• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunu

Neola1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2021
37
-6
16
Kızlar bana fikir verirseniz sevinirim.Eşimin anne ve babası her kış bize gelir memleketleri kışın yaşam şartı zor.Ancak ben çok zorlanıyorum 3ay kalırlae bazen bu 4aya yakın sürer. 2.2-5 ay bizde gerisi diğer eltimde.Bir şeyde diyemiyoruz ayıp olmasın diye.k.validem iyi ama biraz kıskanç. Benim tek sorunum evde rahat olamamak.birde k.validemin eşiyle arası kötü memleketlerine gidince de eşimi arar ağlar moralini bozar.eşimin bana iyi davranmasını da kıskanır.ne yapacağız bilmiyorum.eltim de tam nbir şeytan. Kvalide ona gidince surat yapıyormuş kötü davranıyormuş. Ama ben öyle biri değilim yani kişiliğim bu şekilde değil.birde o gibi yapsam eşim hemen farkeder ve kızar.birde şu var k.validem sürekli boşanma ya da eşini memlekette bırakıp yanımıza gelme konusunu açıyor.eşim de o zaman kardeşiyle eşit bakacağını düşünüyor ama ben yime rahat edemiyorum.babası da bize daha çok yükleniyor ileride siz bakarsınoz gibi diye.eşim annesiyle konuştu sana ayrı ev tutarız diğer gelinle sıkıntı yaşadın bak aynı ev zor olur benim eşimle de diye. Aetık eskisi gibi değil devir diye boşanırsan eğer.k. Validem başta tamam dedi. Sonra diğer eltinin kocası yok olmaz bizde de kalır sizde de kalır diye beynini yıkamış yine. Hangisine yanagım bilemedim. Eşim 2ay kalmalarına bir şey demiyor benim hep yanımda idare et diyor. Onu da kıramıyorum ama çok bunalıyorum. K. Valideye bi şeu desem hemen ağlıyor. Eşime diğer kardeşi üzerinden anne hakkı diye baskı kurdurmaya çalışıyor.

Kızlar bana fikir verirseniz sevinirim.Eşimin anne ve babası her kış bize gelir memleketleri kışın yaşam şartı zor.Ancak ben çok zorlanıyorum 3ay kalırlae bazen bu 4aya yakın sürer. 2.2-5 ay bizde gerisi diğer eltimde.Bir şeyde diyemiyoruz ayıp olmasın diye.k.validem iyi ama biraz kıskanç. Benim tek sorunum evde rahat olamamak.birde k.validemin eşiyle arası kötü memleketlerine gidince de eşimi arar ağlar moralini bozar.eşimin bana iyi davranmasını da kıskanır.ne yapacağız bilmiyorum.eltim de tam nbir şeytan. Kvalide ona gidince surat yapıyormuş kötü davranıyormuş. Ama ben öyle biri değilim yani kişiliğim bu şekilde değil.birde o gibi yapsam eşim hemen farkeder ve kızar.birde şu var k.validem sürekli boşanma ya da eşini memlekette bırakıp yanımıza gelme konusunu açıyor.eşim de o zaman kardeşiyle eşit bakacağını düşünüyor ama ben yime rahat edemiyorum.babası da bize daha çok yükleniyor ileride siz bakarsınoz gibi diye.eşim annesiyle konuştu sana ayrı ev tutarız diğer gelinle sıkıntı yaşadın bak aynı ev zor olur benim eşimle de diye. Aetık eskisi gibi değil devir diye boşanırsan eğer.k. Validem başta tamam dedi. Sonra diğer eltinin kocası yok olmaz bizde de kalır sizde de kalır diye beynini yıkamış yine. Hangisine yanagım bilemedim. Eşim 2ay kalmalarına bir şey demiyor benim hep yanımda idare et diyor. Onu da kıramıyorum ama çok bunalıyorum. K. Valideye bi şeu desem hemen ağlıyor. Eşime diğer kardeşi üzerinden anne hakkı diye baskı kurdurmaya çalışıyor.
. Burda bizden beklentiniz nedir. icinizi dokmekse eger Allah yardimciniz olsun evet ayni evde zor ancak oneri bekliyorsaniz idare edilebilir iki ay kisin yani madem geliyor ve eltinde de kaliyor eşit yani. esinizde anlayisli biriyse onun icin idare etmen lazim mecbur.

