Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok üzüldüm böyle olduğunu tahmin etmemiştim,kayınvalideniz çok kıskandı o zaman sizi ondan böyle yaptı ama eşinizde hemen dolduruşa gelmemeliydi...
Daha bu ne ki 4 aydir evliyim 5. ayimiza girdik yasamadigim sey kalmadi . Her seyin icindeler alisverisin gezmenin davetlerin hepsinde yanibasimizda. Aldigim seylere bile karisirdi iki kisisiniz az al onu alma ben veririm ( ki hic vermedi ) su pahali su ucuz rahat bir alisveris bile yapamiyorduk. Şu kisacik zamanda zehir ettiler evliligi bana eşim evi terk etti nerdeyse 1 ay boyunca eve uyumaya geliyordu sadece o da gundüz calistiginda , gecedeyken sabah annesine gidip uyuyordu aksam uzeri ugrayip bir seyler alip ise gidiyordu geri neymis annesi cagirmis ben gitmezsem tek gidermis.

Cagirmadigi bir Allahin gunu yoktu ki. Evlendigimin farkina yeni variyorum eşimle birbirimizin huyuna suyuna daha yeni alisiyoruz adapte oluyoruz. Ilk aylarda olmasi gerekeni daha yeni yapiyoruz kendimize zaman ayiriyoruz.

Altlı üstlü mü kalıyordunuz?Sürekli çağırması çok saçma bu kadının kendi hayatı yok mu...Niye böyle yapmış anlam veremedim siz anlatınca bana da bir soğuma geldi

Haklisiniz ben de bu evlendirdikleri cocugun yakasina ne diye yapisirlar onu anlamiyorum. Ikide bir gelin ha gelin kalın kalın burda kalın. Benimkilerin huyu da burda kal diyip durmalari. Bıktırdılar artik isimlerini duymak tüylerimi diken diken yapmaya yetiyor. Laf sokmaları bitmez herseye yorum yapmalari bitmez ezikleme cabalari bitmez burda kal diye baskilari bitmez. Kal deme sebepleri de hizmetçilik yaptirmak. Benim de oglum var ben de anneyim empati yapmaya çalışıyorum ama yok yapamiyorum. Empati yapinca da yine ben hakliyim. Niye ben gelinime evimin isini yaptırayım yapmiyo diye niye laf sokayim ogluma sikayetleneyim huzursuz edeyim aralarini bozayim. Niye gelin kalın diyip durayim surekli. Niye kizi üstümden sogutayim. Dizlerinin dibinde istiyolarsa evlendirmeselerdi arkadas. Ben de annemden ayriyim ben de baba evimi birakip yeni evime duzenime alistim e esim evlatsa ben de evladim o zaman ben de zirt pirt gidip annemlerde kalayim
Bize de çok burda kalin dediler de bu konuda tavrim cok netti kalamam dedim. Bu sebepten eşimle çok kavga ettik o da annemmis benim ailemmis niye kalmiyormusum. Ben alistigim yerden baska yerde kalamiyorum uyuyamiyorum rahat edemiyorum. Evlendigimde kendi yatagima bile alismam zaman aldi. Hep ayni sey erkek eve alismiyor sanki kizlar lap diye alisiyorlar. Biz de alismaya calisiyoruz alisma sureci geciriyoruz. Ustelik kendi ailemizden uzakta. Erkek ise surekli anne babasiyla bir de ustüne seni de canciger kuzu sarmasi yapmak istiyor.

Ya bir durun hele esler birbirine alissin evlerine alissin çekirdek ailenin butunlugu saglansin sonra genis aileye alisilir. Ama ne yapiyorlar daha esler uyumu saglamadan eşin ailesini kadina kabul ettirmeye alistirmaya calisiyorlar. Daha evlilik butunlugu saglanmamis sorumluluk alinmamis genis aile yukunu nasil sirtlanalim. Bir rahat verseler . Insan bir aile olmak istiyor ama var olan ailenin içine sokuluyor. Kendi kararlarini kendileri nasil verip yasiyorlarsa biraksinlar da yeni evli ciftlerde kendi ailelerini kurup kararlarini yasantilarini belirlesin ona yasasinlar.

