• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide... nefret ediyorum...

mmousee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.420
1.246
248
...................................

Son düzenleme:
kızlar bazılarınız biliyo ben sözlüyüm ve tam 1 ay sonra nişanım olucak. Gelin görünki ortada hiçbir hazırlık yok, çaba yok.
Deliricem resmen... Insanlar nasıl bu kadar sorumsuz olabilir yaaa...
Konu şu ki sözlümün ailesi nişan olucanı annem arayıp söylediği halde bir kere anneme dönüş yapmadı, neyi nasıl yapıcaz diye sormadı, nasılsın diye aramadı, gel kızım şunlarıda birlikte alalım demedi. Resmen gün geçtikçe içimde onlara karşı nefret o kadar büyüyo ki anlatamam.
Herşeyi sözlümle düşünüyoruz bohçama alınacak şeyleri bile bazen ben alıp veriyorum. Sözlüm maddi olarakta sıkıştı altındı bohçaydı 1 günde oğlum naptın biz napalım demediler çok üzüldü oda bi benim aileme baktı bi kendi ailesine.
Tecrübeli bayanlar ben napıyım onlara nasıl davranıyım bana akıl verin ne olur.
Geçen bayram gelmediler bu bayramda gelmezlerse arayıp ağzıma geleni saymahyı düşünüyorum :47::47:
Ne olur bişey deyin napıcam benn çıldırıcamm en güzel günlerimi onlar yüzünden moralim bozuk geçiriyorum :43::43::43::50::43:

canım bende nişanlıyım ve ınan bende de böyle oldu nişan ayakkabımı bile kendım aldım..arayıp sormadılar bohça fln ztn yapmadılar bızdende ıstemedıler..şimdikı dönemde kımı gorsem kımle konussam burdakı yazılanları okusam herkes aynı dertten muzdarip ..sımdıkı kayınvalıdeler bı tuhaf olmus etliye sütlüye karısmadan oğlumu evlendırdım havalarındalar..bayramda da gelmezler bakalım bu bayram gelıceklermı.geliniyim bı elbıse alın bari ele gune karsı yok..nişandada bişi takmadılar mısafır gıbı geldıler ve gıttıler..:1:

kızlar bazılarınız biliyo ben sözlüyüm ve tam 1 ay sonra nişanım olucak. gelin görünki ortada hiçbir hazırlık yok, çaba yok.
deliricem resmen... insanlar nasıl bu kadar sorumsuz olabilir yaaa...
konu şu ki sözlümün ailesi nişan olucanı annem arayıp söylediği halde bir kere anneme dönüş yapmadı, neyi nasıl yapıcaz diye sormadı, nasılsın diye aramadı, gel kızım şunlarıda birlikte alalım demedi. resmen gün geçtikçe içimde onlara karşı nefret o kadar büyüyo ki anlatamam.
herşeyi sözlümle düşünüyoruz bohçama alınacak şeyleri bile bazen ben alıp veriyorum. sözlüm maddi olarakta sıkıştı altındı bohçaydı 1 günde oğlum naptın biz napalım demediler çok üzüldü oda bi benim aileme baktı bi kendi ailesine.
tecrübeli bayanlar ben napıyım onlara nasıl davranıyım bana akıl verin ne olur.
geçen bayram gelmediler bu bayramda gelmezlerse arayıp ağzıma geleni saymahyı düşünüyorum :47::47:
ne olur bişey deyin napıcam benn çıldırıcamm en güzel günlerimi onlar yüzünden moralim bozuk geçiriyorum :43::43::43::50::43:

Madem nişanlınız bu kadar daraldı, siz bunaldınız neden el gördü olsun diye bohça falan yapmaya calısıyorsunuz?
Yapmayıverin

Hiç şaşırmadım :)) zira bende kendilerinden bişey görmedim. Komşu gibi geldiler. Nişana da düğüne de. Olsun cnm üzülme sende evlendikten sonra komşu gibi gidersin evlerine. Ben öyle yapıyorum :)))