. Burda bizden beklentiniz nedir. icinizi dokmekse eger Allah yardimciniz olsun evet ayni evde zor ancak oneri bekliyorsaniz idare edilebilir iki ay kisin yani madem geliyor ve eltinde de kaliyor eşit yani. esinizde anlayisli biriyse onun icin idare etmen lazim mecbur.
Hayır eltiöde daha az kalıyor bizde daha çok kalıyor.geleneklerine göre küçük olan daha çok bakarmış

Kayinvalideyi rahat ettirmeyecektiniz baska caresi yok. Eli ayagi tutuyorsa anne hadi sunu da sen yapiver yoruldum filan deyin. Surekli hizmet edip her seyi ayagina gotururseniz tabii ki cikmak istemez sizin evden.
Öyle de değil aksine kendi de yardımcı olur ama özel falan kalmıyor birde kıskanö dediğim gibi eşim bana bir şey yapsın kendine de bekler. Hediye olsun bir sözcük olsun

Hayır eltiöde daha az kalıyor bizde daha çok kalıyor.geleneklerine göre küçük olan daha çok bakarmış
Yani bazı insanlar var böyle dusunen ama zaten kaldıktan sonra ha iki ha uc ay ne fark eder . Tamam zorlugunu anlayabiliyorum ama dedigim gibi esinizin hatrı var napsın bende kalma yada az kal esit kal derse hic istemedigini dusunur kv. o yuzden idare edilebilir bir durum.

Yani bazı insanlar var böyle dusunen ama zaten kaldıktan sonra ha iki ha uc ay ne fark eder . Tamam zorlugunu anlayabiliyorum ama dedigim gibi esinizin hatrı var napsın bende kalma yada az kal esit kal derse hic istemedigini dusunur kv. o yuzden idare edilebilir bir durum.
Biraz anlatmal iyi geldi sağolun.umarım bundan öteye hitmek istemezler ilerisi için

Siz evlenmeden önce kışları nasıl geçiriyorlardı? Ben bu tür durumlarda baştan tavır oluşturulması taraftarıyım. Yani. kötü olunacaksa baştan olunsun. Eşimin hatırına, eşimi kırmak istemiyorum, büyüğümdür sesimi çıkaramam, ayıp olur...Böyle başlarsanız böyle gider. Hangi oğlunun-gelininin evinde kalınacağı bile büyüklük küçüklüğe göre hesaplanıyor. Bu aile siz evlenmeden önce de böyleydi, az çok ne yaşanır ne yaşanmaz biliyordunuz. Böyle aileye gelin gitmeyecektiniz.
Ya her şeyi göze alıp eşinizle bunun için kavga edip istemediğinizi kabul ettireceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz ya da susup susup oturacaksınız.

Eşim kızar ne demek? Eş kırılınca ne oluyor? istemediğiniz bir şeye zorlanınca siz kırılmış olmuyor musunuz eşinizin gözünde? Mesela siz annenizi çağırabiliyor musunuz böyle kış geçirmeye? Siz de kendi ailenizi çağırın, rahatsız olan olsun. Ama yapmazsınız çünkü eşiniz izin vermez. Ne güzel adil bir öneri yapılmış. Ev tutalım arada bir yardıma gidelim diye. Bu kararın bile arkasında duramayan kocanızı kırmamaya devam edin.

Kaynınız da annesini falan düşünmüyor bu arada kurulacak eve masraf yapmak istemiyor. Ne güzel annelerine hizmet edecek iki kadın var ellerinde niye para çıksın cebinden.