Altlı üstlü mü kalıyordunuz?Sürekli çağırması çok saçma bu kadının kendi hayatı yok mu...Niye böyle yapmış anlam veremedim siz anlatınca bana da bir soğuma geldi
Eşim ailedeki son çocuk o da gidince tek kaldi kayinpederle. Esim her seylerine kostururdu bekarken. Kv gidecegi yere goturur alisverise giturur vs her islerini birlikte yaparlardi. Evlenince de bekar gibi olsun yanimizda olsun istediler. Altli ustlu de istediler de ailem kabul etmedi yarim saatlik mesafede ev tuttuk. Ama bu yetmedi her gun cagirdi .

Gittigimizde de bir haftalik planimizi yapardi su gun suraya gidelim su gun falanca gelecrk siz de gelin su gun alisverise gidecegiz. Benle muhatap olmaz bu konularda esime soyler benim yanimda o da tamam der. Ben itiraz edince de kavga cikardi. Surekli gorustugumuzden her seyden haberi olurdu hastaneye gidicez deriz beni de goturun ben de falancaya gidicem birakirsiniz gotururuz cikinca hemen gelin ayip olur bir cay icin .

Defalarca arar isiniz bitmedi mi diye. Bas basa plan kurariz haberi olur ( her gun cagirdigindan esim aciklama yapiyor o yuzden ogreniyor) kendi de duser pesimize ve planimizin ustune baska plan kurar bizi de yaninda tutardi. Yemege cikacak olsak yeni evlisiniz harcama yapmayin der , esim de tamam der gitmeyiz. Bir sey alacak olsak ben de var veririm almayin der ya vermez ya da cok eski bir seydir kullanilacak hali olmaz ben de almadigimla kalirim. O yuzden diyorum bana uzak Allaha yakin olsun. Cok sukur 1 aydir uzak duruyor biz de rahatiz.

Kaç bacım kaç ev ev üzerine olmaz, yerleşir size git diyemezsin, benim mesela yeni bebeğim oldu kaynanam 1 haftalığına yardıma geldi o bile batıyo 6 ay ne yaa

Bize de çok burda kalin dediler de bu konuda tavrim cok netti kalamam dedim. Bu sebepten eşimle çok kavga ettik o da annemmis benim ailemmis niye kalmiyormusum. Ben alistigim yerden baska yerde kalamiyorum uyuyamiyorum rahat edemiyorum. Evlendigimde kendi yatagima bile alismam zaman aldi. Hep ayni sey erkek eve alismiyor sanki kizlar lap diye alisiyorlar. Biz de alismaya calisiyoruz alisma sureci geciriyoruz. Ustelik kendi ailemizden uzakta. Erkek ise surekli anne babasiyla bir de ustüne seni de canciger kuzu sarmasi yapmak istiyor.

Ya bir durun hele esler birbirine alissin evlerine alissin çekirdek ailenin butunlugu saglansin sonra genis aileye alisilir. Ama ne yapiyorlar daha esler uyumu saglamadan eşin ailesini kadina kabul ettirmeye alistirmaya calisiyorlar. Daha evlilik butunlugu saglanmamis sorumluluk alinmamis genis aile yukunu nasil sirtlanalim. Bir rahat verseler . Insan bir aile olmak istiyor ama var olan ailenin içine sokuluyor. Kendi kararlarini kendileri nasil verip yasiyorlarsa biraksinlar da yeni evli ciftlerde kendi ailelerini kurup kararlarini yasantilarini belirlesin ona yasasinlar.
Ben kayınvalidemi çok seviyorum anne kız gibiyiz ama benim sözlümde aile de her şeye koşturur her işi yapar annesine çok düşkün ben para biriktirelim sıkıntı olmasın geçinelim diye altlı üstlü yasamayı kabul ettim ama bunları duyunca çok korktum benim de basıma bunlar gelir mi ya

Eşim ailedeki son çocuk o da gidince tek kaldi kayinpederle. Esim her seylerine kostururdu bekarken. Kv gidecegi yere goturur alisverise giturur vs her islerini birlikte yaparlardi. Evlenince de bekar gibi olsun yanimizda olsun istediler. Altli ustlu de istediler de ailem kabul etmedi yarim saatlik mesafede ev tuttuk. Ama bu yetmedi her gun cagirdi .

