• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile görüşme sıklığı ne olmalı?

Ailesini sever sayar ama gitmek istemez.
Kendi evimizde rahat ediyor tabi..
İstediği gibi uzanıyor, sigarasını içiyor, tv izliyor :)
Keyfi yerinde kocişimin evimizde :)

Ama arada bi gitmek lazım bence.
Böyle de özlerler çocuklarını..
Anne babalar özlüyor da erkek çocuklar pek hissetmiyorlar bunu galiba..
Ben eşimden bunu anladım..

Genelde burda şuan konuyu okuyan eşlere sorsak hepsinin eşi istiyordur muhtemelen
Yani anneme gitsek ya fikri genelde hep onlardan çıkar.
Annesi sorun çıkarmıyorsa sorun yok demektir..
Genelde kaynanalar derler ya; gelmezsin tabi evlendin ya
Eşin varya anneni unuttun gibi tabirlere alışık olduğumuzdan biz bünyemiz alışık değil,
ondandır şaşırmalarım..

:) oda güzelmiş bazen diyorum acaba biz gelinlere yaranılmıyormu dürüst olmak gerekirse ne yaparsa yapsın kayınvalideme birtürlü sıcaklık hissedemiyorum arayıp sormamda allah biliyor sırf başıma kakılmasın diye hiç içimden gelipte gerçekten merak edip aradığım olmadı çokmu kötü davranıyor bana hayır ama olmuyor işte sevemiyorum....

aynen canım bu konuda katılıyorum sana bnde nedense sevemiyorum kötü biride değil ama sevemiyor insan maalesef bizim aramızda mesafeler yok kendimize ait bir apartmanın üst katında ben benim altımda kavınvalidem oturuyor. düşünün yani ben yukarıda bir iki saat aşağıya inmeyim yukarı gelip sen ne yapıyorsun aşağı inmiyorsun diye laf okuyo. her zaman her zamanaynı insanı görmek gerçekten bir süre sonra sinir bozucu olabiliyor ama alışınca herşey geçmiş gibi görünüyor. kendi annemlere hatada bir gitmeyi şartlandırdım çünkü bnm ailem konuşamıyor ve duyamıyorlar. düşünün oraya giderken bile suratı asılıyo geç gelsem yüzü gülmüyor. bnce kaynanalara yaranılmıyor ne yapsanda

ne onlar beni arar ne ben onları ararım..
eskiden bayramlarda arıyodum artık onuda bıraktım...
bi cenaze,düğün fln olmadıkça karşılaşmıyoruzda...
2,5 yıldır bu zorunlu karşılaşmalar dışında görüşmüyoruz..
kendi ailemlede eşimle birlikte sürekli görüşüyoruz...

haklısın içinden gelmiyorsa aramamak lazım samimiyetsizlik oluyor ama hiç aramayıncada problem oluyor ben daha 1 gün olsun duymadım kayınvalidemden sağolsun iyi kız herşeyi yapıyor aramazsada aramasın oda onun karakteri demedi herşeyi yaparım sırf aramadığım için problem olur şunu anladımki kayınvalideni 10 yıl sırtında taşı bir gün indir o 1 günün lafını eder

Kayınvalideye özgü bi durum olduğunu sanmıyorum
Herkes böyledir
Nasıl alıştırırsan öyle gider bazı şeyler
O yüzden 'ben böyleyim' diye net olmakta fayda var

Genelde burda şuan konuyu okuyan eşlere sorsak hepsinin eşi istiyordur muhtemelen
Yani anneme gitsek ya fikri genelde hep onlardan çıkar.
Annesi sorun çıkarmıyorsa sorun yok demektir..
Genelde kaynanalar derler ya; gelmezsin tabi evlendin ya
Eşin varya anneni unuttun gibi tabirlere alışık olduğumuzdan biz bünyemiz alışık değil,
ondandır şaşırmalarım..

Erkeklerin ailesine bu kadar düşkün olduğunu bilmezdim.. (Erkek çocuk istememe rağmen)
Benim kayınvalide bu tür cümleler kurmaz ama kayınpeder için aynı şeyi söyleyemem..
Onun da huyunu biliyoruz artık, umursamıyorum.
Ama sevmiyorum da.
Sadece saygı..

Her hafta niye görüşülür anlamamki.
Ben çalışmadgm halde gitmiyorum.Çok boş konuşuyolar çunku.
Hatta kv gittgmzde eşim dürter kalkmymuz diye.
Ama anneme her hafta sonu gidiyoruz.
Arkadaş gibidir anacım okey oynar bizle her kafaya uyar.
Brazda yapı meselesi galiba.
Bunalırım ben patlarm orda.
Konuşun sizde,yoksa boyle senelerce gider bu durum.

