Kayinvalide konusunda eşi üzmek

Ya. İyi biri oldugumu kanitlamak gibi bir derdim yok aslinda. Gercekten, kotuluk olsun istemiyorum sadece. Anne kolay bulunmaz. Ben anlasamadim diye o da gorusmezlik etmemeli
Neden banlandınız bilmiyorum da gelince okursunuz.

Anne ile görüşmesin demedim ki demem de.

Olaylar bu kadar sıkıntılı ki siz yokken sahura gitmemeli dedim. İlla görmek istiyorsa uğrasın,gelsin.

Mesafeyi beraber kuracaksınız siz ayrı bir ailesiniz, bunu önce siz fark edin.

Ayrıca ev onlarınsa üzgünüm o ev üzerinde her türlü hakları var burada gördüğüm kadarıyla.

Neden banlandınız bilmiyorum da gelince okursunuz.

Anne ile görüşmesin demedim ki demem de.

Olaylar bu kadar sıkıntılı ki siz yokken sahura gitmemeli dedim. İlla görmek istiyorsa uğrasın,gelsin.

Mesafeyi beraber kuracaksınız siz ayrı bir ailesiniz, bunu önce siz fark edin.

Ayrıca ev onlarınsa üzgünüm o ev üzerinde her türlü hakları var burada gördüğüm kadarıyla.

Gelmeyecekmiş öyle yazmış. başka konuda tartışmadan banlandı

Önceden acmis oldugum konuyu iki cumleyle ozetleyeyim: kayinvalidem ve kayinpederim her gün görüşmek isteyen, evime paldır küldür giren insanlar. Tepki koymamiza rağmen sonuç degişmeyince olayi tek basima sirtlanip ciddi mesafe koymak zorunda kaldim.

Konu linki: Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Dün gece eşim sahura kv'lere gitti. Eşimi çok seviyorum ama cok yiprandim ve tekrar eski gunlere dönme, hatta daha beterlerini yaşama korkusundan gitmedim. Mesafe koydum mecburen. Cunku hamileyim ve bebek dogunca neler yasayacagimi dusundukce tüylerim diken diken oluyor. Eşim de yalnizca yanimda olmani isterdim dedi. Sonrasinda geri döndüğünde gelebilirdin keşke gelseydin dedi. Ben de gelemezdim. Mesafe koymaya mecbur kaldim. Senin uzulmeni asla istemem dedim. Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim. İki yuzluymusum gibi bir cumle degil mi bu ben mi abarttim acaba ? Sonrasinda esim sadece sustu. Onu ne kadar yordugumu dusundum. Agladim gizli gizli. Onu cok seviyorum. Onun da beni cok sevdigini biliyorum. Keske onu hic uzmesem. Hep mutlu olsak. Ama 3. Kişiler karistigi surece cok zor. Bundan sonra hiç söylememeliyim değil mi ? Nasil davranayim eşime ? Her şeyi görmesini mi sağlayayim, yoksa kendim halletmeye devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Cok uzgunum.
Mesafenizi korudukca eşiniz de ısrar etmekten vazgececektir. 5kez gitmeyin 1 kez gidin.1 saat eşinizin de ortamda olduğu zaman gidin gelin.eşinizi arada bırakmadan kendiniz halledin. Çünkü ne yaparsanız yapın o annesi. Umarım çok mutlu olursunuz.

ben herkes kendi annesinin aslında farkındadır diye düşünüyorum, nasıl bir yapıda olduğunu biliyordur. ben annemi biliyorum mesela ve ona göre davranıyorum. ama eşiniz yüksek ihtimal biliyor fakat size mok sürdürmek istemiyor.
bence bu kavgalar çok uzatılmamalı. aslında burada bu sorunlar yüzünden eş ailesiyle aynı apartmanda yaşamayı kabul etmeyin diye bas bas bağırıyoruz. melekte olsa her dakika görünce iyi anlaşılmıyor, insan kendi annesiyle bile her dakika iyi anlaşamıyor sonuçta.

