Babaanne anneanne çok mu genç dinç sağlam oluyor da kreş yerine onlar baksın deniyor? Çocuğun anne babası ne diyorsa ne istiyorsa o olmalı. Bizdeki bu ısrar, ille benim dediğim olsun, en doğrusunu ben bilirim, sen beni dinle baskısı hiç bitmeyecek mi? İnsanlar doğurduğu çocuk hakkında bile karar veremeyecek mi? Ayrca başka şehirden gelinecek, ev apart tutulacakmış. Hem çocuğa bakıp hem de kira mı ödeyeceğiz denecek, kışın sabah soğukta çocuğu çıkarmayalım burada kalsın ya da biz sizde kalalım denecek, yedirme diyeceksin tattırdım denecek, çok kalın giydirme diyeceksin kat kat giydirilecek, ekran kesinlikle yok diyeceksin yaşlı insanlar sıkılıp tv açacak... Yani herkes güzel güzel anlaşıyorken, saygılı mesafeliyken durduk yere niye küslük kırgınlık olsun? Kadının ailesinin de aynı şeyi isteme hakkı var, onlara da ayrı bir apart mı tutulsun? Eş ailesi kendi kafalarına göre plan yaparken kadının ailesini hiç hesaba bile katmıyorlar, niye, onların da torunu değil mi?
Kadın işini gücünü kariyerini bile ona göre planlamış, çocuğu için maddi manevi şartları sağlamış, ona göre bir kreş seçecektir. Anneanne babaanneye liste verip kurallar şartlar bunlar diyemiyorsun, maaş karşılığı çalışanın gibi talimat veremiyorsun, yapılmayınca niye diye soramıyorsun, herkes kendi bildiğini okuyor.
M
mdys
, yurt dışında kreşlere hamileyken yazılıyorsun bekleme listesine giriyorsun. Ben siz olsam eksik olmayın teşekkür ederim ama çoktan kayıt yaptırdık, anlaştık, zamanı gelince kreşe gidecek derim. Benim iki çocuğum da 2,5 yaşında başladı kreşe hem de dilini hiç bilmedikleri ülkede.