Nişan hazırlıklarınız için bir şey söyleyemem.
Ancak bayramda gelmediler, bayramlık almadılar gibi şeylerle sıkmayın lütfen canınızı.
Gelmesinler ne olur yani?
Bunlar saygı ya da benimseme ölçütü olmamalı bence artık.
Benim eşimin ailesi de bayram ziyaretlerine gelmedi.
Hazırlıklarda eksik kaldılar.Ancak bunları düşünüp yargıya varmak şimdi anlıyorum ki benim için büyük hata olurmuş.
K.validemin hakkını hiçbir şekilde ödeyemem. Çok yakın oturuyoruz.Her sıkıntıma koşar.Elinden geleni yapar.
Öğleden önce bir yaşındaki oğluma bakmak için her sabah 6.30 da bize gelir.Gözüm arkada kalmaz.Ben nasıl dersem öyle bakar.
Öğleden sonra koşa koşa işe gider.
Öğretmenler gününü falan bıraktım, sevgililer günüde bile eşime, bana, oğluma minik minik hediyeler alıp siz benim sevgilimsiniz der...
Her şey bir yana gerçekten iyi kalpli bir insandır.Kimseyi üzmek kırmak istemez.O da başımızın tacıdır.
Düşünün işte. Bayramda gelmedi diye aramı bozsaydım bu kadar iyi bir insanın kalbini kırmış olacaktım.

aman kızlar ya bırakın tek derdiniz bu olsun olmasın nişan bohçanızda alamsınlarda arayıp sormuyorlarsada sormasınlar bunlar onların kalitesi yada onların kalitesizliği ne demekmiş arayıp ağzıma geleni saysammı daha nişanlı bile değilsin sen ne diye olumsuz bir imaj çizeceksin bırak ailenin sana verdiği terbiye ile hareket et ona göre çok resmi ol siz diye hitap edersin olur biter hiçbirşeyini üstlenmedikleri gibi hiçbirşeyinede karışmazlar ne diye canınızı sıkıyorsunuz ..

olay sadece bayramda gelmemeleri değilki. sorun benimle ilgilenmemeleride değil. benimde ailem var ve ben onların kızlarıyım. onlarında brçok şeyde hevesleri var. yapmak istiyolar. bohçayıda sırf o yüzden yapıcaz ihityacımız dışında bişey almıcaz zaten. sözlüm de bunaldı elimden geldiği kadar maddi manevi destek olmaya çalışıyorum. sorun neden bu kadar sorumsuzlar niye bi aramak hal hatır sormak bu kadar mı zor. ailem soruyo neden aramıyolar neden gelmiyolar şu yapılması lazım bu yapılmasu lazım diyye. ne ailemi nede beni adam yerine koymuyolar. beni boşverin ailemi adam yerine koymamaları beni delirtiyo.
bi kere abim bu konuların üstüne denk geldi. ilgilenmiyosa adammı yok at sözü gitsin dedi. yaparlarda biliyorum ailesine kızıp sözlümü zıt bellicekler diye ödüm kopuyo. oda daralıyo ben napıyım benim suçum ne diyo. silicem hepsini deyip duruyo son zamanlarda ne yapıcamı şaşırdım :50:

aman kızlar ya bırakın tek derdiniz bu olsun olmasın nişan bohçanızda alamsınlarda arayıp sormuyorlarsada sormasınlar bunlar onların kalitesi yada onların kalitesizliği ne demekmiş arayıp ağzıma geleni saysammı daha nişanlı bile değilsin sen ne diye olumsuz bir imaj çizeceksin bırak ailenin sana verdiği terbiye ile hareket et ona göre çok resmi ol siz diye hitap edersin olur biter hiçbirşeyini üstlenmedikleri gibi hiçbirşeyinede karışmazlar ne diye canınızı sıkıyorsunuz ..

ya hiçbişeye ellemeedikleri gibi evlendiğim zaman herşeye karışırllarsaaa ondan çok korkuyorum. ağzıma geleni sayıcam lafın gelişi zaten öfkeden diyorum. ama sizli mesafeyi koymayı dşünüyorum. bide dışardan bakan bizi birlikte gördüğünde kvaliden ne kadar seviyo seni der. gördümü sımsıkı sarılır öper falan sırf gösteriş ıyyyyyy

