Kayinvalide konusunda eşi üzmek

Siz uzulceginize esiniz biraz uzuluversin birsey olmaz zaten onun gitmesine karismiyorsunuz. Cagirdiklarinda uc sefer gitmeyin bir sefer gidin. Cok israr ederse esiniz hamileligi bahane edin simdi annen is bekler belim cok agriyor uzancam rahat edemem orda felan diyin. Yavas yavas herkes duruma alisir.
Sizin goruslerinizden pek hoslanmasam da mantikli yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim. Belki de onyargiyim.

Beni zorlayacagini sanmiyorum artik. Yerinde olsam ben de istemezdim gorusmek demeye basladi.

Sizin goruslerinizden pek hoslanmasam da mantikli yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim. Belki de onyargiyim.

Beni zorlayacagini sanmiyorum artik. Yerinde olsam ben de istemezdim gorusmek demeye basladi.
Gecen konunuzda bile isteye hemen cocuk yaptiniz sanip baska konulardan ben onyargiyla yaklasip fazla sert cikismistim. Sonra okudugumda korundugunuz halde oldugunu ogrendim. Kusura bakmayin. Esinize surekli kayinvalideyi kotulemenizide onermem birakin kendisi gorsun yaptiklarini siz soyleyince ters algilayabilir daha cok cephe alir size. Kucuk bahanelerle yavas yavas uzaklasin.

Gecen konunuzda bile isteye hemen cocuk yaptiniz sanip baska konulardan ben onyargiyla yaklasip fazla sert cikismistim. Sonra okudugumda korundugunuz halde oldugunu ogrendim. Kusura bakmayin. Esinize surekli kayinvalideyi kotulemenizide onermem birakin kendisi gorsun yaptiklarini siz soyleyince ters algilayabilir daha cok cephe alir size. Kucuk bahanelerle yavas yavas uzaklasin.
Kotulemiyorum. Ama insan bazen boguluyor. İster istemez soyluyordum o zaman da. Ama simdi birkac haftadir ilk kez dün gece kv'in kurdugu cumleyi soyledim. Uzuldugunu yuzunden anladim. İcim gitti sonra cok pisman oldum.

Önceden acmis oldugum konuyu iki cumleyle ozetleyeyim: kayinvalidem ve kayinpederim her gün görüşmek isteyen, evime paldır küldür giren insanlar. Tepki koymamiza rağmen sonuç degişmeyince olayi tek basima sirtlanip ciddi mesafe koymak zorunda kaldim.

Konu linki: Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Dün gece eşim sahura kv'lere gitti. Eşimi çok seviyorum ama cok yiprandim ve tekrar eski gunlere dönme, hatta daha beterlerini yaşama korkusundan gitmedim. Mesafe koydum mecburen. Cunku hamileyim ve bebek dogunca neler yasayacagimi dusundukce tüylerim diken diken oluyor. Eşim de yalnizca yanimda olmani isterdim dedi. Sonrasinda geri döndüğünde gelebilirdin keşke gelseydin dedi. Ben de gelemezdim. Mesafe koymaya mecbur kaldim. Senin uzulmeni asla istemem dedim. Sonrasinda biraz daha konu uzayinca kv'in bana "sen insanlarin arkasindan kizip yuzune cok kolay gulebiliyorsun. Ben yapamazmisim" diye birkac kez ustune basa basa soyleyisini soyledim. İki yuzluymusum gibi bir cumle degil mi bu ben mi abarttim acaba ? Sonrasinda esim sadece sustu. Onu ne kadar yordugumu dusundum. Agladim gizli gizli. Onu cok seviyorum. Onun da beni cok sevdigini biliyorum. Keske onu hic uzmesem. Hep mutlu olsak. Ama 3. Kişiler karistigi surece cok zor. Bundan sonra hiç söylememeliyim değil mi ? Nasil davranayim eşime ? Her şeyi görmesini mi sağlayayim, yoksa kendim halletmeye devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Cok uzgunum.
Siz eşinizden niye bu kadar çekiniyorsunuz ki? Sizi gerim gerim geriyor bu adam hamile halinizle farkında mısınız?

