Kayınvalide İLe BaŞ Etme Sanatı :)))

olmaz mııı...sustum ustume geldı benı ıstemdı aılemı ıstemedı benım gelınım benım gıbı olacak dedı...pardesumu gıycekmısım basımı baglıcakmısım ki ben de aılemde kapalı degılız basımız acıktır..gıyemem dedım olmaz bu iş o zaman dedi sırf bu yuzden ıstemedı beni...ayırdı nişanımı attı ama ne oldu mecbur kaldı tukurdugunu yaladı yaptı yaptı yaptı...sonunda benım dedıgım oldu 4 yıllık evlıyım basımda acık ve hemen hemen her ıstedıgım kıyafetı de gıyıyorum agzını acamıyor ...baktım ben aman susayım kotu olmayalım dedıkce ustume gelıyor ne susucam dedım...verdım verıstırdık şimdii hiççç agzını bıle acmıyor..ama iş işten gectı artık agzınla kus bıle tutsa bıttı benım için eşimin hatrı olmasa yuzune bıle bakmam nefret edıyorum suanda yaptıgı hıcbırsey yok ama gecmısımı mahvetı unutamıyorum unutmucamda...oh bee sabah sabah ii doktum içimi:1:

offf bende ileride geçer yeniyim de ondan sanıyordum yıllar geçse de aynı kalıyor sanırım...dün bizim hanımda beni çağırdı ramazana mantı yapmaya kaç defa tekarladım mantı yapmayı sevmiyorum diye ama sallayan yok boyun düzleşmesi var dayanamıyorum..herneyse beş gün öncesinden söyledi kimler gelicek dedim saydı saydı sen ben zaten varız dedi bana sormak yok.Dünde aradı napıyorsun uyuyor musun dedi hayır dedim dünden beri midem bulanıyor bulantımın geçmesini bekliyorum dedim bende uyudun sandım da uyandırmak için aradım dedi miden bulanıyorsa rahatsızsan hiç kal gelme demiyor........Neyse gittim onu getir bunu götür zaten belim kopmuş aç kalmışım hamileyim baya etkileniyorum dağ gibi bulaşık yıka sonra tekrar eşimle kayınpedere sofra hazırla çay hazırla onları kaldır onların bulaşığıı tepsiler şunlar bunlar kendi evimde aygın baygın yatıyorum orda da kızım sen hamilesin otur biraz dinlen falan hiç bişey yok..Birde reflüsü var ramazanda babanı idare etseniz bi kaç gün ben kötü oluyorum diyo sanki ben çok iyiyim de bana diyor annem olsa hiç böyle yaparmıydı....çok mu düşüncesiz hamilelikten dolayı ben mi alınganım karar veremiyorum

bide hergün arayıp yemek yapamıyorsan bize gelin der ama 10 kişi 15 kişilik misafirlerine çağırır evde öyle yada böyle karnımızı doyuruyoruz orda birde bi ton iş yaptırıyor sanki iki kap yemeği hazırlamak orda akşama kadar dolanmaktan zor..

hergün onlarda olalım istiyolar haftada en az iki kere görüyoruz

en son kendini bıraktı arkadaşı var ona yardıma gider misin onun kızları burda yok yalnız misafiri gelecek gitte benim yerime yardım et diyo eşim kızdı da sustu

Sorum şu bunlar yüzde biri ben bu insanlarla nasıl başedebilirim ki

Bu insanlarla baş edemezsin başta sana onu söyleyeyim.
Çünkü değişmezler.
Ay bizim oğlumuz mutlu olsun gerisi boş demezler.
Verdikçe daha fazlasını isterler...
Hele kocanda sana sahip değilse tamam.
Güzel bir yemsin artık.
Kendini çekip kurtarmaya bak sen kardeş...

Bişeyi çok merak ediyorum; başta herşey çok iyiyken, k.valide bazı kişilere anne kadar yakınken v.s ne oluyorda birden herşey kötü oluyor ?
Tek suçlu k. valide mi oluyor yoksa gelinlerde de hata oluyor mu?
Herşey iyi gidipte sonradan ilişkileri kötüleşen kişiler hiç öz eleştiri yapıyor mu ?