Siz evlenmeden önce kışları nasıl geçiriyorlardı? Ben bu tür durumlarda baştan tavır oluşturulması taraftarıyım. Yani. kötü olunacaksa baştan olunsun. Eşimin hatırına, eşimi kırmak istemiyorum, büyüğümdür sesimi çıkaramam, ayıp olur...Böyle başlarsanız böyle gider. Hangi oğlunun-gelininin evinde kalınacağı bile büyüklük küçüklüğe göre hesaplanıyor. Bu aile siz evlenmeden önce de böyleydi, az çok ne yaşanır ne yaşanmaz biliyordunuz. Böyle aileye gelin gitmeyecektiniz.
Ya her şeyi göze alıp eşinizle bunun için kavga edip istemediğinizi kabul ettireceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz ya da susup susup oturacaksınız.

Eşim kızar ne demek? Eş kırılınca ne oluyor? istemediğiniz bir şeye zorlanınca siz kırılmış olmuyor musunuz eşinizin gözünde? Mesela siz annenizi çağırabiliyor musunuz böyle kış geçirmeye? Siz de kendi ailenizi çağırın, rahatsız olan olsun. Ama yapmazsınız çünkü eşiniz izin vermez. Ne güzel adil bir öneri yapılmış. Ev tutalım arada bir yardıma gidelim diye. Bu kararın bile arkasında duramayan kocanızı kırmamaya devam edin.

Kaynınız da annesini falan düşünmüyor bu arada kurulacak eve masraf yapmak istemiyor. Ne güzel annelerine hizmet edecek iki kadın var ellerinde niye para çıksın cebinden.
Eşim ailemin gelmesine bir şey demez.gelsinler kalsınlar istediği kadar diyor aksine.biz orta yolu bulmaya çalışıyoruz ben kendimi ezdirmem zaten asla kimseye.tek derdim eşimle aramo bozmadan ailesine mesafe koymak.ama onu da diğer kardeşi engelliyor.Sizde yangına körükle gider gibi yazmışsınız.Eşim tabiki kızar. Benim anneme kötü davranılsa bende kızarım. Siz kızmaz mısınız?

Eşim ailemin gelmesine bir şey demez.gelsinler kalsınlar istediği kadar diyor aksine.biz orta yolu bulmaya çalışıyoruz ben kendimi ezdirmem zaten asla kimseye.tek derdim eşimle aramo bozmadan ailesine mesafe koymak.ama onu da diğer kardeşi engelliyor.Sizde yangına körükle gider gibi yazmışsınız.Eşim tabiki kızar. Benim anneme kötü davranılsa bende kızarım. Siz kızmaz mısınız?
Bizde karşılıklıdır her şey. Eşimin ailesine neysek benim aileme de öyleyiz. Eşim bana kızacak diye istemediğim bir şeye zorunlu tutmam kendimi. Zorunda bırakırsa da kırılır oturur yerine. Ailem gelip kışın bizde kalacak sen de mecbur hizmet edeceksin cümlesini kuramaz bana. Ben kendisinin emir eri değilim.Ben de kendisine böyle emrivaki yapmam. İkimiz de danışırız önce. Size kabullendirmişler bile, annesinin gelip bütün kış kalmasını istememek kötülük diye. Niye kötülük olsun, bunu istemeyince niye kızılsın?

Gelsinler istediği kadar kalsınlarmış. Denesenize bir kendi anne babası sizdeyken ailenizi çağırmayı. Kıskanç dediğiniz kayınvalideniz kaç gün kaç saat barındırır anne babanızı. Rahat edemiyoruz oğlum dediği zaman, eşiniz kendi anne babasını mı sizinkileri mi gönderir evden?

Geçen yaz pandemi -yüzünden 2 sene görüşemediğimiz için- her iki tarafla bearber tatil yaptık mesela. 1 hafta onun ailesi 1 hafta benim ailem geldi yanımıza. Kim gelecek nerede kaç gün kalacak hep ben ayarladım. Ne kendi ailemi öne çıkardım ne de eşimin ailesine eksik davrandım.

Eşinizle aranızı bozmadan çözüm yolu önerilmiş, ev tutalım denmiş. Mesela bu en geçerli çözüm. Bunu bile kabul ettiremiyorsunuz eşinize. Sizi değil kardeşini dinlemiş. Başka nasıl bir yol olabilir?