Ben kaynanama arabayla 20 dklık mesafedeyim her hafta gideriz önceden haftasonu giderdik ama çalıştığım için evde işlerim oluyor bir planımız oluyor o yüzden haftaiçi iş çıkışı gidiyoruz oturuyoruz birkaç saat geliyoruz yemeğimi de o gün bir akşam önceden yapıyorum. Yanii ayda bir filan da gidilmez bence eğer aynı şehirdeyseniz ve aranızda çok sorunlar yoksa. Özellikle torun varsa daha çok görmek istiyorlar. Ama arada hani çok sorunlar görüşülmeyecek durumlar yoksa bu kadar eş tarafına ön yargılı olunmasına ay her hafta 10 günde bir gidemem filan gibi söylemlere katılmıyorum bizim kendi annemiz o kadar yakın olsa haftada kaç gün görüşmek isteriz kendi annemiz sonıuçta ama iş kaynanaya gelince gidemem gelemem ama o da oğlunu torununu görmek istiyor. Hfatada bir idealdir bence. Ama haftada birkaç günde çalışan bir insan için fazla ama gidilmediği günlerde birkaç günde bir aranabilir. Ben ararım o arar fian öyle geçinip gidiyoruz işte.

beterin beteri var canım.benimkide annam anam dio şimdiden.eltimin bebişi var kadınn evlerine yollamıo bebeğe bakamıosun alcam senden onu dio.hatta kadının kucağına bazen vermio bile.kendi koynuna alıyo.hatta bazen bana bile dio bakamıyor bebeğe ben alcam bebeği oğlumun bebeği neler neler.tamm belki anlamıyo bakamıoda kadın sıyırmış durumda valla bu durum beni de endişelendiriyor.valla bende haftada bir görüşüodum da artık düşünmüorum bile.aman aman araya koy mesafeni

Mrb arkadaşlar ben aslında çok şikayetçi değildim görüşme sıklığından ta ki bebeğim olana kadar. Büyükşehirde oturuyoruz ve kv ile birbirimize arabasız gidilmez ama evlerimiz çok ta uzak değil maalesef :( 10-15 günde bir görüştüğüm insanlar 8aydır bebeğim olduğundan beri bahane bulup bulup haftada 2 bazen 3 defa (bazende haftada 1 defa) görüşüyoruz. Önceleri bebek olmadan önce eşim gider görüşürdü tek başına.Şimdi oda yok eşimde tutturuyor beraber gidecez diye ve her hafta sonum bunlarla geçiyo.Artık bıktım.Özlemeden görüşmek insanı çok rahatsız ediyor. Sadece görüşmesi değil her gün de telefon ediyordu.Allahtan yüz vermedim ben artık onu hiç aramayınca kv bu sefer eşimi arar her gün.Her şeyi öğrenir.Çok meraklıdır kendisi nereye gittik ne yaptık ettik herşeyi bilmek ister.Üstelik ben çalışıyorum.Eğer çalışmasaydım eminim dahada rahatsızlık verecekti.Bu sefer evime gündüzleri gelmeye kalkacaktı. İnanın bıktım gelir eve çocuğumu bağıra çağıra iyice öpe öpe sever ki sevme şeklinden aşırı derecede rahatsızım dudağından öpüyordu bi ara uyardım öpmüyor derken dudağının kenarından öpmeye başladı bu seferde..Çocuğuma karışıp durmalar buna kısa giydirmeyin uzun giydirin falan filan... bıktım artık. Sizce görüşme sıklığı ne olmalı? ben kv ve kb ile çok farklıyım.Onlar gerçekten farklılar.Evlerine gittiğimde çok sıkılıyorum ettikleri sohbet beni boğuyor. Üstelik tvYe baksam izlediği kanallarda beni bğuyor şaştım kaldım ne yapacağımı.Kendi ailem 1 saat uzakta oturuyor. Ben kendi ailemle görüşemezsken sürekli bunlarla görüşmek canımı epey sıkıyor.Siz ne diyorsunuz görüşme sıklığı ne olmalı? Bu arada hafta içi çalışıyorum bir tek hafta sonum var ona göre yorum yapın.teşekkürler

ayy seni çok iyi anlıyorum.ya nedir kvlerden çektiğimiz.gitsen olmuyo gitmesen olmuyo.aramızda hiçbir problem yok haftada bir gün ya onlar bizdeydi ya biz onlarda.Allahtan çalışıyorumda gündüz gelemiyorlardı.şimdi araya baya mesafe koydum(ev taşıdım hamile halimle ne yardıma geldiler ne aradılar baya soğudum onlardan o yüzden bu mesafeyi koydum sebepsiz değil yani) 2 haftadır gitmiyoruz.ama çocuk olunca bunlar sık sık gelmezler umarım..
korktum şimdi yaa...benim kv çok fena tartışamazsın konuşamazsın ne dese yapılmalı yoksa ayılıp bayılmalar acile kaldırmalar..Allahım benim için ne düşünüyorsa bin katını versin ona.iyi de kötü de.ayy bende çok dolmuşum.bu arada burada ailemden kimse yok ben o yüzden kv çok severdim ama Allahtan gerçek yüzlerini gördüm.yani her şerde varmış bir hayır...

