Kayinvalide Problemi!!!

1500 tl bugün asgari ücret demek, belki bütçe 600 tl lik bileziğe yetiyorsa.
altın için çirkeflik yakışmamış hem sana hem kv ye.

ben gelinimi kuyumcuya götürmedim.ne gerek var,ben orada belki pazarlık yapacağım,belki gram hesabı yapacağım.onun yanında rahat yapamam.ben dört adet 20 gramlık bilezik aldım.bir de set denilen gereksiz ama adettendir denilip,takılan saçma sapan bir şey aldım.sete verdiğim parayla,3 bilezik daha alabilirdim.

e noldu?şimdi hepsi,banka da kasada duruyor.gençler altın takmıyor,yatırım amaçlı alınıyor.ve

kayınvalide ve kayınpederin,size takacakları her bir bilezik ya da takı hediyedir net.pazarlık unsuru yapılamaz.gönüllerinden ne koparsa.

çooook meraklıyımdır o zaman siz benim kadar meraklı olmazsınız 100 tl takar geçerler :)
Geçsinler
O onların şanına yakışıyosa

Ben hiç bişey istemedim şahsen
Ama dini nikahta mihir soruluyo ya, sordular
Hocaya dedim ki mihir istemek şart mı, şart dedi
Zar zor bi çeyrek altın dedim
Meğer çeyrekle mihir olmazmış
Herkes bana güldü, hala konu açılınca anlatır güleriz

100 TL de taksalar boyum kısalmazdı, bence sen altınları aldın ama çok şey kaybettin haberin yok

Yahu şu takı merasimi adeti kalksa keşke. Bu adetlerin devam etmesi hep ailelerimizden kaynaklı. Madem bu adeti devam ettiriyorsun laf da etme bilezigin fiyatına. Bilezik bütçeni aşıyor olabilir de kızı orda küçük düşürmeye gerek yok. Yoksa ben de tepkiliyim takı toka bilezik işlerine. İnşallah bizim nesilden sonra devam etmez.

önceki mesajıma ek olarak, eşinin ailesi seni istemiyor. o yüzden en başından beri seni vazgeçirmek için çirkef davranıyorlar.
en güzeli onları yok farzet ve her şeyi nişanlınla veya kendin hallet.
düğün sonrası da görüşmezsin olur biter.

Geçsinler
O onların şanına yakışıyosa

Ben hiç bişey istemedim şahsen
Ama dini nikahta mihir soruluyo ya, sordular
Hocaya dedim ki mihir istemek şart mı, şart dedi
Zar zor bi çeyrek altın dedim
Meğer çeyrekle mihir olmazmış
Herkes bana güldü, hala konu açılınca anlatır güleriz

100 TL de taksalar boyum kısalmazdı, bence sen altınları aldın ama çok şey kaybettin haberin yok

İlk kez duydum
Neden çeyrekle mihir olmazmış?

Yahu şu takı merasimi adeti kalksa keşke. Bu adetlerin devam etmesi hep ailelerimizden kaynaklı. Madem bu adeti devam ettiriyorsun laf da etme bilezigin fiyatına. Bilezik bütçeni aşıyor olabilir de kızı orda küçük düşürmeye gerek yok. Yoksa ben de tepkiliyim takı toka bilezik işlerine. İnşallah bizim nesilden sonra devam etmez.

azalarak bitsin diyorum ben de.:sopa:

Kvde de hata

Sana seç demiş

Hediye bu alır ve takar kaç lira olduğunu da düğünden sonra görürsün

Nişanlın ile alınacak olanı da ikiniz gidin alın Kv yi bulaştırmayın

Ayrıca parası yoktur pahalı gelmiştir ya da adamın sırf seni tanıdığı için daha ağır bilezik sattığını düşünmüştür vs zira yarım altın fiyatında bilezik var 1500 den ucuz neden olmasın ki

Muhatap olmazsan hayatın kolay geçer yoksa bu olaydan sonra işiniz zor iki taraflı olarak

Ben kayinvaldemlerle kuyumcuya filan hiç gitmemiştim. Kendileri ne istiyorlarsa onu aldilar ve ben teşekkür ettim bitti gitti.nedir bu bilezik aldırma merakı anlamıyorum. İnsanların maddi durumu iyi değildir ne kadarına yetiyorsa paraları onu alırlar. Şimdiden para yüzünden düşman oldunuz şu hale bak..:skandal:

Geçti bayağı tam miktar hatırlamıyorum ama
Çeyrek çok azmış
Hoca standart bişey yazdı sanırım 30 gramdı tam emin değilim
30 gram altın yani

İnternette baktım şimdi

Tirmîzî: Bu konuda Ömer, Ebû Hüreyre, Sehl b. Sa’d, Ebû Saîd, Enes, Âişe, Câbir ve Ebû Hadred el Eslemî’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: Âmir b. Rabia hadisi hasen sahihtir. Mihrin miktarı konusunda ilim adamları değişik görüşler ortaya koymuşlardır. Bazıları: “Her iki tarafın razı oldukları miktardır” demektedirler. Sûfyân es Sevrî, Şâfii, Ahmed ve İshâk bunlardandır.
Mâlik b. Enes der ki: Mehir çeyrek dinardan az olamaz.
Bazı küfeliler ise: Mehir on dirhemden aşağı olamaz derler.

