Kayınvalide sorunsalı

İlk iftar özeldir evet et olur ama benim yiyebileceğim tarzda yapsaydı köfte mesela koyın eti pişirmek zorunda değildi ya da tavuklu yemek veya biz buakşam giderdik durduk yere beni geriyo. Bigünde deesten çıktım oraya uğradım o akşamda eşimle konuştuk dışardan sölicez yemek ama uğrayalım dedik hemen kv kalktı ben oatatesleri kızrtayım eşim anne kalmıcaz biz dedi eee niye ozaman yapayom yanınıza koyayım yok anne hazır bizim yemeğimiz dedik illaki bişey alın diyo almadık eve gittik yemek söyledik oturuyoruz eşimle babası aradı bişey mi oldu neden bişey almadınız niye kalmıyosunuz yoo baba dışardan söyledik dedi bukez negerek var burda annen yapıyo dışardan söylemenin anlamı yok dedi bukez yine biz tartışmadık ama bi soğukluk esti dılardan isteyen benim bizde yiyin diye ısrar eden ailesi eşim arada kalıyo en iyisi iki tarafa da 500 km ızak olcaksın

Masa düzeni hakkında, benim kendi ailem hatta sülalem eski İstanbul ailesi olduğu için ezelinden beri önem veririz bu tür şeylere. Herşey dört dörtlük kurulur.

Ama eşimin ailesi tam tersi. Ortaya bir tencere. Kaşık. Bu kadar. Tabak bile her zaman konmaz. Hatta yerde gazetede yerler.

İlk başta ben de yadırgadım. Ama yapacak birşey yok. Hee siz sadece takım değil tabaklar demişsiniz de. Bence tabak bulduğunuza şükredin... Takım olmasın, o önemli değil ama biraz özen gerekli. Bence o sizi yabancı görmemiş, o yüzden özenmemiştir.

Gitme konusuna gelince, çok sık gerçekten, eşinizle konuşun. En azından haftada 1e indirin...

Ayrıca k.v.ler genelde ince düşünemiyorlar nedense ! Bu kız bunu yiyemez falan diye düşünen çok azı vardır...

Dünyada milyonlarca aç insan varken ve ramazan ayında oruç tutmanın ve iftar yapmanın kutsal ve çok daha farklı anlamları olması gerekirken yenen bir lokma yemeğe bulduğumuz için şükretmek dururken masa düzenine tabaklara çatala bıçağa takılmak açıkçası bana nankörlük gibi geliyor.

ayrı eve çıkmanın ne mantığı var o zaman oldu olacak beraber yaşasaymışsınız neden anlamak istemez büyükler anlamıyorum cidden .

tabak konusunda takıntılı olabilir bence kusur aramıyor
benimkilerde öyledir yani hadi kendi evlerini geçtim
benim evimde bile herşeyi saçma sapan tabaklara kaselere doldururlar
görsellik yoktur
bende önem veririm
sırf bu yüzden yemekler güzel olsada
görünüşü saçma sapan olduğu için yiyemem
bence konu sahibide bunu kast etmiş
Takıntılı ise kendisi dikkat eder, gittiği yerlerdeki düzene karışamaz ki..
Kaldı ki yabancıya gitmiyor, madem o kadar önemli, gidip yardım etsin, kendisi hazırlasın, bu da bir çözüm..

Ben de severim uyumu, çatal aynı olsun tabak aynı olsun, benim kayınvalide de dikkat etmez, türlü türlü tabakları vardır. Ama bir kez olsun sorun etmedim, çünkü ondan daha önemli şeyler var, o yemekte huzur var mı mesela, bu önemli..

Neyse...
Konu sahibi plastik tabaklardan filan söz etmiş şimdi okudum da, eğer öyleyse hakkaten abartmış kayınvalidesi

Eee kolayı var..masayı siz hazırlayın o zaman.hem yardım etmiş olursunuz.

Ben hazırlıyorum ama ona da ön vermiyoki kafasına göreçıkarıyo sen masaya koy diyo çatalım başka kaşığım başka oluyo mesela düzeltemeye çalıştım ama düzeninide geçtim artık kendi sorunu ıstar etmesin yoksa ipleri iyice koparcak

ayrı eve çıkmanın ne mantığı var o zaman oldu olacak beraber yaşasaymışsınız neden anlamak istemez büyükler anlamıyorum cidden .

