- Konu Sahibi selin Soylu
-
Öncelikle başınız sağ olsun ama 29 yaşında koca kadinsiniz annesiz olmanız durumunun hassas bir yeri kalmamış ki artıkMerhabalarrr başımdan bir şey geçti acaba ben mi kötü düşünüyorum diye sizlere sormak istedim. Ben şuanda 29 yaşındayım 6 aylık evliyim annemi 22 yaşında kaybettim. Bayram için eşimin memleketine geldik günlerdir buradayım bir akrabasına gittik ve farklı şehirlerden olduğumuz için yemek kültürümüz de farklı sürekli bana bunu biliyor musun bizim orada yaparlar gibisinden bir şeyler diyorlar o muhabbet arasında kayınvalidem akrabanın kulağına eğilip annesi yok ya bilmiyordur dedi. Bende bunu duydum ve çok üzüldüm bir şey diyemedim annemi kaybetmenin acısını hiç unutamadım alışamadım hala bu tarz söylemler beni çok üzüyor ...
Eşime bunu dediğimde ne alakası var o yol göstericisi yok gibisinden konuştu diyor. Anlamıyorum benim annem köyde yaşamadı köy yemekleri falan da yapmazdı köy yöre yemekleri yapınca mı annemiz biliyoruz bir şeyler gerçekten çok sinir oldum... Aslında çok iyi insanlar ama anlayamıyorum bu söylemleri.. Bir de eltimle beni sürekli karşılaştırma gibi bir şey yapıyor , o burda yerdi o çok bunu çok sever öyle böyle şöyle benim de öyle olmamı istiyor galibe ama herkesin kişiliği farklıdır ...
Sizce ben mi yanlış anlıyorum hassas bir konu olduğu için ben mi çok düşünüyorum anlamıyorum
esine cok kizdimEşime bunu dediğimde ne alakası var o yol göstericisi yok gibisinden konuştu diyor.
Konusun buna kırıldım diye. Gorumcenizi özleyip diyordur o konuda alınganlık yapıyorsunuz bence.Merhabalarrr başımdan bir şey geçti acaba ben mi kötü düşünüyorum diye sizlere sormak istedim. Ben şuanda 29 yaşındayım 6 aylık evliyim annemi 22 yaşında kaybettim. Bayram için eşimin memleketine geldik günlerdir buradayım bir akrabasına gittik ve farklı şehirlerden olduğumuz için yemek kültürümüz de farklı sürekli bana bunu biliyor musun bizim orada yaparlar gibisinden bir şeyler diyorlar o muhabbet arasında kayınvalidem akrabanın kulağına eğilip annesi yok ya bilmiyordur dedi. Bende bunu duydum ve çok üzüldüm bir şey diyemedim annemi kaybetmenin acısını hiç unutamadım alışamadım hala bu tarz söylemler beni çok üzüyor ...
Eşime bunu dediğimde ne alakası var o yol göstericisi yok gibisinden konuştu diyor. Anlamıyorum benim annem köyde yaşamadı köy yemekleri falan da yapmazdı köy yöre yemekleri yapınca mı annemiz biliyoruz bir şeyler gerçekten çok sinir oldum... Aslında çok iyi insanlar ama anlayamıyorum bu söylemleri.. Bir de eltimle beni sürekli karşılaştırma gibi bir şey yapıyor , o burda yerdi o çok bunu çok sever öyle böyle şöyle benim de öyle olmamı istiyor galibe ama herkesin kişiliği farklıdır ...
Sizce ben mi yanlış anlıyorum hassas bir konu olduğu için ben mi çok düşünüyorum anlamıyorum
söyledikleriniz o kadar doğru ki ama maalesef herkes bu kadar düşünceli olamıyorkaynana niye soyledi bilmem belki iyi niyetinden kadini susturmak icin, belki cahilliginden.
ama
esine cok kizdim
senin yarali yanin bu oldugunu bilmiyor mu? kendisine gore alakasi olmadigini dusunse bile senin kirildigini görüp (Ki insan hassas noktasindan cok cabuk hasar alir, kiminin alakasiz bulup takilmayacagi sey ona agir gelebilir) senin yaninda olmasi, annesini de musait bir aninda "selin duymus cok uzulmus, onun yaninda annesinden bahsetme" demesi gerekirdi.