Kotulemiyorum. Ama insan bazen boguluyor. İster istemez soyluyordum o zaman da. Ama simdi birkac haftadir ilk kez dün gece kv'in kurdugu cumleyi soyledim. Uzuldugunu yuzunden anladim. İcim gitti sonra cok pisman oldum.
Kayinvalideniz size boyle davrandiginda da siz uzuluyorsunuz zaten hamilesiniz sizin uzulmemeniz daha onemli. Birakin biraz uzulsun.

Kendi aileme bir sey anlatmiyordum ortalik hepten karismasin diye ama o kadar dolmusum ki artik aglaya aglaya anlattim. Ailem arkamda duruyor. Cunku aslinda onlar da farkindalarmis. Bana bir sey demiyorlarmis meğer huzurum kacmasin diye. Yani lohusayken zannetmiyorum kimse bana bisey yapsin, desin. Psikolojimi yeterince bozdular maalesef. Keske boyle olmasaydi ama kendilerine yaptilar. Esim benim ezilecegimi dusundugu bir konu varsa tersler. Ezdirmez. Ama kv oyle tatli dilli ki caktirmadan istedigini yaptirir. Kp otoriter ama sözde kv kp karsisinda konusamiyormuş. Muş ama. Ne kotu ya. Hic boyle hayal etmemistim. Boyle kotu olalim istememistim. Aglamaktan perisan oldum kac zaman

şimdi benim kv beni istemedi hiç. bana da ona göre davrandı. 8 senedir evliyim 5 sene de öncesi var hala tam kabullenmiş değil.
onun dışında evet bizde de baba dediğim dedik, otoriter, buluttan nem kapan, hemen kendini dolduruşa getirebilen ve kv nin rahat doldurabildigi biri.

ilk önce kpi esimi ve kaynımi sürekli doldurdu. bana düşman gibi davrandılar uzun bi süre. Her yaptığım şeyin altında bi maraz aradılar bulamayınca şaşırdılar. sadece eşimle tartisirdik bu şeyler yüzünden.
mesela evime gelirdi yer içer oturur giderdi. eşim arabayla bırakırdı. giderken yolda ağlar bana söyle yaptı boyle yaptı falan diye anlatırmış. hepsi yalan ayni şekilde diğerlerine de ağlarmış böyle.
kpss için dershaneye gidiyodum derste olduğumu bildiği saatlerde arardı. açamazdim sonra eşim arardı sinirle kavga ederdik. noteri aradım açmadı diye ağlarmış meğer. telefon çekmezdi evde, ulaşamayınca yine esimi arar, telefonunu acmiyo dermiş yine kavga🥴 eşim de yüzün gülmüyor napti benim annem babam sana derdi💩

ailesinin özellikle annesinin tacizleri, annesinin yalanları, iftiraları, memnuniyetsizligi hiç bitmedi. arabaya binip onlara giderken stresten burnum kanamaya başlamıştı.

şimdi C Calcifer in dediği yere geleyim:)
hala elinden geleni yapar kv pes etmedi:D
bana telefon etmezler, ben aramam, esimi ararlarsa 10 kerede bir kez konuşuruz.
eşim beni ailesiyle yalnız bırakmaz. onların evindeysek arkadaşlarıyla bile bulusmaz markete bile bensiz gitmez.
beni sürekli eşime şikayet etmeler bitti.
evime geleceklerse eşim isten izin alır evde olacağı zamana denk getirir.
haber vermeden sürpriz şekilde gelip gitmeler bitti.
emrivaki şekilde hareket etmeler bizim adımıza bizimle plan yapmalar bitti.
sürekli arayıp napiyosunuz neredesiniz gibi hesap sormalar azarlamalar bitti.
nerde ne kadar kalacagimiza karışmak bizde adet böyle demek bitti. sizin hesabınıza nasıl geliyorsa öyle yapın yavrumlar geldi.
daha da var ama benim için önemli olanlar genel olarak bunlardı.

