Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tmev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haftasonu alıp eşini bir yerlere gitse bu seferde dışlanıyorum istemiyor beni gelin diye düşünülür.Yani gelin ne yapsa olmaz.O yüzden konu sahibi uygun fiyatlı bi bakıcı bulamaz mı acaba.
Çocuğu çok küçük güvenilir birini bulmakta öyle zor ki

bu sadece yatama kalkma saatine karismak veya beraber tv izlemek meselesi degil. evde boyle bir insan varsa her sey beraber yapiliyor. haftasonu bir yere ciksan, biri cagirsa, bir misafir davet etsen.. kadin markete ciksa kv yi de goturmesi gerek, bir ihtiyac alacak olsa onu da goturmesi gerek.. evde yapilan her sey beraber yapilmali yoksa boyle kv alinir kuser.. yani cok fazla birlikte gecirilen vakit var. biraz nefes alabilecek alan ve zaman istemek kotu bir sey degil. 11 de yatarlarsa onlarla 11 de 2 de yatarlarsa onlarla 2 de yatmasi da normal degil artik. yasli insan bebek bakimi zor.. siz oturun ben yoruldum yatayim demez mi insan? sabah herkes ise gidecek bebekle o basbasa kalacak sabahin erken saatinde. bir de kadin kendi demis kocam olmasa donmem eve burda iyiyim diye. dediginiz gibi gelini calissin diye muthis bir fedakarlik yapmiyor demek ki kadin. kendi cani da kocasindan uzaklasmak istemis.
Tamam işte evde biri daha var ve bu kvnin tercihi değil. Sanki kadının eşi ölmüş de tası tarağı toplayıp oğluna taşınmış gibi konuşuyorsunuz. Falanca olmasa burada kalırdım hep demiş ooo demek ki kvnin gözü o evde, eve demirleyecek hiç gitmeyecek. Zaten kocasından da uzaklaşmak istemiş. Bunlar çok kurmaca. Varsayım. Konu bence kvnin evde çocuk bakıp evli çiftleri yalnız bırakmayı düşünememesi değil. Konu kocanın annem bakacak baskısı. Yani sorun kocada. Sorun adamın dayatmasıyken, kv konusu açılmış hayret. Kadın kendince iyilik yaptığını sanıyor.

Ayy ne saçma yorumlar var içim şişti. Kadın çocuk bakıyor diye sürekli dibinizde olmak zorunda değil . Zaten kendi canına kanına bakıyor o kadar zor olmasa gerek çoğu insan da yapar bunu. Gece ikiye kadar oturmaisna gerek yok çok düşüncesz ve size yerleşmeyi kafaya koymuş bence artık çağırdı iz gondrremezsiniz ama eşinizi yavaş yavaş ikna edin yada bı kavga çıkarın gitsin evden

Yok normaldede zaten düşüncesi öyle diye düşünüyorum ne kadar ev ev üstüne kurulmaz desende bir ay ondan bir ay başkasında kalırrım demesinden anlıyorum ben eşimdede kabahat var benim farkındayım çocuğu yıkarken bile mesela dyrum beraber yıkayılm dyrum eşime annemde söyleyelim ayıp olur dyo o böyle yaptıkça biz daha çok skntı yaşarız

Merak ediyorum gelip baksaydı ve aynı durumu yaşsaydınız aynı bu şekildeki düşünürdünüz ben başından beri kimse bizim çocuğumuza bakmak zorunda değil diyen biriyim herhlde önceden yazdıklarıma bakmamışsınız böyle konuşuyorsunuz bütün yolları denedim kabul ettiremedm eşime bu yüzden böyle kayınvalidem KTÜ demiyrum tabiki de iyi şükrediyorum ama bazen insan istiyo siz bunu anlamıyorsunuz bide ağzım açık okudum diyorsunuz uzaktan ne var bunda oluyo insanlar için evet kimisi için öyle olabilir kimisi takar kimisi takmaz herkesin kişilik yapısı farklı bence yaşamadan böyle yargılamayı bırakın
Yaşamadigimizi nerden biliyorsun ki bizlerde cocuk büyütüyoruz. Çocuğuma belli bir dönem bakıcı bakti, suan benim annem bakiyor. Empati yaparak cevapladim sorununuzu. Siz kayinvalidenizin yerine koyun birde onun gözünden bakın

Ayy ne saçma yorumlar var içim şişti. Kadın çocuk bakıyor diye sürekli dibinizde olmak zorunda değil . Zaten kendi canına kanına bakıyor o kadar zor olmasa gerek çoğu insan da yapar bunu. Gece ikiye kadar oturmaisna gerek yok çok düşüncesz ve size yerleşmeyi kafaya koymuş bence artık çağırdı iz gondrremezsiniz ama eşinizi yavaş yavaş ikna edin yada bı kavga çıkarın gitsin evden
Ayyy ne müthiş yorum onca saçma yorum içine çiçek gibi açtı. Kavga çıkarsın gitsin tabi ne kadar havalı ne kadar saygılısınız. Şişik içinizden hep böyle dahiyane fikirler çıksın.