Eğer öz eleştiri objektifse ve bazı gelinlerde hata yoksa ne oluyorda k.valideler bu denli değişiyor ?

Bişeyi çok merak ediyorum; başta herşey çok iyiyken, k.valide bazı kişilere anne kadar yakınken v.s ne oluyorda birden herşey kötü oluyor ?
Herşey iyi gidipte sonradan ilişkileri kötüleşen kişiler hiç öz eleştiri yapıyor mu ?

Eğer öz eleştiri objektifse ve bazı gelinlerde hata yoksa ne oluyorda k.valideler bu denli değişiyor ?

nişanlıyken doyamzdm kayınvalideme..herkese de söylerdm (görümcem biraz haset biraz kıskanc biraz kompleksli bütün kotulerden biraz biraz) görümcem biraz problemli ama kayınvalidem iyidir adaletlidir diye..meger ben öle biliyomusum meger nişanlıyken yuzume gulen kadın arkamdan canak tutuyomus..görümcemle beraber nişanlımı ince ince cok güzel işlemişler..işler buyudu büyüdü bunlar artık işi aileme kadar vardırdılar ki düğünü bile nerdeyse biz yaptık..her güzel günümü burnumdan getirdiler..

benim olayımda ben kördüm kayınvalidem iyi değilmiş ama iyi oyuncuymuş.evlenince eyvah oglan gidiyo diye fesatlıkları hat safhaya ulastı..sonrası corap sokugu zaten..ama kim süclu derseniz benim kocamdır..

özeleştiri yapıorum.cok safmısım.bastan deli olsaydım kimse agzını acamazdı.tuttrumadım onu isterim bunu isterim diye hep kanaatkar oldum.herseyi ben dusundum.onlar sadece dedikodu için oturup beni izlediler.1 kurus paraları yoktur üzerimde..allah da fırsat vermesin..

Cevap çok basit aslında.
Ülkemizde boşanmak hele ki kadının boşanmaya kalkışması maalesef hala çok zor.
Bunu bilen kayınvalide ya da erkek eş imzadan sonra gelinin ve gelinin ailesi üzerinde istediği gibi oynayacağını sanıyor da ondan.
Kendi adıma eski kocamın ailesinden de kendisinden maddi manevi kat be kat güçlüydüm bunu biliyorlardı,evliliğim kötüye gidince bu işin bitmek üzere olduğunu hepsine anlattım. Hiç kaale alınmadım.
"Lale bizim oğlanı bırakmaz ki" geyikleriyle arkamdan güldüklerini de duydum.
Sonra ben dava açınca "Aaaaa Lale şok olduk" dediler.
Niye ki?
Hani ben ağlarken siz gülüyordunuz da herşey çok iyidi de ben "yeter" deyince şaşırdınız.
Bence anlatılanlar dinlenmeli,yaşananlardan ders çıkarmalı,hatalar telafi edilmeli ve tabii ki özeleştiriyi herkes yapmalı.

canım çok özür dilerim ama esın napiyor bu arada???

Kadın seni oğluna odalik aldı sanki.

Konu başlığın "esime kocaligi öğretme sanatı" olmalı bence.

Koca kocaligini bilirse kimseyle basetmek zorunda kalmazdin.

İşte bu kısmında yanılıyorsun canım..Eşimin Hakkını asla ödeyemem defalarca karışmayın dedi bağırdı kavga etti benim yanımda sonrasında defalarca konuştu 1 2 ay iyi kadın sonra yine aynı..Artık eşim ne yapayım laftan sözden anlamıyor diyor ki gerçekten öyle kadın kendi kocasını bile dinlemiyor..

Kayınpederim eşime oğlum 4 aylıkken seni kıskanıyor hala paylaşamıyor demiş herkes farkında ama kadına söz geçmiyor..

Mücadele demesek şuna...

Herkes,dişini geçirebildiğine sözünü geçiriyor.
Kendi sınırlarınıza kadar uyumlu olun.Ötesine izin vermeyin.

