Kayinvalide Problemi!!!

maşallah ne kadar gönlü bol bir kayınvaliden varmış
Amin kardeşim.
Kv kendi Kv çok çekmiş ve bende asla sayıda sevgide hürmette kusur etmem yatalak oldu aylarca bebek gibi baktım o zamanlar parası falan yoktu. Altını bezledim poposunu sildim yedirdim yıkadım birde hasta kaynım var benden yaşça büyük koca adam ama onada bebek gibi baktım yıkadım. Gözümün içine bir bakışı var birde bana Yengem yengecim deyişi var küçük çocuk gibi zaten dünyaları verseler onları değişmem.
Allah teâlânın bana hediyesi onlar.

hala altın takarsa şan şeref diyorsunuz.ne kadar ayıp böyle şeyler

gerçi burada üstüme alınmam gereken bir şey yok,ben taktım,düğünlerini de yaptım.eşyalarını da aldım ama diyelim ki kötü niyetliydim.düğünden sonra gelinimin burnundan getirdim,ailesini küçümsedim,altınları elinden aldım,oğlumu sürekli doldurdum.
altınları taktığım için,bütün bu yaptıklarım göz ardı edilebilecek miydi?hala ,altın taktılar,şerefli bir aile denilecek miydi?şan şeref böyle basit bir şey olmamalı.

ayrıca bana zamanında "tek bir cumhuriyet "takıldı.başka hiç bir şey yapılmadı eşya olarak bile(kayınpederim çok zengindi allah rahmet etsin).ama eşimin ailesinin" şerefine" laf söyleyenin, alnını karışlarım."şeref "öyle üç beş ,tel parçasıyla ,ölçülecek kadar ucuz bir kelime değildir.

Kpederim nişan alışverişi için beni tanıdıgı kuyumcuya götürdü.2 bilezik ve alyans alacaktık durumumuz bu demişlerdi bizde şunu bunu bukadar alın dememiştik... alyansı seçerken 2 model vardı sadece ufak bi dükkandı. Ben 2 modelide begenemedim , eşim şimdilik alalım tanıdık uygun verrcek dedi tamam dedim yuzum düşmedi.. 2 bilezik seötik burma aldık öyle gram falanda hala bilmem. Aile yakınlarım hiç müdahale etmedi oturup bizi izlediler. Kpederim kızım sen beni utandırmadın benimde içimden geldi diyerek ince zincir kolye ve küpe takımı aldı.. evlendik ilk senemizde eşim sözünü tutup yeni alyans aldı . Benim içimde kalan şeyler oldu ama baktıgımız zaman evlenmek yuva kurmak okadar pahalıki Allah yardımcıları olsun ev kuranların. Adı çeyiz yada özele girince zaten fiyatlar 2-3 katı oluyor...2 tarafında anlayışlı olması lazım kalpkırmaya degmez maddiyat için. Bana sorarsanız kvalide tarafınız iletişimi problemli insanlar

Birlikte alışverişe çıkmak yeterince zor,bir de üstelik tanıdık kuyumcu daha kötü bence.
Kuyumcu kız tarafındansa "aman hep pahalıları gösterdi" olur.Erkek tarafındansa "hep ucuzları gösterdi" derler.
Bence kayınvaliden böyle düşünüp baştan gıcık olmuş kuyumcuya.Dolayısıyla sana da kızmıştır.
Yerin dibine geçecek bir şey yok,herkes zengin değil,satıcı alışık olmalı.Kimse parayı basıp ilk gösterilen bileziği almıyor.
Utanç verici olan,kayınvalidenin hesap yapması değil,takı seçerken senin orada olman.

Çok istiyosan kendin al. Koca insanlarsınız evlenmeyi biliyorsunuz ama başkalarından maddiyat bekliyorsunuz. Durumları iyiyse sana bilezik almak zorunda değil kadın. Adamda alacaksan al demekle büyük terbiyesizlik yapmış. Kadın birikimini senin altınlarına harcayacak değil

boşanırsak (Allah korusun) benim eş battı o zaman

ben de sizin gibi "ne gerek var?" kafasında olduğum için "neye göre isteniyor, istemek zorunda mıyız? istersek bunun kriteri nedir?" gibi sorularla nikahı açık oturuma çevirmiştim

hoca da "şimdi evlenirken mobilyası düğünü vs. ne kadar masraf ettiniz onu düşün söyle" dedi galiba orada eşim 30-40 bin civarı deyince mihir 30 bin oldu

iyi ki bu forumdasınız ve genel kayınvalide imajının dışında asil bir hanımefendi olarak bize örnek oluyorsunuz

ben de evlenirken eşimin ailesi fazla bir şey yapamadı ama maddi durumları elverdiğince didindiler, kaldı ki ben de hiçbirşey beklemedim.
yetiştirdikleri evlat ve bana, kızıma verdikleri değer hiçbir maddi ölçütle kıyaslanamaz, bana göre asıl servet bu.

teşekkür ederim.duygulandırdınız beni.
ben de sizler gibi pırıl pırıl genç kızlarımız ve gelinlerimiz olmasından gurur duyuyorum.sizin ve yetiştireceğiniz evlatlarınızın bu ülkenin geleceği olacağını düşündükçe,hala umudumu koruyorum.iyi ki sizin gibi düşünen,aydın kızlarımız ve gelinlerimiz var.