Evlenirken ev almıştık onu kredisini ödüyoruz biandan ama 2 yıllık olmasa da birkaç ay en azından kenarda birikmiş biraz vardı en azından onla çıkabilordum ama eşim aniden bişey olursa diye istemedi bende farkındayım kabul ettiremedm daha doğrusu benim beceriksizliğim bu beni yprattıda anlamayana anlatamyrsunuz maalesfki
Benzerini arkadasim da yasadi
Cocuk icin tedavi oluyorlardi nasip.olup.kiz.hamile kaldi dogurdu adam o süreçte sifir arac istemiş karisinin maasina güvenerek, dogum izni bitince is basi yaptı ustelik esi issiz kaldi evde yatti aylarca kiz yemek molasinda eve gidip adama yemegini hazirlar gelirdi
Yani bazi erkekler kadinin maasina güvenerek yatirim.yapmayi kar sayiyor ama bence ev almakta da acele etmissiniz yeni evlisiniz yani biraz kira ödemekle fakir olmazsınız ben 8 yildir ödüyorum belki bir evin yari parasını vermisimdir ama öyle mal mulk olsun takıntım yok
Esinizi ikna edin ya izne ayrılıyorum ya da ozel alan istiyorum diye

Bence biraz daha sabredin sonra bir bakıcı bulun. Ev üstüne ev olmaz. Belli ki kv sizde kalıcı olmak istiyor, daha çok yerleşmeden kesin bağı.
Burdan bunu mu anladın? Kadın eve yatili çağrılmış orada yaşıyor artık .niye kendini kassın. Misafirlik bir gün iki gün değil ki sabretsin?

Bence siz benim demek istediğimi anlamıyorsunuz veya yaşamadığını için anlamıyorsınuz
Bakin ben.kayinvalidemle cocuk bakiminda 1 sene birlikte yaşadım. Mahremiyet istiyorsanız kadına odana cekil denmez yapmak zorunda degil. Iki seçenek var mahremiyet icin siz odanıza gecin ve orda vakit geçirin neticede mahremiyeti isteyen sizsiniz, filmi odada izleyin o salonda takılsın. İkincisi arada disari çıkın birseyler yapin. Ona cocuk emanet edin evde.

Bakin ben.kayinvalidemle cocuk bakiminda 1 sene birlikte yaşadım. Mahremiyet istiyorsanız kadına odana cekil denmez yapmak zorunda degil. Iki seçenek var mahremiyet icin siz odanıza gecin ve orda vakit geçirin neticede mahremiyeti isteyen sizsiniz, filmi odada izleyin o salonda takılsın. İkincisi arada disari çıkın birseyler yapin. Ona cocuk emanet edin evde.

Biz yatınca oda yatyo otamatikman zaten yani genelde biz yatınca oda durmuyo biz yatmayınca oda duruyo bizle birlikte zaten artık mecburen öyle yapmak zorundayız sonuçta git sen yat dyemeyz kimseye öyle bir hakkım da yok normalde çocuk için gelmemiş dahi olsa diyemem öyle bir yapıya sahip değilim

Bir de konu sahibesi odaniza tv alsaniz bu sefer beni yalniz biraktiniz diye kirilabilir
bir de bazi insanlar merakli olur mesela anneannem bize geldiginde koltukta uyuklar hadi odana git desek gitmez illa o ortamda konusulanlari duymasi lazim ya da siz de yatin der biz yatmadan yatmaz, ailecek oturup sohbet edelim.istemez herseyden haberdar olmak ister, okurken anneannem gibi mi acaba diye gecti icimden
Bir gün salonda uyuyakaldı oturrken eşim dedi git yat diye yok dedi uykum kaçtı gitmemişti mesela öyle diyim yani

Aynı sorun bizde de var. Benim de çocuğuma kayınvalidem bakıyo ve evi başka şehirde olduğu için bizle kalıyo. Dahası benim kayınpederimde var 🤣 Yani çok şükür iyi anlaşırız ama tabi eski düzen kalmıyo eşimle başbaşa asla kalamıyoruz. Özel hayatımız sekteye uğruyor. Rahat rahat uzanamıyorum, TV açıp Bi dizi izleyemiyorum. Ama napim sonuçta çocuğuma bakıyorlar Bi nevi bizim için onlarda düzenlerini bozdular. Benim de çok bunaldığım zamanlar oluyor ama çocuğum için bazı şeylerden fedakarlık ediyorum. Ev ev üstüne olmuyor tabi. Ama geçici Bi süreç öyle düşünün.

