kayinvalide korkusu takintiya dondu:((

saygı,mesafe ..
laçka laçka olmaya luzum yok..
eşinizin rolü çok önemliii
..

valla canım aynı dert bende de var.kayınvalidem benimde dul.beraber oturduk ama ayrıldık sonrasında.senin anlattıklarını birebir bende yaşadım.korkuyordum bende.ama artık o ne derse cevap veriyorum.başlarda bozuluyodu falan.ama baktıki hakkımdan gelemeyecek susmaya karışmamaya başladı.demem oki sende susma cvp ver.böylelikle kendilerini geri çekiyolarr

Kötü, şirret, fettan biri olsaydınız bunların hiçbiri olmayacaktı. İyi olmak suç olmuş.

Filmlerdeki kötü karakterleri bu yüzden seviyorum sanırım.

Tavsiyem, iyi, saygıyı, mükemmel olmaktan vazgeçin. Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama yapın bir şekilde. Hayat böyle geçmez. Ya akli dengeniz bozulur yada cinnet getirip birileri zarar görür. Bu yaşadıklarınız hep birikiyor içinizde.

bi aile ldugunu kabullenemeyen bı kocada bende var.bıraksam aılesıyle yatıp kalkacak.ama benım kayınvalide profesyonel o kadar alttan ve işleyerek yapıyorkı benım gıbı doğrucu davut brınınde evınde huzur olmuyor.kocam bı kere benı desteklemedı bıkere arkamda olmadı (

Şirret kayınvalide ve ana kuzusu kocalar en iyi çözüm ; yokmuş gibi davranmak ... Aynı şirretlikle cevap versen ,kocana yetiştirecek ve asla kocan seni haklı bulmayacak. Fazla saygılı+hürmetkar olsan daha çok ezecek ,yorulduğunla ve ezildiğinle kalacaksın.
En güzeli yokmuş gibi davranmak , laf sokmalarına cevap vermemek , umursamamak. Çünkü sorun kocanda , ne yapsan haklı olmayacaksın madem hiçbişey yapma

kayınvalideyi gözünüzde büyütüp kendinizi sindirmeyin.. korktuğunuzu çekindiğinizi hissettirmeyin.. Asla cevapsız kalmayın, ona katılın yada katılmayın bunu bişekilde belirtin.. Hakaret yada kırıcı bi söz kullanmadan inceden yerleştirin lafı.. eşinize annesini kötülemeden duyurun olayları, ''annem şöyle düşünüyomuş çok üzüldüm, keşke annem böyle demeseydi çok kırıldım vs.''
artık sizde bir annesiniz, yetiştireceğiniz bir çocuğunuz var.. herşeyi herkesi kulak ardı edin.. kendinizi ezdirmeyin lütfen

bence hiç sessiz kalma her şekilde kendini savun ben bu erkekleri anlamıyorum anneyi savununca tutunca ne oluyo bi türlü anlamıyolar bende yuva kurdum aile oldum eşimden yana olayım demiyolar benim eşimde anneci hatta sülaleci kimselere toz kondurmuyo ama her şekilde ben lafımı söylüyorum

kadın kadının kuyusunu kazıyor resmen olaya bak

Aranızdaki sorunlara dair net bir şey yazmamışsın. Belki kadın gerçekten melek gibi..
Sen takıntılı olduğun için batıyordur. Bunu bilemiyoruz. Aranızdaki sorunlar neler??

Aranızdaki sorunlara dair net bir şey yazmamışsın. Belki kadın gerçekten melek gibi..
Sen takıntılı olduğun için batıyordur. Bunu bilemiyoruz. Aranızdaki sorunlar neler??
daha once yazmistim cnm okumadin galiba soyleki: Oglunu torununu asiri sevmesinin disinda bana yapmadigini birakmadi. Anneme sikayet etti. Ogluna defalarca sikayet etti. Oglumu bende aldin diye feryat figan bagirdi. cocuguma annesi gibi davraniyor. Yeni evlendim evimdeki cay bardagina kadar herseyime karisti. Hergun gorusmek istiyor benim hic cevrem olmasin istiyor surekli onun misafirlerine hizmet etmemi istiyor. Bunlar bu saatte aklima gelenler.... dahasi beni ayirmaya bile calisti. Ben hic agzimi bile acmadim hic karsilik vermedim boyle yapti

ya cnm takılma ne derse desin . gelirsede gelsin. o sana karıştığında güleryüzle ver cevabı. Örn: kv bu kirli makineye sığmıyomu dedi bende gülerek yooo sığmıyo dedim sustu

güleryüzlü davran gelince muhatap olma işine bakç. birlikte yaşamıyon ona şükret bence

mutluluklar

offfffffffffff aynı biz ya.çocuğumuz yok olursa dahada yanmışız desene

mantığınıza hayran kaldım :) dul kayınvalide başa bela öyle mi? bi gün siz de aynı duruma düşebilirsiniz o zaman sizi de kapının önüne koyma planları yaparlarsa ah vah etmeyiniz!

