kayinvalide ile yaşamak. .fikirlerinize ihtiyacım var

Bir saat önce annemle tartistim neden gülmüşüm yüzüne,yaslanmista ben dalga mi geciyormusum.Bu benim annem sinirden ağladım 40 yaşımda.
Kaynanam olsa ne olurdu bilmem artık ne kaynanasi ya .Allah korusun

Baya cesaretliymişsiniz. Gerçekten buradaki konuları hiç okumadınız mı? Bayramda 10 gün yanlarına gittim, çıldırmadan geldim şükür. Yapacağın yemeğe, evdeki kılık kıyafetine, gideceğin yere, evine gelecek misafire hiçbir şeye kendin karar veremeyeceksin. Resmen kv'ye bağımlı yaşamak zorunda olacaksın. Özel hayatınızı nasıl yaşayacaksınız? Kendi evin, kendi kararların olmayacak. Tembellik edemeyeceksin. Kaçta yattın kaçta kalktın, hangi programı izleyeceğin izlemeyeceğin, her şey göze batacak. Hele kv adayı titizse sürekli temizlik derdinde olacak.
Bekarların çoğu, çok cesaretlisiniz. bir nebze ibret alın, tavsiye dinleyin. Kafadan atmıyor insanlar. Tecrübelere azıcık tenezzül edin...

Bacim ev uzerine ev olmaz....
Ki bunlar yasadiklarinin bir kismi cogunu evlendikten sonra yasayacaksin..
Benim kv de ile evlerimiz karsilikli dugunumun ertesi gunu bile anahtarla gorumcesini kardesini evimize getirmis biri...
Vede hala ansizin anahtarla yatak odamiza bile aniden dalar...
Birak ayni evi baska semtte oturmak en mantikli olani ....
Buda benden sana bir tavsiye olsun

Bence de bırak aynı evi, aynı semtte bile oturmamak lazım. Aynen katılıyorum. Görüşürsün gider gelirsin, her şey ölçülü olmalı...

Bence de bırak aynı evi, aynı semtte bile oturmamak lazım. Aynen katılıyorum. Görüşürsün gider gelirsin, her şey ölçülü olmalı...
Ayni evde oturmaktan ise semt daha iyi bacim...
Ki ben su an esimle yurttdisi altyapusuni olusturuyorum...
Ins. 5 yil icerisinde yurtdisinda yasantimizi kurmayi dusunuyoruz...

basit bir örnekle açıklayayım kayınvalidemin tv unitesinde bütün torunlarının ve kendi evlatlarının resmi var ama gelinler olarak hiçbirimizin yok.

Şaka olarak birgün ya anne bizimkini neden koymadın ki dedim ?

Siz gelinsiniz gelinleri koymuyorum dedi :) Yani bu ayrımcılık herdaim varken siz onların öz kızları degilken biz hatunlar gün geldiginde kendi annelerimizle bile anlaşmazlıga düşüp birbirimizi kırabiliyorken kayınvalide ile birlikte yaşayabilmek gerçekten büyük cesaret

Canim bir dusunsene hic ozelin olmayacak hic soyle atesli gecelikli pufidik terliklerle kendi evinde gezemiyeceksin adaminda senin de icin kuruyacak sonra bir bakmissin yas gecmis Eski genclik gunlerine bakip Ben napmisim diyeceksin evin icinde hep bir hazir ol vaziyette gecireceksin hic totoyu yayip bu gun disardan yiyelim askim diyemiyeceksin KK12:aa ne gerek var gelin bosuna masrafa sokcan oglumu. Daha kimbirlir ne sayacak sana)kisacasi kavga gurultu istemiyorsan iyi bir es degil iyi bir gelin olacaksin ustelik ne yaparsan yap agzinla Kus tutsanda kv yaranamiyacaksin gine seni ogluna ve etrafa kotuleyecek Dahada cok sey var AMA Bunlar cok agir diyorsan emin ol bunlar en hafifi bizzat yasanildi cunku benim kv ve gorumceyle dairelerimiz ayni katta dusun yine kapilarimiz ayri haa bunuda unutmayayim haftada en az 5 kere kayinvalde yuzunden esinle birbirinize girip esini kendi den sogutacaksin sinir hastasi olmakda cabasi

Ayni evde oturmaktan ise semt daha iyi bacim...
Ki ben su an esimle yurttdisi altyapusuni olusturuyorum...
Ins. 5 yil icerisinde yurtdisinda yasantimizi kurmayi dusunuyoruz...
Ne semti baci en iyisi baska memlekette hatta baska ulkede yasayan kaynanadir en iyisini dusunmussun canim bendemi ulke degistirtsem kocise bak bu iyi fikir bunu tuttum off bu internette olmasa iyiydi bizim k v ordanda yetisirdi niye acmiyonuz interneti vsvsvs

ay böyle fakir fakir adamlarla neden evleniyosunuz kız böyle nişan olmaz asıl nişanda adamı ışığa tuttun mu içinde cumhuriyet altını görünmesi lazım

şaka maka, kaynana durumu çok önemli bir sıkıntı, aynı ev çok zor çok insan kendi annesiyle geçinemiyor daha aynı evde bi de kocanın annesiyle imkansız...