bide şuursuz bi kv varsa asla tam düzelme olmaz. ben doğum yaptım eve geldim kv arayan herkese noter iyi de x çok yoruldu uykusuz kaldı diyodu. sabaha kadar sancı çekip doğum yapan ben yorulan oğlu:D

şimdi benim kv beni istemedi hiç. bana da ona göre davrandı. 8 senedir evliyim 5 sene de öncesi var hala tam kabullenmiş değil.
onun dışında evet bizde de baba dediğim dedik, otoriter, buluttan nem kapan, hemen kendini dolduruşa getirebilen ve kv nin rahat doldurabildigi biri.

ilk önce kpi esimi ve kaynımi sürekli doldurdu. bana düşman gibi davrandılar uzun bi süre. Her yaptığım şeyin altında bi maraz aradılar bulamayınca şaşırdılar. sadece eşimle tartisirdik bu şeyler yüzünden.
mesela evime gelirdi yer içer oturur giderdi. eşim arabayla bırakırdı. giderken yolda ağlar bana söyle yaptı boyle yaptı falan diye anlatırmış. hepsi yalan ayni şekilde diğerlerine de ağlarmış böyle.
kpss için dershaneye gidiyodum derste olduğumu bildiği saatlerde arardı. açamazdim sonra eşim arardı sinirle kavga ederdik. noteri aradım açmadı diye ağlarmış meğer. telefon çekmezdi evde, ulaşamayınca yine esimi arar, telefonunu acmiyo dermiş yine kavga🥴 eşim de yüzün gülmüyor napti benim annem babam sana derdi💩

ailesinin özellikle annesinin tacizleri, annesinin yalanları, iftiraları, memnuniyetsizligi hiç bitmedi. arabaya binip onlara giderken stresten burnum kanamaya başlamıştı.

şimdi C Calcifer in dediği yere geleyim:)
hala elinden geleni yapar kv pes etmedi:KK70:
bana telefon etmezler, ben aramam, esimi ararlarsa 10 kerede bir kez konuşuruz.
eşim beni ailesiyle yalnız bırakmaz. onların evindeysek arkadaşlarıyla bile bulusmaz markete bile bensiz gitmez.
beni sürekli eşime şikayet etmeler bitti.
evime geleceklerse eşim isten izin alır evde olacağı zamana denk getirir.
haber vermeden sürpriz şekilde gelip gitmeler bitti.
emrivaki şekilde hareket etmeler bizim adımıza bizimle plan yapmalar bitti.
sürekli arayıp napiyosunuz neredesiniz gibi hesap sormalar azarlamalar bitti.
nerde ne kadar kalacagimiza karışmak bizde adet böyle demek bitti. sizin hesabınıza nasıl geliyorsa öyle yapın yavrumlar geldi.
daha da var ama benim için önemli olanlar genel olarak bunlardı.

bide şuursuz bi kv varsa asla tam düzelme olmaz. ben doğum yaptım eve geldim kv arayan herkese noter iyi de x çok yoruldu uykusuz kaldı diyodu. sabaha kadar sancı çekip doğum yapan ben yorulan oğlu:KK70:
Ay bu daha kotuymus. Ama en azindan kotu insanla daha kolay basa cikilacagini dusunuyorum. Tamamen kesersiniz, bana zarar veriyorsun dersiniz biter. Biz de cunku bosanma asanmasina kadar geldik. Ben bitti dedim donmem dedim artik. Esime anlatamiyordum cunku. Ama icten pazarlikli davraninca karsinizdaki zaten anlatamiyormussunuz. Kotu desen kanitlayamiyosun iftira atmiyor, yalan soylemiyor... Beni kudurtup iyi niyetle soylemis gibi konusup duruyor. Ben de hamileyim. Simdi ne olacak, nasil olacak bilmiyorum. Sadece muhatap oldugum anda tepeme cikacaklarini biliyorum.

