Kayınvalide Sendromu

bu gelinlerin kaynanadan çektiği neyse anlamadım.. evlendikten sonra evlatları pek bi kıymete biniyor nedense..
bence kaynananı arama sorma, aramıyor sormuyor derse ben aradım açmadın telefonu de at suçu ona..
benimde var kocamın ailesi, iyi bişey değil biliyorum ama ben aramam onlar beni arar.. mesafeliyimdir. lali bali olmam..
ilk zamanlar çok katıydım ama yalan dünya kimseyi üzmeye değmez. mesafeli davranmak en iyisi.

bence bırak muhatap bile olma artık. Bundan sonra yapacağın her sıcakkanlı hareket onu ancak şımartacak, iyce kontrol dışına çıkaracaktır. kendisini sizin üzerinizde ana kraliçe gibi görmeye başlayacaktır.

Durumu pek dengeleyememissiniz anlasilan.
Gorumceniz bile uyarma ihtiyaci hissetmis.
Bastan cok alistirmissiniz.
Sonra esiniz annesiyle problem yasayinca sizde iletisimi koparmissiniz.
Esiniz konusmasa bile arada bir arayabilirdiniz.
Siz kus degilmissinizki.
Biraz bu durumlarda politik davranmak lazim.
Ogluyla baristi simdi size trip atiyor.
Annemin bir lafi vardir '' kus ortagi olmaz diye''
Simdi ihale size kaldi.
Tum kaprisi size yapacak.
Siz esinize ilimli bir sekilde anlatin durumu.

aslında çok haklısın ama şöyle de bi durum var;

Ben hep kayınvalidemle çok iyi geçinmeyi istedim14 aylık evliyim ve evlendiğimden beri kayınvalidem (oldukça patavatsız) sürekli patavatsızlığının arkasına sığınıp laf sokup durdu bana.
Sonra da patavatsızlığıma ver deyip kestirip attı.Bir verdim iki verdim yoruldum.Ya patlayacaktım yeter artık diye ya da bi bahaneyle iletişimi en aza indirgeyecektim.Bu da benim için bahane oldu biraz.Dinlenme süreci gibi gördüm galiba.

Aslında iyi bi insan ama o kadar çok laf sokuyor veo kadar memnuniyetsiz bi insan ki yoruyo çok.
Ne yapsam mutlaka eleştirecek bi şey bulur.Eşim geçen yıl bi araba aldı, düşük model bi araba ama biz aldığında o kadar mutlu oldukki.Eşim dedi "biraz eski ama idare et askım" ben de dedim ki" daha iyileride olur aşkım yavaş yavaş".. kayınvalidem arabayı gördüğünde ne dedi.. "bu ne bee, külüstür.Ben buna binmem".. kendiside oğluda borç içinde, gün oluyor yemin ederim eve ekmek alacak para bulamıyoruz özellikle ödemelerimiz çok yoğun olduğunda.Ve bunun bilincinde biri..

Sarılırım yağcı der, uzak dururum bunun suratı kime der..
uzaaar uzaar gider :)

hepiniz üzerine düşme demişsiniz aslında ama ben bu akşam bi iki saat uğrayıp üzerime düşeni yapsam mı ki diyorum?
ne dersiniz?

aslında çok haklısın ama şöyle de bi durum var;

Ben hep kayınvalidemle çok iyi geçinmeyi istedim14 aylık evliyim ve evlendiğimden beri kayınvalidem (oldukça patavatsız) sürekli patavatsızlığının arkasına sığınıp laf sokup durdu bana.
Sonra da patavatsızlığıma ver deyip kestirip attı.Bir verdim iki verdim yoruldum.Ya patlayacaktım yeter artık diye ya da bi bahaneyle iletişimi en aza indirgeyecektim.Bu da benim için bahane oldu biraz.Dinlenme süreci gibi gördüm galiba.

