- 2 Ocak 2017
- 3.317
- 19.847
- 208
O zaman esinize soz gecireceksinizZorla tutupta kayınvalidem baksın diye bir istemde bulunmadım ben eşimin ısrarıyla böyle oldu sonuç olarak bu benim tercihim değil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman esinize soz gecireceksinizZorla tutupta kayınvalidem baksın diye bir istemde bulunmadım ben eşimin ısrarıyla böyle oldu sonuç olarak bu benim tercihim değil
Yalnızlık kolay değil. Ben de yegenime baktım bir süre. işten geldiklerinle eniştemle kizkardesimin yanında oturdum hep. Çünkü bunalıyordum. Aklıma geliyordu erkenden odama çekileyim de başbaşa kalsınlar diye ama ne mümkün. Felaket sikiliyordum.Tabiki illaki skılablr sonuçta farklı bir yer farklı ortam bizim için gelmiş o da ben bunların farkındayım sadce bazı şeyler tuhaf geliyo bazı konularda anlayış beklediğimden belki böyle bilemiyorum insan bazen bunalır ya öyle oluyorum
Eşin istemez tabiki hem yabancı hem para verecek annesi baksın der. Yani bilmiyorum zaman su gibi ya katlanacaksiniz yada eşinizi ikna edeceksiniz1 yaşına gelene kadar zaten o şekilde devam edilen ben sonrası için ya kreş ya bakıcı düşünüyorum tabi ki de kimse istemez bebeğini tanımadığı birine emanet etmek ama böyle de çok yıpranacakmışız gibi hissiyorum kendime de kızıyorum sanki bencilce hareket ediyormuş gibi geliyor bilmiyorum eşime göre de 4 yaşına kadar istemiyor ne kreş ne bakıcı
Bakıcı istemeyen eşiniz, sizinle yalnız kalmayı ve bir şeyler paylaşmayı düşünmeei gereken de o ama malesef ki siz düşünüyorsunuz.Yok normaldede zaten düşüncesi öyle diye düşünüyorum ne kadar ev ev üstüne kurulmaz desende bir ay ondan bir ay başkasında kalırrım demesinden anlıyorum ben eşimdede kabahat var benim farkındayım çocuğu yıkarken bile mesela dyrum beraber yıkayılm dyrum eşime annemde söyleyelim ayıp olur dyo o böyle yaptıkça biz daha çok skntı yaşarız
Merak ediyorum gelip baksaydı ve aynı durumu yaşsaydınız aynı bu şekildeki düşünürdünüz ben başından beri kimse bizim çocuğumuza bakmak zorunda değil diyen biriyim herhlde önceden yazdıklarıma bakmamışsınız böyle konuşuyorsunuz bütün yolları denedim kabul ettiremedm eşime bu yüzden böyle kayınvalidem KTÜ demiyrum tabiki de iyi şükrediyorum ama bazen insan istiyo siz bunu anlamıyorsunuz bide ağzım açık okudum diyorsunuz uzaktan ne var bunda oluyo insanlar için evet kimisi için öyle olabilir kimisi takar kimisi takmaz herkesin kişilik yapısı farklı bence yaşamadan böyle yargılamayı bırakın
Yoo benim hoşuma gider aksine. Hem çocukların konuşacakları vardır bende odamda dizimi izlerim diye düşünürüm. Zaten ben kvye böyle birşey yapsam "anne senin odaya da tv koyduk bizle istediğin zaman otur ama bazen çenemizden sıkılırsan ya da farklı bi dizin varsa ordan izlersin diye düşündük koyduk konforun açısından" derim. Ne var bunda yanlış anlayacak? En azından konunuzdaki gibi oflayıp poflamazsınız daraltı gelmez. Beğenmedime basanlar da kv düşmanları sanırım. Bende kv aşığı değilim ama ilerde kv adayıyım empati kuruyorum. Empati yapamıyor musunuz demişsiniz komik olmuş. Siz yaptığınız için mi daraltı geldiTutup odasına televizyon kurmuş olsaydık diceği şu olurda beni bir köşeye attılar daha çok kırılırdı empati yapamıymusunuz yani kendinizi kayınvalide olarak düşünün size ait odanız var içinede televizyon koymuşlar ne düşünürsünüz hele ki o yaşlarda insanın aklından neler geçiyo yani bence bu söyleminin mantıksız
Tutup odasına televizyon kurmuş olsaydık diceği şu olurda beni bir köşeye attılar daha çok kırılırdı empati yapamıymusunuz yani kendinizi kayınvalide olarak düşünün size ait odanız var içinede televizyon koymuşlar ne düşünürsünüz hele ki o yaşlarda insanın aklından neler geçiyo yani bence bu söyleminin mantıksız