Nişan hazırlıklarınız için bir şey söyleyemem.
Ancak bayramda gelmediler, bayramlık almadılar gibi şeylerle sıkmayın lütfen canınızı.
Gelmesinler ne olur yani?
Bunlar saygı ya da benimseme ölçütü olmamalı bence artık.
Benim eşimin ailesi de bayram ziyaretlerine gelmedi.
Hazırlıklarda eksik kaldılar.Ancak bunları düşünüp yargıya varmak şimdi anlıyorum ki benim için büyük hata olurmuş.
K.validemin hakkını hiçbir şekilde ödeyemem. Çok yakın oturuyoruz.Her sıkıntıma koşar.Elinden geleni yapar.
Öğleden önce bir yaşındaki oğluma bakmak için her sabah 6.30 da bize gelir.Gözüm arkada kalmaz.Ben nasıl dersem öyle bakar.
Öğleden sonra koşa koşa işe gider.
Öğretmenler gününü falan bıraktım, sevgililer günüde bile eşime, bana, oğluma minik minik hediyeler alıp siz benim sevgilimsiniz der...
Her şey bir yana gerçekten iyi kalpli bir insandır.Kimseyi üzmek kırmak istemez.O da başımızın tacıdır.
Düşünün işte. Bayramda gelmedi diye aramı bozsaydım bu kadar iyi bir insanın kalbini kırmış olacaktım.

Ne güzel söylemişsiniz. Yeni dönem gelinleri hem modern olmak istiyor hem de bohça, nişan ayakkabısı vs derdindeler. Ben nişan elbisemi de ayakkabılarımı da arkadaşlarımla güle oynaya gezip tozup kendim seçtim. Bohça istemediğimi özellikle söyledim ki boşa masraf yapmasınlar. Bohçanın içinde olacak herşeyi ben zaman zamanla kendi zevkime göre alırım dedim, öyle de yaptım. Arkadaşlarıma gelen kimi bohçalar olduğu gibi dolapta çürümeye terkedildi. Ne anladım ben o işte.
Bayramda koç göndermek istediler, babam kabul etmedi. İlla kan aksın istiyorsanız gençlerin adına kesip dağıtılsın dedi, öyle de oldu. Başımızın gözümüzün sadakası dedik.
1 yıldan fazladır da evliyim. Bugüne dek k.validem ile tek bir tatsızlığım olmadı. Maddi şeyler için evimin huzurunu bozamam. Bunu dillendirenlere de çok şaşıyorum.

ya hiçbişeye ellemeedikleri gibi evlendiğim zaman herşeye karışırllarsaaa ondan çok korkuyorum. Ağzıma geleni sayıcam lafın gelişi zaten öfkeden diyorum. Ama sizli mesafeyi koymayı dşünüyorum. Bide dışardan bakan bizi birlikte gördüğünde kvaliden ne kadar seviyo seni der. Gördümü sımsıkı sarılır öper falan sırf gösteriş ıyyyyyy

ayy aynı benım yasadıgım seyler ..sözlune söyle, herseyı o aılesıne ıletsın sen yüz göz olma ..yok ıletemıyomu ozaman kendı çareyı bulsun ..maddı manevı destek oluyorum demıssın ..bende destek oldum ınan snradan kıymetı olmuyo sankı aılesı yapmıs herseyı gıbı davranıp toz kondurmuyolar..aılenı dusunuyosun bu apacık ortada sunuda bıl aılende bı süreden snr elını etegını cekıyo karsı taraftan ve nişanlınada mesafelı oluyolar kendımden bılıyorum ..bu sefer sen arada kalıyosun..

