Kayinvalide Problemi!!!

Es adayinin parasi sende duruyorsa kayinvalide hakli olarak buna bozulmuş olabilir.

Ve ben anlayamiyorum neden geline altın bilezik vs vs almak zorunda bu insanlar? Hayir boyle bir yasa falan mi var? Evlenmeden kiz tarafi erkek tarafini, erkek tarafi kiz tarafini yolmaya calisiyor hayretle okuyorum her defasinda.

Bir şekilde herkes gucu yettigince masraf ediyor. Durumu ne kadar iyi olursa olsun butun varlığını senin ayagina mi dokmeli?

Sonucta kadinin oglu aliyor taki altin vs o da gonlunden kopani verir begen ya da begenme... Ister kullan ister sat sonrasinda.. Ama lafini etmek dahi yakismaz bence sana. Cunku nisanlin elinden geleni bizzat senin eline saymis durumda...

kanunen de düğünde takılan altınlar gelinindir bu arada bozdurup eve harcanmadıysa o altınlar boşanırken kadına verilir.
KEŞKE ÖLE OLSA.
annem babam benim düğünümde takılan altınlarimi bozdurup benim üstüme bankaya attı.. bende aldim bide bileziklerim de vardi onlari da sattım onunla araba aldik.. arabada benim üstümde...
eşim de düğünde kendine takılan tüm altinlari tüm borçlara yatırdı. bize vermedi hiç.. veremezler zaten sıkışık içindelerdi oğlunu tüm borçlarla evlendirdi...halada borç içinde.. herkes borçlu..

KEŞKE ÖLE OLSA.
annem babam benim düğünümde takılan altınlarimi bozdurup benim üstüme bankaya attı.. bende aldim bide bileziklerim de vardi onlari da sattım onunla araba aldik.. arabada benim üstümde...
eşim de düğünde kendine takılan tüm altinlari tüm borçlara yatırdı. bize vermedi hiç.. zaten sıkışık içindelerdi oğlunu tüm borçlarla evlendirdi...halada borç içinde.. herkes borçlu..
boşanırsanız mallarınız ikiye bölünecek o durumda bankadaki parada arabada bölünecek ziynet olarak bıraksaydınız sizde kalırdı

Ben bana ne alınmıs ne yapılmıs hıc sormadım bile.. Kac gramdır ne kadar eder hıc hesaplamadım.. İnsanlar gonullerınden koptugunu ve gonullu aldıkları makbuldur benım ıcın.. Zorla cuzdanı ortaya dokse ne dokmese ne.. Siz cok detay hesaplamıssınız.. Bırakın ucun besın hesabını.. Altın sıze bısey kazandırmayacak.. Gecımınız nasıl ? Esinizin karakteri nasıl bunlar onemlı..

Merhaba kızlar,hep aynı şikayetten yazıyorum size ama yine bu kadın beni delirtti.

Altın alınacak ve ben boş bulunup bizim kapalıçarşıda tanıdığımız var diye atlamış bulundum, sonra gittik tabi bana ne kayınvalidem ne kayınpederim ne istersin ne alalım diye asla sormadı,sadece nişanlım sordu. Sonra gittik tanıdık dükkana ben oradan nişanlımın alacağı şeyleri seçtim onlarda 1 tane bilezik alacakmış (zahmet etmişler) bi kaç model beğendim adama bu kaç para kaç gr daha düşüğü yok mu bu çok kalın daha incesi yok mu diye sorup durdu ve seçtiğim bilezik 1500tl idi yani öyle kalın burma,trabzon bilezik istemedim 3-5 binlik. Beni rezil etti rezil oldum yerin dibine girdim,adam bizimde tanıdığımız olduğu için adama da rezil oldum,adam da kayınvalidemin bu tavrından rahatsız oldu yok abla olanlar bunlar alacaksan al dedi,sonra kayınvalidem adamla kavga etti o zaman almıyorum dedi beni de aldı çıkmaya çalıştı dükkandan bende çıkmıyorum nişanlımınkileri alıcaz dedim onun parası da bendeydi onları aldım çıktık sonra kendi evdeki eski bileziğini alıp üzerini parlattırıp bana takıcakmış bu adamdan hiçbişey almazmış,bu arada Allah daha çok versin durumları çok çok iyi...

Allah'ım ben böyle bir kadın görmedim ya, yer yarılsa da yerin dibine girsem keşke dedim...

