kayinvalide ile ayni şehirde yaşamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Puxhu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
16.999
28.778
798
Merhabalar

Bizim bu sene kısmet olursa Doğu görevimiz var. Eşim bir kaç gündür plan yapıyor doğudan sonra Kırşehir yazariz ama evi Ortaköy den tutariz ben gidiş geliş yaparım zaten arası 20 dk diyor. . Kayinvalidem orda yaşıyor. Tabiki ben olmaz asla kesinlikle orda oturmam dedim. O da bana sebeplerini açıkladı ama yok ikna olmadım. Ben ikna olmayınca da morali bozuldu. Bende Antalya istiyorum benim ailemde orda.

Ben kendimi biliyorum küçücük bir ilçe kayinvalideye yakın kendi örf adetleri bana ters, uzakta olduğumuz için çok yüzgöz olamadık yani en azından ben müsade etmedim. Şimdi aynı şehirde istediğim kadar mesafeli olayım kesinlikle puruzluk çıkacaktır. Bir de orda yaşayamam ki ben kendi fıtratımı biliyorum.

Bu konuda nasıl uzlaşmak gerekir ki.

Merhabalar

Bizim bu sene kısmet olursa Doğu görevimiz var. Eşim bir kaç gündür plan yapıyor doğudan sonra Kırşehir yazariz ama evi Ortaköy den tutariz ben gidiş geliş yaparım zaten arası 20 dk diyor. . Kayinvalidem orda yaşıyor. Tabiki ben olmaz asla kesinlikle orda oturmam dedim. O da bana sebeplerini açıkladı ama yok ikna olmadım. Ben ikna olmayınca da morali bozuldu. Bende Antalya istiyorum benim ailemde orda.

Ben kendimi biliyorum küçücük bir ilçe kayinvalideye yakın kendi örf adetleri bana ters, uzakta olduğumuz için çok yüzgöz olamadık yani en azından ben müsade etmedim. Şimdi aynı şehirde istediğim kadar mesafeli olayım kesinlikle puruzluk çıkacaktır. Bir de orda yaşayamam ki ben kendi fıtratımı biliyorum.

Bu konuda nasıl uzlaşmak gerekir ki.
daha doğu göreviniz bile başlamamışken, bu konular üzerinde inatlaşmak gereksiz. zamana bıraksanız? çekincelerinizi de annesi üzerinden konuşmayıp küçük ilçenin sizi mutsuz edeceğini, antalya'nın çocuk büyütmek için güzel olduğunu, ailesine de bir kapı olacağını söyleseniz? eşinizin gerekçesi nedir? belki oun gerekçesi çok daha makuldür. bundan hiç bahsetmemişsiniz?

Daha doğu görevi bitmemiş, hatta başlamamışsınız bile :KK57:

Evet ama kararı net. O ilçeye yakın yerleri yazacak dönüşte ve kararlı bu bile beni şimdiden kasıyor daha belki 3 4 sene var ama bilmiyorum acayip taktım bu konuyu

Niye olmadı
Kim sözünden döndü ilk

Ya aslında biz ilk evlendigimiz yıl istedik gitmeyi ama çıkmadı. Daha sonra da biz istemedik istanbulda kalalim dedik ama bu sene gidicez. Ege de bir yer istedik ikimizde yani öyleydi planimiz ama zaman ve şartlar mi desem ne desem fikir ayrılığına düştük

Evet ama kararı net. O ilçeye yakın yerleri yazacak dönüşte ve kararlı bu bile beni şimdiden kasıyor daha belki 3 4 sene var ama bilmiyorum acayip taktım bu konuyu

Bence 3-4 sene içinde yavaş yavaş neden orada oturmamanız gerektiğini konuşabilir, ikna edebilirsiniz.
İkna etmeye çalışırken de sakın orada kv yaşıyor demeyin.