olay sadece bayramda gelmemeleri değilki. sorun benimle ilgilenmemeleride değil. benimde ailem var ve ben onların kızlarıyım. onlarında brçok şeyde hevesleri var. yapmak istiyolar. bohçayıda sırf o yüzden yapıcaz ihityacımız dışında bişey almıcaz zaten. sözlüm de bunaldı elimden geldiği kadar maddi manevi destek olmaya çalışıyorum. sorun neden bu kadar sorumsuzlar niye bi aramak hal hatır sormak bu kadar mı zor. ailem soruyo neden aramıyolar neden gelmiyolar şu yapılması lazım bu yapılmasu lazım diyye. ne ailemi nede beni adam yerine koymuyolar. beni boşverin ailemi adam yerine koymamaları beni delirtiyo.
bi kere abim bu konuların üstüne denk geldi. ilgilenmiyosa adammı yok at sözü gitsin dedi. yaparlarda biliyorum ailesine kızıp sözlümü zıt bellicekler diye ödüm kopuyo. oda daralıyo ben napıyım benim suçum ne diyo. silicem hepsini deyip duruyo son zamanlarda ne yapıcamı şaşırdım :50:

Olur mu öyle şey?
Aileniz bu kadar ön yargılı değildir merak etmeyin.Eğer öyleyseler de siz konuşacaksınız.
Kız aileleri genelde kızları mutlu, huzurlu, rahat olduğunda damatlarını benimsiyorlar.
Anladığım kadarıyla siz ailenizin beklentileri doğrultusunda bunalmış, sıkılmışsınız.
Arayıp sormamaları sizin halledeceğiniz bir konu değil. Ailenizin bunu size dillendirmeleri siz de bu nefretin temelini atar.
İster istemez etkilenir, onların üzülmesine kızarsınız.
Ya ailenize bu konuda muhattabın onlar olduğunu ifade edeceksiniz.Arayıp asabiyetten uzak uygun bir dille soracaklar onlar da.
Ya da nişanlınıza yine sakin ve uygun bir dille bu konuda biraz daha hassasiyet istediğinizi anlatacaksınız.
Ama kesinlikle bu konuda onlarla siz muhattap olmayın derim.
Bir kez anneniz arar, sonra k.valideniz arar.
Hoşlanmazlarsa görüşmezler olur biter.
Sıkıntılı zamanlardır bu zamanlar. Sakin olun.Üzmeyin kendinizi.
Bir daha gelmeyecek bu günler.
Sonra ne salakmışım zehretmişim kendime de eşime de o günleri dersiniz.
Umarım her şey gönlünüzce olur.

eğer ki sözlünle aranızda bir sorun yoksa ve anlaşabiliyorsanız ailesinin yaptıklarını göz ardı edip fazla üstünde durmamaya çalışman en iyisi bence. aksi halde bu olumsuzluklar hem sizin ilişkinizi hem de ailelerin arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyecektir. adam yerine konmamak olarak düşünme bence... bu konuda ya deneyimsizler ya da biliyorlar ama işlerine gelmiyor. sen sözlünün ailesiyle bu konuları paylaşıp yüz göz olmaktansa aradaki saygı sınırını koruyup mesafeni belirlersin. huzurunu, mutluluğunu bunları düşünerek bozma. çünkü sana bağlı, değiştirebileceğin bir faktör değil. tartışsan, karşına alsan daha kötü olacak olaylar. nasılsa senin onlara karşı mesafeli olmandan dolayı, kayınvaliden bi noktadan sonra seninle konuşacaktır ya da sözlünle; o zaman uslubunca söylersin.

ya hiçbişeye ellemeedikleri gibi evlendiğim zaman herşeye karışırllarsaaa ondan çok korkuyorum. ağzıma geleni sayıcam lafın gelişi zaten öfkeden diyorum. ama sizli mesafeyi koymayı dşünüyorum. bide dışardan bakan bizi birlikte gördüğünde kvaliden ne kadar seviyo seni der. gördümü sımsıkı sarılır öper falan sırf gösteriş ıyyyyyy

canım benim boşver tavrını korsan sen kararlı olursan asla müdahale edemez ama sakın olaki saygını yitirme ön yargılı davranma yukarda arkadaş anlatmış ya belkide gerçekten iyi niyetli biridir ama yapmamıştır işte netyse takma çok sen mutlu huzurlu ol küçük küçük bebekleriniz olsun bolluk bereket huzur sağlık dolu bir yuvanız olsun inşallah geriside boş zaten :)