Eşiniz dediğim dedik değil, cimri ve paragöz biri. Size annelik izni bile aldırtmayan adam bakıcıya para mı verir? Bunun kararını verecek olan sizsiniz. Bu kadar pasif olmayın Allah aşkına. Ne demek kabul ettirememek? 2-3 aylık bebek çok küçük, onu bırakıp çalışmaya başlamanız adamın nasıl da içine sindi hayret bir şey. Sizin kayınvalideden daha büyük bir sorununuz var, ona odaklanın bence.Eşim biraz dediğim dedik biri o yüzden onluk sıkıntı yok kayınvalidem gelmeden önce biraz konuşmuştuk ücretsiz izne çıkmak istemiştim elimizde olan bir miktar parayla kabul ettirememiştim yani bir türlü o yüzden zor gibi görünüyor benim için
Eşim biraz dediğim dedik biri o yüzden onluk sıkıntı yok kayınvalidem gelmeden önce biraz konuşmuştuk ücretsiz izne çıkmak istemiştim elimizde olan bir miktar parayla kabul ettirememiştim yani bir türlü o yüzden zor gibi görünüyor benim için
Böyle gelin derken pardonda ne gelinliğimi görmüşssünüzde bu şekilde konuşuyrsunuz kayınvalidem saygısızlık etmemeşim yeri geldi çoğu sözlerine susmuşum sessiz kalmışım kardeşim geldiğinde bile surat asmasına laf etmemişim tutupta nasıl diysunuz böyle gelinlerden korusun diye eşime ben kendi ailem içinde aynı şeyi söylüyorum ki doğum yaptığımda ailemin yanında kaldığımda bile o bile zulüm olmuştu bana aman eşin rahat etsin skntı çıkmasın diye diye diken üstündyim siz tutupta neye göre bu şekilde konuşuysunuz tutup ben kayınvalidemin eşim gelince odasına çekilmesini mi söyledim bu nedir yani ya sadece arada bunu yapsa demem oda eşim gelince değil yani 12 de yatysa 11 de geçse örnek veriyorum bilmeden insanları tanımadan yargılamayı kesin bence nasıl biri olduğumu bildiğiniz yok çok kolay tabi ordan öyle demesi hemen kestirip atmasıAllah böyle gelinlerden hepimizi korusun, amin!
Kv evini bırakmış gelmiş, siz çalışıp para kazanabilin ve bakıcıya para vermeyin diye çocuğa bakıyor, ama sizinle akşam oturuyor olması zorunuza gidiyor? Ne yapsın kadın, bütün gün bebeğe bakıp akşam da odasına mı çekilsin? Kocası yanında değil diye -ki bunun da sebebi sizsiniz- sizin evinizde de mi yalnız kalsın? Üzüldüm kadın için doğrusu.
Bunu yapan kendi anneniz olsa aynı tepkiyi vermezdiniz, eminim. Gelip buraya konu açacak haddeye gelmezdi en azından. Çünkü herkes kendi annesine toleranslı, kv olunca ooooo, uzak dursun!
Ne zaman eşinizin ailesini de kendi aileniz gibi görürseniz o zaman mutlu olursunuz. Kadını da evine gönderin, hayatını yaşasın. Siz de bir zahmet bakıcı bulun, gece odasına gitmesini rica edin, kocişinizle tv izlersiniz (ne büyük aktivite...).
Böyle gelin derken pardonda ne gelinliğimi görmüşssünüzde bu şekilde konuşuyrsunuz kayınvalidem saygısızlık etmemeşim yeri geldi çoğu sözlerine susmuşum sessiz kalmışım kardeşim geldiğinde bile surat asmasına laf etmemişim tutupta nasıl diysunuz böyle gelinlerden korusun diye eşime ben kendi ailem içinde aynı şeyi söylüyorum ki doğum yaptığımda ailemin yanında kaldığımda bile o bile zulüm olmuştu bana aman eşin rahat etsin skntı çıkmasın diye diye diken üstündyim siz tutupta neye göre bu şekilde konuşuysunuz tutup ben kayınvalidemin eşim gelince odasına çekilmesini mi söyledim bu nedir yani ya sadece arada bunu yapsa demem oda eşim gelince değil yani 12 de yatysa 11 de geçse örnek veriyorum bu kadar nasıl konuşabiliyAllah böyle gelinlerden hepimizi korusun, amin!
Kv evini bırakmış gelmiş, siz çalışıp para kazanabilin ve bakıcıya para vermeyin diye çocuğa bakıyor, ama sizinle akşam oturuyor olması zorunuza gidiyor? Ne yapsın kadın, bütün gün bebeğe bakıp akşam da odasına mı çekilsin? Kocası yanında değil diye -ki bunun da sebebi sizsiniz- sizin evinizde de mi yalnız kalsın? Üzüldüm kadın için doğrusu.
Bunu yapan kendi anneniz olsa aynı tepkiyi vermezdiniz, eminim. Gelip buraya konu açacak haddeye gelmezdi en azından. Çünkü herkes kendi annesine toleranslı, kv olunca ooooo, uzak dursun!
Ne zaman eşinizin ailesini de kendi aileniz gibi görürseniz o zaman mutlu olursunuz. Kadını da evine gönderin, hayatını yaşasın. Siz de bir zahmet bakıcı bulun, gece odasına gitmesini rica edin, kocişinizle tv izlersiniz (ne büyük aktivite...).