Tabiki illaki skılablr sonuçta farklı bir yer farklı ortam bizim için gelmiş o da ben bunların farkındayım sadce bazı şeyler tuhaf geliyo bazı konularda anlayış beklediğimden belki böyle bilemiyorum insan bazen bunalır ya öyle oluyorum
Bence kreş yaşına kadar idare edin. Sonra eşinizle kv ıle konusur sunuz.

[/QUOTE]
Biz yatınca oda yatyo otamatikman zaten yani genelde biz yatınca oda durmuyo biz yatmayınca oda duruyo bizle birlikte zaten artık mecburen öyle yapmak zorundayız sonuçta git sen yat dyemeyz kimseye öyle bir hakkım da yok normalde çocuk için gelmemiş dahi olsa diyemem öyle bir yapıya sahip değilim
Yapacak başka bisey gelmiyor aklıma, gercekten zor birarada. Esim.son zamanlarda annem gitsede ben aranızda kalmaktan kurtulsam evimde huzur yuzu görsem.derdi. oda bende bunalmistik. Simdi 2. Yi doğuracağim 2 hafta sonra simdi konustum geleyim de şimdiden kalayım diyor. Gerek yok dedim ben rahatım. Hastanede esim kalacak ihtiyaç yok suanlik. Hala ısrar ediyor. Ben 1 yil yaşamışım bitti gitti şükür dedim. Hakkini yiyemem çocuğuma cok iyi bakti ama birarada olmuyor o anlamda sizi anlıyorum. Diger önerileri yapin. Biz sinemaya giderdik akşamları yada kahve içmeye bir kafeye.

İse baslayacagim donem icime sinen bir bakici bulamadim. Kayinvalideden bir hafta gelip bakmasini rica ettim bakmadi. Ozel alan vs diyenler var sacma buldum. Ozel alan isteyen, cocugunu kimseye baktirmayacak. Bulacak bir bakici istedigi gibi sinirlarini koruyabilecek. Hem pastam dursun hem karnim doysun olmuyor.

Evet yaşam olanı olabilir tutupta biz oturuyrx diye gecenin 2 sine kadar oturmasıda mantıksız bence bir anne olarak düşünülmeli bu durum her zama. İstediğim birşey değil ama sonuç olarak arada da olsa bunu yapmalı bence
Yatak odanıza TV alın, saat 22 de uyumaya gidiyoruz dıyın ve odanıza gidin oyleyse.
Kadının yerinde olsam, yasımı basımı almısım kocami baska sehırde bırakıp asla bebek bakmaya gelmezdim orası ayrı.
Bakmayıp kotu olmak tercihim. Zira kadın bebek bakiyor hala yaranamamıs.

Yatak odanıza TV alın, saat 22 de uyumaya gidiyoruz dıyın ve odanıza gidin oyleyse.
Kadının yerinde olsam, yasımı basımı almısım kocami baska sehırde bırakıp asla bebek bakmaya gelmezdim orası ayrı.
Bakmayıp kotu olmak tercihim. Zira kadın bebek bakiyor hala yaranamamıs.
Bende şunu anlamıyorum yaranamamış diysunuz ya hani tutupda orda ben şöyle KTÜ böyle KTÜ demedim bakıuo Allah razı olsun sadece bazen bunaldığımı dile getirdim ki normal bu kendi annende olsa öyle illaki bunalıyo insan ayrıca bu benim tercihim değildi eşimi ikna edemediğimden dolayı kabullenmek zorunda kaldım siz bakmaya bilirsiniz gelecekte nasıl isterseniz ayrıca o burda olmaktan memnun evladı evlenmiş olsa eminim ki kolay kolay da gitmek istemez bunu kendi de diyo zaten

Bende şunu anlamıyorum yaranamamış diysunuz ya hani tutupda orda ben şöyle KTÜ böyle KTÜ demedim bakıuo Allah razı olsun sadece bazen bunaldığımı dile getirdim ki normal bu kendi annende olsa öyle illaki bunalıyo insan ayrıca bu benim tercihim değildi eşimi ikna edemediğimden dolayı kabullenmek zorunda kaldım siz bakmaya bilirsiniz gelecekte nasıl isterseniz ayrıca o burda olmaktan memnun evladı evlenmiş olsa eminim ki kolay kolay da gitmek istemez bunu kendi de diyo zaten
Kotu demene gerek yok kadın kotu bırı degıl zaten belli. Neden kotu diyesin kı dupdururken?
Odanıza TV alın. Evet ben bakmam.

İse baslayacagim donem icime sinen bir bakici bulamadim. Kayinvalideden bir hafta gelip bakmasini rica ettim bakmadi. Ozel alan vs diyenler var sacma buldum. Ozel alan isteyen, cocugunu kimseye baktirmayacak. Bulacak bir bakici istedigi gibi sinirlarini koruyabilecek. Hem pastam dursun hem karnim doysun olmuyor.
Zorla tutupta kayınvalidem baksın diye bir istemde bulunmadım ben eşimin ısrarıyla böyle oldu sonuç olarak bu benim tercihim değil

Back
X