Son düzenleme:
Canım iş işten geçmeden aileni ortaya koy ve ailem asla razı olmuyor de. Bak sonra çok pişman olursun. Bunu 3 yılını kaynanası ile geçiren evliliği ilk günlerden zehir olan birisi olarak söylüyorum. Ben de hiçbirşey istemedim maddi olarak. Yeterki mutlu olayım dedim. Ama olmuyor ne kadar fedakarlık yaparsan yap. Sen ödün verdikçe onlar daha çok eziyor. Hele bir de ailenin ortada olmadığını görürlerse. O çok sevdiğin ve seni çok sevdiğini düşündüğün nişanlın da annesi ağzıyla konuşup hep seni kıracaktır. Birşeyler mantığına yatmıyorsa geç olmadan bırak. Böyle durumlarda kalbinin değil aklının sesini dinle...

Canım ben bir aylık evliyim kayinvalidemle oturuyorum ve bunu ben istemistim

tedim cokta mutluyum büyükten zarar gelmez oglunu seviyosa senide sewer merak etme maddiyatida unut sevdiginle mutlu olmaya bak simdiden hayırlı olsun

Canım ben bir aylık evliyim kayinvalidemle oturuyorum ve bunu ben istedim cokta mutluyum büyükten zarar gelmez oglunu seviyosa senide sewer merak etme maddiyatida unut sevdiginle mutlu olmaya bak simdiden hayırlı olsun[/QUOTE]

hatice94,
daha çok yenisin bence, bişeyler zamanla kendini gösterir..herkes aynı olmaz..[/QUOTE]
Ewet herkes aynı olmaz ama hersey karsiliklidir yeniyim ama cok görüp gecirdim tecrubelerimden dolayi istedim beraber oturmayi[/QUOTE]

Ne gibi tecrübelerinizden dolayı istediniz birlikte oturmayı?

Baktınız sadece eşlerin beraber yaşadığı evlilikler kötü gidiyor, ben en iyisi eşimin annesiyle yaşayayım mı dediniz?

Yoksa eşinizin isteği bu yöndeydi siz de çok sevdiğiniz için kabul mu ettiniz? Hatta o zorlamadı bile ama siz çok sevdiğiniz için annenle oturmazsak evlenmem mi dediniz? Ne oldu yani?

en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.
Su kisim cok korkunc...
"Yetiskin bir birey olmak" ...Hic hissetmemis ya da uzerine dusunemis belli ki nisanliniz...
Omur boyu annesinin lafindan cikamayan bir es ve her seye dahil olan ve bunu en dogal hakki goren kayinvalidenizle mutlu olamazsiniz, bana kalirsa keskin bir adim atin ve ayri yasamak istediginizi soyleyin, sartlarinizi one surun, kabulederse ne ala (bence kesinlikle etmezler), o zaman da yollarinizi ayirin, aileniz hakli, yazik etmeyin kendinize...

İyy ayni benim kv huylari..once lafla karisir bakti takan yok kasini gozunu oynatir gene yapar yapacaqini(huzur bozar)
Bizim aramz 1000 km yine huzur bozuyo sen bide ayni ew!
Aman Allahm deli cesareti bu olsa gerek!
Sakin yapma bunu sakın

aman allahım bu konu aynı
benim hayatımm.ama şanskısın
ki ben beraber oturma kısmını
yaşadım ve aklına girecekse
sana öğüt vereceğim...nişanlıykn
kaynanamın beni ck sevdini
zannediyordum duvarlara resmi
mi asmalar herkeze beni anlat
malar.bu saçma şeylerin aynı
çatı altında yaşamayı süper
kılacanı zannedip,beraber otur
ma yanarsın diyenleri şiddetle
redderdim..veeee düğün oldu
aptal bir gelinliğin verdiği sevinçle
beraber oturma maratonu başladu

kaynanamla daha ilk sabah
sorun yaşadık evde düğün
pisliği oldunu ve temizlemem
gerektini söyledi ..daha ilk kahval
tımı yapamadan başladık didişme
ye ,birsürü huyları çıktı hanfendimin
her akşam kızı ve kocasını davet
etmeler ,ben annemlere gidince
laf yapmalar,eşimi doldurmalar
bizi sürekli akraba ziyaretine
götürmek istemesi ..kısacası berbat bir sene geçti yanında çok şükür ayrıldım
şimdi diyorumki nakadar ucuza
gitmişim ne işin var o kadının
evinde yeni düzen yeni eşyalar
kursaydın ya maddi durum yoksa
düzelene kadar evlenmeseydin
hem iyiken kötü olmazdın diyorum kebdime sakın ha arkadaşım sakın soradan ayrı eve çıkmak okadar zorki
ne eşini kandırabilirsin ne başkasıbı gelmeseydin derler kesip atarlar ve
gençline yazık olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…