Tatlım bu konuyu bende aynıları yasadım suanda evliyim düğünümde evimde herseyi biz yaptık onun annesi babsı baktılar
ozaman çok üzüldüm hemde çok evlendikten sonra eşin hemen onları savunmaya başladı çünkü ben zamanında hiç bir laf etmeden kendimi yedim oyüzden gördüklerini yaşadıkları kendi ailenle kıyaslama yapmadan sözlüne anlat işle alttan alttan sen yapmazsan kaynanan yapacak emin ol
her fırsatta kaynananın yanında akrabaların yanında herseyi biz ikimiz yaptık de ,kimseden yardım almadık de, birde ailenin aldıklarını eşinin olmadığı yerlerde sürekli öv anlat inan içim böyle soğuyor...

canım herzaman böyle sorunlar olur üzme kendini
kültür ,yaşam tarzıda etkiliyorr
yanlış anlamalarda cabası
benim nişanımdan önce ve sonra kimse arayıp napılcak vss demedi..
ben zorla anneme arattırdım
nişanlısı gelecek ne gerekse çarşıdan alırlar dedi
ve evlendikten sonradakonusu gectiginde annen bi arayıp sormamıştı bile ben anneme arattırdım dedigimde
sacmalama annem sizi aramış hiç oralı olmamışsınız dedii yuh dedimm yaa:14:

Sende kendi aileni dolduruşa getirme yok ilgilemiyorlar etmyorlar diye.Senin üzüldüğünü gören ailen tabiki karşı tarafa tepkili olur.Bu zamanlarda sözlünle sana düşüyor asıl iş.İki tarafında arasını iyi tutun.Aileni de üzme.Boşver hayat bohça bayram günüyle sınırlı değil ki.Yapmıyorlarsa yapmasınlar.Sende kendi bildiğin istegin gbi yap herseyini kafa rahatlığıyla.Zaten kız alıp vermek 2 günlük iş.Hayatın uzun düğünle nişan bişeylerin göstergesi değilki.nişanlınla ağzınızın tadı bozulmasın önemli olan bu.Geçiyo bu günler.

anlattıklarını çok iyi anlıyorum hepsini yaşadım. bizde adet erkek tarafı nişan ve akabinde devamlı kız tarafına gider her seferinde hediyeler falan götürür. bizimkiler istemeye çiçek bile getirmedi. çikolata yerine de kuru pasta geldi. nişanlıyken bir kez eve geldiler oda ben sitem ettim de o yüzden. hediye dersen bir kez bayramda takım alındı o kadar. nişanla falan ilgili herşeyi ben ve eşim aldık. hiçbirşeye karışmadılar. bizde nişanda altın takılır onu da takmadılar daha ne sayayım utanmasalar düğüne de karışmayacaklardı. sonra mı aynen dediğin gibi oldu evlendik herşeye karışrılar yediğimize ne giydiğime kadar. ama sana verecek tavsiye ne bilmiyorum zira onlar bildiklerini ukoyacak hiç uğraşma.
bende ailem için çok üzülmüştüm ilk kızlarıydı çok hevesleri vardı ama hiçbirşey göremediler 6 ay nişanlı kaldık bir kez geldiler düşün konu komşu herkes ayıplayıp arkadan konuştu ee ne oldu şimdi hepsi unutuldu.

Onun için amaaaan boşver derim hiç uğraşma ilgilenmezlerse ilgilenmesinler kendin de yapacağım diye kasma hazırlamayı ver bohça falan önemsiz şeyler bunlar. olsa ne olmasa ne.

nedir bu erkek tarafına yüklenme anlamam. el pençe divan durmalı sanki erkek ailesi kız ailesi karşısında. hele şu gelin adaylarının çok önemli insanlarmış gibi kayınvalidesinden şikayet etmesi ...
siz onların yapmadıklarından yakınıyorsunuz da siz onların istediklerini ne kadar yaptınız ?
aileler oturup bu tür mevzuları konuştu da hala yapılmıyorsa kayınvalidenizde size karşı nefret duyguları besliyor ve önemsemiyor demek ki.
ayrıca telefon açıp ağzınıza geleni söylemek anca sizin terbiyenizi gösterir.

