kayinvalide surati diye birşey var!!

bu kadar şikâyetçiysen neden çocuk yaptın????

Canim ayni bende bu halde cam sildim kimse yardima gelmedi gelmezde bide kaynanamin evindede silmem lazimmis gorumcem diyor el gelin var dermis kusura bakma abla herseyi yaparm cam silemem dedim. Kocamda duydu dedigimi sinirlendi ablasina daha sonra demis onun tehlikesi var annemin her isini yapiyo camida siz silin o yokken ne yapiyodunuz temizlikci getiririm demis oda yok yanls anladn falan dems eltim anlatmisti. Kocami bu aralar uzmek istemiyorm arkadaşı kaza yapti ayagi kesildi kocamda iyice icine düştü bide bunlarla uzmek istemiyorm açıkçası. Bebegim olursa zaten inmemde yapmamda cocuk durmuyor der cikarim. Senin durumunda cok üzüldüm

elinde fırsatın varsa hemen ayrıl o binadan yoksa çekmeye devam edersin ben 2 sokak ötede oturuyorum yinede o suratı çekiyorum allah sabır versin

bende o zamanlar çok üzülmüştüm ama aklım sonradan başıma geldi canım. Yüz verdikçe insanın tepesine çıkıyorlar mesafeni koruyacaksın ben mesafemi koydum araya en sonunda. Şimdi dediğim gibi haftada bir veya iki haftada bir gidiyorum. Sende kendine dikkat et

elinde fırsatın varsa hemen ayrıl o binadan yoksa çekmeye devam edersin ben 2 sokak ötede oturuyorum yinede o suratı çekiyorum allah sabır versin

Allah sanada sabir versin canim saol. Valla ben yeni evli sayilirim ağustosta evlendik daha bir yil olmadi salak gibi kabul ettim uste ev yaptirdik. Benim hic umudum yok ama kocam gecen gün dedi arkadasiyla ev yaptricakmis uc katli falan simdiki evimiz küçük buyuk ev istiyorm cocukta olcak dedi annesi olmaz oyle sey daha evin yeni nereye cikiyorsun dedi zaten yaptirana kadar bir yil gecer anne dedi oda. Cikimde bir yila raziyim ama hic umudum yok (

Özelden mesaj attım canım

evet bir yılı falan hiç karıştırma sen artık hayır demeyi öğren ne olur benmde en büyük hatam oydu ama sen yapma.az kalmış doğuma ararlarsa sancım var de yat.doğumdan sonra zaten çocuk uyuyo bende uyuyorum durmuyo falan dersin.şu an gitme bile alıştır onları

Saglik meslek lisesindr bir dersimiz vardi, aynen soyle yaziyordu; kendinden beklenen isi yapmasi kadinin hasta olmadigini dusundurur.....bilmem anlatabildimmi?

Arkadaşa % 100 katılmadan edemedim.

Ama kabahati ben kavınvalidenizde bulmuyorum ki.
Suç tamamıyla sizde.

Surat asıyorsa asıyor, laf sokuyorsa, sokuyor. Allah esirgesin ama bebeğinize bişey olsa kv diyecek mi ki gelin bize gelip iş yapmasından oldu. Kabahat yine size kalacak.
Eşinizde sizi düşünüyor bir de. Onun sizi düşündüğü kadar kendinizi düşünmüyorsunuz.

O beslemelik denilen muameleye bir kere maruz kaldım. Baktım kadir kıymet bilen yok, Hürrem yanımda süt dökmüş kedi. Daha o zamana kadar gülümsemeden yüzümü tek saniye görmemiş kv daha sonra içimden çıkan kaplanı gördü Şimdi o kadar yaptıramıyor. Alttan alttan iş sokuşturma çabasında hala ama yemiyorlar

İyilik hak edilene yapılır...

Nasıl yapıyosun bana da bi kaç taktik verirmisin?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nasıl yapıyosun bana da bi kaç taktik verirmisin?

Canım hiç tavsiye etmemekle (çünkü ben ne kadar kızsam da büyüğüm vicdanım sızlıyor ama kv kara cahil olup üstüne sinirlerimi zıplatınca böyle oluyor )
Neyse işte bildiğin çirkefleştim. Normalde sessiz sakin insanım, hatta arkadaşlarım bile sinirlendiğimi görünce bu senmisin diyip şaşırıyorlar, o derece değişik bi moda giriyorum. Bir başkasında görsem tasvip bile etmem belki ama ben sinirlenince hakikaten ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor eşimde o hallerimi bildiği için O zamanlarımda pek ses etmez. Bir de ben eskiden toplayıp toplayıp kusuyordum kinimi. Bu ayrı bir sıkıntılı.

Detaylı anlatıcam ama meselenin anlaşılması için lütfen af buyurun, dediğim gibi tasvip etmiyorum ama çok birikince böyle oluyor.

