Kayınvalıde ıle yasayabilirmiyim, fıkırlerınıze ıhtıyacım var

bir evde 2 kadın olmaz cnm. sakın aynı evde oturma.. o kadın ılerde sana değil yoldaş köstek olacak..OLMAZ OLMAZ OLMAZ.ki sen çok şanslıısn. 8 ay oncesine donebılseydım asla kabul etmezdım. bu formları okusaydım eger asla kabule tmezdım ama geç kaldım.sende gec olmadan konuş sözlünle.. o yola gırersen bıdaha cıkamzsın cnm.. yol yakınken tavrını koy..bunca insan bosuna aynı seylerı söylemiyor. Bİ DÜŞÜN....!!

arada kültür farkı da varmış en basit örnei sen vermişsin canım kendi evinde tişörtle bile dolaşamıyacaksın.bu bile seni bunlatacak biliyormusun:31:
karşı taraf melek bile olsa aynı evde yaşamak çok zor özellikle yeni evli bir çift için daha da zor
asla kabul etme diyorum bende:50:

O değil de,, ailesi ile aynı evde yaşamaya meyilli olan,
- belki de ailesine düşkün olduğunu düşündüğümden,
hı, aileye düşkün olmak kötü müdür ? .. kendini tamamlamamış gibi geldiğinden
negatiflik barındırıyor -
adam ile hiç anlaşamazdım sanırım.
tabi bu kendi fikrim. siz aile ile oturup oturmamayı sorun ediniyorsunuz.düşünüyorsunuz.
şimdi zorlu bir süreçten geçmek -konuyu tartışmak- ileride daha da zorlu süreçlerden geçmenizi önleyebilir.
evli olduktan sonra insanın kendi annesi ile oturmak bile, kadının kendi annesi ile oturması bile,
evin hanımı mıyım, annemin kızı mıyım ı sorgulatıyor sık sık,.
sıkıntılı, üzüntülü ve hiç yoktan sorunlara gebe.

Kabul etmeni tavsiye etmem canım. ama şunu da söyliyeyim bazen oğulları çok abartabiliyorlar, yok annem garipser falan. halbuki anneleri çok ılımlı olabiliyor. ben eşimin evine 1 aylığına kalmaya gittim. ama çok korkuyordum çünkü bana ailesini çok farklı anlattı. gittiğimde gördüm ki benim ailemden bile rahatlar.

Eğer yaşayacağın ev dubleks tarzı birbirinden ayrılan veyahut apartman falansa biraz daha ılımlı olabilirsin. ama aynı ev içinde pamuk şekeri bile olsalar evlilik çok yıpranacaktır. biz yalnızken bile halledemiyoruz :50:

bu sekilde kac tane konu acildi hepsine hayir dedim.
ben de kayinvalidemle oturdum 1sene.
asla ve asla ayni evin icinde 2 kadin olmaz.
bu kendi oz annen dahi olsa.
evlilik,esinle yeni bir hayata baslamak yeni bir duzen kurmak degil midir?
duzen ustune duzen olmuyor.
ben de kayinvalidemi cok severdim ilk baslarda.Allah var iyi kadindir yalan soyleyemem
ama yaptigi bazi davranislar.kendi bildiklerini sevdiklerii benim uzerimde uygulamaya calismasi beni kendinden cok ama cok fazla soguttu.
nisanlin,kendi evinizin icinde t-shirt yada herneyse senin tarzin olan,rahat edebilecegin bir kiyafetle olmanin dahi annesini rahatsiz edeceginden bahsediyorsa olay burda bitmistir.
insanin kendi evinin icinde rahat edememesi ne demek ya?
bence cok ama cok iyi dusun
ailen buyuk ihtimal baska sehirde olacagindan seni guvende hissetmeleri icin baski yapiyorlar.
hem nisanlina hem de ailene anlatmaya calis.
tekrar soyluyorum v ustune ev asla olmaz!