Eşim başından beri bakıcı istemedi güvenemediğinden aileden biri varken bakabilyoken niye çocuğu o duruma sokalım diyoEşiniz dediğim dedik değil, cimri ve paragöz biri. Size annelik izni bile aldırtmayan adam bakıcıya para mı verir? Bunun kararını verecek olan sizsiniz. Bu kadar pasif olmayın Allah aşkına. Ne demek kabul ettirememek? 2-3 aylık bebek çok küçük, onu bırakıp çalışmaya başlamanız adamın nasıl da içine sindi hayret bir şey. Sizin kayınvalideden daha büyük bir sorununuz var, ona odaklanın bence.
Zaten eşim suçsuz demiyorum onada diyorum zaten en büyük suç sende senin dikkat etmen gerek diye burda yanlış anlaşılıyorum resmen yok kadın sizin için gelmiş bide laf edysun dye söylemler oluyo ya insanlara basit geliyo herjlde kayınvalidemin zaten bi çocuğu dahabolmasa oda evlenmiş olsa zaten niyeti o hiç gitmek istemiyo kendi ağzıyla bunu söylüyo zaten benim demek istediğim sadece arada çok değil Hafta bir kere bile düşünse bunu bana yeter mesela eşim geliyo mutfaktyım farkında değil belki ama eşimin ardından hemen geliyo mutfağa. Mesela yanıma yani bilmiyorum belki düşünemiyo ama ne biliyim belki kendi ailemden böyle bişey görmediğim için onunda bazı şeyleri düşünmesini bekliyorum belki bu beni çokyoruyo olabilirBakıcı istemeyen eşiniz, sizinle yalnız kalmayı ve bir şeyler paylaşmayı düşünmeei gereken de o ama malesef ki siz düşünüyorsunuz.
Bilmem farkinda misiniz ama sorun kv degil eşiniz, size söz hakki bile tanimiyor, sizinle basbasa kalamama kaygısı taşımıyor.
Tabi sebep kendi annesi olunca batmaz, sizin anneniz hayatta ve saglikli mi ? Ben olsam 6 ay kv gelip bakiyorsa en azindan birkac ay da kendi annemi cagirirdim, aslinda buyuklerin yorulmasi taraftari degilim ama o eşe karsi mutlaka cagirirdim, eminim sizin anneniz o kadar kalsa esiniz rahatsiz olur.
Bu çifte standarttan nefret ediyorum, bunu yapanlardan da.
Uzgunum ama kvnizin gercekten bir sucu yok, kadin uykusu gelmiyordur cani tv izlemek istiyordur, cocuk yorgunlugunu atmaya calisiyordur vs, esiniz dunyaya cocuk getiriyorsa bir zahmet bakici parasini ve masraflarini da temin edecek.
Yazıp yazmakta çok kararsız kaldım aslında bakarsanız. 2 yıllık evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var bebeğim 3 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım bu sebepten kendi annem gelemediği için kayınvalidem geldi bakmaya aynı evde yaşıyoruz şehirlerimiz farklı olduğu için. kayınvalidem iyi elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışıyor. Karıştığı yerlerde de bazen içime atıyorum bazen söylüyorum. En büyük sıkıntı da eşimle yalnız kalmıyoruz geç saate kadar bizimle birlikte yani yatana kadar diyebilirim bunu çoğu kez eşime söyledim uyuyakalırsak dye kalıydur diyo bence bu çok saçma kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama bazen gerçekten bunalıyorum birgün de erken yatıyım biraz demiyo eşimle önceden beraber film izlerdik birşeyler yapardık artık onların hiçbiri kalmadı. Geçende arkadaşlarım vardı ne zaman gidiceksiniz gibi bir soru sordular ona o da eşim falan orda olmasa hiç gitmezdim dedi şok oldum yani ne demek oluyo bu dedim kendi kendime demek ki sadece çocuk durumu için değil alıştı da bizle yaşamaya dedim eşimde çocuk bakmak için ailelerimiz den biri gelicem diyo hiçbir önerimi kabul etmiyo bu daha ne kadar sürcek bilmiyorum ama bazen dayanamıyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Eşinizin başından beri bakıcı istemiyor olması cimri ve paragöz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çocuğumu düşünüyorum palavralarını geçsin. Çocuğunu düşünen adam daha süt kuzusuyken, en muhtaç zamanında annesinden ayırmaz para için. Bunu bir yıl izinden sonra bebeğini hem kaynanaya, hem bakıcıya bırakan çalışan anne olarak söylüyorum. Biz de geçtik bu yoldan. Ben bebeğimi bırakmak istemeyeceğim, eşim de bunu kabul etmeyecek. Düşünemedim bile.Eşim başından beri bakıcı istemedi güvenemediğinden aileden biri varken bakabilyoken niye çocuğu o duruma sokalım diyo
bilmeden insanları tanımadan yargılamayı kesin bence nasıl biri olduğumu bildiğiniz yok çok kolay tabi ordan öyle demesi hemen kestirip atması