Ben o zaman mesela 1 senelik evliyim. Eşimden ayrı onun memleketine ve onun anne babasının yanına gitmişim çünkü eşimin kuzeninin düğünü var eşim şirketinden izin alamıyor. Bende çalışıyorum ama güç bela izin almışım şartlı, bütün işleri bitirip gitmediğim günlerinde maaşımdan kesilmesiyle. Bir hafta öncesinden geceleri 11lere kadar evde işlerimi bitirmeye çalışarak. Yolculuğum olduğu gün gece 3 te kalktım ki Avcılardan Sabiha Gökçene gitcem sabah uçağıma yetişmem lazım. Uçaktan sonra da 2,5 saat Eşimin memleketine yol var. Neyse indim kv karşılamaya geldi. 1 saat sonra köye çıktık. Eve girdik. Kv dedi kızım yat sen yorgunsundur. Sallanıyorum ama gündüz uyuyamayanlardanım Neyse yarım saat oldu olmadı eve gireli. Kv ve Kp mutfakta otururlar yazları tam adım atcam mutfağa kv mutfak kapısında karşıladı beni -gel kızım gel, aha terek (mutfak tezgahından bahsediyor) geç tereğin başına sen yap sen ye bizde yiyelim sen yapacaksın diye yemek filan yapmadım ben dedi. Dedim acaba bunlar benle kafamı buluyor neyse ses etmedim eşimin hatrına sustum. Ama inanın tek yemek bile yapılmamış. Tuttum o yorgunlukla yemek yaptım. Akşamda bu arada kınaya gitcez. Ertesi günde düğün var ama kv komşuları gelini görmeye geleceklermiş Kv kızım ne yapcaaaaaaz komşular geliyor ne yapcaaaz diye geziniyor. Hiç istifimi bozmadım yine tamam anne yaparım dedim. Ama insan bir yardım dahi etmez mi yahu. Olmadı gittim Eşimin kuzeninin kızı var orta okula gidiyor onu çağırdım sağolsun o kız yardım etti. Kv övünüyor hepsini gelin yaptı diye (küfretcem de olmıcak şimdi) O akşam da düğüne gittik. Takı takcam Kp bekliyorum hadi gelinim gidelim takıyı takalım diye. Baktım takı bitiyor kp kalkmıyor.Dedim baba ne bekliyoruz takımızı takalım. Ben o işi hallettim ki abime verdim salona girince dedi aaaaaaaaa benim şarteller orda attı. Masada kaç kişi var kp karşımda kv yanımda bu ne demek anne dedim, ne oldu ki kızım dedi, babam gitmiş takıyı takmış, hee öyle yapmış demez mi (anlamadı) Neyse sinirlendim kalktım tek başıma taktım takıyı. Geldim oturdum, direk kp dedim -baba ben burda dul kadınmıyım (lütfen arkadaşlar yanlış anlaşılmayım, küçümsemek filan değil, burda bahsetmek istediğim; anadoluda vardır ya eşi genç yaşta vefat etmiş kadınlar. Eşi vefat etse de kp evinde kalır çocuklarını büyütür hani) Allahını seversen yoksa adam hesabına mı almıyorsun. Hoş o kadınlar benim gördüğüm değerden daha fazla değer görüyor, bizim oralarda el üstünde tutuyorlar, aman eşinin yokluğunu hissettirmeyelim incinmesin diye dedim. Eşim yanımda değil diyemi böyle yapıyorsunuz. Beni ne hale soktunuz burda. Ben ne için geldim, neden sormuyorsun kızım gel takıyı verelim diye kv baktı kızıyorum ya o da kızmaya başladı ama ellerim titriyor. Masadakiler bakmaya başladı. Ben kalktım dışarı çıktım. Açtım eşime telefon ağzıma ne geliyorsa saydım. Ama dedim annenlere konuşursam çok ağır olacak. Ağlama duvarım sensin kusura bakma. Çok fena da ağlıyorum bir yandan sonra baktım kv geldi kp geldi. Kv aman kızım napıyorsun burda diyor kolumu tuttu. Çektim kolumu bi şaşırdı kv. Eşim annesinin sesini duyunca istedi onu, konuştu annesiyle. Ama bende duyuyorum. Eşimi ben size emanet etmedim mi anne böyle mi bakıyorsunuz dedi. Kv diyor oğlum gözümün önünden ayırmadım gelini, daha nasıl bakıcam ki İşte kv ee napıyım oğlum boşayım mı babanı bu yaştan sonra bu böyle geldi böyle gidiyorr dedi vs vs geçmiş gün. Neyse geri aldım telefonu ben. Eşim dedi bir daha bensiz gitmiceksin oraya. Ben varsam gidersin ben yoksam gitme. Tlf kapatınca kv özürler diliyor. Bu hep böyle filan. Dedim sana ne yaptığı umrumda değil ama bana böyle davranamaz. Bu zamana kadar boşamadıysan da bu benim sorunum değil dedim. Gelin aldım, gelin aldım diye kıs kıs kıvranıyorsunuz. Gelin böyle alınmaz. 5 yaşındaki çocuk yapmıyor kp bana yaptığını dedim. 3 günlüğüne geldim buraya burnumdan getirdiniz helal olsun size

