Kayınvalide sorunsalı

Sadece et ve makarna mı yapılmış diyen arkadaş ben normalde çalıştığım halde çorba yemek makarna yada pilav yaparım mutlaka ve o yemek bitmezse dondurucuya atarım ertesi gün baka yemek ama kv ki çeşit yapar mesela kurufaaulye varsa çorbaya ne gerek var der hep ya da köfte kızarttığında yanına başka şey kızartılmaz çorba ve köfte olur tek adeti böyle wşim 1.5 yılda 14kiloyu boşa almadı :)
Bu kadar mükemmelliyetci olmanıza bi anlamı veremedim. Gitmek istemiyorsaniz açıkça söyleyin ne gerek var kadının takımına laf etmeye yaptığı yemeklere fln. Kadın kullanmak istemiyor kolayına böyle geliyor demekki.. Açık arar gibi valla tuhaf geldi bana

Yemek takımına takılmasını eleştirenler olmuş ama bazı şeyler insanın elinde olmuyor. Bende çay bardaklarına takarım mesela. Hepsi aynı olmalı. Hepsi ayrı telden çalan tabak bardak vs... misafirime saygısızlık gibi gelir.

Tabağı takımı yemeği boşverin de sonuç itibariyle herkesin kendine ait bir aile düzeni var. Kendi eviniz de yemek yemek istiyor olabilirsiniz. Bunu da eşinize uygun bir dille anlatın. Kayınvalide ler de sanırım şu var alayım yanıma oğlumu doyurayım mazallah aç kalır.. Düşündükçe sinir olduğum bi konu var. Bu eşimle dördüncü ramazanım ilk ramazanım da arayıp x teyzesi soruyor eşim için ramazan da doyuyor mu diye. Ben de cok teyzeye selamlarımı ilet bekarken düşünmemiş de eşim yıllarca bekar kalmış.. Şimdi mi düşünüyor de dedim. Aç kalırsa x teyzeyi ararız dedim. Kayınvalidemde hep böyle oğlunu doyurma merakı var. Ben onunla anlaşamayacağımı bildiğim için dört saatlik mesafede oturuyor altı ayda bir görüşüyorum

Sadece et ve makarna mı yapılmış diyen arkadaş ben normalde çalıştığım halde çorba yemek makarna yada pilav yaparım mutlaka ve o yemek bitmezse dondurucuya atarım ertesi gün baka yemek ama kv ki çeşit yapar mesela kurufaaulye varsa çorbaya ne gerek var der hep ya da köfte kızarttığında yanına başka şey kızartılmaz çorba ve köfte olur tek adeti böyle wşim 1.5 yılda 14kiloyu boşa almadı :)
Ben ailemden de böyle gördüm çalışan insanım sizin gibi ama muhakkak 2 çeşit en az yaparım yanına salata ya da cacığı falan olur yani bir de Ramazan insan çok yemek yiyemese de özen istiyor niyeyse sofralarda karnı çok aç oluyor göz doymuyor çünkü:KK53:o yüzden tuhaf gelir bana da benim kv de böyle ama bilirim çoğu kez yemeğe gittiğimizde aç döndüğümde oldu ama olsun kendi evimde yapıp yerim diyorum sizin durum daha farklı çok sık gidiyorsunuz biz seyrek gidiyoruz Allahtan:KK70:Ben konunuzdan şunu da anladım bende öyle hissetmiştim çünkü et sevmiyorsunuz ve et yapılıyor buna ben dikkat ederim mesela et illa yapacaksam başka bir sebze yemeği yaparım ki aç kalınmasın yani bu insana değer verildiğini gösterir benim diyet yaptığımı sürekli vurguladığım halde bir zamanlar kv de de patates kızartması pilav yapıp önümüze koymuştu eşim içinde aa oğlum sever dedi bende bari çorba içeyim dedim kalktım kişiye ona göre değer verilmeli bunu anladım.

Çağırdıkları zaman "evdeyim, yemek yapıyorum. " deyin gitsin.

Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem :KK43:(

Kv yanliz mi yasiyor, kocasi yok mu ? Kadin senden yuz bulamamis saygisz senden hayir cevabini alip birde gozunun icine baka baka kocana soruyor hani sen yok de dur cok umrumda ogluma derim o evet der mecbur gelirsin demeye getiriyor. Bu arada sen et yemiyorsan kocana da pisirmiyormusun ? Onu bahane ediyor olabilir, ayrica oruclu insana yapa yapa makarnami yapmis yani ayip.
Ogretmensin iftara kadar birsuru vaktin olur yap evinde yemegini gitmeyin. dinleme yani yaptim ben yemegimi de gitme.