arkadaslar kesınlıkle haklısınız bunu bu konuyu bu aksam konusup anlasıcam uygun olmaz dıyıcem kaldı kı ben cok cabuk parlarım alınganımda ıcıme attıgım zamanlarda ısede daha beter yıkıcı davranıslarla yuvamın huzurunu kacırabılırım zaten annesı restı cekmıs gıbı daha cocuk 1 ay kadar ayrı duralım demeye kalmadan sız benı ıstemıyorsunuz gelmıyorum falan demıs sonra aglayarak benı aradı ne yapıcam dedı kalp kırma dur bakalım zamanı gelsn dedı snra ben ona hayallerımden bahsedıncede olmaz senın elınden bunları alamam senın en dogal hakkın evınde rahat hareket etmen dedı ama cok suratlı ve sert soyledı bende kapatalım sımdı annenın kalbınıde kırma bır sure sonra konsuuruz dedım ok dedı az once mesaj attım bu aksam bırlıkte oturmakla alakalı konusmak ıstedıklerım var dıyıcem bakalım ne dıyecek... sen annemın orfune adetıne tam olaraj ayak uyduramazsın dıyıp duruyordu kabul edecektır yarın yazıcam buraya neler oldgunu ama ıkna ederım cunku oda ısrarcı degıl sadece annem ya ah ederse dıye korkyor :D

O değil de,, ailesi ile aynı evde yaşamaya meyilli olan,
- belki de ailesine düşkün olduğunu düşündüğümden,
hı, aileye düşkün olmak kötü müdür ? .. kendini tamamlamamış gibi geldiğinden
negatiflik barındırıyor -
adam ile hiç anlaşamazdım sanırım.
tabi bu kendi fikrim. siz aile ile oturup oturmamayı sorun ediniyorsunuz.düşünüyorsunuz.
şimdi zorlu bir süreçten geçmek -konuyu tartışmak- ileride daha da zorlu süreçlerden geçmenizi önleyebilir.
evli olduktan sonra insanın kendi annesi ile oturmak bile, kadının kendi annesi ile oturması bile,
evin hanımı mıyım, annemin kızı mıyım ı sorgulatıyor sık sık,.
sıkıntılı, üzüntülü ve hiç yoktan sorunlara gebe.

ÇOK DOGRU BELLI BI ZAMNADAN SONRA evin hanımı senmıısn kaynananmı bellı olmuyo.sen kenıdnı o eve ait hıssetmıyosun.onun varlıgı batıyo sana.evlıymışsın gıbı hıssetmıyosun kendını.işe gırsen bıle.evın kzıymışşın sankı işten gelıyosun annen yemek hazırlamış gıbı oluyo..
uyuz oluyosun ona. hayatın hep boyle çile içinde gecıyo. sonuçmu: illakı ya ayrı ev yada boşanma.... baska alternatıf yok..bastan ii dusunun..

bende aynı durumdayım canım çok baskı yapmıyo ama bende ne hayır dedim ne evet senle aynı kaderi paylaşıoz şuanda...kaç yaşındasın sen canım....

bende aynı durumdayım canım çok baskı yapmıyo ama bende ne hayır dedim ne evet senle aynı kaderi paylaşıoz şuanda...kaç yaşındasın sen canım....

26 yasındayım ben aderdaşım :D ama bu aksam bu sorunu halledıcem bukadar tecrube yazıyor mıllet yasamıs kı yazıyor allah razı olsun hepsnden gozum acıldı walla

Tek birşey söyleyeceğim k.valide evine oturmak için bile gittiğin zaman stres topu olarak dönen arkadaşlarımız oluyor..
Kaldıki size beraber oturulması teklif edilmiş..
Zaten arkadaşlarımız konuyu çok güzel anlatmışlar siz bunlara kulak verin sözlünüze değil hayatı yaşayacak olan sizsiniz yıpranacak olanda yine siz olacaksınız..
Bir büyüğünüz olarak söylüyorum burada yazılanları lütfen dikkate alın...

Hayatının en büyük hatasını yaparsın arkadaşım.kesinlikle beraber oturma.Kültür farklılığı zaten bir evlilikte en büyük sorunken,bir de aynı evde yaşamak çok daha büyük sorunları beraberinde getirir...