Gittigimizde de bir haftalik planimizi yapardi su gun suraya gidelim su gun falanca gelecrk siz de gelin su gun alisverise gidecegiz. Benle muhatap olmaz bu konularda esime soyler benim yanimda o da tamam der. Ben itiraz edince de kavga cikardi. Surekli gorustugumuzden her seyden haberi olurdu hastaneye gidicez deriz beni de goturun ben de falancaya gidicem birakirsiniz gotururuz cikinca hemen gelin ayip olur bir cay icin .

Defalarca arar isiniz bitmedi mi diye. Bas basa plan kurariz haberi olur ( her gun cagirdigindan esim aciklama yapiyor o yuzden ogreniyor) kendi de duser pesimize ve planimizin ustune baska plan kurar bizi de yaninda tutardi. Yemege cikacak olsak yeni evlisiniz harcama yapmayin der , esim de tamam der gitmeyiz. Bir sey alacak olsak ben de var veririm almayin der ya vermez ya da cok eski bir seydir kullanilacak hali olmaz ben de almadigimla kalirim. O yuzden diyorum bana uzak Allaha yakin olsun. Cok sukur 1 aydir uzak duruyor biz de rahatiz.
ama bak senin ailen de bilincli demek ki bende hep derdim aman kaynanayla altı üstü oturulmaz cünkü kendi ananemde biliyorum dayımlara soramaz cünkü dayımların hic isi olmazdı ananemle yengemlerde takmazmıs bu yuzle bize sürekli naptınız nereye gittiniz vs diye babama göreyse ne olcak cocuguna o bakar sen bi yere gidersin eyy gözetlenmek en nefret ettigim sey ne diyodum ben desem o evde oturmam babam benle kaynata yanında kavga ederdi yani senin ailen gene iyimis bunu demis

Aman kuzum! Daha düğünün olmamış ertele bence. Uzak olunca aradaki sevgi saygı da bozulmamış olur.

Hiç yanaşma bu işe 6 ay daha bekleyin ben kmlerce uzaktayım hala huzurumuzu bozuyor aynı ev içi mi aman aman :KK20: aynı apartmanda bana göre olmaz da artık onu bilemem

Eşiniz size de ailesine söz geçirdiği gibi geçirmeye çalışacak mı?
İlk aylarda kendilerince bir düzen oluşturmaya çalışacaklardır. İlk etapta aa yok müdahil değiller dediğin anda bir bakıyorsun aman kırılmasına yemeğe inivereyim demeye başlıyorsun gibi gibi..
Süreyi uzatmak mümkün değil mi son bahara evlenseniz

Belki çok mutlu olursunuz?

Akşam işten gelmişsin, kayınvaliden evini temizlemiş, yemeğini yapmış hem de tatlısına kadar, çayını demlemiş, kendi evine cıkmış.

Cuma günleri camasırlarını yıkamış, kurutmuş ütülemiş.

Sen onları her davet ettiğinde "yok kızım siz yeni evlisiniz, yiyin icin gezin, biz sonra geliriz" dermiş mesela.

