım diye öyledir eski değildi demiş :52: . getirigini inanmayanlara gösterdim bakın bu kullanlmış ayrıca bana söyleseydi gene bişey demezdim ama yeni aldım deyip bir de aglayıp acıtasyon yapması hatası dedigim halde anası kardeşleri inanmadı eşimde küstü konuşmuyor bu iftirasından sonra.

Bir komsu dahi olsa bebek görmeye gidilirken eskiyi götürmeye utanırız ben buna maruz kaldıgım için çocuguma herşeyin en iyisini alırken kzıının yıkanmaktan sünmüş eskimiş takımını nasıl layık görür haksız mıyım bilmiyorum çok üzüldüm gülerce agladım bir de lohusa psikolojisi ile çok kötüydüm o sıralar (bu arada aramız da pek iyi degildi yegenini görsün diye anlayıs gösterip konuşmustum bana kötülük olsun diye yaptıgına eminim) :19:

6 sene once ben de yasadim aynisini.karnim burnumda kv cagirdi gittim bi baktim koca bir torba kiyafet.esimin teyzesinin torununun.gebermis eski pusku ne varsa doldurmuslar.neymis ooo cok yeni mis gibiymis.
Ben 7 sene beklemisim cocugum olsun diye hergun gozyasi dokmusum,ustelik ilk ve tek torun olacak bu mudur yani?
O kadar kizdim hiddetlendim...ama disimi sıkıp usulunce geri cevirdim. Az alirim ama yeni alirim dedim.
Dogumda tam altin takti vs ama o zaman cok kizmistim.
Bi de israr etmesi yok muydu iyyy delirmistim ya...durumumuz da kotu degildi....

kusura bakmayın konuyla alakalı deil ama nasıl hamile kaldınız probleminiz neydi bizde çocuk istiyoruz tecrübelerinizi paylaşırmısınız. bu arada sağlık sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin :nazar:

bende sinir olurdum, 1 tane alsın ama özenip bir şey almış olsun yani sonra sorup gönderebilirdi eğer giydirmek isteseniz. kaldı ki her bütçeye göre çok güzel bebek kıyafetleri var. yenisini almak, ulaşmak çokta zor değil. ben değil torunuma canıma, başka tanımadığım insana bile 2. el bir şey hediye edemem. sorarsın giydirmek isterse verirsin.

Allah aşkına takılmayın söyle seylere, teşekkür ederim deyip kaldırın koyun bir kenara, ihtiyacı olan birine verin.

doğum yapan kadınların bide altın merakı var, kv altın taksın bilezik taksın niye? bi görev mi başarılmış ya da kaynanaya hediye mi sunulmuş nedir yani, bu tarz şeylere gelince ataerkiliz ama kv aramasın sormasın sık gidip gelmeyelim oğullarını aramasınlar değil mi

Sonsuz katılıyorum..
Eşimin ailesi ile çok mesafeliyiz,olmuyor yapamıyoruz..
Bunu bildiğim için hiç birşey istemedim,ayrıca çocuk yaptımsa kendime yaptım kimseye değil..Neden altın takılsın?Çeyrek meyrek şimdi herkes herkese hediyelik takıyor,kastettiğim büyük altın bilezik..Eşime sormuş ne takayım diye..Eşim bana sordu,'inan ki demesi yeter,çok sevindim,gerçekten teklif etti ya,takmış kadar oldu ' dedim..ama eşim ısrar etti,bilezik taksın torunu heves ediyor vs dedi..
Ben lohusa halimle karşı çıktım,fakat heveslerini kırmayayım diye ' tamam o zaman künye taksın takacaksa' dedim..künye daha uygun diye..

Eşim gene bilezik takacak dedi ve söylemiş..
İnanın eşimle lohusa halimle savaş verseydimde,annesine hiç birşey tak demeseydi ..pişmanlığını hala yaşıyorum.
Keşke bildiğimi okusaydımda,tenezül etmeseydi bu konuda.

Eşimde heves etti işte..

Sonu gene pek hayırlı olmadı bu işin kısacası..(konu bu değil uzattım affola)

öpcem, öpcem.

Birde şu var hediyesini yapsın, altını taksın. Doğuma gelmesin, mümkünse hiç gelmesin :1::1::1:

Yazdığımı tekrar okudumda beni bilmeyenler böyle düşündüğümü sanabilir. Bilenlerde ne oluyor diyebilir.

Minik bir açıklama, sadece yukarıda yazdığım gibi davranan adından ötürü kaynanaya mesafeli olup, iş altına gelince versin yapanlarla dalga geçtim.

Son düzenleme:
Sonsuz katılıyorum..
Eşimin ailesi ile çok mesafeliyiz,olmuyor yapamıyoruz..
Bunu bildiğim için hiç birşey istemedim,ayrıca çocuk yaptımsa kendime yaptım kimseye değil..Neden altın takılsın?Çeyrek meyrek şimdi herkes herkese hediyelik takıyor,kastettiğim büyük altın bilezik..Eşime sormuş ne takayım diye..Eşim bana sordu,'inan ki demesi yeter,çok sevindim,gerçekten teklif etti ya,takmış kadar oldu ' dedim..ama eşim ısrar etti,bilezik taksın torunu heves ediyor vs dedi..
Ben lohusa halimle karşı çıktım,fakat heveslerini kırmayayım diye ' tamam o zaman künye taksın takacaksa' dedim..künye daha uygun diye..

