Kayinvalide Problemi!!!

Bencede keşke herkes sizin gibi böyle güzel davransa ama benim yanımda resmen adamla gr kavgası yaptı ki cebinde parası var almamak için ya diceksin ki 1 tane şu bilezikten alıcam yada almıcam böyle şeylere gerek yok

Benim bir kaybettiğim bir şey yok çok şükür siz takmayın bu kadar

normalde canım cicim kızım ama bu konular açılınca böyle oluyorlar ben napıcamı nasıl davranıcamı şaşırdım...

Yanlış düşünüyorsun.Kuyumcu tanıdık olsun olmasın pazarlık yapılır.Ne var ki bunda.Rezil olacak bir durum yok.Madem tanıdık,onun herşeyden önce bir satıcı olarak daha kibar daha olumlu davranması gerekirdi.Alacaksan al ne demek.İnsanlara dünya kadar çeşit çeşit müşteriler geliyor.Bütün vitrini indirtip bakmıyor.Sürekli cebinde paraları var,durmuları iyi diyip duruyorsun.Kimsenin iç hesabını kimse bilemez.Ödemelerini borçlarını alacaklarını.Ekstra harcamalarını.Kayınvalide ve pederle gitmemeliydin.Belki senin beğendiğin birşey olsun istedikleri için seni de götürmüşlerdir.Ama fiyat beklediklerinden fazla çıkmıştır.Olabilir,gayet normal.

Şu zamanda,kadın erkek herkes ekonomik özgürlüğünü eline almışken,okuyup meslek sahibi olmuşken,halen ana baba şunu taksın,trabzon bileziği istemedim şu olsun diyen zihniyet devam ediyor ya ne diyeyim.

Ben ne istemiştim unuttum valla.hoca bana sorduğunda zaten utanmistim onlar birşeyler dediler ama neydi allah bilir))

benim hoca seni 2 ay geçindirecek parayı söyle dedi ben hatırlamıyorum ne dediğimi ama hoca onu az buldu hacca çevirdi daha uygun olur kabul eder misin ya götürsün seni yada parasını versin sana bende tamam dedim.

normalde canım cicim kızım ama bu konular açılınca böyle oluyorlar ben napıcamı nasıl davranıcamı şaşırdım...
o lafın gelişi canım cicim.
size 500 tl destek bile vermeyip yazlık araba vs alan insanın sevgisi şüpheli.

Yani insanlar ne komik yorumlar yapıyor ya vallahi gülüyorum :) Zaten nişanlımla biz yaptık herşeyi emeğimizle çalışarak kimseden bişey de istemedik Allah da yardım etti herşey haloldu. Bu kadar neye bozuldunuz anlamıyorum,bu celallenme fln nedir yani? Siz de bir gün orada öyle bir tavırla karşılaşsaydınız benim yapamadığımı yaparsınız. Kimse kusura bakmasın da bir bileziğin lafını da yapan kayınvalide olmasın,aslan gibi oğlan evlendirdim gelin aldım demesin. Utanmasa kızlar ayy canımmm kayınvaliden almasın kendi bileziğini de kendin alsaydın dicek yuh yani gerçekten...

Son düzenleme:
benim hoca seni 2 ay geçindirecek parayı söyle dedi ben hatırlamıyorum ne dediğimi ama hoca onu az buldu hacca çevirdi daha uygun olur kabul eder misin ya götürsün seni yada parasını versin sana bende tamam dedim.
Oda güzelmiş. .ben birde hocaya kızmistim daha şimdi evleniyoruz ne bosanmasindan bahsediyorsunuz diye..eşim zaten hiç bilmez böyle şeyleri annesi de birşey dememiş. .şaşkın şaşkın bakıyordu esim yüzüme. Tabi bende hocaya. .nedense bende bilmiyordum bu nehir isteme olayını. .ama yıllar geçti artık ayrilsakta istemem birşey. .

O hoca abartmış bence
Çünkü kayınvalidemlerin bi komşusu 100 gram istemiş
Ona zekat düşüyo filan demişler
Hac parası daha çoktur
Aman ben bilmiyorum işkembeden fetva vermeyeyim de yani kimisi de mihiri kullanıyo bence

o lafın gelişi canım cicim.
size 500 tl destek bile vermeyip yazlık araba vs alan insanın sevgisi şüpheli.

Evet işte eski konuları bilmeyen herkes yorum yapıyo kimse kusura bakmasın da Aslan gibi oğlan evlendiriyorum,gelin alıyorum diyosan alacaksın bileziğini de üstüne ne düşüyosa yapacaksın yani öyle kızlar yorum yapıyor ki utanmasalar ayy kayınvalidene yazık sen kendi bileziğini kendin alsaydın dicekler yani yuh diyorum,herşeyin bi oluru yakışanı vardır.

Haa durum anlaşıldı. .konu sahibi size hak vermek zorunda burdaki herkes öylemi?neden konu açtınız aksi yönde fikirlere bu kadar katlanamiyorken??

geçmiş konunu okumadan ben de öyle düşündüm. ama okuyunca sana hak verdim. senin hatan hala onlarla bir şeyler yapmaya çalışmak. sonra yine üzülen canı sıkılan sen oluyorsun. yok farzet onları hem şimdi hem düğünden sonra.

bildiğim kadarıyla onu boşanınca değil evliyken veriyor yani kocam beni ölmeden önce hacca götürmeli bu onun borcu boşanınca verdiği para ayrı bişey

yazın çocukken gittiğim kuran kursunun hocasıdır her mevlüdümüze o gelir hoca amca evden gibi yani kızına ne istediyse bana da onu istemiş annemin söylediğine göre ben 1000 istemişim bu kızda saf geldi saf gidiyor demiş bide babama

bildiğim kadarıyla onu boşanınca değil evliyken veriyor yani kocam beni ölmeden önce hacca götürmeli bu onun borcu boşanınca verdiği para ayrı bişey
Evliyken niye versin ki?Bende ayrılma durumu olursa vermek zorunda diye biliyorum.bir çeşit nafaka gibi düşün. Yani eskiden resmi makamlar olmadığı için dinen kadının zor durumda kalmaması için verilen bir miktar..

Durumu varmış, yapmaması ayıp. Siz takınacaksanız size sorulacak elbette.
Buradaki insanları anlamıyorum ben ya kimse yokken karşıdan birşey istemezki. Bizimde gelinimiz var aldık götürdük kuyumcuya, annem kızım elimde biriktirdiğim param bu birde bana takılan inci seti vereceğim saba ne istiyorsan al dedi.
60 yaşındaki kadın gelinin takacağına ne karışır allah aşkına?Durumu olmasa sizde istemessiniz, hem parası var hem gramına takılmış yuh yani. Şu kv deki cimrilikleri anlamıyorum kimden ne kaçırıyorsun biri oğlun diğeri kızın olacak bundan sonra

valla baktım şimdi netten gayet evlenirken damadın kıza verdiği mal boşanırken değil gayet evliyken veriyor sende bak bir istersen gaza getirme beni kız valla peşine düşerim diyanete kadar giderim takıntılı araştırmacıyım

İşte evlilik akdi yapılırken söz konusu olan o miktar boşanirken veriliyor.yani bunun sözünü o dini nikah sırasında veriyor erkek..ben eminim bilgimden iyice araştır göreceksin sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…