- 14 Mart 2025
- 8
- 1
- 1
- 24
- Konu Sahibi laleileleva
-
Çok haklısın doğru söylüyorsunoğluşları annelerine kıyamaz genelde uyarmazlar canım bunu bekliyorsan çok beklersin daha,
uyaracak adam senin bunun söylemene gerek kalmadan uyarır zaten, o yüzden eşinle başka sorunun yoksa
kendi işini kendin halledeceksin, hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşacaksın, aman kötü demesinler diye susmayacaksın,
ayrıca sen onların kızı değil gelinisin, hiç bir zaman kızlarıyla bir olmayacaksın bu beklentiden derhal kurtul, çok üzülürsün yoksa,
tabi ki gelinimiz değil kızımızsın diyecekler ne diyecekler başka erkek ailesinin şanındandır bunu söylemek ahahahahha
Gerçekten emiyor ya ben kesinlikle bir mesafe koyma eğilimindeyim eşimde kendi bilirNet olarak görüşmeyi kesin.Bayramdan bayrama gidin böyle hayat enerjinizi emen insanlarla görüşmek zorunda değilisiniz
Aynen öyle kendi bilir bazen ciddi olarak kestirip atmak.gerekiyorGerçekten emiyor ya ben kesinlikle bir mesafe koyma eğilimindeyim eşimde kendi bilir
Düşünsenizle sürekli nerden ne geleceğini iyimi kötümü bir insan oldupunu kavrayamadığınız biriyle sürekli iletişim halindesiniz eskisi gşbi değilim ama belli bir mesafe koydum bizde insan evladıyız teşekkür ederimAynen öyle kendi bilir bazen ciddi olarak kestirip atmak.gerekiyor
Muhattap olmamak en iyisi , eşin olmadan yalnız kalmamaya özen göster. Eşinden seni savunmasını bekleme kendi savunmani kendin yap eşin bir şey derse de "biz annenle halllederiz hayatım sen boşver "de geç.Kayınvalidem psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşündüğüm biri ne yapıp alındığını anlayamadığım ne zaman bi laf söyleyip huzur bozacağını kestiremediğim bir insan eşimle bu yüzden sürekli bi çatışma halindeyiz bana bir laf söylendiğinde ve benim haklı olduğumu bildiği yerlerde beni savunmasını istiyorum çünkü biliyorumki o buna sustuğu için bu kadar ileri gidebiliyor kayınpederimi bana karşı kışkırtıyor ben defalarca uyarmama rağmen anne olgun bi şekilde benle bir sorunun olduğu zaman benimle konuş diye başkalarına yansıtmana gerek yok diyorum defalarca hiçbir suçun günahın yok bi konuyu kendince yorumlayıp insana çemkiriyor öyle olmadığını açıklıyosun sakince sanki kötü bişey söylemişsin gibi onu kendince kurup insanlara öyle aktarıyor geçmişinde kayınvalidesinden yakındığı ne sorun varsa hepsini benle yaşıyor sorsan sen yapıyosun halbuki hiçbir günahın yok insanız hata yaptığımız zamanlarda olur elbette ama fark ettirip insanla güzelce konuşmak farklı insanlara üstüne ekleyip kışkırtıp seni kötü göstermej farklı sorsan kızından ayırmazlar lafta severler ama kızları hertüelü lafı söyler çemkirir hiçbir şeye yaramaz ama baş üstünde tutarlar eşimede senin annen baban kendin git ben gelmek istemiyorum diyorum bu yüzden oda sürekli beni götürüyor sonra annesi bi sorun çıkarıyor durup dururken inanması güç biliyorum ama yemin ederim ki böyle ozamanda sen ses çıkarınca kötü oluyorsun eşime o yüzden kızıyorum savun beni diyorum suçlu olduğumdada uyar istiyorum diyorum konuşuyoruz hallediyoruz yine aynı şey oluyor sen yokken ben onla konuşuyorum diyor ama bilemiyorum çok dedikoducu çok gerçekten çok kötü bir insan
Aynenn canım haklısın doğru söylüyorsun ama insan kendini sürekli tutamıyor işte bıkıyosun bi yerden sonraHayır bunlar annelerine tepki koyduğunda ne olur sanıyor acaba? Anne yapma diyememekte ne var yani bu erkekleri anlayamıyorum. Vurdumduymaz gozukun. Eşinizle annesi hakkında hiç konuşmayın annen şöyle böyle demeyin size iyice kinlenir kendimden biliyorum.