Hmmm demek ki kv bir kaç kez şahit oldu böyle yaptığınıza ve yüzünüze vurdu. Durduk yere niye ikiyüzlüsün desin ki 🤔
Aynen. Kayinvalidemin kayinvalidesi de kendileri gibi oldugu icin kv me soyluyordum. Bir nevi sikayet gibi artik. Amacim onun uzerinden siz de anlayin ben bunaliyorum diyebilmekti. Nerde anlayacak... Canima tak ediyordu. Kendisi de sevmez kayinvalidesini hic. Ama ben yasli diye hep halini hatrini sorardim. İhtiyaci var mi bir seye diye bakardim. Gelininin aksine. Sonra zaten bakti ben yapiyorum kayinvalidesini uzerime yikmaya calisti. Hastaneye ben goturecekmisim yemeklerini hasta olunca ben yapacakmisim. İma edip durdu surekli. Hastaneye kadar gelmis, ben gelince cekip gitti ben dururmuşum diye dusunun daha 3 aylik gelinim. Kadin mahcup oldu defalarca hakkini helal et dedi gelini durmadi diye. Nerde anlayacak iste. Keyfi bozulmasin aman sakin. Herkes kostursun o gezsin sagda solda milletin kapisinda. Kimse de gelmesin evine. Dusundukce nasil kiziyorum nasil ofke aliyo beni var ya

Ay bu daha kotuymus. Ama en azindan kotu insanla daha kolay basa cikilacagini dusunuyorum. Tamamen kesersiniz, bana zarar veriyorsun dersiniz biter. Biz de cunku bosanma asanmasina kadar geldik. Ben bitti dedim donmem dedim artik. Esime anlatamiyordum cunku. Ama icten pazarlikli davraninca karsinizdaki zaten anlatamiyormussunuz. Kotu desen kanitlayamiyosun iftira atmiyor, yalan soylemiyor... Beni kudurtup iyi niyetle soylemis gibi konusup duruyor. Ben de hamileyim. Simdi ne olacak, nasil olacak bilmiyorum. Sadece muhatap oldugum anda tepeme cikacaklarini biliyorum.

yooo herkes kv mi çok saf iyi niyetli bilir😁 hatta kp kaynanan iyidir içinde kötülük yok biraz cahil sen idare edeceksin derdi.
ben normalde yapılanın aksine yalanına iftirasına karşılık vermedim. genelde kendi ayağına dolandı. o kadar çok şey yapti ki susmamdaki rahatlıkla adım atacak yer kalmadı kendisine.
ağzımı bir acarsam olacaklardan korktu. ki hala bisey yapsa söyleyecek çok sözüm var biliyor.
bizde geldik boşanma aşamasına.
sen de çok karasin derdi mesela herkesin içinde. hemen arkasında yoooo öyle demedin vallahi derdi:D gel de kabul ettir. baktı kaçacak yeri yok bambaşka bisey derdi ben bunu demek istedim öyle mi demişim diye safa yatardi. yapardı yapmadım derdi söylerdi söylemedim derdi hala aynı.
ama eş denge kurmadikca hiç bisey değişmez. eşinizi üzdüğünüzü düşünmeyin. taşın altına elin sokmak zorunda. durup dururken anne babasına mesafe koymuş değilsiniz.
benim ilk hamileligim çok stresli geçti oğlum doğduktan sonra çok çektim. ikinci hamileligim daha rahattı ikinci oğlum ilkine göre çok daha kolay bi bebek. rahat hamilelik çok önemli.