Bu evde hizmetçi gibi kullanma meselesi de; kv bi gün tlf da görümcesinin yazın ona geleceğini ama hiç istemediğini söyledi, aman kızım geliyor hiç işe bakmıyor, hep oturuyor dedi. Ki bunu söyleyen kadın ben 6 aylık evli iken yanımıza kocası (kp yani)ile geldi 1 hafta kaldı. Ben yeminle besleme gibi sofra kur, topla bulaşık yıka, yemek yap, ev temizle hani utanmasa wc ye bile ben götürecem o kadar. Benim hiç görmediğim bişey hakikaten. Annem bana böyle öğretmedi ve bizim oralarda misafirliğe gitcen oturcan ayağına hizmet edilecek diye birşey yoktur. Herkes ucundan kıyısından yardım eder. En küçük tabak getirir. Sofra toplar yani ( Kv annemden genç, ve sorsan mangalda kül bırakmaz, gittiği hiç bir yerde oturmaz, lafla böyle olup icraaette hiç bir şey olmadığını anlayınca geç oldu) O da oğlunun yanına kuruldu 1 hafta boyunca ve gerçekten abartmıyorum sürekli sarılmalar şap şup öpmeler. Ohhh oğluuum,anası nasıl da doğurmuş laflarla geçti. Bi gün 3 saat mutfakta kaldım. Bulaşık yıka yemek yap martavalına, hani normalde zaten popunu kaldırımıyon be vicdansız, merak ette gel. Ne yaptın kızım 3 saattir ortada yoksun de. O oğula sarılmalar şapır şupur öpmelerle vaktini geçirdi. Eşim geldi (sitemle) daha sen napıyon burda bi çıkamadın burdan, çarşıya çıkamadık senin yüzünden dedi açtım ağzımı yumdum gözümüüüü. Olay böyle ve bana bunu yapan kv 6 ay sonra yukarıda anlattığım olayı da yaptı bana

İşte tlf da görümcesi meselesini açınca bende açtım ağzımı dedim anne ne güzel sen bir başkasına yapınca sorun yok, başkası sana yapınca sorun oluyor dedim (çakmadı başta) aaa kızım ben hiiç öyle yapmıyorum. Ben misafirliğe gidince hiç oturmam kendi evim gibi girer girer çıkarım (kendi görümcesini gömcek ya) Dedim anne ben mi farklı birini gördüm, yoksa benim evimdeki sen değilmiydin? Nasıl yani dedi (hala jeton düşmedi) Dedim, nişanlıyken 1 kere uğramadınız kızım uzak dediniz, oraya gelmek masraflı olur deyip ektiniz. Evlendim 6 ay olmadan o kadar borçtan bahsederken eşinle beraber kalktınız geldiniz. Üstelik benim bildiğim yeni evlinin evine yatılıya gelinmezdi. Ama hesabınıza nasıl gelirse öyle davrandığınızı keşfettim. İnsan evladının gerdek gecesinin sabahında sabah 8 de kapıya gelip oturmazdı bile ama kp kahvaltı yapacakmış. Akşam kaldığınız yerde kahvaltı vermiyorlarmıydı anne yoksa başka bişey mi sorgulucaktınız dedim aa kızım babanı tutamadım napalım geldik dedi --Neyse çook uzattım-- (dedim ya ben biriktip biriktirip patlıyordum) Bana geldin hiç kalkmadın, evine geldim eşimsiz neye uğradığımı şaşırttınız. Yaptıklarından sonra yakınman da bir ayrı alem oluyor. Herkes ettiğini buluyor da acaba sizi hak etmek için hangi günah işledim ben dedim

İşte böyle ki bunlar 4 senede yaşadıklarımın % 1 i belki de. Ama dediğim gibi hiç tasvip edip yapın demiyorum.