Bir aileye mesela Alman gelin gelir.Farklı hareketleri olur.
Öğretilebilenler öğretilir.Uygulayabildiklerini uygular.Ötesine gelince,onlarda öyle,O öyledir denir,kabullenilir.
Alman gelin gibi olun...
Güleryüzlü,uymaya çalışan ama kendi sınırlarını çizen bir tutum sergileyin.

Kesinlikle..Ama benim eşimin ailesinde sınır diye bir şey yok..Az iyi olduk mu istiyorlar ki günün her dakikası onlar ile olalım olmadığında da anında surat laf sokmalar başlıyor..

Benim kayınvalidem elinde ki ile yetinmiyor..Bir ara her akşam 7 gibi gidiyorduk 11e doğru eve iniyorduk kadın ateş almaya mı geliyorsunuz diyordu ki hepimiz esniyorduk..

en güzel cevap şakayla söylenen derler ya. ben öyle yapıyorum. ohh her şeyi söylüyorum gülerek tabi şakayla karışık laf yerini buluyor. içimde tutmuyorum. tutmayın içinizde boşaltın.:72:

geç de olsa bunu bende öğrendim kayınvalide çok yapar onu örnek alıyorum :D

yaa bu kadarmı olu takdir ediyorum sizi, evet budur işte nerde ,kimin yanında duracağını bilmeyen adamların karıları böyle k.v tarafından zulüm görüyor. aman anneleri üzülmesin diyerek sanki çok karakterli saygın oluyorlar, deselerki bu benim ailem ,aileme saygı ,anneleri kızsa bile sonra zamanla oğullarını daha karakterli ve saygın bulacaklar, ama böyle iki kadın arasında debelenip duruyor aptallar.

Çok yanlış düşünüyorsunuz..Genel olarak böyle bende ok derim ama benim hayatımda eşim pasif değil olsa zaten evli kalmamız da mümkün değil..Kadın laftan anlamıyor..Geçen gün eşim sana haksızlık yaptığını biliyorum dedi ama anlamıyor işte öldüreyim mi dedi o zaman da ben bir şey diyemedim..

ki eşim de kayınpeder de konuştu ne istiyorsun diye ama kadın kıskançlığının önüne geçemiyor kendi de diyor karışmadan duramam ben diyor kadın açık açık..

ben kayınvalidemle mücadele etmeyi onu tanıdıktan sonra bıraktım, onun kafasında 40 tilki hçbirinin kuyruğu birbirine değmiyor, ben hızına yetişemedim, ben bir önceki problemle uğraşırken o almış başını başka başka işlerde, nerden bulup şikayet ediyor, bu lafı bana niyye soktu diye diye ben sonunda anladım, o konuşursa konuşucaksın az ve öz, hiç soru sormayacaksın, gelirse hoşgeldin bile demiyeceksin bak yine geldin demek istiyor der, giderkende güle güle demiyeceksin kovdu der, öyle ben susuyorum sürekli, ideal gelin oldum. mücadele ettim ama o kazandı diyelimbu durumda

bir de böyle denemek lazım ama hoşgeldin demez isem kesin beni evine almak istemiyor der benim ki

offf bende ileride geçer yeniyim de ondan sanıyordum yıllar geçse de aynı kalıyor sanırım...dün bizim hanımda beni çağırdı ramazana mantı yapmaya kaç defa tekarladım mantı yapmayı sevmiyorum diye ama sallayan yok boyun düzleşmesi var dayanamıyorum..herneyse beş gün öncesinden söyledi kimler gelicek dedim saydı saydı sen ben zaten varız dedi bana sormak yok.Dünde aradı napıyorsun uyuyor musun dedi hayır dedim dünden beri midem bulanıyor bulantımın geçmesini bekliyorum dedim bende uyudun sandım da uyandırmak için aradım dedi miden bulanıyorsa rahatsızsan hiç kal gelme demiyor........Neyse gittim onu getir bunu götür zaten belim kopmuş aç kalmışım hamileyim baya etkileniyorum dağ gibi bulaşık yıka sonra tekrar eşimle kayınpedere sofra hazırla çay hazırla onları kaldır onların bulaşığıı tepsiler şunlar bunlar kendi evimde aygın baygın yatıyorum orda da kızım sen hamilesin otur biraz dinlen falan hiç bişey yok..Birde reflüsü var ramazanda babanı idare etseniz bi kaç gün ben kötü oluyorum diyo sanki ben çok iyiyim de bana diyor annem olsa hiç böyle yaparmıydı....çok mu düşüncesiz hamilelikten dolayı ben mi alınganım karar veremiyorum

