kayınvalide ve düğün günü

papatyanehir

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
8
0
6
İstanbul
merhaba arkadaşlar 9 aylık evliyim

ben size bir konuda danışmak istiyorum. konuya hemen gireyim. evlenmeden önce bilirsiniz ki kızın çeyizi evinden çıkar. bizim eşimle imam nikahımızda çeyizin çıktığı gün babamın evinde yapılmıştı. düğün günü için benim çok farklı planlarım vardı. düğünden sonra o çok severek giyindiğim gelinliğimle gidip arkadaş grubumuzla eğlenmek istiyordum. düğünden 3 gün önce eşim bana düğün günü düğünden sonra yaşayacağımız evde imam nikahı kıyılacağını söyleyince ben dumur olmuştum. ne alaka bizim imam nikahımız zaten kıyılmadı dedim. evet öyle de bizim adetlerde varmış dedi. sisin adet ne 2 tane imam nikahımı dediğimde hayır asıl imam nikahı düğün günü beraber yaşayacağımız evde olurmuş dedi. bunu kesinlikle kabul etmedim ve sinirden ağladım. sonra eşim benim çok üzüldüğümü görünce tamam halledicem onu olmayacak ağlama dedi. hayır yani imam nikahımız kıyılmış olmasa anlayacağım ama kıyılan bir şeyi tekrar neden kıydırmak istiyorlar tuhaf geldi bana. neyse düğün günümüz geldi ben kuafördeyim en mutlu günümüz işte heyecan var bilirsiniz. kuzenlerimle şakalaşıyorum falan birden telefonuma msj geldi eşimden bu akşam imam nikahı kıyılacak diye. size o an neler yaşadığımı anlatamam. kayınvalide de ki bu ısrarı anlayamadım hala da anlamış değilim. olur olmaz tartışması içine girdik o günümü bana kayınvalide sağ olsun zehir ettirdi. hala aklıma geldikçe nasıl kinleniyorum. sırf kendi dediği olsun diye bana bu kötülüğü ilk günden yapması ona karşı bir soğukluk yaşamama neden oldu ve bir türlü kendisine ısınamıyorum. burada sizce kayınvalidenin yapmış olduğu davranış iyi düşünülebilir mi ? eşime bişey diyemedim belkide ona sütümü helal etmem diyerek tehdit etmiştir. çünkü kayınvalide oğulları üzerinde bir baskısı var gibi hani mesela ben nedersem o olur benim dediklerim yapmak zorundasın gibilerinden bir kadın kendisi.şuan bile sinirimi alamıyorum :(

Kayınvalıdenle aynı evde yasamıyorsan salla gtsın kesınlıkle kndnden odün verme yoksa ilerde tepene cıkar bır araya gldgnızde de saygıda kusur etme esının yanında esınle senın arasına grmesıne ızın werme yoksa sonu ayrılık olur

valla niye canını sıkıyorsun ki hem amannn nikah kıyılırsa kıyılsın niye en mutlu gününü kendine zehir ediyorsun he tamam de geç sonra keyfine bak tatlım kocanla aranıza girmesine asla izin verme . herzaman kocana daha yakın olmaya çalış ömrünü anasıyla değil seninle geçirecek nasıl olsa. ahhhh ah oluyor böyle şeyler :(

evet aslında haklısın canımm çatlasın da patlasın oğlu artık ALLAHIN da izni ile bir ömür benim yanımda olacak :) :):):):) ben zaten ondan sebep hiç bir gün eşime olumsuz birşey söylemedim kadın sinsi anacım ne dicen adama onların gözü normalde kör olduğu için yapılan sinsiliği hiç görmezler bundan sebepte eşimle ne kötü olacağım değil mi ? alttan alttan yapıyor yapacağını ama napayım artık benimde kaderimde böyle sinsi bir kayınvalide varmış :)

canım herşeyin zamanı gelir hiç kendini kötü etmeye değmez onlar nikahın sizin evinizde kıyılmasına kıl olmuşlardırr ondan öyle yapmışlar halbuki nikah kıyılmışmı kıyılmış , kaynananı n daha uzatmasının hiç anlamı yok . kendini ezdirme ama edebini terbiyeni de koru kocanın yanındayken onlarla hiç laf söz savaşına girme .. bikez daha nikah kıyılırsa kıyılsın kendini üzdüğüne değmez .en özel günlerde hep böyle terslikler oluyor maalesef ki . kocanla mutluluklar :)

Walla benım esımın sadece abısı vardı cok sey yaptı bızı ayırmak ıcın en sonunda ses kaydı yapıp abısının bana nasıl davrandıgını ıspatladım su anda esımın hayatında sadece ben ve kızım var bence elınde sende bır tane bulundurmalısın kayıt tarzı.gun gelır sana bırsey deyıpte kocanın yuzune gulerse ozaman annesının yolundan gtmemesını ona ogretrsn ben 14 defe esımle bosanma durumuna geldım tek sebep neydı bılıyomsn esımın abısıne olan guvenı o da gercek yuzunu gordu abısının yolda gorse suratına tukurur o derece....

benim bildiğim kadarıyla düğün gecesi tekrar imam nikahına gerek olmuyo bi kere kıyılması yeterli oluyo kaynanan siz bir yere gitmeyin diye tekrarlattırmıştır ama boşver gelmiş geçmiş sen tavrını gizli gizli belli et kadına onlar nasıl oğullarının yanında melek oluyorlar o yokkende birer cadı oluyorlar sende onun izinden git yani kaynanalar her zaman gelinlerini kıskanmışlardır zaten oğulları çünkü artık onlardan çok eşlerini sevmeye başlıyor doğru olanıda bu zaten düğün stresi oluyor bide insanın üstünde en ufak birşey bile moralini bozmaya yetiyor bide hayal ettiği birşeyin bozulması daha kötü tabi

canım bu durumlar olabiliyor maalesef benımde başıma şöyle bişi gelmişti..

benim 2 düğünüm olmuştu biri memleketimde diğeride eşimin memleketimde..bizim imam nikahlarımızda kendi memleketimde düğün başlamadan önce kıyıldı 5gün sonra eşimin memleketindeki düğüne kadar ben görümcemle yattım çift kişilik yatakta çünkü k.validem öyle uygun gördü .. eşimin memleketindeki düğününden sonra (bu arada 10aylık resmi nikahlı,5günlükte imam nikahlı olarak) eşimle ancak birlikte uyuyabildik ..şaka gibi yaa....

ben şuan 6yıllık eviliyim vee bazı şeylerrr unutulmuyor işte....

Son düzenleyen: Moderatör:
9 ay olmuş düğün olalı hala niye unutup mutlu olmaya çalışmıyorsunuz.birde tekrar imam nikahı istiyorsa olsun ne var bunda düğünün zehir olacağı anlamadım.
çatlasında patlasın oğlu sizin yanınızdaymız zaten!!!! buda nasıl bi tabirse artık....

Back
X