benim esim de sizinle benzer zamanlarda annesini kaybetmis. benim iliskide en dikkatli oldugum konularin basinda bu geliyor. her sene annesinin dogum gununde onun adina bagis yapar sertifikasini esime atarim hatirasini anmak icin, asla "anneme anne demen gerekir" vs demedim annem en ufak ima etse panter gibi atladim. ailem bile cok dikkat eder asla "ailen" diye birsey sormaz soracaksa mutlaka "baban" derler. velev ki bu konuyla ilgili birsey oldu bence ailem iyi niyetliydi ama esim kirildi - konunun sacma sapan olmasinin hicbir önemi yok. mutlaka ona hak verir aileme de "iyi niyetle soylediginizi biliyorum ama kirilmis, onun da hassas yeri burasi sakın tekrar etmeyin" derim
bence bir es de bunu soylemeli.
sakin ve huzurlu bir aninizda esinizden bu konuda daha cok destek beklediginizi soyleyin bence - cunku belli ki biraz kıt biri, anlamamis
ayrica anneniz o yorenin insani degil. 22 sene size o yemegi yapmadiysa zaten bilmediginden - onun yöresi olmadigindan yapmamistir. bunun annenizin erken vefatiyla ne ilgisi var? sacma sapan konusmus kaynananiz
Annenize rahmet dilerim.
Ama annenizin vefat edip etmemesiyle ne alakası var yahu? İyi veya kötü niyetle bilmiyorum, bu yorumda patavatsızlık ve herkesi kendi köyünden ibaret zannetmenin verdiği bilmemek var.
Her annesi olan her yemeği biliyor mu yada annesi vefat eden hiçbir şey bilmiyor mu? Birde bunun düşünülmesi başka birşey sizin adınıza yanınızda yüksek bir fısıltıyla açıklanması başka birşey.
Yemek tertibini, püf noktalara önem vermeyi annemden gördüm. Ama kendi memleketinin mutfağına ait birçok tarifi kendi kendime öğrendim. Farklı yöresel yemeklere de meraklıyım herhalde bir tanesini bile annemden öğrenmemişimdir. Taze fasülye, bulgur pilavı gibi en basit yemekleri yapışımız bile birbirinden farklı.
Hem kayınvalideniz hem eşiniz konusunda rahatsız olmakta haklısınız.
Teşekkür ederim, evimize döndüğümüzde güzelce eşimi uyardım umarım bir daha yaşanmaz diyelim ama insanın gerçekten herkesten uzakta yaşaması güzel bir şeymiş bunu anladım bu ziyaretimde :)Başınız sağolsun insan yarası olunca hep oradan hissediyor acıyıbenim ailem köyde doğmuş ama zamanında yurtdışına göçmüşler annem köyle ilgili hiç bir şeyi bilmez, eşiminkilerde baya hamaratlar o konularda ve ben çoğu şeyi bilmem ne yapmayı ne tadını mütemadiyen benimle dalga geçiyorlar; sen bunu bilmezsin, zengin bunu nerden bilsin (asla zengin değiliz) , bak bi tadına bak falan diye diye. Gülüp geçiyorum çünkü onlarda eğleniyor çünkü kütüğüm baya doğu köyü ama ben ama annem bile bilmiyor coğu şeyi 7 yaşında ayrıldığı için
Üzmeyin kendinizi, eşinize de bu bi daha olursa uyarmalarını isteyin. Babamı kaybettim ben küçükken eşimin babannesiniji ban bir patavatsızlığk oldu hem cevap verdim, hem eşimi uyardım o hiç nazik olmayan bir şekilde uyardı sonraki muhabette
Bu yoruma katılıyorum. Kötü niyetle dememiş ama biraz patavatsızlık etmiş. Aynen bu üyenin yorumda yazdığı gibi olmuşBence kadını susması için uyarmış. Sizin duyacağınızı da tahmin edememiş. Geçen iş yerine bi arkadaşın babası geldi başka bi arkadaş için de ben ikinizi ziyarete geldim dedi sonra bana dönüp sessizce onun babası ölmüş ya o yüzden öyle diyorum garip gibi kalmasın dedi. Benim kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. İnşallah arkadaş duymamıştır çok üzülür diye düşündüm. Sizin kayınvalide de öyle yapmak istemiş bence ama maalesef duymuşsunuz. Başınız sağolsun bu arada