bide hergün arayıp yemek yapamıyorsan bize gelin der ama 10 kişi 15 kişilik misafirlerine çağırır evde öyle yada böyle karnımızı doyuruyoruz orda birde bi ton iş yaptırıyor sanki iki kap yemeği hazırlamak orda akşama kadar dolanmaktan zor..

hergün onlarda olalım istiyolar haftada en az iki kere görüyoruz

en son kendini bıraktı arkadaşı var ona yardıma gider misin onun kızları burda yok yalnız misafiri gelecek gitte benim yerime yardım et diyo eşim kızdı da sustu

Sorum şu bunlar yüzde biri ben bu insanlarla nasıl başedebilirim ki

hiç Allah tan korkuları yok mu ya deli oluyorum hamile iken rahatsız iken iş buyuranlara..

Valla canım 2,5 yıllık evliyim kayınvalide ikiyüzlü yalan dolan da var..Çok güzel tavır alır kayınpeder anında kışkırtır kalırsın öyle ben artık yavaş yavaş eşimin bana kızları üzerine umursamamaya gayret ediyorum ben sana duyma boşver salla diyorum sen niye üzülÜYorsundiyor ama aynı bina da olunca böyle oluyor..

ben hamile iken de böyle oldu eşim sürekli onlara rahatsız olduğumu belirtti ama eşim varken kızım yavrum gündüz yine aynı iş buyurmalar..

anlatayım en azından kendimi benim k.v. kadar hevesli biri daha yoktu..Biz bir müddet birlikte yemek yiyecektik ok dedim eşime sadece ilk 1 ay evimizde yiyelim ben sana yemek yapmak istiyorum dedim sonra 8 ay değil 1 sene birlikte yeriz dedim ok dedi..Kayınvalidem ilk 1,5 ay boyunca hergün yemeğe bekiyorum diyince de bir şey diyemedik..Sonra bir gün benim canım makarna istedi eşime evde makarna yiyelim dedim tamam dedi..Kapıda k.v. ile karşılaştık akşama balık yapıyorum gelin dedi..Eşim yok evde makarna yiyeceğiz dedi ben balık çıkardım yukarı gelin dedi yok dedi eşim ısrar etti eşim de yarın yap o zaman dedi..İşte olan o gün oldu..

Benim markete pazara kuaföre gitmem her şey sıkıntı oldu.. SADECE 1 AKŞAM GÖRÜŞMEDİK O DA DIŞARDA İDİK KADIN KARŞIMDA AĞLADI 2 AYLIK EVLİYİN BEN OĞLUMU GÖREMİYORUM ÇOK ÖZLÜYORUM DİYE.. şok oldum kaldım öyle sonra da anne niye öyle diyorsun 1 akşam görmedin o da dışarda yemek yedik benim annem ne yapsın o antalya da yapma böyle dedim..Gerisini siz düşünün..