Kv yanliz mi yasiyor, kocasi yok mu ? Kadin senden yuz bulamamis saygisz senden hayir cevabini alip birde gozunun icine baka baka kocana soruyor hani sen yok de dur cok umrumda ogluma derim o evet der mecbur gelirsin demeye getiriyor. Bu arada sen et yemiyorsan kocana da pisirmiyormusun ? Onu bahane ediyor olabilir, ayrica oruclu insana yapa yapa makarnami yapmis yani ayip.
Ogretmensin iftara kadar birsuru vaktin olur yap evinde yemegini gitmeyin. dinleme yani yaptim ben yemegimi de gitme.
Kocası varya olmaz mı o daha ısrarcı :) ev ile okulum çok yakın zaten ben boş derslerde bike ayarlıyorum yemeğimi yani eşimi de rahat bırakmıyo işte yok anne baba eve gitcez deyincede evde arıyolar bukez biley mi var diye aslında en temizi çekip gidip iki tarafada uzak bi şehre yerleşmek :)

Ah su aileler bagimli gibi evlenen cocuklarini her an diplerinde istemekten vazgecseler...
Konus esinle, rahatsizliklarini anlat.

Neyseki dün akşamı evinizde yedik buakşam da özel dersim var iftara yakın bitcek eşim sana bi sürprizim var dedi ama bakalım :))

Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem :KK43:(
ben de dikkat ederim sofra düzenine
içimden yemek gelmez eğer ki düzenli ve çeşitli bir sofra yok ise
illa salata olmalı ya da cacık ya da tursu meze tarzı seyler
diğer türlü ne kadar aç olursam olayım keyıf almam

ben olsam ben de sürekli tmek istemezdim haklısınız

hatta bugun kendi annem davet etti ,işten direkt buraya gelin diye
gelemeyiz sanırım dedim ve sorun olmadı
canım istemedi oysaki evde bu aksam yemek yok ama en kotu kahv sofrası hazırlarız.
erkek kardesımle annemler yakın oturuyorlar annem hayatta ısrar etmez ,belki ayda bir falan cagırır ister gelirler ıster gelmezler

acaba kayınvalide sorunu olmayan insan var mı cidden merak etmeye başladım. evlilikten soğudum kv kp ler yüzünden

Kadın iyi niyetli yahu ben burda bir dert göremedim. Keşke benimkide her akşam yapsa bende yesem:)))

Yani hep yaşıyoruz bunu doldurmak falan değil uğruyoruz zaten biz onlara hergün ama ben uprayamasam eşim eşim olmasa ben ama yemek olayı başka bikere dedipim gibş düzen önemli hadi yemek takımı falan yok dedik eşimle yemek takımı aldık sakladı kullanmıyo şimdi.. Bende çağırıyorum fazla yada farklı bişey yaptıysam götürüyorum ama illa kalın demese ya da ben kalamayız buakşam dedikten sonra eşime kalın demese ama patlıcam yani azkaldı. Buarada kayınpederimde var o ondan daha beter
Art niyet görmedim.Gitmek istemiyorsan bi bahane bulup,yalnızken de usulünce eşine evimizde ben sana kendi ellerimle yapayım der şirinlik yaparak ikna edebilirsin.Yeni tabakta alsan,eski insanlar saklama meraklısıdır.Evde ekmek varken yeni ekmek almayı israf görürler.Ya da oğluna kıyamamıştır oruçlu gitmesin diye.Yani bunlar tolere edilir şeyler.Asıl senin bir öğretmen olarak yazım şekline takıldım.Genelde hep acele yazdım,telefondan yazdım diye bahanesi oluyor insanların ama biz de acele okumuyoruz.İyi anlayıp iyi yorumlamak için iyi bir yazım dili,imla ve anlaşılır dil kullanmak gerek.Kendini ifade etmekteki yazım düzeni,sofra düzeninden daha önemli.

Ne kadarlik evlisiniz? Eger yeniyse oyle hemen sert konusmayin mesele yapmayin zamanla duzeniniz oturur, istediginiz dogrultuda esinizi de kv'yi de alistirirsiniz diyecektim.

İkinci ramazanımız bu geçen yıl kayınpederim çalışıyo evde olmuyordu oyüzden gündüzden daha gelirdi ya da ben giderdim ama bu yıl artık kayınpederim var ve oruçlu değiller bizi çağırıyor ama onlar 1 saat önce falan biraz yedikleri için öylesine oturuyolar mesela kayınpederim çorba içip kalkar benim bildiğim sofraya beraber oturulur beraber kalkılır zaten tabak çanak karmaşası bi de biri hemen kalkınca masadan ben onlarla beraber olmaktan yüksünmüyorum da işte düzen mesela dün akşam bana davet ettim geldiler istedipim gibi bir masa hazırladım gayet mutlu mesut yedik ama sabah aradı yine kv akşama yemeğe gelceniz dimi diye gelmicez dedim eşimide arayıp çağırma dedim bakalım ne olcak :)

Beni kv çağırsa valla hergün giderim iş çıkışı oh miss. Nerdeeee o gelmek ister bize hergün iş çıkarmak için bana

Çok şükürki iyiyiz artık kayınvalidem kötü niyetli bi kadın değil de beni çok boğuyor işte ısrarları ama mesela bir hafta sürekli bişey çıkardım. Mesela sabah eşim gitti ben hemen yemek yaptım sonra aradım eşimi buakşam şu yemeği yaptım falan diye bikaç gün böyle yapıp sonra bikaç gün üstüste kayonvalideme gittim yani sen çağırma bak biz isteyince üstüste üç gece bile geliyoruz msjı verdim şimdi çok güzel haftada bir gün yada canımız isyeyimce gidiyoruz

Back
X