çok teşekkür ederim onore oldum her şey gönlünüzce olsun

Benimki de dugune cikmadan once kuaforle kavga yapti. Pahaliymis bilmem ne. Ki fiyat normaldi ve kimseyi goturmemistim. O gunden beri unutamiyorum ve dusunince nefret ediyorum. Sizi anliyorum.

Tatsızlık çıkınca evlilik boyu gidiyor. O yüzden ailesiyle sen kötü olma, nişanlın onlarla halletsin. Çünkü o oğulları, sen gelinsin..

2015 de kardesim evlendi...Altin konusmaya gidildiginde gelinimiz birsey istemiyorum demis...Neyse dugun zamani geldi catti altinciya gidildi babam ne istersen al dedi 5 tane 30ar gramlik bilezik ve 100 grama yakin 22 ayar set aldi :) babama dediler hani birsey istemiyordu yapacak birsey yok bir oglum var kimseye karsi ne oglumu ne gelinimi ne de kendimi ezdiremem dedi...Yani diyecegim su ki oglan aileleri gelinler birsey istemese bile hazirliklikli olur...Bende birsey istememistim mesela kayinpederim kizim gonlumden 10 bilezik set ve kelepce geciyor istedigini aldemisti sag olsun...

Oraya giderken altın ticaretine değil, kayınvalide içinden geçtiği gibi bir hediye alacak gözüyle gitseydin rezil olmazdın. İnsanların maddi durumunu dışardan bilemezsin. İkincisi, parası olsa bile bu kadın sana çalışıp biriktirmemiş ya, ne diye elektriğinin tutmadığı birine pahalı altın almak içinden geçsin ki? Adet yerinüibulsun demiştir en fazla.
Hiç utanmadan nasıl insanlarla gram, fiyat hesabı yapılıyor anlamıyorum. Ama aferin kayınvalideye, dinsizin hakkından imansız gelir misali pabuç bırakmıyor sana. Ben olsam ben de bırakmam.

o takacagi bilezik varya onu ayir dugunden hemen sonra git bozdur kayinvalidenin sinir olacagi seyler al catir catir ye yani aaa anne senin bilezikle aldim nasil yakismismi eski pusku birseydi ama ise yaradi bak de zaten o kadin sana evlenince birsey almaz en azindan sinir olsun

neden yüz göz oluyorsunuz?

benim eski kv bana okadar varligin icinde teneke gibi bilezik takacakti, ama gercekten teneke
dava cikaracak ya, ben yokken anneme göstermis ben bunlari takicam dügünde diye. annemde demis, ben karisman gelininle hallet, icinden ne geliyorsa onu tak diye.
bende mutfakta ceyizimi diziyordum, kv beni cagirdi ama nasil bagiriyor gel diye.
sana bunlari takicam begendinmi dedi, sen bilirsin ben anlamam dedim. o anda nisanlim cagirdi geri mutfaga gittim

sonra burun kivirmis olduk, bir seyi begenmez olduk

bana ne, ne takarsa taksin
benim 10 yil önce nasil gözüm yoksa altinda maltinda, simdi de yok

Yapılmayınca beya yapmayınca yapmıyrlar işte kardeşim. Siz bütün masrafları üstlenmişsiniz,her şeyi kendiniz halletmişsiniz bunları düşünmüyorlar bile. O kadar borcun altına giriyorsunuz. Ama, şu çocuklara bizim de bi faydamız dokunsun demiyorlar hiç. Onu geç, daha çok köstek bile oluyorlar evlendikten sonra ... Bizim de aynısıı oldu... Ama işte kimseye silah zoruyla hiçbir sey yaptıramazsın. Şu 'gönül' var ya,her şey oradan yürekten gelmeli..

Evet yine gözü görmeyen bir nişanlı kızımız ve sonra burada ağlaşanlar listesine girecek bir evli kadın modeli.
Ayrıl demiyorum sakın ayrılma bu forumunda güncel kalması için dertli kadınlara ihtiyacı var.

Çok doğru söylüyorsunuz aslında herkes sizin gibi olsa böyle anlaşmazlıklarda olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…