Aah aah aslında dikkatli baksaydınız en baştan ne olduklarını az cok anlardınız daha tanışmadan belli ediyolar bence oğullarını paylaşamayacaklarını mesela bizimki daha ilk görüşmede telefonda cok konuşuyosunz mektuplaşsanıza dedi gülerek ve biz farklı sehirlerdeyiz aksamları konuşuyorduk daha cok zaten ne zaman konuşsak arkadan sesi geliyordu odasına dalmalar selam söyleme bahanesiyle dinlediğini bile düşünüyorum.bile.nişan düğün zamanı soğudum zaten para gitti diye öldü öldü nolcaktı yani bedavaya evlendircekti galiba aynı masrafları bizde yaptık zaten coğu seyi yapmadılar bile adet nedir diye sorulmadı..el öpme günü balayınada gitcez o gün herkesin içinde hüngür hüngür ağladı gurbette olan benim ya halimi düşünebiliomusunz benim babam düğün günü ağlamış adam ole yolcu ettim misafir gibi onları ondan sonra ordan oraya çekildim foto diye zaten herşeye karışmalar başladı hemen fatura sormalar aa cok gelmiş demelerki az su söyle olsa bu böyle olsa bugün bize gel yarın ben sana gelim off offf patavatsızlık hat safhada ama kızlar çözüm mesafe bence kırmaktansa yada kırılmaktansa az ve öz görüşmek ben ole yapmaya calışıyorum her cağırdığında gitmiyorum gerçi o ben cağırmasamda gelir gelsinde hakkı ama ben cok ezdirdim sustum cok melek gelin oldum siz sakın olmayın baştan tavrınızı koyun ben eskileri düşündükçe cevapta vermediğimden keşkelerle yaşıyorum kendimi hasta ediyorum siz ole yapmayınn..

Vallahi kızlar, bende anlamıyorum bu kayınvalideler niye böyle. Benimkide başta çok iyiydi.Kayınvalidenizmi diye sorduklarında benden önce atlar hayır ben onun annesiyim, gelin-kayınvalide sevmem ben. O da benim Kızım, derdi. Sonra zaman geçtikçe aile içi kavgalarına şahit olduğumda, niye elin kızının içinde rezil ediyorsun beni dedi. :S Hani kızıydım :) Amaan dedim.Ben çok takılmam böyle şeylere. Ama doğum yaptıktan sonra loğusalıkta çok uğraştı benimle.Ailemin yanında rezil etti. Ben kendi aileme herşeyi güllük gülistanlık gösterirken, yemek yediğimiz sofrada bana demediğini bırakmadı. Saygısızmışım,gerizekalıymışım,daha neler neler! Suçum ne? Yatarken iyi geceler demiyormuşum. Zaten bebek doğmuş yeni yeni alışmaya çalışıyorum,uykusuz geceler geçiyor,yardıma gelmişsin evime ama hiç bir şey yaptığın yok.Oturup çekirdek çıtlatmaktan başka!!! Velhasılkelam eşime gelince o da annem böyle demekten başka bişey demiyor. Beni araya sokma,kendin hallet böyle konuşmasına izin verme diyorum. O da napıyım o da sağlıklı değil,annemin yapısı bu, annem hep böyleydi demekten başka hİİİİİİİİİİç bişey yapmıyor. Bence tüm mesele kocada bitiyor arkadaşlar. Eğer kendi ailesine ağırlığını koyarsa ağızlarını açıp gık diyemiyorlar.Ama öteki türlü meydanı boş buluyorlar. Çok uzattım. Neyse takmayın derim. Kendinizi de ezdirmeyin asla. Zamanında kendilerinin de gelin olduğunu ve neler çektiklerini hatırlatın.

ne yaparsan yap huylu huyundan vazgeçmiyor o nedenle madem ki eşin de destek araya resmiyeti koymaya bak derim.:34:

11 yıllık evliyim anlattığın hikayeye benzer şeyleri yaşadım ilk yıl .
neyseki eşim hep bana destek oldu yoksa insanın evliliğinin bitmesi an meselesi inan.:34:

ama Allah büyük hem de çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bugün ölsem gözlerim gerçekten açık gitmez içimde hiçbir uhde kalmadı ilahi adalet öteki tarafa kalmadan buradada tecelli edebiliyor .:52::52::52::52:
kayınvalide hanım akrabalarından bazı çok bilmişlerin gazına gelip gelip hır gür çıkardı durdu sonradan anladı ki millet onun iyiliğinde değil aksine kötülüğünde bunlar nasıl olduysa birbirlerine düştüler o derece feci şekilde yani hani derler ya birbirlerini görecek gözleri yok ,kısacası kayınvalide cahilce hareketlerinin ,kendini yetiştirememişliğinin kurbanı oldu:34:

şimdi kayınvalide kuzucum kuzucum her türlü maddi manevi anlamda destek ama kusura bakmasın kalp kırıldı bir kere aynı apartmandayız hiçbir işine karışmam hiçbir işime de burnunu sokamaz tıpkı insan komşularıyla nasıl resmi olursa aynen öyle kafam bir rahat bir rahat sorma değmeyin keyfime :9::9::9:

istediğim gibi gezerim tozarım evime misafirim gelir inadına bunu çağırırım çay içmeye tamam kızım bir işim olmazsa vs der ama hiç gelmezzzzzz çok da umrumda
yaptıkları aklına geldikçe kahroluyordur herhalde
ama o ilk yıl evliliğin bitmesini bile göze alarak kayınvalideye baktım yola hizaya gelmiyor güzel üslupla aldım ele girdim yola ağzımı epey bozdum anlatılmaz yaşanır ama Rabbim dost niyetlilere asla böyle tecrübeler yaşamayı nasip etmesin.

neyse baya lafı uzattım ,hayırlı ramazanlar:34:

Aah aah aslında dikkatli baksaydınız en baştan ne olduklarını az cok anlardınız daha tanışmadan belli ediyolar bence oğullarını paylaşamayacaklarını mesela bizimki daha ilk görüşmede telefonda cok konuşuyosunz mektuplaşsanıza dedi gülerek ve biz farklı sehirlerdeyiz aksamları konuşuyorduk daha cok zaten ne zaman konuşsak arkadan sesi geliyordu odasına dalmalar selam söyleme bahanesiyle dinlediğini bile düşünüyorum.bile.nişan düğün zamanı soğudum zaten para gitti diye öldü öldü nolcaktı yani bedavaya evlendircekti galiba aynı masrafları bizde yaptık zaten coğu seyi yapmadılar bile adet nedir diye sorulmadı..el öpme günü balayınada gitcez o gün herkesin içinde hüngür hüngür ağladı gurbette olan benim ya halimi düşünebiliomusunz benim babam düğün günü ağlamış adam ole yolcu ettim misafir gibi onları ondan sonra ordan oraya çekildim foto diye zaten herşeye karışmalar başladı hemen fatura sormalar aa cok gelmiş demelerki az su söyle olsa bu böyle olsa bugün bize gel yarın ben sana gelim off offf patavatsızlık hat safhada ama kızlar çözüm mesafe bence kırmaktansa yada kırılmaktansa az ve öz görüşmek ben ole yapmaya calışıyorum her cağırdığında gitmiyorum gerçi o ben cağırmasamda gelir gelsinde hakkı ama ben cok ezdirdim sustum cok melek gelin oldum siz sakın olmayın baştan tavrınızı koyun ben eskileri düşündükçe cevapta vermediğimden keşkelerle yaşıyorum kendimi hasta ediyorum siz ole yapmayınn..

aynı şeyleri bende yaşadım evime gelir aa sıcaktan nasıl ölmüyorsunuz diyordu ki öyle cayır cayır da yakmıyordum..Menopoz girmişti kendi evindekiler bile donuyoruz aç şunu diyorlardı..

Benim ki hala söyler 16 aylık oğlum var siz şöyle konuşuyordunuz şöyle şeylere takılıyordunuz..Bizde ayrı şehirlerde idik..

Oğluma 3,5 aylık iken bal verdi verme dediğim halde ıncıktan bir şey olmaz dedi bağırdı alerji kaldırdı doktor ne yapmaya çalışıyorsunuz öldürmeye mi dedi eşim annem vermiş eşime inat dedi ne inadı ya ne cahilllik dedi kadın kızdı..O günden beri susuyorum desem yalan..daha 4 5 aylıkken pastanın kremansından yedirdi kavga ettim resmen kadınla eşim kızdı yine aynısın yapıyor kadın laftan sözden anlamıyor..<

