kayınvalide ile beraber yaşamak

aslında bende çözülemeyecek bişey görmedim
bak ne güzel kv çalışıyormuş
akşama kadar evde başbaşa otursanız ne olacaktı
çalışıyor parasını sizden esiirgemiyor
size yardımcı oluyor bunlar hep artı cnm
ev alırken ya ebeyn banyosu olan bir ev alın:34:hem kv hemde siz rahatsız olmazsınız
odanızda banyonuz var istediginiz gibi takılırsınız
yada kv ye yakın olsun mesala alt katında yada yan binada
birbirinize yakın olun kv temizlik takıntısı olabilir bence kötü bişey degil
temizligi bende severim
ama sende desenki anne bak pazarları sadece kocam izinli mesala bugün evi süpürüp silek
sonra ben kocamla geziyim sen dinlen
haftaya cam silelim dersen anlayışla karşılamaz mı seni kv

öyle olmuyo işte cnm ben onunla temizliğe bir başladımmı tüm halılar kalkıo camlar silinio koltuklar çekilio yani en az bi 5 saat filan gidiyo sadece şunu yapalım deyince tam temizlik olmuyomuş. ben titiz değilim dedim diye bazı arkadaşlar beni pis sanıyo ama ben zaten haftada bir gün tip temizlik yapıyorum pazar hariç hergünde üstten süpürüp toz alıyorum. yorumun içinde tşkr ederim

Pardon da ne olursa olsun ihtiyacı yok nasılsa diye kirayı yıkmak ne kadar mantıklı o yaşta bir kadın ihtiyacı olmasa neden çalışsın sabahın körü gitsin akşam gelsin oturur evinde dimi bakın siz işiniz bitiyor evde oturuyorsunuz her gün de evişi yapılmaz. Madem kirasını ödeyebilecek durumdaydı neden baştan ayrı eve çıkmadınız kendiniz diyorsunuz bana uygun iş yok diye arayan uygun işi bulur istedikten sonra. Bir de haftasonları kadın iş yapıyor daha ne yapsın zorunda değil ki kiranızı vermeye. Market sizde peki faturalar şu halde market alışverişi filan kiradan daha fazla tutmaz kira zaten maaşı götüren ve şu durumda bile kenarınıza zaten koymanız lazım. Bence işinize geliyor kira vermemek hadi tamam herşey ortak diyelim sizde bir o kadar harcıyorsunuz kaynananız sizden çalışmanızı istemiyor ben çalışıyorum da gitsin çalışsın demiyor zorlamıyor sadece yemekler yapılırken onda arada danışmanı rica ediyor sen anneme danışırım diyorsun ne alaka o sofraya beraber oturuyorsunuz o kadın tüm gün elalemin işinde çalışıyor biraz rica etme hakkı olabilir dimi ama madem gücünüz var iş bulamıyorum demeyip bulacaksınız ve ev alacaksınız.

biz kimsenin üstüne kira filan yıkmadık madem beraber yaşıyoruz maddi bi ortaklık yapalım dedik kimsede onu zorla işe göndermiyor. aynı eve girmeden kimse kimseyi tanıyamıyor malesef başta iyi anlaşabiliyorduk o yüzden aynı eve çıktık ama sonra anlaşamadığımızı gördük. hafta sonlarıda iş yapmasını kimse istemiyo ev pis olmadığı halde iş yapmaya kalkan o. bizim buralarda kiralar düşündüğünüz kadar yüksek değil faturalar ve market alışverişi kirayı geçiyo malesef. banada gitsin çalışsın demek gibi bi lüksü yok ben onunla değil eşimle evlendim. sofrayada beraber oturmuyoruz o iş yerinde yiyip geliyo arada sadece canı isterse yemek yiyio. işte bulamıyorum demiyorum zaten istesem hemen iş bulurum ama kalıcı bi iş istediğim için kafama uygun bi iş arıyorum

biz kimsenin üstüne kira filan yıkmadık madem beraber yaşıyoruz maddi bi ortaklık yapalım dedik kimsede onu zorla işe göndermiyor. aynı eve girmeden kimse kimseyi tanıyamıyor malesef başta iyi anlaşabiliyorduk o yüzden aynı eve çıktık ama sonra anlaşamadığımızı gördük. hafta sonlarıda iş yapmasını kimse istemiyo ev pis olmadığı halde iş yapmaya kalkan o. bizim buralarda kiralar düşündüğünüz kadar yüksek değil faturalar ve market alışverişi kirayı geçiyo malesef. banada gitsin çalışsın demek gibi bi lüksü yok ben onunla değil eşimle evlendim. sofrayada beraber oturmuyoruz o iş yerinde yiyip geliyo arada sadece canı isterse yemek yiyio. işte bulamıyorum demiyorum zaten istesem hemen iş bulurum ama kalıcı bi iş istediğim için kafama uygun bi iş arıyorum