yooo herkes kv mi çok saf iyi niyetli bilir😁 hatta kp kaynanan iyidir içinde kötülük yok biraz cahil sen idare edeceksin derdi.
ben normalde yapılanın aksine yalanına iftirasına karşılık vermedim. genelde kendi ayağına dolandı. o kadar çok şey yapti ki susmamdaki rahatlıkla adım atacak yer kalmadı kendisine.
ağzımı bir acarsam olacaklardan korktu. ki hala bisey yapsa söyleyecek çok sözüm var biliyor.
bizde geldik boşanma aşamasına.
sen de çok karasin derdi mesela herkesin içinde. hemen arkasında yoooo öyle demedin vallahi derdi:KK70: gel de kabul ettir. baktı kaçacak yeri yok bambaşka bisey derdi ben bunu demek istedim öyle mi demişim diye safa yatardi. yapardı yapmadım derdi söylerdi söylemedim derdi hala aynı.
ama eş denge kurmadikca hiç bisey değişmez. eşinizi üzdüğünüzü düşünmeyin. taşın altına elin sokmak zorunda. durup dururken anne babasına mesafe koymuş değilsiniz.
benim ilk hamileligim çok stresli geçti oğlum doğduktan sonra çok çektim. ikinci hamileligim daha rahattı ikinci oğlum ilkine göre çok daha kolay bi bebek. rahat hamilelik çok önemli.
Stresten anlayamiyorum. 11 haftalik olduk dün. Ama hep stres. Hakkimi helal etmiyorum. Bu bebek hep sorunlu buyuyo karnimda yavrum.

O evde oturduğunuz sürece orası 2.kapı olarak görülmeye devam edecek hatta çocuktan sonra gelip gitmeler sıklaşacak. Durduramıyorsanız kabullenin, ki daha az yıpranın.
Mesafeli oldugum surece zor biraz sık sık gelip gitmek. Yaptiklarina saysinlar. Cocuk karnimda stresle buyuyor. Elbette geleceklr sevecekler torunlari... Ama bu kadar. Sabahtan aksama olmaz.

Mesafeli oldugum surece zor biraz sık sık gelip gitmek. Yaptiklarina saysinlar. Cocuk karnimda stresle buyuyor. Elbette geleceklr sevecekler torunlari... Ama bu kadar. Sabahtan aksama olmaz.
Karşınızda sınır bilen insanlar yok. Ev verdik istediğimiz gibi girer çıkarız kafasındalar. Bugün olmaz yarın olmaz ama ilk rahatlıkta özüne dönerler. Koca koca insanlara adap erkan öğretemiyorsun, anca evi köyü ayırınca duruyorlar. Sizinkiler yine çok bi laf etmiyormuş, beğenmiyorsanız çıkın gidin diye kavgaya tutuşan var. Gönül ister ki evlatları rahat etsin diye verseler ama elime mahkum olsun diye veriyorlar.

Karşınızda sınır bilen insanlar yok. Ev verdik istediğimiz gibi girer çıkarız kafasındalar. Bugün olmaz yarın olmaz ama ilk rahatlıkta özüne dönerler. Koca koca insanlara adap erkan öğretemiyorsun, anca evi köyü ayırınca duruyorlar. Sizinkiler yine çok bi laf etmiyormuş, beğenmiyorsanız çıkın gidin diye kavgaya tutuşan var. Gönül ister ki evlatları rahat etsin diye verseler ama elime mahkum olsun diye veriyorlar.
Bilmiyorum. Oyle oldugunu dusunmuyorum aslinda. Tapulari bolustureceklermis biseyler biseyler ben de cok ustunde durmadim benim evim degil sonucta diye. Zaten istemiyorum artik burayi. İcim sogudu. Evi sevmiyorum. Ama haklisiniz. Hemen yuzgoz olurlar. Anlayacak insan soyletmez cunku bana kalirsa. Cok ofkeliyim cok. Aklima hep kotu seyler geliyor.

Stresten anlayamiyorum. 11 haftalik olduk dün. Ama hep stres. Hakkimi helal etmiyorum. Bu bebek hep sorunlu buyuyo karnimda yavrum.

kafayı takmamayı yav he he deyip geçmeyi öğrenmek gerekiyo. ama eşinize çok sorumluluk düşüyor. Ona göre ağırlığını koysun.

Back
X