Olmaz mı? Olabilir.
Aynen kesinlikle 😄 hangi ütopya burası

canım bizde bi süre diye geldik beraber oturuyoruz 10 ay oldu ama birde bana ve eşime sor ömrümüzden ömür gitti
ve aynen kayıvalidem de aile apartmanı istiyor ki
kendisi de eltileriyle anı binada oturuyormuş kavga etmişler ve şuan ayrı bina da
eşim bu aile apartmanı konusunu duyunca çok bekler hele bizim tayin meselemiz olsun da o zaman görür nerde oturuyormuşuz dedi
yani düşün kendi oğulları ve dyor ki ben ailemin bu kadar bu denli böyle insan olduuklarını bilmiyordum
şurdan bi kurtulsaydık diyor
ama tabi herkes bir olmaz da ama ya onlarda böyle olurlarsa?:KK52:
eltileriyle kavga edip ayrılmış hala aile apartmanı istiyor öyle mi şaka gibi bu kaynanalar

Ben kayınvalidemi çok seviyorum anne kız gibiyiz ama benim sözlümde aile de her şeye koşturur her işi yapar annesine çok düşkün ben para biriktirelim sıkıntı olmasın geçinelim diye altlı üstlü yasamayı kabul ettim ama bunları duyunca çok korktum benim de basıma bunlar gelir mi ya
Evlenmemişsin henüz kabul etme sakin altli üstlu oturmayi . Öyle ben iyi olursam o da iyi olur hikayeden ibaret. Ilk gunden itibaren yapisiyorlar adini yemek koyuyorlar. Yemege cagiriyoruz. Sanki bu evde ocak yok yiyecek yok biz yapamayiz. Her seyine karisir. Benim kv de çok iyi görünmüstü bana , simdi önemsemedigin huylari oluyordur muhakkak onlar bile ilerde ciddi sıkıntı oluyor. Ben nisanliyken gezmedeyken kv surekli arardi esim de merak ediyor derdi , önemsemedim evlenince her gün arayip cagirmasi sürekli kontrol etmesi falan delirtti. Nisanliyken sinyali vermis ben görmemisim. Aman dikkat et ve asla altli üstlü oturma.

ama bak senin ailen de bilincli demek ki bende hep derdim aman kaynanayla altı üstü oturulmaz cünkü kendi ananemde biliyorum dayımlara soramaz cünkü dayımların hic isi olmazdı ananemle yengemlerde takmazmıs bu yuzle bize sürekli naptınız nereye gittiniz vs diye babama göreyse ne olcak cocuguna o bakar sen bi yere gidersin eyy gözetlenmek en nefret ettigim sey ne diyodum ben desem o evde oturmam babam benle kaynata yanında kavga ederdi yani senin ailen gene iyimis bunu demis
Çok sukur o konuda bilinçlilerdi . Allah yardimcimiz olsun . Altli üstlü daha zor . Esim istiyor ben kabul etmiyorum düsündükce bunaliyorum mesafedeyken tahammul edemiyorum altli üstlü deliririm.

Merhaba arkadaşlar... 4 aylık nişanlıyım. Haziranda düğünüm var. Nişanlım yeni ev yapıyo, üst katta biz oturcaz ama henüz bitiremedi. bir süreliğine alt katta ailesiyle oturcaz 6 ay falan. aslında cok tereddüt ediyorum. nişanlım evin reisi gibi, babası kenara cekilmiş bütün sorumluluk onda. beni korur bana sahip cıkar, zaten hep ben ne istersem o oluyo.düğün bile benim istediğim konseptte yapılacak ailesine sorma gereği hissetmiyo bile. ama korkmuyo da değilim. Herkes mi muzdarip kayınvaliden arkadaşlar ya Ayrı evde oturma şansımız da yok aslında hiç istemiyorum :((
6 ay daha bekleyip oyle oturun enazindan kapınız ayri olur

Düğün yapana kadar,sen ne dersen o.ilk bir ay cicimayi korur.Sonra yavas yavas karsi taraf işler.ve once kucuk kuslukler baslar.sonra buyudukce buyur.vs.insallah sizde olmaz.

Hayatınızın hatası olur . Durumlar ev yapacak kadar iyiyse kirada oturun ama huzurunuz olsun

Back
X