Değerli arkadaşım,
Kayınvalide ile aynı evde oturmak çok zor... insan kendi annesi ile bile otururken kişilik çatışması yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşayabilir ve ilişkiler bozulabilir. Çok susup, çok sabretmek gerekebilir... Ancak sizin konunuza baktığımda hislerim beni biraz zorladı yazarken. Her durum kendine özgü yorum ister aslında. bu forumda en çok buna zorlanıyor insan ve bazen yazmaktan vazgeçiyorum ben şahsen...
Kayınvalideniz karşılıklı konuşabileceğiniz biri ise ona şunları anlatmak isteyebilirsiniz. "Anne, seni de anlamaya çalışıyorum. Ancak bu gün biraz senden beni anlamanı rica edeceğim. Çok imreniyorum sana, takdir ediyorum bu titizlik yönünden.. Ben de pasaklı biri değilim ama açıkçası karakter itibariyle belki titizlik bana göre değil, bilemiyorum, zorlanıyorum.. Dilersen orta bir yol bulalım, mesela iki haftada bir derin bir temizlik yapalım, böylece anlaşmazlığa sebep olabilecek bir şeyi anlaşarak aramızda halletmiş oluruz. Lütfen, ben yaparım haftada bir deme... Ben sana da kıymak istemiyorum. Tamamı ile iyi niyetle, birlikte daha rahat yaşayabilelim diye bunu istiyorum." Diyebilirsiniz... bu zor değil...
Yemek konusunda kimseye bir şey sormak zorunda değilsiniz. Ama eğer kendi annenize, yanınızda ki kişinin de bildiği bir şeyi soruyorsanız, ben bunda kötü niyet ararım. Bu karşıda ki insanı da üzer. Misal, patlıcan yemeği yaparken salça miktarını, yanımda o an arkadaşım varsa ona sorarım, kalkıp annemi aramam.. Dolayısıyla kayınvalidem için de bunu yapardım. Birazcık niyetin halisliğinden şüpheye düştüm burada ve bu incitici.. Psikolojik bir şiddet aslında ufak da olsa karşıda ki için... Bunu görmenizi isterdim.. Basit ama etkileyici bir şiddet..
Ev konusunda bence çift girişli bir dubleks alınabilir. Yapayalnız olmak gerçekten çok zor... Allah kimseye yaşatmasın.. elbette aşırı müdahaleci, kaba, evlilik birliğine tehdit yaklaşımlar sergileyen birinden bahsetseydiniz eğer, başka şehir de diyebilecektim naçizane..
Kalbinizin sesini dinleyin, Allah niyeti halis olanın seçtiği yolda kendisine kolaylıklar sunar,
Siz yine de daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,