Cnm esin ana kuzusuysa Allah yardimcin olsun cunku bu tarz seyleri bende yasadim ama esim ayri ev acmadi bana tabikide ve biraktim onu ayrildim simdide diyorum Allah bilir ben o evin icerisinde biraz daha kalsaydim kadin bana daha neler neler yapacakti ki esimde pasifti annemin tirnagina kurban ol derdi bana annesinin lafina gidip yuvasinida dagitti kadinda amacina ulasti lakin yukarda Allah var adaleti cok buyuk keske bu insanlarin Allah korkusu olsa idi simdi ise oh beeeee kurtuldum ve mutluyum diyorum ve derin bi nefes cekiyorum her aklima geldiginde annecigiyle omur boyu yasasin simdi umrumda bile degil !!! tabi senin durumun azcikta olsa farkli cunku ayri eve cikmissin bu yonden cok sanslisin bence artik kafana takma lutfen sunu bilki sen o kadindan kat ve kat ustunsun hem onca laflarina hareketlerine katlanmissin hemde bu kadin resmen paranoyak etmis seni artik bu dusunceleri kafandan sil at degmez onlarin cehaleti zaten baslarina bela olmus mumkun mertebe uzak durmaya calis evet biliyorum kolay degil ama sinirlarini koymassan devam edecektir Allah yardimcin olsun

Kaynanasıyla sorun yaşamayan melek gibi kayınvalideye sahip olanlarda bi iyilik meleği kesilmişler ki sormayın gitsin

Tok açın halinden anlamaz

Tüm kötülerin kötülüklerine rağmen iyilik yaparsan iyilik görmezsin daha çok yıpranırsın tecrübeyle sabittir..

bu psikolojiyi biliyorum bunun kayın valideniz olması çok can sıkıcı bir durum.Yani bu iş hayatında da böyle evde de insan birine taktı mı takıyor o insanın karakterinin hiç bir önemi yok.Dünyanın en iyisi de olsa göremez insan. Napacak sınız peki görmeyeceksiniz cevap vermeyeceksiniz sanki boşluk var gibi hizmetinizde saygınızda kusur etmeyin ama münakaşaya asla girmeyin haksız çıkarsınız.İnsan özellikle babası olmayan bizim gibi insanlar annelerine ne kadar kızsalar da onun bir kanadının kırık olduğu fikrini asla aklımızdan çıkarmayız.Belki kocasıyla harika bir ilişkileri yoktu ama evladı farklı bir şey düşünmez bunu sakın bekleme...Sen sadece kendi hareketlerinden mesulsun torununu da sevme hakkını elinden alamazsın kısacası bu kadınla ömür boyu olacak bağların var ya sürekli düşünüp kendini mahvedeceksin ya da onu bu kadar önemsemeyip sadece sorulduğunda cevap verirsin oda eşinin yanında geri kalan zamanda hiç sesini çıkarma (denenmiştir en fena kaynana bile yola geliyor) bir zaman sonra vazgeçer ama bu zaman çok uzunda olabilir sabırlı olmanı öneririm ....

mantığınıza hayran kaldım :) dul kayınvalide başa bela öyle mi? bi gün siz de aynı duruma düşebilirsiniz o zaman sizi de kapının önüne koyma planları yaparlarsa ah vah etmeyiniz!

çok doğru söylüyolar ha genellememek lazım ama çoğu böyle benim kv de dul neredeyse bende yatıp kalkacaktı özel hayat kalmadı bu tamamen bencillik kendi canı sıkılıyo diye karşısındakinin canını kimse sıkamaz gel başımın üsünde yerin var ama akşam yemek yendikten sonra gün oluyo gece 1 de evine gittiği oluyodu başına gelmeyen bilemez çat kapı gelmeler müsaitmisin diye bile sormamalar bigün afedersiniz uygunsuz bi anda kapı bir çaldı üzerimizi nasıl giyindiğimizi bilmiyoruz velhasıl kendilerini eğlemek için karşındakinin canını sıkamazsınnnn....

ben kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum. mesafe koymayı başaramıyosunuz demek ki

ben kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum. mesafe koymayı başaramıyosunuz demek ki

benim kv min ortası yok ya hep ya hiç ya vıç vıç içli dışlı olacaksın ya ipleri koparacaksın öyle ben yaptım oldu demekle olmuyo laftan imadan sözden yapma etme demekten anlamıyo artık defalarca kavga edildi birazcık aklı olsa ya ben kendimi geri çekeyim diyeceğine iyice cıvıklaştı yani başına gelmeyen bilemez demek ki sizin kv niz gururlu kadınmışki ker işe karışıp sizi sıkmıyo yerini hududunu biliyo

Yazınız çok güzel ve verimli olmuş. Ben de deneyeceğim bunu :) Bence çok işe yarar Saygı gösterdikçe gerizekalı sananlar var malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…