Benim hep merak ettigim: Ogullari evlenmeden kislari hep nasil geciriyorlardi? Senelerce problem olmayan kislar birden erkekler evlenince cekilmez dertler oluyor galiba. Yasadiklari yerde durmak onlarin secimi. Baskasinin düzenini bozmaya kimsenin hakki yok. Eltinize de kizmayin. Oda surat asarak onlarin gelmesini engellemeye calisiyor, cünkü belli ki iki kardeste eslerinin istemedigini umursamiyor

Benim için çok uzun süreler bunlar. Ev tutma fikri iyiymiş ama eşiniz arkasında durmamış. Siz onun kırılmamasını düşünürken o sizin istek ve duygularınızı pek önemsemiyor galiba.

Eşim benimle evlendi, ailemle değil. Zorunluluk yokken sırf aile bireylerimden biriyle yaşamak istemedi diye eşime kızamam. Sizin eşlerinizin de size ve eltinize kızmaya hakkı yok. Ayrıca eminim söz konusu sizin aileniz olsa o da rahatsız olurdu. Şimdi kendi ailesi her kış kalmaya gelirken ve sizinkilerin gelmeyeceği belli iken böyle rahat konuşmasına bakmayın.

Evliliğin temeli eşitlik ve karşılıklı saygıdır. Bunun size hatırlatılmasını yangına körükle gitmek olarak görüyorsanız buyurun yaşayın bu hayatı.

Bal gibi de kendinizi ezdiriyorsunuz. En bastan bu olayin olmasina engel olacaktiniz. Iki ay hizmetci gibi bakmaya devam edin hatta bosansinlar kayinvalideniz size yerlessin aman kocaniz kizmasin size. Kisin siz evlenmeden ne yapiyorlardi diye soranlar var cevap verebilir misiniz? Gercekten kendini boyle ezdiren hemcinslerimi anlamiyorum ve sinir oluyorum.

Bazen bir saatin bile çok önemi vardır.
Oksijensiz kalma s ve birden bulmuş gibi düşünün 😂

Bende k. Validelerden ayrı şehirdeyim eltim onlarla aynı şehirde ama kız cook soğuk ona hiç gitmezler başka şehirde yaşayan bana gelirler çıkıp çıkıp. Mizacimiz böyle işte ben evime gelen insana soğuk yapamam . Sizin konunuza gelirsek te Allah kimseyi kimseue muhtaç etmesin yani çok zor insan yükü

Diğer kardeş ev tutmayı kabul etmiyorsa o zaman onlarda da eşit kalsınlar.
Köyde mi yaşıyorlar? Benim arkadaşımın babaannesi köyde tek başına yaşıyor 85 yaşından fazla. Kışı oğlunun yanında geçirmek çok gereksiz geldi bana. Gelip kalmaları tamam da bunun kural olması saçma.

Annemlerin bir komşusu var. Karı koca aşırı cimriler. Kışın yakıt parası vermemek için teee doğuda ki oğullarına gidiyorlar. 3 ay orada kalıyorlar.gelinleri de eminim ki hiç memnun değildir.ama ses çıkarmıyor.
Burda iş eşinize düşüyor aslında siz kötü olmadan mesafe koyması gerekirdi. malesef ya siz kötü olacaksınız açıkça söyleyeceksiniz. Ya da iyi kötü yine kışı geçireceksiniz. Ev ev üstüne olmaz.Allah yardımcınız olsun

Yorumun alnı olsa da öpsem 👏

Adam sizi değil kardeşini dinlemiş .
Eeee siz bu durumda kırılmadınız mı ?
Eşinize göre demek ki sizin kırılmanızın bir önemi yok .
Siz de gala yok eşim kızar , yok kırılır vs vs
Adam sizi tınlamıyor farkında mısınız ?
Sen haklısın deyip deyip susturuyor , hizmet ettirmeye devam ediyor.

Şimdi yanlarında 2 ay duramıyormuş yılın 6 ayı mı duracakmış boşanınca? Eli ayağı tutan insana da niye ev açılmasın ki sığıntı gibi bir orada bir burada niye kalsın çok saçma. Herhalde abisi kira parası ödeyecek falan diye korktu nasılsa biz yine onların başına bırakırız bize iş çıkmasın diye düşünüyorlar.

Back
X