Ben zaten kendi kendimi bu zamana kadar savunmasam dahada ezeceklerdiMuhattap olmamak en iyisi , eşin olmadan yalnız kalmamaya özen göster. Eşinden seni savunmasını bekleme kendi savunmani kendin yap eşin bir şey derse de "biz annenle halllederiz hayatım sen boşver "de geç.
Eşin yapacak olsa bunu baştan yapardı zaten. Net tavrını koy ortaya. Sınırını çiz. Sürekli sikayetlenip eşine soylemeyip çözüm bekleme. Beni görüşmek mutsuz ediyor. Bana saygı duyulmayan hicbir yerde olmak istemiyorum. Gitmek istersen kendin gidersin bundan sonra ben uzak duracağım diye net bir sekilde söyle. Eşin buna saygı duymazsa da asıl probleminin eşin oldugunun farkında ol ve ona g
ben sürekli kendim konuşup bir çözüm bulamadığım için eşimle konuşuyorumGerçekten fazla takılmayın gülüp geçin, fazla önemsediğiniz icin laflarını duyuyorsunuz. İnanın umurunuzda olmasa zaten duymazsınız da hiç muhatap olmayın bence. Bunun dışında herkesin kayinvalidesi ile az çok sorunu oluyor inanın, cunku insanız. Bir de dusunun hiçbirimiz annemiz, babamız, kardeşlerimizle aynı şekilde düşünmüyoruz, onlarla bile fikir catismalarimiz oluyor ki aynı hane icinde, aynı yetiştirme tarzı ile hep beraber büyüyoruz. Eşinizin kök ailesinin de bir yetiştirme tarzı ve kendi içlerinde normalleri var, aynı düşünce yapısında olmayı beklemeyin derim. Onu da o sekilde kabul edin, sevmeyin ama eşinizi büyütmüş bu yasa getirmiş, hiçbir sey değilse bile eşinize hürmeten saygı gostermeye çalışın. Kayinvalidenize de açıkça deyin anne beni ilgilendirmez sizin kök aileniz beni yerdiginiz her an oğlunuzun başı öne eğilecektir, nitekim de ona olan olur.
Ayrıca lütfen beni yanlış anlamayın ama kayinvalidem kayinpederi dolduruyor demişsiniz, dolu veya boş sorunlarını benimle coz demissiniz. Siz neden esinizi dolduruşa getirmeye çalışıyorsunuz bu bakış açısı ile. Siz de kendi sorunlarınızı kendiniz çözmeye gayret edin bence esinizi araya koymaya çalışmayın, cunku olan yine sizin ilişkinize olacaktır bu sekilde.
Meseleyi kişiselleştirmeyin, inanin eşinizin evlendigi kisi kim olsaydı kayinvalideniz benzer tavırları gösterecekti, cunku kişinin bir tarzı var ve değişmiyor.
Kusura bakmayın derdinizi anlıyorum, küçümsemiyorum da hatta benzer süreçlerden geçtim ve kafayı yemek üzereydim, belki de yemiştim. Sonrasında eşimle çift terapisi aldık, şu an çok daha iyi bir ilişkimiz var. Sürece dışarıdan bakabildiğim noktada fark ettim ki ne kayınvalide, ne o, ne bu; bu süreçte en çok eşimle ilişkimiz ve bireysel olarak o ve ben zarar görmüştük. Tabii ki durumumuz benzer olsa da olaylarımız farklıdır, o nedenle kesin nedeniniz bu diyemem. Belki siz de çift terapisi alırsanız size de iyi gelebilir. Kayinvalidenizin de psikolojik sorunları vardır, hepimizin aslında birbirinden farklı büyük veya küçük psikolojik sorunlarımız olduğunu düşünüyorum zaten, ancak bu sorunlar içinden cikilamadiginda bizim kabul etmemiz gerekiyor ki soruna çözüm olabilsin, kayinvalideniz de benim sorunum var demez muhtemelen, ki belli yaşın üzerindeki bireyler psikoloğa gitmeyi delilik ile eş değer görüyor ve asla gitmek istemiyor. Sonuç odaklı olursak onu değiştiremezsiniz ancak kendi bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Atıyorum elinizde bir eviniz var ve bir camından mezarlık gözüküyor (kendim korkuyorum ve genel olarak ilk tercihim olmazdı o ev) elimdeki durumda o evi değiştiremiyorsam o camdan bakmayabilirim. Siz de eşinizle annesi dışında mutluysanız pire için yorgan yakmayın diyorum sadece ve annesinin laflarını duymayın önemsemeyin ve kişisel algılamayın diyorum. Sonuçta siz diyorsunuz psikolojik sorunları var yani hasta, hasta olarak dusunun ve umursamayın.Haklısın
ben sürekli kendim konuşup bir çözüm bulamadığım için eşimle konuşuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?