benim kayınvalidemle genel olarak aram iyidir, belki de yerinde davrandığımız için. mesela 4 senede sadece ilk ramazan evime yemeğe geldiler abartısız. diğer bütün ramazanlarda hep birlikte dışarıda iftar yaptık, dün de öyle. maksat birlikte olmak. ne onun beni yemeğe çağırmasını beklerim ne ben çağırırım. aynı şekilde annemler de yemeğe gelmez, biz annemlere gideriz. kimse ben davet etmeden kahve içmeye bile gelmez ramazan dışında haftada bir ya da 2 haftada bir kahveye çağırırım annemle ikisini, aramızda emri vaki yoktur. ben de habersiz gitmem. sanırım ara iyi de olsa böyle durumlarda en baştan sınır çekilmeli, çok bilerek yaptığım bir şey değildi fakat biz bu şekilde anlaşıyoruz. onun da çok yemek yapıp davet edeyim gibi hizmet merakı yok, benim de. eşim de böyle görüşmelere asla karışmaz. 4 yılda bir kere "hadi annemlere gidelim" dediğini duymadım. ne zaman ben annenle konuştum bu akşam ordayız derim öyle gideriz.
sizi çok bunaltmışlar. ama aynı apartman terörü yani. aynı apartmanda iyi anlaşan bir elin parmağını geçmez zaten.

Önceden acmis oldugum konuyu iki cumleyle ozetleyeyim: kayinvalidem ve kayinpederim her gün görüşmek isteyen, evime paldır küldür giren insanlar. Tepki koymamiza rağmen sonuç degişmeyince olayi tek basima sirtlanip ciddi mesafe koymak zorunda kaldim.

Konu linki: Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Dün gece eşim sahura kv'lere gitti. Eşimi çok seviyorum ama cok yiprandim ve tekrar eski gunlere dönme, hatta daha beterlerini yaşama korkusundan gitmedim. Mesafe koydum mecburen. Cunku hamileyim ve bebek dogunca neler yasayacagimi dusundukce tüylerim diken diken oluyor. Eşim de yalnizca yanimda olmani isterdim dedi. Sonrasinda geri döndüğünde gelebilirdin keşke gelseydin dedi. Ben de gelemezdim. Mesafe koymaya mecbur kaldim. Senin uzulmeni asla istemem dedim. Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim. İki yuzluymusum gibi bir cumle degil mi bu ben mi abarttim acaba ? Sonrasinda esim sadece sustu. Onu ne kadar yordugumu dusundum. Agladim gizli gizli. Onu cok seviyorum. Onun da beni cok sevdigini biliyorum. Keske onu hic uzmesem. Hep mutlu olsak. Ama 3. Kişiler karistigi surece cok zor. Bundan sonra hiç söylememeliyim değil mi ? Nasil davranayim eşime ? Her şeyi görmesini mi sağlayayim, yoksa kendim halletmeye devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Cok uzgunum.
Eşinizi çok seviyorsunuz❤️ çoğu kişi bunu anlayamaz, böyle saf bir sevgiyi yani. Ben de yaşadığım için ona göre yazayım size, mesafeli olmanız çok çok normal. Ancak belki daha politik yollarla halletmeyi deneyebilirsiniz olayı. Hiç görüşmemek yerine, genelde görüşmemek. Çok surat asmak yerine, yerinde surat asmak. Hep anlatmak yerine, ağzınızdan kaçırmak. Böyle politik davranmayı öğrenirseniz, eşinize stres bindirmeden aynı etkileri yaratabilirsimiz bence ama unutmayın. Şu an ne eşiniz, ne siz. Şu an sadece bebek önemli, o yüzden ne olursa olsun eşiniz için bile strese girmeyin, bebek hepsini hissediyor ve daha dünyaya gelmeden dünyanın stresini yaşamasın ufaklık.

Back
X