Yapmayın Allah aşkına 3 kişinin sığabildiği bir ev market ve faturadan daha az kira öyle mi. Ne kadar harcıyorsunuz markete faturaya. Kaynananız titiz olabilir ama her haftasonu da cam kapı silmiyordur herhalde dediğiniz gibi. Eğer bir kazancınız olmasa sanmıyorum ki kaynananızla oturasınız sonuç olarak haftada bir gün dip bucak temizlik yapıyorsunuz sonra napıyorsunuz oturuyorsunuz tv de seyrediyorsunuz keyifte yapıyorsunuz. Benim dediğim kaynananızla aynı evde aynı sofrayı paylaşırken ne yemek yapacağınızı annenize sormak istemeniz. Kadın işyerinde nasıl yiyip geliyor onu da anlamadım akşam yemeği mi veriyorlar mesaisi biten personele. Yani bizimle yemek yemiyor ona sormama gerek yok diyorsunuz neden evde yemek varken dışarıda yiyor. O zaman market alışverişlerini kendiniz için yapmış oluyorsunuz zaten kadın onu da dışarıda yiyorsa. Siz iş arıyorum demediniz ki aradım ama bulamadım evde oturuyorum dediniz bakın şu anda bile kaynananız ev için çalışırken sizin paranız market ve fatura harici kira olmadığı için yanınıza kalırken nette oturmuş yazı yazıyorsunuz ve kaynananızla anlaşamıyorsunuz. Bence nette vakit geçirmek yerine kafanıza uygun iş arayın. Ama herkes kafasına uygun iş aramıyor iş bulayım da ne olursa olsun diyor madem şikayetçisiniz elinizi taşın altına sokacaksınız oturduğunuz yerden konuşmakla olmaz kadının y-tek kusuru haftasonu iş yapması siz o işleri yaptıktan sonra yorulsanız bile haftaiçi yatıp dinlenebilirsiniz ama onun öyle bir şansıda yok varsın haftasonu birkaç saat yapıverin.

kayınvalidenle iyi geçin bence.Eşinin annesi ve sende bir gün anne olacaksın .. Dubleks ev tek erkek çocukları için bnce son derecede mantıklı bir karar.

6 aylık evlisin eşinle aranı soğutmanın anlamı ne annemin evine gidiyorum demek kolay bir şey olmamalı .

Öyle fena insanlar var ki.Sırf titiz diye kv ile kavga etmeye huzur bozmaya ne gerek var.Kadıncağız çalışıyor bir de oğlumsun bana bakmak zorundasın da demiyor.

Senin annen nasıl kıymetli ise eşinin annesi öyle.Kimseden annesini başından atmasını bekleyemezsin.

Ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum.İlk başta verdikleri birçok sözü tutmadılar ve beni çok üzdüler.Eşim hep yanımdaydı.Ama eşime ben senin aileni atmam dedim.Neticede onlar senin ailen . Elhamdülillah şimdi iyiyiz.

Kötü olmanın sorun çıkarmanın kimseye faydası yok.

Ayrı eve çıkmak yerine dubleks eve geçmek istemenizde bence kredi filan aldığınızda ki dubleks evin kredisi baya yüksek olacaktır eşiniz evi geçindirse, sizin maaş yetmez belki de krediye yüksek maaş almazsanız kaynananızın da krediye yardım etmesini sağlamak. Yoksa dubleks eve taşınacağınıza ayrı eve çıkın eşinizin maaşıyla ev geçinsin öyle dediniz ya tek maaşla geçinebiliriz diye sizin maaşla kredi ödensin normal bir ev olsun kaynananız zaten siz varken de iş yapıyor hem arada dışarıda da yiyormuş onun size ihtiyacı yok sizin ona ihtiyacınız var. Yakınına taşınırsınız am ayrı eviniz olur para filan herşey ayrılır madem şikayetçisiniz dublekste olsa bu şikayetler bitmez.

iyide anne babasız çocugu büyüttü diye bu çocugun kendine özel bir yaşamı olmayacak mı yani.bu seçimi adam mı yaptı.bence ev ev üstüne olmaz.imkan varsa ayrı evlerde yaşanmalı.benim annem 3 çocukla ki en küçüğü 1 yaşındayken eşini kaybetmiş ve üçünede bakmış.ama kimseden birşey beklemedi emekliydi kirasınıda verdi tek başına da yaşadı.

çocugu doğuruyor bakıyor diye kimse kimseye yük eziyet olmamalı.

annenin işi geliri olmaz o zaman herhalde bakılır sokağa atılacak değil ya.ama imkanlar varsa gerek yok kimse kimseyi üzmesin ben böyle düşünüyorum.

Ya aslında annelerimiz de bize her gün karışıyordu, sırf kayınvalide diye önyargı sahibi olmuşsun sanırım. Annene danışabiliyorsan kayınvalidene de danışmalısın. Sen nasıl saygı görmek istiyorsan kadıncağızın da saygı görmeye ihtiyacı var.