Eşim gene bilezik takacak dedi ve söylemiş..
İnanın eşimle lohusa halimle savaş verseydimde,annesine hiç birşey tak demeseydi ..pişmanlığını hala yaşıyorum.
Keşke bildiğimi okusaydımda,tenezül etmeseydi bu konuda.

Eşimde heves etti işte..

Sonu gene pek hayırlı olmadı bu işin kısacası..(konu bu değil uzattım affola)

canım zaten ben o yazdığımı özellikle bekleyenlere yazdım, bi altın takmadı bi bilezik takmadı diye özellikle belirtenlere yazdım, sen beklememişsin ki kv düşünmüş

Yazdığımı tekrar okudumda beni bilmeyenler böyle düşündüğümü sanabilir. Bilenlerde ne oluyor diyebilir.

Minik bir açıklama, sadece yukarıda yazdığım gibi davranan adından ötürü kaynanaya mesafeli olup, iş altına gelince versin yapanlarla dalga geçtim.

olay zaten tutarlı olmakta

Konu sahibini haklı buldum ben.De ki kızım böyle kullanılmış bebek giysileri var ister misin en azından evde giydirirsin der anne kabul ederse yollarsın ama hediye adı altında kullanılmış şey yollamak kusura bakmayın da hödüklük yani bende olsam kabul etmem ve sinirlenirim.

ne kayınvalideler görüyoruz şu forumda. gelinine doğumgününde mutfak maşasını getiren, torununa kullanılmış kıyafet gönderen. ayıp denen bir şey var. değil geline toruna yedi kat yabancıya alınmaz bunlar. ki her bütçeye uygun bebek kıyafeti de mevcut çok şükür :20:

Son düzenleme:
Seninki gene iyi benimki ben hamileyken bana ölmüş bebeğin yastıgını örtulerını yatagını vermeye kalktı tüylerim diken diken oldu ısrarla al kullanırsın demedimi bide sinir olmamak mumkun degil....Seni cok ıyı anlıyorum....

eğer bebeğinize hediye niyetiyle yolladıysa ayıp etmiş tabiki.
bende çocuğuma durumum almaya müsait olsada akrabaların kullanılmışlarını giydiriyorum lekeli falan olmadığı takdirde.hiçte kızmam getirenlere.zaten çabuk büyüyolar eskitemeden yenilerini.ama getiren kişi derki kullanılmış giysi getirdim giydirirmisin.yani hediye olarak sunmaz bunu.kvde artniyet gördüm ben...

Artık kötü konuşmamalıyım bu kadın hakkında fesat olmayayım diyorum ama kadın yapıyor yapacağını bebeğime hediye tutmuş kullanılmış bebek kıyafeti yollamış eşim arayıp niye yolladın ki sanırım kullanılmış dedi demesiyle azarı yemesi bir oldu neymiş tşk etmeliymişiz kusur aramamalıymışız şaka gibi pes gerçekten pes :52::52::52:

bence haklısın babaaneden bahsediyoruz elinden geliyosa gücü yetiyosa yapsın yetmiyosa yapmasın bunun kv le ne alakası var benim annemde yapsa kızarım çocuğa kulalnılmış birşey giydirilebilir ama bunu hediye diye babaannanin bide ilk çocuğa göndermesi hem ayıp hemde değer vermemek hediye diye yazmasıda resmen dalga geçmek bence

Galiba karekter meselesi...su dunyada ne insanlar var..banada yıllar once bir komsum ev hediyesi getirmiş...sagolsun getirmek zorunda degil..inanırmısnız kutuyu bir actım 6 lı komposto tabakları oluyor hani..içine evdeki kullandıklarını koymus ..lekeli lekeliydi..içindekileri alısmıs..yani getirmese ondan iyiydi..yani yeniye kıyamamıs..zaten oylede yapısı vardı yani olmadıgından degil uyanıklık yapmıs...okadar salak yerine konmus hissettimki..ne insanlar var....bende kardeslerimden gorumcelerimden gelenleri evde giydiriyorum ogluma...gayette iyi oluyor..herşeyi al al nereye kadar...ama sormaması cok ayıp olmus birde hediye altında gondermesi karsı tarafı birşey yerine bilmiyoya getiryorlar bu cok kotu...

Galiba karekter meselesi...su dunyada ne insanlar var..banada yıllar once bir komsum ev hediyesi getirmiş...sagolsun getirmek zorunda degil..inanırmısnız kutuyu bir actım 6 lı komposto tabakları oluyor hani..içine evdeki kullandıklarını koymus ..lekeli lekeliydi..içindekileri alısmıs..yani getirmese ondan iyiydi..yani yeniye kıyamamıs..zaten oylede yapısı vardı yani olmadıgından degil uyanıklık yapmıs...okadar salak yerine konmus hissettimki..ne insanlar var....bende kardeslerimden gorumcelerimden gelenleri evde giydiriyorum ogluma...gayette iyi oluyor..herşeyi al al nereye kadar...ama sormaması cok ayıp olmus birde hediye altında gondermesi karsı tarafı birşey yerine bilmiyoya getiryorlar bu cok kotu...

Back
X