Yeri geliyor 3 hafta görmediğimiz oluyor,her hafta sonu gitmenin mantığı yok bana göre..
Gel bana geleyim sana yani..

Aynen abla
Bizim de öyle
Zaten düğün, mevlüt vb. toplantılarda görüşüyoruz ayrıca tekrar ev ziyaretine gerek duymuyorum
Ortalama 15 günde birdir herhalde, duruma göre uzadığı da olur kısaldığı da

beterin beteri var canım.benimkide annam anam dio şimdiden.eltimin bebişi var kadınn evlerine yollamıo bebeğe bakamıosun alcam senden onu dio.hatta kadının kucağına bazen vermio bile.kendi koynuna alıyo.hatta bazen bana bile dio bakamıyor bebeğe ben alcam bebeği oğlumun bebeği neler neler.tamm belki anlamıyo bakamıoda kadın sıyırmış durumda valla bu durum beni de endişelendiriyor.valla bende haftada bir görüşüodum da artık düşünmüorum bile.aman aman araya koy mesafeni

içim daraldı okurken öyle şeymi olur ben olsam şakasını bile yaptırmam bebeğe bakamıyorsun diye

içim daraldı okurken öyle şeymi olur ben olsam şakasını bile yaptırmam bebeğe bakamıyorsun diye

yapıyor valla gelipte bana anlatıo hayır nişanlıyım tepkide fazla veremiyorum eltime üzülüyorm sadece.tamam bazen bakmasını bende eleştiriorum yanlışları oluo ama gidipte denmez öyle yada alırım bebeği senden denmez.evine yollamıyor kızı bakamazsın die düşün yani.herşeye karışır herşeye bi lafı vardır.

Aynen abla
Bizim de öyle
Zaten düğün, mevlüt vb. toplantılarda görüşüyoruz ayrıca tekrar ev ziyaretine gerek duymuyorum
Ortalama 15 günde birdir herhalde, duruma göre uzadığı da olur kısaldığı da

En sağlıklısı zaten,sürekli gidip gelmek ilişkileride zedeler sonuçta..

benimkinin kocasıda yok tek tabanca.allahtan uzaktayız da şükür ki yılda bir kez.ama geçen yıl damping yaptı ikiledi.bana kalsa hiç görüşmemek en iyisi.ah ah keşke iyi olsa da her yaz ona gitsek kalsak...şimdi desek gel bize yerleş hemen gelir herhalde.her geliş gidişinde kocayla boşanmanın eşiğine geliyoruz.

çok sık göüşünce artık insan takmadığı şeyleri takmaya başlıyor gözüne batmayan şeyler batmaya başlıyor
oyüzden mesafeli olmak lazım.biz 2 yada 3 haftada bir ancak gideriz en rahatı bu

Görüşme sıklığını kendin ayarlamalısın.Eğer çalışıyorsan,yaptığı hareketlerden rahatsız oluyor,pek haz almıyorsan görüşme sıklığını

uzat.Mesela şimdi her hafta mutlaka görüşüyorsan bunu 15 güne 1 veya gerekirse ayda 1 e kadar azaltabilirsin.Çeşitli bahaneler

yaratarak,kırmadan bunu yapabilirsin..Ben 2 yıldır görüşmüyorum,yüzlerini dahi görmedim.Görüştüğümüz dönemde eşimle 15

günde 1 evlerine giderdik,kısa süreli bir ziyaret olurdu.(aynı şehirde arabayla 10 dk mesafe var aramızda ve çalışmıyorum)

Fakat çok sevdiğim iyi anlaştığım bir kayınvalidem olsaydı bir nevi arkadaşım gibi olurdu.Ve sanırım her hafta mutlaka sözleşir

buluşurduk.

Benim bir zamanlamam olmaz herhalde, ama ben aileme fazlasıyla düşkün olduğumdan, annem de olmadığından dolayı babama sık sık giderim diye düşünüyorum. Zaten 3 kardeş evde olmazsak babamı ağlayacak gibi buluyoruz. Sevgilimin ailesi başka uzak bir şehir de ha deyince gelemiyorlar, ha deyince kimse kalkıp oraya gidemiyor.

Ya açıkçası insan mutlu olduğu, sevdiği yere gitmek ister. Kayınvalide, elti, görümce farketmez bence. Sıkılyorsa, arada pürüzler varsa 1 saat bile işkence gibi olur.. :ssz:

Son düzenleme:
ne kadar çok mesafesiz davranırsak, haftada bir iken iki olur üç dört derken tüm hafta birlikte olmak isterler....
o yüzden ben mesafeyi koruma taraftarıyım....eğer aynı şehirdeyseniz haftada bir akşam birlikte olmak normaldir..

Back
X