Aslında iyi bi insan ama o kadar çok laf sokuyor veo kadar memnuniyetsiz bi insan ki yoruyo çok.
Ne yapsam mutlaka eleştirecek bi şey bulur.Eşim geçen yıl bi araba aldı, düşük model bi araba ama biz aldığında o kadar mutlu oldukki.Eşim dedi "biraz eski ama idare et askım" ben de dedim ki" daha iyileride olur aşkım yavaş yavaş".. kayınvalidem arabayı gördüğünde ne dedi.. "bu ne bee, külüstür.Ben buna binmem".. kendiside oğluda borç içinde, gün oluyor yemin ederim eve ekmek alacak para bulamıyoruz özellikle ödemelerimiz çok yoğun olduğunda.Ve bunun bilincinde biri..

Sarılırım yağcı der, uzak dururum bunun suratı kime der..
uzaaar uzaar gider :)

hepiniz üzerine düşme demişsiniz aslında ama ben bu akşam bi iki saat uğrayıp üzerime düşeni yapsam mı ki diyorum?
ne dersiniz?

doğru canım sen üzerine düşeni yap, gerisine karışma. Daha fazla ilgi şımartmaktan başka bir işe yaramıyor çünkü.

Belkide acik acik konusmak en dogrusu.
Patavatsiz demissiniz, kirildiginizi, soylediklerinin agir geldigini soyleyin bence.
Durumu o da biliyor madem sikintilarin icinde bide manevi zorluklar yasamak istemediginizi,
Bu hallerinin sizi uzaklastirdigini anlatin.
Zamanla yanliz kalacagini anlar sapkayi onune koyup dusunur belki.
Ne yaparsaniz yapin esinize ilimli bir sekilde anlatin.
Bazi insanlar nedense hep yikici , kirici davranirlar.
Ama sizde gidip boynuna sarilmayin.
Nasil olsa yutuyor diye istedigi gibi konusmasin.en zor gecen dil yarasidir derler.
Bence arti mesafeli davranin, size laf sokusturdugunda cevabini verin, soguk davranin anlayacaktir.

Hayatımın en güzel anı kayınvalideme içimi döküp haykırmak ve o günden beri konuşmamak oldu.Küstümüz 9 aydan beri eşimle ve çocuğumla inanılmaz mutluyum.Laf yok,surat yok,dedikodu yok,yalan yok,minnet yok.İkinci balayını yaşıyorum.Keşke 8 sene önce evlenir evlenmez hiç yüz vermeseydim.Onlar için üzüldüğüm,ağladığım saatlerime acıyorum.

açıkçası ben aramızda küslük olsun istemedim, Kayınvalidemin 3 çocuğu var ama eşimi her konuda göze batacak kadar kayırıyor belkide bu sebeple eşim annesine o kadar düşkün ki.
Dükkanı annesinin evinin altında olduğu için hergün görüşüyorlar, yetmiyo eve geldiğinde annesi yine arıyo eve gittin mi diye :) yanı sürekli mıçmıç bi ilişkileri var.
Eşim annesine bu kadar düşkünken ben aramı bozmak istemedim şimdiye kadar hep sustum, tamamdedim, olur dedim.

dün akşam eşime "anneni aradım açmadı, kırgınım ama gidelim bu akşam istersen" dedim,
"bu akşam gitmeyelim sen kendini hazır hissettiğinde gideriz" dedi. o nasıl oluyo dedim.
"şimdi gidince annem en az bi yarım saat surat asıcak, suratımıza bakmıcak, laf sokucak bunları kaldırabileceğin gün gidelim" dedi.
ben daha ne diyim ki? annesinin huyunu bu kadar iyi bilen bi eşim var ama hala alttan alan, çabalayan benim.

hazır kendisi mesafe koymuşken, bunun tadını çıkarın bence.
eşin de bir şey dememiş sana, beraber gidelim derse gidersiniz. o zaman zaten bir gerginlik olmaz. sen aramışsın, açmamış.. sorun yok bence

eşimi çok sevdiğim için kayınvalidemi şımarttığımı düşünüyorum.ona olan saygımı ve iyi niyetimi gerçekten hakettiğini sanıyor ne yazık ki asla değecek bir insan değil......bence aramamalısın şımartma boşver zamana bırak

aynen zeynepc' cim aynen.gereksiz yere o kadar şımartmışım ki.. değse gaö yemicem.

Back
X