- Konu Sahibi Yaseminceee006
-
Kaynana kısmına bişey diyemem ama düğün nişan falan bunlar çok özel şeyler. Dul karı gibi aza tamah etme bi kusurun yoksa! Ailenin sana verdiği değeri sen de kendine ver. Çoğu evlilik maddi sorunlar yüzünden bitiyo bu ülkede haberin olsun. Kiralık gelinlikmiş vay efendim el görsün diye imitaston takıymış. Bunlar seni ve aileni aşağılatmaktan başka bişey değil. Benim kızım benim gözümde prensestir. Eminimki sen de ailen için öylesin. Prensesler gibi evlenmeni isterler. Bi elin yağda öbürü balda yaşamak zorunda değilsin, hayat şartları... Ama dosta düşmana karşıdır düğün! Özel ve güzel olmalıdır. Senin istediğin gibi olsun. Kız evi naz evidir, sen oturmuş onların nazini çekiyosun. Aptal olma. Nacizane abla tavsiyesi. Gerçi bunları sana çok nasihat eden olmuştur. Sen yine bildiğin gibi yapacaksındir. Ama ayrılmayı kafaya koydun ve vicdan rahatlatmak istiyosan vicdanın rahat olsun. Milletin nazini çekme, millet senin nazıni çeksin
Alkollü değilim, nasıl bi kafadan kastın buysa. Uzun uzadıya anlattım ama tartışmak tarzım değil..."DUL KARİ GİBİ AZA TAMAH ETME BİR -KUSURUN- YOKSA" Ya bu cumleyi kadinlar kulubunde nasil bir kafayla kurabildiniz?
Kiziniz bosanabilir, siz de bosanabilirsiniz kusur falan nekadar cirkin kelimeler. Dikkatli konusun derim evladiniz da gormeyin sonra...
Boşanmışlık dulluk olmuyor. Dulluk eşinin vefatıyla hasıl oluyor. Toplumun hangi kesiminde yaşıyorsun bilmiyorum ama bunlar hayatın gerçekleri. Lisede bi arkadaşım vardı, ailesi yoksuldu kızın bi abisi vardı. Serebral palsi hastasıydi. Kendisi de görme engelliydi, ailesi onu liseye sadece "Belki koca bulursun" diye yollamisti. Bu engeldir. Kusur ise kendi hatandan oluşan şeylerdir, mesela türk aile yapısna uymayan şekilde vücut bütünlüğünü ya da şeklini bozmak. Dövme, jilet izi ya da daha uç olarak bekaret gibi. Şimdi istersen ne demek istediğimi yeniden değerlendir canım. Engel/kusur ve boşanmış/dul konusunda. Dul karı söz öbegi de zaten bi klişedir. Şimdi özür dilemem gereken yeri söyle özür dileyim şekerim. Nasıl bi kafa falan derken de ben senin cümleni nasıl değerlendirmeliyim? Ya da karşılıklı özür mü dileyelim?
"DUL KARİ GİBİ AZA TAMAH ETME BİR -KUSURUN- YOKSA" Ya bu cumleyi kadinlar kulubunde nasil bir kafayla kurabildiniz?
Kiziniz bosanabilir, siz de bosanabilirsiniz kusur falan nekadar cirkin kelimeler. Dikkatli konusun derim evladiniz da gormeyin sonra...
Ben de uzatmiycam. Dediğim gibi tartışmam tarzım değil. Yarası olan gocunurmus der atalarımız. İyi geceler.
Yahu bak arkadaşım konuyu abuk subuk yerlere çekiyosun. Dediğim şeyi demişim gibi lafı ceviriyosun. Ben kusur diyorum çünkü bekaret dedin madem onun üstünden gidelim, toplumun özellikle taşra kesiminde kusurdur. Ne dediğimi bilerek konuşuyorum. Maalesef toplumun büyük kısmının düşüncesi bu. Kimseyi de aşağılamak değil amacım. Her eylem insanın kendi kararidır ve kendi hayatını etkiler. Ve bunların bi kısmı pişmanlıga sebep olur. Buradaki tek amacım konu sahibine samimiyetle fikir vermekti. Neden bu kadar reaksiyon verdin anlamadım. Kendi bedeninde kendin söz sahibisin diye bişey yok. Bekaretse bekaret kendin karar verirsin bazı kesim bunu normal karşılar bazısı kusur der. Ben de uç diye belirttim. Ama kocanı aldatirsan her kesim bunu yadirgar, sen miydin söz sahibi olan? Eylem aynı,ama statü farklı.. ya da daha güncel bi konu, benim bedenim benim kararım; küretaj. Yasaların müsade ettiği süre olan on haftaya kadar senin kararın olabilir 34 haftalık bi gebeliği kendi kararinla sonlandiramazsin. Lütfen carpitmayalim. Konuyu eksenden çıkardıysam konu sahibinden özür diliyorum. Bu konuyu burada kapatirsak sevinirim. Yok devam edeceğim diyorsanız farklı bi konu açın devam edelim...Ah kiziniz var degil mi? Dilinizi/elinizi tutun diyorum dinlemiyosunuz.
Dul ve bakirelik mevsuzu yara degil ki gocunayim? Kucumser gibi yaziyosunuz ve konustukca batiyosunuz. Ayip.
Yahu bak arkadaşım konuyu abuk subuk yerlere çekiyosun. Dediğim şeyi demişim gibi lafı ceviriyosun. Ben kusur diyorum çünkü bekaret dedin madem onun üstünden gidelim, toplumun özellikle taşra kesiminde kusurdur. Ne dediğimi bilerek konuşuyorum. Maalesef toplumun büyük kısmının düşüncesi bu. Kimseyi de aşağılamak değil amacım. Her eylem insanın kendi kararidır ve kendi hayatını etkiler. Ve bunların bi kısmı pişmanlıga sebep olur. Buradaki tek amacım konu sahibine samimiyetle fikir vermekti. Neden bu kadar reaksiyon verdin anlamadım. Kendi bedeninde kendin söz sahibisin diye bişey yok. Bekaretse bekaret kendin karar verirsin bazı kesim bunu normal karşılar bazısı kusur der. Ben de uç diye belirttim. Ama kocanı aldatirsan her kesim bunu yadirgar, sen miydin söz sahibi olan? Eylem aynı,ama statü farklı.. ya da daha güncel bi konu, benim bedenim benim kararım; küretaj. Yasaların müsade ettiği süre olan on haftaya kadar senin kararın olabilir 34 haftalık bi gebeliği kendi kararinla sonlandiramazsin. Lütfen carpitmayalim. Konuyu eksenden çıkardıysam konu sahibinden özür diliyorum. Bu konuyu burada kapatirsak sevinirim. Yok devam edeceğim diyorsanız farklı bi konu açın devam edelim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?