Hahaha yemekten kalkıp eve giderken de hadi yoruşdunuz bugün gidin yatın hemen diyo ne iyi niuet ne iyi niyet

bende kalin kalin israrlarina dayanamiyorum kiziyorum hayir diyorum yine israr.bizde bizimkiler teklif ettimi esim gidelim biz sonra kalalim der benim tabi icim gidiyo es istemeyince olmuyo onlardada ben istemiyosam kalamayiz diyorum..oyle idare ediyoruz.arada kalinir ama surekli yanlis.

Ben hazırlıyorum ama ona da ön vermiyoki kafasına göreçıkarıyo sen masaya koy diyo çatalım başka kaşığım başka oluyo mesela düzeltemeye çalıştım ama düzeninide geçtim artık kendi sorunu ıstar etmesin yoksa ipleri iyice koparcak
Önemli olan huzur..fakat siz kendi kendinizi huzursuz etmek için uğraşıyor gibisiniz.masa düzenine takılmayın bu kadar.
Tamam sık sık gitmek istememenize hak veriyorum ama diğer konularda haksız buldum sizi.

Dünyada milyonlarca aç insan varken ve ramazan ayında oruç tutmanın ve iftar yapmanın kutsal ve çok daha farklı anlamları olması gerekirken yenen bir lokma yemeğe bulduğumuz için şükretmek dururken masa düzenine tabaklara çatala bıçağa takılmak açıkçası bana nankörlük gibi geliyor.
:super:

Ramazan,oruç, bayram neler ifade etmeliyken biz nelere takılıyoruz değil mi.
Şimdi başlar "mükellef bir iftar sofrası hazırlama" sorunları, "bayramda ilk nereye gidilecek" sorunları.. Bu yaşam tarzımız yüzünden çoğumuz bayramlardan soğuduk, iftarlar ağır gelir oldu..
Konuyu ve konu sahibini tenzih ediyorum.
Yeri gelmişken söylemeden edemedim, çok güzel değinmişsiniz..

İnsan kendi evinde yemek pişirmek istiyor her gün her gün gitmek zor geliyor, istemiyorsunuz bunu anlarım, burada size hak verdim. Ama kibarca kayımvalideye kayınpedere kendi evimizde de baş başa yemek yemek istiyoruz deseniz eminim anlarlar. İlk bir iki iftarda gidip beraber yemeniz gerekir elbette ama sonrasında konuşarak halledebilirsiniz bence. Yada eşinize rica edin kendi evimizde de yemek istiyoruz desin. Yine sık çağırırlarsa üç kere gitmezsiniz bir kere gidersiniz anlarlar zaten.
Ama yemeğin tabaklarını bu kadar kınamanızı ben de anlamadım. Bizim ailede de hep şık tabak çatalla ikram edilir sofra şık olur ama eşimin ailesinde tabaklar da farklıdır çatallar da hep küçük tatlı çatalları kullanırlar. Ama kaç senelik alışkanlıklarını küçümseyip değiştirmem hoş değil, her gittiğimde ben de onlarla beraber küçük çatalla yiyorum. Ev onların düzen onların ukalalık etmek olmaz bize geldiklerinde de ben bildiğim gibi hazırlıyorum onlar küçük çatal ver demiyor karşılıklı anlayış bu yani. Siz görmemişsiniz bakın büyük çatalla yenilir demek de olmaz bunu büyütmek de saçma olur.

Eşinizle tatlı dille konuşun
bende evimde yemek yapmak istiyorum senin için sana hazırlamak
özene bezene sana sofra hazırlamak istiyorum
birazda pofpoflayarak yine gideriz annene

:super:

Ramazan,oruç, bayram neler ifade etmeliyken biz nelere takılıyoruz değil mi.
Şimdi başlar "mükellef bir iftar sofrası hazırlama" sorunları, "bayramda ilk nereye gidilecek" sorunları.. Bu yaşam tarzımız yüzünden çoğumuz bayramlardan soğuduk, iftarlar ağır gelir oldu..
Konuyu ve konu sahibini tenzih ediyorum.
Yeri gelmişken söylemeden edemedim, çok güzel değinmişsiniz..
Ramazan ve iftar yemekleri asıl amacını aşıyor bazen işte. .maksat aç ve fakir insanların halinden anlamaksa iki lokma peynir zeytin de yetmeli.bayramlar sadece tatil içinse şükretmeyi bırakalım. Neyse fazla yazmayayım bu konuda çok doluyum))