Her iki tarafın razı olduğu miktar ise sizinkinde sorun yokmuş.
Eğer çeyrek dinardan az olamaz dendi ise, ki 1 dinar yaklaşık 4,5 gr altın imiş, altın bugün 120 tl, 4,5*120=540 eder. Çeyreği ise 134 tl eder, yani çeyrek altın mikarı bunu aşıyor, sizinki yine olurmuş.
dirhem hesabına bakarsak; 10 dirhem gümüş 30 gr gümüş ediyormuş.
30 gr gümüş de bu gün itibarıyla 1 gr 1,63 tl olduğuna göre 30 gr gümüş: 30X1.63=48,9 tl ediyor ki sizin isteğiniz yine oluyormuş.

en iyisi nisanlınızla gitmeniz kayınvalideyi alıp gitmek bana gereksiz geliyor bu konularda daima evlenecegin kisiyle muattap olmak lazım bende altın olayına takılmam cok gerci bir nevi verilen degeride belirler tabi karsıdakinin imkanı oldugu halde almıyorsa haa imkanı yoktur napsınlar dersin

İnternette baktım şimdi

Tirmîzî: Bu konuda Ömer, Ebû Hüreyre, Sehl b. Sa’d, Ebû Saîd, Enes, Âişe, Câbir ve Ebû Hadred el Eslemî’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: Âmir b. Rabia hadisi hasen sahihtir. Mihrin miktarı konusunda ilim adamları değişik görüşler ortaya koymuşlardır. Bazıları: “Her iki tarafın razı oldukları miktardır” demektedirler. Sûfyân es Sevrî, Şâfii, Ahmed ve İshâk bunlardandır.
Mâlik b. Enes der ki: Mehir çeyrek dinardan az olamaz.
Bazı küfeliler ise: Mehir on dirhemden aşağı olamaz derler.

Her iki tarafın razı olduğu miktar ise sizinkinde sorun yokmuş.
Eğer çeyrek dinardan az olamaz dendi ise, ki 1 dinar yaklaşık 4,5 gr altın imiş, altın bugün 120 tl, 4,5*120=540 eder. Çeyreği ise 134 tl eder, yani çeyrek altın mikarı bunu aşıyor, sizinki yine olurmuş.
dirhem hesabına bakarsak; 10 dirhem gümüş 30 gr gümüş ediyormuş.
30 gr gümüş de bu gün itibarıyla 1 gr 1,63 tl olduğuna göre 30 gr gümüş: 30X1.63=48,9 tl ediyor ki sizin isteğiniz yine oluyormuş.
Senin hesap kitabına hastayım zaten :D yani iyi yapıyosun maşallah
Geçenlerde de gelir gider hesabına denk gelmiştim de

Ben hiç bilmiyordum cidden
Hoca olmaz dedi kendi yazdı
Ben hocanın yalancısıyım :D

Merhaba kızlar,hep aynı şikayetten yazıyorum size ama yine bu kadın beni delirtti.

Altın alınacak ve ben boş bulunup bizim kapalıçarşıda tanıdığımız var diye atlamış bulundum, sonra gittik tabi bana ne kayınvalidem ne kayınpederim ne istersin ne alalım diye asla sormadı,sadece nişanlım sordu. Sonra gittik tanıdık dükkana ben oradan nişanlımın alacağı şeyleri seçtim onlarda 1 tane bilezik alacakmış (zahmet etmişler) bi kaç model beğendim adama bu kaç para kaç gr daha düşüğü yok mu bu çok kalın daha incesi yok mu diye sorup durdu ve seçtiğim bilezik 1500tl idi yani öyle kalın burma,trabzon bilezik istemedim 3-5 binlik. Beni rezil etti rezil oldum yerin dibine girdim,adam bizimde tanıdığımız olduğu için adama da rezil oldum,adam da kayınvalidemin bu tavrından rahatsız oldu yok abla olanlar bunlar alacaksan al dedi,sonra kayınvalidem adamla kavga etti o zaman almıyorum dedi beni de aldı çıkmaya çalıştı dükkandan bende çıkmıyorum nişanlımınkileri alıcaz dedim onun parası da bendeydi onları aldım çıktık sonra kendi evdeki eski bileziğini alıp üzerini parlattırıp bana takıcakmış bu adamdan hiçbişey almazmış,bu arada Allah daha çok versin durumları çok çok iyi...

Allah'ım ben böyle bir kadın görmedim ya, yer yarılsa da yerin dibine girsem keşke dedim...

Ben olsam o an orada param bile olmasa gelinlimin yanında böyle davranmazdım böyle çirkeflik çingenelik yapmazdım, iğrendim resmen kadından ve bir ömür de böyle çekicem,ne şanssızım...
bu kaynana çekilmez

Senin hesap kitabına hastayım zaten :KK70: yani iyi yapıyosun maşallah
Geçenlerde de gelir gider hesabına denk gelmiştim de

Ben hiç bilmiyordum cidden
Hoca olmaz dedi kendi yazdı
Ben hocanın yalancısıyım :KK70:

Neyse ki hoca senin tarafını tutmuş :KK70:
Zararda değilsin yani

Back
X