kızlar bazılarınız biliyo ben sözlüyüm ve tam 1 ay sonra nişanım olucak. gelin görünki ortada hiçbir hazırlık yok, çaba yok.
deliricem resmen... insanlar nasıl bu kadar sorumsuz olabilir yaaa...
konu şu ki sözlümün ailesi nişan olucanı annem arayıp söylediği halde bir kere anneme dönüş yapmadı, neyi nasıl yapıcaz diye sormadı, nasılsın diye aramadı, gel kızım şunlarıda birlikte alalım demedi. resmen gün geçtikçe içimde onlara karşı nefret o kadar büyüyo ki anlatamam.
herşeyi sözlümle düşünüyoruz bohçama alınacak şeyleri bile bazen ben alıp veriyorum. sözlüm maddi olarakta sıkıştı altındı bohçaydı 1 günde oğlum naptın biz napalım demediler çok üzüldü oda bi benim aileme baktı bi kendi ailesine.
tecrübeli bayanlar ben napıyım onlara nasıl davranıyım bana akıl verin ne olur.
geçen bayram gelmediler bu bayramda gelmezlerse arayıp ağzıma geleni saymahyı düşünüyorum :47::47:
ne olur bişey deyin napıcam benn çıldırıcamm en güzel günlerimi onlar yüzünden moralim bozuk geçiriyorum :43::43::43::50::43:

insan elbetteki ilk defa yaşayacağı bu günleri hoş-güzel hatırlamak istiyor..ama her zaman herşey istediğin ginbi olmaz olmuyorda...en güzel günlerini kimse için kötü geçirme sözlünede bu güzel günleri zehir etme..kimseye zorla birşey yaptıramazsın insanın içinden gelmesi gerekiyor içinden gelmeyenede zorla yaptırmak olmuyor zorla yapılanda hayır etmez...sakın sakın ağzıma geleni saymayı düşünüyorum ne demek sakın yapma böyle birşey kendini alçatma düşürme sözlünüde zor durumda bırakma olduğu kadar de...unutma insan evlenirken eşlerin aileleriylede evleniyor seviyeni saygını yitirip evlenirsen saygı sevgi bekleme..insan evlenmeden iyice düşünüp karar vermeli..teyzem ben evlenmeden önce iyice düşün karar ver geç kalmış değilsin herşey oldu yapıldı mahçup olunmasın diye evlenmek zorunda hissetme kendini gördüğün hatası varsa eşininde ailesininde ayrıll dedi..yanii hiçbirşey için geç kalınmış değil iyi düşün taşın ayrıl diye demiyorum bunu yanlış anlama sakın ağzına geleni saymayı düşündüğün için söylüyorum ..Allah mutluluğunuzun bozulmasına izin vermesinn allah tamamına iyi,güzel,mutlu huzurlu günlerle erdirsin..inşallah herşey gönlünce olur

Ya Almayıversin Bırakın..
Niye Çıldırıyorsunuz ki..
Boşu Boşuna Canınızı Sıkıyorsunuz..

Benim Kayınvaledemde Bayramda Bana Bir Şey Almadı..
Nişanlandım 10 Gün Sonra Bayramdı..
El Öpmeye Gittim..
Tam 1 Sene Sonra Evlendim..
Ama Allah Var Hiç Bunları Söz Konusu Etmedim..
Böyle Adet Olduğunu Bile Bilmiyordum, Çok SAçma Gelirdi O Zaman da..
Kusura Bakmayın Şimdi de Saçma Geliyor..
Konunuzu Okuyunca Güldüm, Hakkınızı Helal Edin..:17:

Ama Kayınvalidemin Hakkını Ödeyemem..
Yakın Oturuyoruz Gelini Değilim Ben Onun Kızıyım..:16:
Her Derdime İlaç Olur, Yemek Yapmasını Bilmiyorum Yemek Yapar Bana..

Neyse Uzatmanın Anlamı Yok..
Lütfen Sizde Ufak Tefek Şeylerden Dolayı Saygınızı Bozmayın..

Çook Mutluluklar Diliyorum, Herşey Gönlünüzce Olsun..

Back
X