şimdiden çekebileceğin sıkıntılar film şeridi gibi çekiyor gözümün önünden..
bence hiç düşünme bile..
istanbulda yetişipte doğulu bir aile ile normal şartlarda anlaşmak zor iken sen aynı evi paylaşmaktan bahsediyorsun..
erkek kardeşler var yanlarında oran buran açılmasın kapan diycekler.. her an kendini kollayacaksın..
rahat etmiyeceksin.. malum durumlar banyo yapamıyacaksın.. çekineceksin.. her an bir hizmet durumund aolacaksın büyüklerine..
yaa dünyanın melek kayınvalidesi bile olsa beraber oturunca bir zaman zonra zebani gibi gçrürsünüz birbirinizi..
iyi düşün.. bir kere evet dedinmi evini ayırman sonradan zor olur .. :68:

26 yasındayım ben aderdaşım :D ama bu aksam bu sorunu halledıcem bukadar tecrube yazıyor mıllet yasamıs kı yazıyor allah razı olsun hepsnden gozum acıldı walla

evet canım arkadaşlar dedikçe benimde gözüm açılıo sonuçta yaşayan insanlar hakkımızda hayırlısı olsun

aynı şehirde olmamamıza rağmen ben tahammül edemiyorum görgüsüzlüklerine. ilişkimizi etkilemek için uğraşıyorlar. sürekli mücadele halindeyim. eşimin ailesiyle aynı evde yaşamaktansa hayatımı yalnız geçirmeyi tercih ederim.
sakın ama sakın kabul etme.
biraz forumu araştır derim ben. kaç kişi boşandı ve boşanma aşamasında bu yüzden bi oku.:50:

aynı evi paylaştıgınız da o kadar çok şey kısıtlanacakki sadece şort t-shirtle kalmayacak emın ol cnm..ben ayrı yaşıyorum..ve her gün şükrediyorum...bi arkadaşımız ' cilveleşmeyi bırak rahat kavga bile edemiyorsun ' yazmış o kadar dogrukii...ben eşimle tv karşısında uzanıp öyle tv seyretmeyi seviyorum beraber oturuyor olsak böyle bi lüksüm olması ne mümkünn....biz 4 ay boyunca hep beraber yemek yedik yani soframız birdi evi otel gibi kullanıyoruduk..ama 4 ay geçtii baktım olmuyoo benim sevdigim yemegi onlar sevmiyo onların sevdigini ben..belki iki tabak yemek istiyorum ama çekindigim için yiyemıyorum..baktımkı olmuyo anında ayırdık...şimdi canım ne isterse onu pişiriyorum canım ne isterse o işi yapıyorum karışanım yok..eşimle başbaşayım bişeyleri yaşamak için yatak odasına geçmeyi beklemiyoruz..kavgalarımızı şikayetlerimizi bi 3. kişi olmadan tartışabiliyor kendimiz çözüm buluyoruzz....yani yazacakk çoookkkk şeyy var..ailenden ayrılmak bide üstüne evinde rahat olamamak agır gelebilir cnm karar senın tabikide yine..

dip not: ist. da büyümek ve olmak görmüş geçirmiş olmak degil...sadece imkanların fazla olması demek...görgü insanın kendini geliştirmesiyle olur...kendini geliştirmemiş insan da dünyanın her bölgesınde mevcuttur doguyla sınırlı degilir...

En iyi kaynana bile kaynana işte adı üstünde kocanla özelin olmucak ömrün biter söylüyüm canım sakın sakın...