Ben olsam o an orada param bile olmasa gelinlimin yanında böyle davranmazdım böyle çirkeflik çingenelik yapmazdım, iğrendim resmen kadından ve bir ömür de böyle çekicem,ne şanssızım...
Galiba bende bir dengesizlik var evlenirken bir tane çöp dahi istemedim yüzükleirmiz bile gümüştü :D
Kv iyi hoş kadındır severim kendisini ama ne vakiy bişey desem ben bilmem ben anlamam derdi :D
Birgün eşimle ters düşmüşler bana anlattı aralarını düzelteyim diye bende ben ana oğul arasına girmem dedim :D
O zaman dank etmiş olacak ki ne zaman eşimle bir sorunumuz olsa hemen eşime kızımı üzme der :D
Evlenirken bişey istemedim onlarda almadı zaten.Ama sonra tok gözlülüğümden mi nedir elaleme rezil olcaz deyip bana 5000 lira verdi git istediğin beğendiğin ne varsa al dedi.Benim altınla falan işim olmaz bende 2 tane spor kelepçe bilezik aldım kendime telefon aldım üstü kaldı onuda bir güzel yedim.
6 ay önce de herkesin kapısında altında araba var benim gelinimin neden yok demiş eşime para yollamış benim istediğim arabayı da benim üstüme aldı sağolsun ;)
Arada sıra da sorar bir ihitiyacın varmı diye. Şimdi bebiş geliyor bana dediki hayırlısı ile doğsun da hediye olarak senin üzerine ev alacağım bir tane dedi :)
Allah herkese benim Kv gibi kaynana versin.

iste böyle istemezseniz bu tip kaynanalarla ugrasırsınız 1 bileizk nedir yaa olsın onu bi tarafına taksın derim ben glin kız alıyosun oglunun mutluluguna böyle bi karın olucak petshoptan köpek bile alırken en az 5000 tl masraf cıkıyo gelin alıyosun 1.500 lük bilezk nedir

Ben bana ne alınmıs ne yapılmıs hıc sormadım bile.. Kac gramdır ne kadar eder hıc hesaplamadım.. İnsanlar gonullerınden koptugunu ve gonullu aldıkları makbuldur benım ıcın.. Zorla cuzdanı ortaya dokse ne dokmese ne.. Siz cok detay hesaplamıssınız.. Bırakın ucun besın hesabını.. Altın sıze bısey kazandırmayacak.. Gecımınız nasıl ? Esinizin karakteri nasıl bunlar onemlı..
bı isler gönülle olmuyo cnm sana demiyorum tabi ama genelll
ne gördün durumu cok iyi ogluna bisey yapmayan kaynanaları yada kızlar aman durumu naesılsa iyi diye bisey istemezler sonra dügün günü dumur olurlar dım dızlak gelin olurlar

boşanırsanız mallarınız ikiye bölünecek o durumda bankadaki parada arabada bölünecek ziynet olarak bıraksaydınız sizde kalırdı
Boşanmayı düşünmüyorum.çok şükür sorunumz yok. eşimin ailesi öle degiller..
geri öderler hep sözünde duracak insanlar...

Galiba bende bir dengesizlik var evlenirken bir tane çöp dahi istemedim yüzükleirmiz bile gümüştü :KK70:
Kv iyi hoş kadındır severim kendisini ama ne vakiy bişey desem ben bilmem ben anlamam derdi :KK70:
Birgün eşimle ters düşmüşler bana anlattı aralarını düzelteyim diye bende ben ana oğul arasına girmem dedim :KK70:
O zaman dank etmiş olacak ki ne zaman eşimle bir sorunumuz olsa hemen eşime kızımı üzme der :KK70:
Evlenirken bişey istemedim onlarda almadı zaten.Ama sonra tok gözlülüğümden mi nedir elaleme rezil olcaz deyip bana 5000 lira verdi git istediğin beğendiğin ne varsa al dedi.Benim altınla falan işim olmaz bende 2 tane spor kelepçe bilezik aldım kendime telefon aldım üstü kaldı onuda bir güzel yedim.
6 ay önce de herkesin kapısında altında araba var benim gelinimin neden yok demiş eşime para yollamış benim istediğim arabayı da benim üstüme aldı sağolsun :KK66:
Arada sıra da sorar bir ihitiyacın varmı diye. Şimdi bebiş geliyor bana dediki hayırlısı ile doğsun da hediye olarak senin üzerine ev alacağım bir tane dedi :)
Allah herkese benim Kv gibi kaynana versin.
cok ıyı kvden varmış neyı ıyı ayol. insan düğünde birley takmaz mi. sonradan 5 bin lıra 5 bine ne alcan 3 bilezık cıkarsa anca cıkar. ayıp etmışler taktır edılcek bir tarafı yok. yüzük gümüş.... vs neyse cok iyimiş;)