İlçe küçük, ben sıkılırım, sıkılırsam sana sararım. Kavga ederiz vs

Veya sağlık imkanları kısıtlı vs

Eğlence yerleri az gibi

Antalya olursa her haftasonu denize gideriz, tatile çok para harcamayız vs

Sakın kv lafı geçmesin ama...

ben olsam iki ailedende uzakta olmak isterdim
ohhh kafam rahat olurdu
senede bir gelir kıymet görürdüm bari

Evet gerçekten planimiz buydu. Ama dedim ya şuan o diyor benim ailem ben diyorum benim ailem. Eşim maddi açıdan düşünüyor galiba yani küçük yer çevresi var çocuk için iyi olur vs sanki ülkede başka ilçe kalmadı

Daha doğu görevi bile başlamamış bu kadar erkenden tartışmaya girişmeyin.
O kendi memleketini istiyor siz kendinizin.
O zaman iki şehrede yakın bir şehri tercih edersiniz yoksa bu kavganın sonu yok.

Ya ayni sehirde otursan nolacak ki sigmiyor musunuz? ;) bu kadar dert etme daha simdiden

Bence 3-4 sene içinde yavaş yavaş neden orada oturmamanız gerektiğini konuşabilir, ikna edebilirsiniz.
İkna etmeye çalışırken de sakın orada kv yaşıyor demeyin.

İlçe küçük, ben sıkılırım, sıkılırsam sana sararım. Kavga ederiz vs

Veya sağlık imkanları kısıtlı vs

Eğlence yerleri az gibi

Antalya olursa her haftasonu denize gideriz, tatile çok para harcamayız vs

Sakın kv lafı geçmesin ama...

Doğru söylüyorsun ama kv olduğunu bilmek bile psikolojimi etkiliyor. Ben 6 yıl da alıştım yani yılda 1 yada 2 gideriz o kadar şimdi aynı yerde yasasak biliyorum başıma gelecekleri. Kayinpeder yok zaten

Çok iyi anlıyorum seni. Ne güzel böyle mesafe koymuşsun. Şimdi o mesafenin yok olmasını istemiyorsun. Çocuk düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız "ben annemden destek almadan çocuk bakamam. o yüzden annemlere yakın yaşamak istiyorum" diyebilirsiniz.

Daha başlamadi ama beni sardı sıkıntısı çünkü eşimi tanıyorum o direticek ben direticem sonuç ne olur bilmem

Çok iyi anlıyorum seni. Ne güzel böyle mesafe koymuşsun. Şimdi o mesafenin yok olmasını istemiyorsun. Çocuk düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız "ben annemden destek almadan çocuk bakamam. o yüzden annemlere yakın yaşamak istiyorum" diyebilirsiniz.

1 tane var 3 yaşında. Benim dogumumda kimse yoktu çok zorluk yaşadık ve aileden uzak olmamız eşimi korkutmustu

Aman diyeyim biz esimle ikimizde antalyaliyiz ben merkezden esimde ilçesinden onların katı kuralları var mesela biz rahat kurallara gore yaşamayan bir aile yapımız vardı bizde istanbulda yaşıyoruz ben evlenmeden önce antalyaya dönmek için söz aldım esimden ama eşim bunu istemeye istemeye kabul etti çünkü oda ailesinden kaciyordu neyse ben evlendikten sonra anladimki iyi ki memlekette değiliz Allah korusun.bence yakın yerleri yazmayın yılda bi kaç kere gidebilecek kadar uzak yerleri yazın yoksa en az ayda bir kere gidersiniz

Aman diyeyim biz esimle ikimizde antalyaliyiz ben merkezden esimde ilçesinden onların katı kuralları var mesela biz rahat kurallara gore yaşamayan bir aile yapımız vardı bizde istanbulda yaşıyoruz ben evlenmeden önce antalyaya dönmek için söz aldım esimden ama eşim bunu istemeye istemeye kabul etti çünkü oda ailesinden kaciyordu neyse ben evlendikten sonra anladimki iyi ki memlekette değiliz Allah korusun.bence yakın yerleri yazmayın yılda bi kaç kere gidebilecek kadar uzak yerleri yazın yoksa en az ayda bir kere gidersiniz

Iki aileyede uzak olmak gerçekten çok iyi diyorum ya 6 yıldır uzagim yılda 1 yada 2 kez gideriz hep mesafeliyim ama biraz ışık görse kv hemen yakın olacak. Mesela onlar o ilçede yanlarında bir erkek olmadan dışarı cikmiyorlar yani eşimin tarafı öyle ben nasıl yapabilirim bunu cildirirm kafayı yerim bana da karisirlar benden yüz bulmasalar esimden kesinlikle bulurlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X