merhaba kızlar bu yaz nişanım var kışada eger hazırlıklarımız bıterse dugunumuz var sozlumle cok ıyı anlasıyorum aılesı ılede anlasıyorum fakat kafama takılan bır soru var sozlum aılesı ıle yasamamızı ıstedı ama zorlamadı ıstersen dedı bende bakarız dedım ne hayır dedım nede evet aslında kayınvalıde ıle yasamak benım ıcın pek sorun degıl ama aramızda etnık koken farkı var ben ıstbulda yetısmıs modern bır kızım sozlum ıse dogulu evlenmeden once kendı rızam ıle kapanacagımı soyledım lakın gecenlerde sozhbet ederken ben evde oyle kapalı gezemem t-shırt kaprı falan gıyerım o halde temızlıgımı yemegımı vs yaparım dedıgımde bana olmaz annemın yanında oyle gıyınemezsın dedı bende tshırt te ne var askılı deıl vs dedıgımde kultur farkı var tuhafına gıder dedı bende kendı evımde rahat etmeyecekmıyım dedıgımde tamam annemlere soylıycem bızımle kalmasınlar dedı sen anlasılan rahat edemeyceksın annemle anlasamayacaksın dıyıp surat yaptı bende alısır ya 1 tuhafına gıder 2 tuhafıına gıder alısır dedıgımde sustu sımdı aılesının bızımle oturmasını ıstıyor fakat bunlar 4 erkek kardes kayınvalıde tutturmus sızınle oturucam dıye ben o gelınlerı pek sevmıyorum demıs off kızlar ne yapıcam benım kendı aılemde kaynan ıle otur sana yoldas olur dıyo kafam karmakarısık he buarada ben burdan doguya gelın gıdıcem kendı aılemde o yuzden tek basıma olmamı ıstemıyor kafam cok karısık ne dıyım ben tek mı yasamak ıstıyorum dıyım ne dıyım bılemıyorum ama kayınvalıdem cok ıyı bır kadın sessız kendı halınde fakat fazla orf adetı agır :(

mrb bir yorumda ben yapmak istedim arkadasim oncelikle hayirli olsun ins hersey istedigniz gibi olur,sunu da belirtmek isterim ki kaynana ne kdr severse sevsin siz ne kdr iyi oldugnu soylerseniz soyleyin ayri bir evde oturmayi istemeniz en dogal hakkiniz sizin.. daha yeni evlisiniz dusunun istedigniz zmn esinizle sakalasip odaniza cekilip istedigniz gibi davranamiycaksiniz sizin ilgilenmeniz gerekirken kaynananizin esinizle ilgilenmesi sizin zorunuza gidicektir ve illaki kaynanalar boyledir en ufak birsey zorunuza gider siz simdi ben iyiysem o iyiyse hersey iyi olur gozuyle bakiyosunuz ama oyle degil.. tek basiniza yasasaniz bile kendi kendiniz gelistirirsiniz yoldas olmasi icin sirf bile bile bu soylediklerimi goze alip kaynananizla oturmak isterseniz pisman olursunuz ilerde kesin bir sonuctur bu..

Tek birşey söyleyeceğim k.valide evine oturmak için bile gittiğin zaman stres topu olarak dönen arkadaşlarımız oluyor..
Kaldıki size beraber oturulması teklif edilmiş..
Zaten arkadaşlarımız konuyu çok güzel anlatmışlar siz bunlara kulak verin sözlünüze değil hayatı yaşayacak olan sizsiniz yıpranacak olanda yine siz olacaksınız..
Bir büyüğünüz olarak söylüyorum burada yazılanları lütfen dikkate alın...

zaten bu yazılanları okuduktan sonra cokkorktum ya hayatta boyle bır sey ıstemıyorum allahtan anlayıslı bırısı kabul edecektır ve zamanla alısacaktır sonucunda kadının tek evladı degıl 3 oglu daha var onlarda da kalabılır ve onların evlılıgı8-10 senelık bız tazecıklerın yanına tunemesı sacma yanı cok haklısınız az daha kabul edıcekdım yaaa allah sızden razı olsun yarın sıze gelısmelerı haber verırım aksam 8 de konusucaz bana sans dıleyın kızlar :34:

SAKINNNNNN SAKINNNN

bende 5 aylık evlıyım nısanlıyken saf gıbı kendım teklıf ettım annen bızle kalabılır dıye ama ayrı evdeyız cok sukur bana gelır kalmasını dahı ıstemıyorum cok dıslanmıs hıssedıyor ınsan kendısını sanada asla tavsıye etmem hayatın zından olur evlendıgıne bın pişman olursun evlılık cok farklı

Back
X