Vallahi kızlar, bende anlamıyorum bu kayınvalideler niye böyle. Benimkide başta çok iyiydi.Kayınvalidenizmi diye sorduklarında benden önce atlar hayır ben onun annesiyim, gelin-kayınvalide sevmem ben. O da benim Kızım, derdi. Sonra zaman geçtikçe aile içi kavgalarına şahit olduğumda, niye elin kızının içinde rezil ediyorsun beni dedi. :S Hani kızıydım :) Amaan dedim.Ben çok takılmam böyle şeylere. Ama doğum yaptıktan sonra loğusalıkta çok uğraştı benimle.Ailemin yanında rezil etti. Ben kendi aileme herşeyi güllük gülistanlık gösterirken, yemek yediğimiz sofrada bana demediğini bırakmadı. Saygısızmışım,gerizekalıymışım,daha neler neler! Suçum ne? Yatarken iyi geceler demiyormuşum. Zaten bebek doğmuş yeni yeni alışmaya çalışıyorum,uykusuz geceler geçiyor,yardıma gelmişsin evime ama hiç bir şey yaptığın yok.Oturup çekirdek çıtlatmaktan başka!!! Velhasılkelam eşime gelince o da annem böyle demekten başka bişey demiyor. Beni araya sokma,kendin hallet böyle konuşmasına izin verme diyorum. O da napıyım o da sağlıklı değil,annemin yapısı bu, annem hep böyleydi demekten başka hİİİİİİİİİİç bişey yapmıyor. Bence tüm mesele kocada bitiyor arkadaşlar. Eğer kendi ailesine ağırlığını koyarsa ağızlarını açıp gık diyemiyorlar.Ama öteki türlü meydanı boş buluyorlar. Çok uzattım. Neyse takmayın derim. Kendinizi de ezdirmeyin asla. Zamanında kendilerinin de gelin olduğunu ve neler çektiklerini hatırlatın.

lohusa iken yaptıklarından dolayı yatacak yeri yok diyorum ben..Ama maalesef anlamayan anlamıyor..

Ya benim eşim de destek susun karışmayın diyor ama yok yok yani ki bu aralar artık eşim de bıktı ben daha ne diyim döveyim mi ille çocuk gibi azarlayıp bağırayım mı diyor adam gibi kaç defa konuştum bu kadın böyle diyor..Artık benim de gücüm kalmadı zaten..

BU ara temizliğe sarmış durumda bende yapmıyorum..Bel fıtığı var kendi işimi zor yapıyorum çocukla..

aynı şeyleri bende yaşadım evime gelir aa sıcaktan nasıl ölmüyorsunuz diyordu ki öyle cayır cayır da yakmıyordum..Menopoz girmişti kendi evindekiler bile donuyoruz aç şunu diyorlardı..

Benim ki hala söyler 16 aylık oğlum var siz şöyle konuşuyordunuz şöyle şeylere takılıyordunuz..Bizde ayrı şehirlerde idik..

Oğluma 3,5 aylık iken bal verdi verme dediğim halde ıncıktan bir şey olmaz dedi bağırdı alerji kaldırdı doktor ne yapmaya çalışıyorsunuz öldürmeye mi dedi eşim annem vermiş eşime inat dedi ne inadı ya ne cahilllik dedi kadın kızdı..O günden beri susuyorum desem yalan..daha 4 5 aylıkken pastanın kremansından yedirdi kavga ettim resmen kadınla eşim kızdı yine aynısın yapıyor kadın laftan sözden anlamıyor..<

Aay canım cok benziyo bence kayınvaliden benimkine aynnen petekleri cok yakmışsınz kapatın der bende iyi niyetimden gelen üşümesin diye yakarım yoksa herzamn ole değil,kendi hiç yakmaz donar misafir üşüdükçe hırka getirir.benim bebeğim yok yeni düşünüyoruz nasipse ama olmadan neler neler diyo söyle yaparım boyle yaparım ben bakarım beni ayırmayın ondan sakın doğurmadan tırstım doğumada gircekmişş:))saka gibi ya meraklı tam göz lazeri oldum ona bile girmeye kalktı ya rezil edio adamı sende sakın izin verme canım o ne 1 yasından önce bebeğe tatlı tuzlu ekşi hiçbişey verilmez anne sütü yada ek besin mama filn verilir ne cahill..Bebeğini Allah bağışlasın tatlım buarada darısı da bize:)

Back
X