Eşinizle konuşmak en iyisi. Her daim gitmek olmaz.
Kendi evi gibisi yok insanın malum.
Ama tabak sofra düzenlerine laf etmeyin. Herkesin kullanım şekli bakış şekli farklıdır.

ben hep hayal ediyorum ki yakınımda yemek yapan biri olsa da gel akşamları bizde ye dese:) Bizde ye demese de olur tencereyi versin biz kendi evimizde yeriz ona da razıyım. O kadar yorgun oluyorum ki akşama kadar iş sonra trafik çocuğu okuldan alıp eve gitmek yemek yapmak, ortalığı toparlamak, çocukla ilgilenmek say say bitmiyor yaptıklarım keşke hazırda yemeğim olsa da onla bari uğraşmasam.

Sofra düzeni dışındaki durumlar için haklısınız ama sofra düzeni herkeste farklıdır illa takım tabaklarda kimse yemek yeme zorunda değil. Diğer konuda eşinizi uyarmalısınız annesine kendi iletmeli siz istemiyor gibi değil de eşiniz işimiz var yorgunuz her akşam her akşam olmaz anne diyip tatlı dille geri çevirmeli bence de. Bir de şuan takıldım sadece et yemeği ve makarna mı yapılmış bu da kim ne derse desin bana göre ayıp orası annenizin evi bile olsa Ramazanda iftara ağırlıyorsanız birilerini çorba salata yoğurt tatlı muhakkak bu tarz şeyler olmalı sonuçta 17-18 saat açlık çekiyoruz kimse 1 tabak makarna yemek istemez yani:işsiz:

İlk iftar özeldir evet et olur ama benim yiyebileceğim tarzda yapsaydı köfte mesela koyın eti pişirmek zorunda değildi ya da tavuklu yemek veya biz buakşam giderdik durduk yere beni geriyo. Bigünde deesten çıktım oraya uğradım o akşamda eşimle konuştuk dışardan sölicez yemek ama uğrayalım dedik hemen kv kalktı ben oatatesleri kızrtayım eşim anne kalmıcaz biz dedi eee niye ozaman yapayom yanınıza koyayım yok anne hazır bizim yemeğimiz dedik illaki bişey alın diyo almadık eve gittik yemek söyledik oturuyoruz eşimle babası aradı bişey mi oldu neden bişey almadınız niye kalmıyosunuz yoo baba dışardan söyledik dedi bukez negerek var burda annen yapıyo dışardan söylemenin anlamı yok dedi bukez yine biz tartışmadık ama bi soğukluk esti dılardan isteyen benim bizde yiyin diye ısrar eden ailesi eşim arada kalıyo en iyisi iki tarafa da 500 km ızak olcaksın
Bu işin çözümü eşinle oturup konuşacaksınız ve kv ye haftada ikiden fazla gitmeyeceksiniz. Gittiğiniz zaman da her seferinde kendi evinizin ve düzeninizin olduğunu vurgulayacaksınız. Kız aileleri evlendirince kopuyor da erkek aileleri bir türlü kopamıyor arkadaş, bayılıyorlar kabile hayatı yaşamaya!

Sofra düzenine ben de dikkat ederim ama sofra kurarken yardım ederseniz çözebilirsiniz ancak bu durumu.

Bir de eşinizle konuşun, biriniz bir cvp verdiyse diğeri aksini söylemesin.

Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem :KK43:(

Evinde . Kocanla vakit gecirmek istemen kadar dogal bisey.yok kaynanan yalniz mi yasiyor da surekli sizi yaninda istiyor... once esinle.konus sonra kaynanana durumu izah et evimde vakit gecirmek itsyrm kocamla yalniz kalmak.istyrm de

Sadece et ve makarna mı yapılmış diyen arkadaş ben normalde çalıştığım halde çorba yemek makarna yada pilav yaparım mutlaka ve o yemek bitmezse dondurucuya atarım ertesi gün baka yemek ama kv ki çeşit yapar mesela kurufaaulye varsa çorbaya ne gerek var der hep ya da köfte kızarttığında yanına başka şey kızartılmaz çorba ve köfte olur tek adeti böyle wşim 1.5 yılda 14kiloyu boşa almadı :)

Neden sorunlarinizi insanların yuzune karsi soyleyip uyarmiyorsunuz.
Direk kimse yokken söyle guzel dille.
Eşek degil ya anlar.

Back
X