Yani insanlar ne komik yorumlar yapıyor ya vallahi gülüyorum :) Zaten nişanlımla biz yaptık herşeyi emeğimizle çalışarak kimseden bişey de istemedik Allah da yardım etti herşey haloldu. Bu kadar neye bozuldunuz anlamıyorum,bu celallenme fln nedir yani? Siz de bir gün orada öyle bir tavırla karşılaşsaydınız benim yapamadığımı yaparsınız. Kimse kusura bakmasın da bir bileziğin lafını da yapan kayınvalide olmasın,aslan gibi oğlan evlendirdim gelin aldım demesin. Utanmasa kızlar ayy canımmm kayınvaliden almasın kendi bileziğini de kendin alsaydın dicek yuh yani gerçekten...
Önce terbiyeni takın.Oku bakalım canım mesajımıneresinde celalenme görüyorsun.Aile yapısı olarak kavgacı bir tipsen ve herşeyde gardını almış davranıyorsan her yotumu celallenme olarak algılarsın.Baştan yazmışım bak "yanlış düşünüyorsun" demişim.Kendi fikrimi söylemişim.Yuh muh bunlar ne ucuz laflar ya.Sokakta mahalle çocuğuyla mı kavga ediyorsun.Yorumlarımız komik geliyorsa,kendinden başka olan yorumlar ağır geliyorsa açma konu.Git muhatabınla görüş.Maşallah döktürmüşte döktürmüşsün.Herşeyi kendiniz yaptıysanız,bundan sonra da devam edersiniz kendiniz yapmaya.Zaten herşeyi de kendiniz yapmanız gerekiyor.

Boşanmayı düşünmüyorum.çok şükür sorunumz yok. eşimin ailesi öle degiller..
geri öderler hep sözünde duracak insanlar...
ondan demedim allah korusun zaten. belki birileri okur burdan öğrenir diye bazen çocuğumu alırlar benden diye boşanmayan bile arkadaşlar var bir yerde görüp okuyup haklarını bilseler daha az ezilirler. zaten baştan bu para pul işleri sıkıntılı evlenirken bunlarla bozuşuyor aileler çocuklar bir ömür unutup atlatamıyorlar.

Allah daha çok versin durumları çok iyi demişsiniz hala daha incesin yok mu diye sorup durmuş en ince bileziğe bile. O kadarını bile değer görmüyor mu. Haklısınız milletin yanında öyle yapılmaz çok ayıp. Nihayetinde oğlu içinde yatırım sanki siz kendi başınıza harcayacaksınız altınları. Nişanlınız iyiyse idare etmekten başka yol yok.

ondan demedim allah korusun zaten. belki birileri okur burdan öğrenir diye bazen çocuğumu alırlar benden diye boşanmayan bile arkadaşlar var bir yerde görüp okuyup haklarını bilseler daha az ezilirler. zaten baştan bu para pul işleri sıkıntılı evlenirken bunlarla bozuşuyor aileler çocuklar bir ömür unutup atlatamıyorlar.
haklisin konularda okuyorum para pul yüzünden bozuluyor evliliklerde.. ben bazen bu konularda okudukça dolduruşa geliyorum. keşke annemde kalsaydi dediğim oluyor ama pişman degilim araba aldiğimda.. lazim oluyordu.. iyiki almişim dedim.

Nişanlının altın parası niye annesinde babasında değilde sende duruyo ne saçma bi durum. Ayrıca herkez gönlünde kopani gücü yeten takar eminim kayinvalidende senden yaka silkiyodur napacaz bununla diye yaptığın çok ayip

cok ıyı kvden varmış neyı ıyı ayol. insan düğünde birley takmaz mi. sonradan 5 bin lıra 5 bine ne alcan 3 bilezık cıkarsa anca cıkar. ayıp etmışler taktır edılcek bir tarafı yok. yüzük gümüş.... vs neyse cok iyimiş:KK66:
Kv biz evlenirken maddi durumu yoktu Kp zaten vefat edeli çok olmuş kadının tek maaşı vardı eşimin de yapacağı alacağı belliydi ben para için evlenmedim eşimle.
Sonra Kv babasından kalan arazisi satıldı Kv kendisine düşen paradan bize 200 bin lira verdi bana da exreadan ne istersem aldı yaptı.
Kv özünde iyi bir kadın ama parası yok diyede tepesine binecek değildim.
Sonuçta böyle bir hareketim eşimi de üzerdi ve mutsuz olurduk.
Yani kv maddi gücü varsa istemeden kendi yapar zaten. Benim isteme huyum yoktur. Varsa yerim yoksa şükür ederim yani ;)
Durum böyle canım. İyikilik göreceli bir kavram değildir insanların özünü asla bilemeyiz. Eşimi çok seviyorum o da beni seviyor gerisi çok önemli değil benim için.

Kv 'nizin tutumu yanlış
Sizin tutumunuzda öyle
Durumuda olsa kv'nin belki planları belki bilmediğiniz borçları vardır.
1500 tl belki o an ağır gelmiş olabilir.
Nişanlıma buradan alacağım diye sizde üstelemeseydiniz keşke !

Valla bizdede altin sorun olmadi nisan gunu icin konusmaya gelmişlerdi rahmetli kp altin ne istiyosunuz dedi bizde siz ne yaparsaniz dedik gittik beraber kizim 4 tane bilezik al 100 grm olsun dedi ona gore secmistim setimide ne istiyosam onu aldilar mehir olarakta o takilarin grmini soyledim hicbir sorun olmadi sukur o konuda

Back
X