Kızan arkadaşlar olacaktır. Onlara da şunları söylemek istiyorum. Bunlar; herşey güllük gülistanlıktı da bir anda köpürmemle olmuş şeyler değil. Bu köpürme noktasına gelmeden çok iyi niyetle yaklaştım ben. Çoooooooooooooooooooooook konuşur kv. Hiç abartmaksızın, 3 dk sustuğunu bilmem. Konu açar konuşur konuşur laf bitince bu seferde başka bir komşusundan başlar bu gibi yerlerde kv kaş göz işareti yaptım (sus anne anlamında) anlaşılamadım, olmadı şakayla laf çaktım anlamadı. Sustum acaba susmaktan feyz alır mı acaba diye yine anlaşılamadım. Üstüne 5 yaşında bir çocukla konuşur gibi konuştum tek tek anlattım yine hiç değişen olmadı. Artık takatim kalmadı o yüzden böyleyim. Bu kadar şey yapınca üstüne bir de aklınıza şey geliyor, adam hesabına mı alınmıyorum. Bunu da hissedince iyice iş şirretliğe geldi.

Bu işe yarıyor. Ama keşke bu yaramasaydı

sadece hamileliğini düşün, yat dinlen... bu durumda senden hizmet beklemesi nasıl bir anlayışsızlık nasıl bir bencilliktir?! hem yardım etme hem de hizmet bekle oh ne ala memleket!!! kimse kusura bakmasın öncelik senin ve bebeğinindir. sana tekrar gel vs gibi şeyler söylerse yatman gerektiğini münasip bir dille anlat derim ben.

var canım var...sen bebeğini düşün eşine bak...o zaten gerekeni söylemiş...dediğim gibi eşinle onlar için tertışma yani eşini karşına değil yanına al...onları takma bile...en büyük önerim şu: Onlarınn seni düşünmesini bekleme...insanların ne kadar acımasız olduğunu tahmin bile edemezsin

Canım bende ne yazık ki altlı üstlü oturanlardanım.. Bende hemen hemen senin gibi sorunlar yasadım.. Bebegin dogunca sorunlarda artacak ne yazık ki.. 😞😞😞
Ama sana tavsiyem sen cocuğuna ve eşine bak gerisi hikaye.. Tabi yapabilirsen ben suan için bunu zaman zaman yapıyorum daha dogrusu yapmaya çalışıyorum çünkü ben iyi olacağım ki evladımda iyi olsun.. O yüzden sana sunu söylüyorum "sen ne kadar iyi olursa mutlu olursan evladın da o kadar mutlu olacak""

Ben ılk oğluma evlılııgımın 2. Ayında gebe kaldım. 7. Ayımda kı zor yururdum o ayda bıle kaynanam aradı. Vıtrını boşaltalım gel dedı ıkı sokak otede ve yokus. Bense evın altında bakkala ınemez durumdayım. Gıtmedım esım geldı bagırdım cagırdım soylendım dedım ya gıt konus benden evımden uzak dursun yada yarın bosarım senı ahdım olsun bu halde medet beklıyor utanmaz. Esım gıttı konustu o gun bu gundur hııııc karısmaz zaten 6 sene oldu kasarlandık tabırı caızse canımı sıkarsa verırım cevabını hıc esırgememm

Gel bebeğim göbüşüne gel :)

Bu yoruma bayıldım 20 yıllık evliyim, aklıma gelmez böyle bir çözüm, demek ki daha öğrenecek çok şeyim varmış ama valla helal olsun size efuli, tencere kepçe fikri hakikaten güzel bir yöntem

Geçen gün doktora gittim. Hamile bi kadın vardı, yere bi kağıt düşürdü. Tam almak için eğilecekti ki bi "duruuunn" diye bağırışım var, kadın neye uğradığını şaşırdı. "Eğilmeyin siz, ben alırım" dedim.

üst kat komşum da hamile. Bi gün binada bi kavga oldu. Hemen aklıma o hamile kadın geldi. Aradım, iyi misin, korkuyosan yanına geleyim dedim.

hiç tanımadığım hamilelere bile kıyamıyorum.

hangi yaratık torununu doğurcak insana acımaz!!

Ay ezan vakti günaha girdim.

Ne uyuz kaynanalar var.

benimki hamile olmadıgım halde iş yaptırmamak için elinden geleni yapıyo. Evine gidiyorum hizmet ediyo kadın resmen. Ben utanıyorum.

Allah sabır versin bacım.

Onlar eldeki masayi bilmiyor galiba, kullanin cok ise yarar...
Benim evimin onunde hizaya gelirler valla, herkes nerde nasil davranmasi gerektigini bilecek, siz gidip hala pogaca yapayim derseniz, o da daha fazlasini ister...Sinirlarinizi koyun, ama biraz sert rica edecegim...

Bu yoruma bayıldım 20 yıllık evliyim, aklıma gelmez böyle bir çözüm, demek ki daha öğrenecek çok şeyim varmış ama valla helal olsun size efuli, tencere kepçe fikri hakikaten güzel bir yöntem

oo baya olmuş evleneli ben daha 4 yıl oldu ama bu hale getirdiler yaşarken öğreniyor insan gerçekden ben çoğu yazdıklarımı yapmışımdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…