Yapmayın Allah aşkına 3 kişinin sığabildiği bir ev market ve faturadan daha az kira öyle mi. Ne kadar harcıyorsunuz markete faturaya. Kaynananız titiz olabilir ama her haftasonu da cam kapı silmiyordur herhalde dediğiniz gibi. Eğer bir kazancınız olmasa sanmıyorum ki kaynananızla oturasınız sonuç olarak haftada bir gün dip bucak temizlik yapıyorsunuz sonra napıyorsunuz oturuyorsunuz tv de seyrediyorsunuz keyifte yapıyorsunuz. Benim dediğim kaynananızla aynı evde aynı sofrayı paylaşırken ne yemek yapacağınızı annenize sormak istemeniz. Kadın işyerinde nasıl yiyip geliyor onu da anlamadım akşam yemeği mi veriyorlar mesaisi biten personele. Yani bizimle yemek yemiyor ona sormama gerek yok diyorsunuz neden evde yemek varken dışarıda yiyor. O zaman market alışverişlerini kendiniz için yapmış oluyorsunuz zaten kadın onu da dışarıda yiyorsa. Siz iş arıyorum demediniz ki aradım ama bulamadım evde oturuyorum dediniz bakın şu anda bile kaynananız ev için çalışırken sizin paranız market ve fatura harici kira olmadığı için yanınıza kalırken nette oturmuş yazı yazıyorsunuz ve kaynananızla anlaşamıyorsunuz. Bence nette vakit geçirmek yerine kafanıza uygun iş arayın. Ama herkes kafasına uygun iş aramıyor iş bulayım da ne olursa olsun diyor madem şikayetçisiniz elinizi taşın altına sokacaksınız oturduğunuz yerden konuşmakla olmaz kadının y-tek kusuru haftasonu iş yapması siz o işleri yaptıktan sonra yorulsanız bile haftaiçi yatıp dinlenebilirsiniz ama onun öyle bir şansıda yok varsın haftasonu birkaç saat yapıverin.

ben sana gelir gider hesabı yapmak zorunda değilim. dediğim gibi her hafta sonu cam kapı silmek istiyor bunu söylediğinize göre sizde BENİM GİBİ TİTİZ DEĞİLSİNİZ :) herşeyde kazanç için yapılmıo üstelik kazansakta bu benim hoşuma gitmiyo demekki bak kazancı bırakmak istiyorum. ben ne yemek yapacağımı değil nasıl yemek yapacağımı anneme soruyorum. çalıştığı yerde kayınvalidem personel gibi değil bi yardımcı gibi iş görüyor ve o evde gayette rahat her istediğini yapabiliyor. market alışverişide sadece yemeklik için olmuo. çıkıp dışarı gezmeklede iş bulunmuyo artık o devir geçti işler nette bulunabiliyo

iyide anne babasız çocugu büyüttü diye bu çocugun kendine özel bir yaşamı olmayacak mı yani.bu seçimi adam mı yaptı.bence ev ev üstüne olmaz.imkan varsa ayrı evlerde yaşanmalı.benim annem 3 çocukla ki en küçüğü 1 yaşındayken eşini kaybetmiş ve üçünede bakmış.ama kimseden birşey beklemedi emekliydi kirasınıda verdi tek başına da yaşadı.

çocugu doğuruyor bakıyor diye kimse kimseye yük eziyet olmamalı.

annenin işi geliri olmaz o zaman herhalde bakılır sokağa atılacak değil ya.ama imkanlar varsa gerek yok kimse kimseyi üzmesin ben böyle düşünüyorum.

bencede çok haklısınız

Ayrı eve çıkmak yerine dubleks eve geçmek istemenizde bence kredi filan aldığınızda ki dubleks evin kredisi baya yüksek olacaktır eşiniz evi geçindirse, sizin maaş yetmez belki de krediye yüksek maaş almazsanız kaynananızın da krediye yardım etmesini sağlamak. Yoksa dubleks eve taşınacağınıza ayrı eve çıkın eşinizin maaşıyla ev geçinsin öyle dediniz ya tek maaşla geçinebiliriz diye sizin maaşla kredi ödensin normal bir ev olsun kaynananız zaten siz varken de iş yapıyor hem arada dışarıda da yiyormuş onun size ihtiyacı yok sizin ona ihtiyacınız var. Yakınına taşınırsınız am ayrı eviniz olur para filan herşey ayrılır madem şikayetçisiniz dublekste olsa bu şikayetler bitmez.

ihtiyaç sadece maddi olarak olmuyo işte. Biz ayrı eve çıktık aldık ödüyoruz diyelim kayınvalideninde kendine bi ev alması gerekiyo kendine buda olamıycak bişey işte. Ben bi çıkmazda olduğum için burdakilerden yardım istedim ama sen hep köstek oluyosun

ee canım benim baştan kabul etmişsin
tüm hafta evdesin k.v. yine temizliği yapmak istiyor şükret bence
hiç özelimiz yok diyorsun bir arada otururken nasıl olacak ki bu?
bence hiç dubleks falan almayın yakın mesafelerde farklı evlerde oturun en temizi...

Back
X