kayınvalide!

carvelregret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
191
10
48
İstanbul
benı 9 ay boyunca bır kez bıle arayıp nasıl olduğumu sormadı, 36+5 e kadar calıstım, zaten sorsaydı da yaptırmazdım ama bir işin var mı yardımcı olayım mı demedi. esım onu aradığında sordu yada benımle ılgılı herhangı bır konuyu bıle arayıp esıme sordu. o gun doktora mı gıttım bunu bılıyorsa arayıp esıme soruyor. ben dıs kapının mandalı.
aynı seyı yuzyuze de yapıyor. esıme bunu soyledıgımde farkına vardı ve bırkac kez annesını uyardı "bana soyleme anne s...' a soyle dıyor" ama aynı seyı yapmaya devam edıyor.
oğlunun ıstedıgı seyı pısırır yapar bana daha bır kere canın bır sey ısterse soyle yapayım demedı. ramazan boyunca oruç tuttular, hem kendı annem hem o. gunum yaklaştı temızlık yapılacak. bayramı bekledik oruçlu oruçlu yapmayın dedım. bayram gectı bıttı, koyune gıttı halen gelemedı. temızlıge de yardım etmedı. söylesem ben yapcaktım nıye beklemedınız der.
esıme soyledıgımde ne dıyebılırım kı haklısın dıyor. ama aynı sekılde annesının ılgıye ıhtıyacı olsaydı ve ben bunu yapsaydım sımdıye emınım boşanıyor falan olurduk.
çocuğuma da ben ıse başlayınca buyuk ıhtımalle o bakacak. kendı annemın yanında anneannem var ılgıye muhtaç, annem yas olarak da ondan buyuk yetemiyor. nasıl gecınecegız bılmıyorum

Son düzenleme:
bu gece de bu nedenle esımle kavga ettık. ben de esıme annen gıbı ılgısızsın sende dedım. olay buyudu, hem sana hak verıyorum dıyor hem annesine bır sey soyleyınce bozuluyor.onu da anlıyorum annesı souncta keşke böyle yapmasa ama ben ona karsı gorevlerımı yerıne getırdıgımı düşünüyorum.
esımde benı soğuk olmakla suçluyor. sınırlenınce kavga sırasında benım kuzenım sünnet yaptı çocuklarına yakın zamanda, kardeş gıbıyız cok sık gorusemesekte ıkımızde tek çocuğuz,teyze çocuklarıyız bırbırımızden başka kımsemız yok. ben de onların dugununde cok ozendım, hem gıyımıme hem de ev sahıbı gıbı davranmaya calıstım. bana kendı akrabaların ıcın bunları yapıyorsun. benım akrabalarıma bu sekılde davranmıyorsun dıyor. akrabam dedıgı kışı de kendı teyzesının oglu, onların arabası var bızım yok. bır keresınde beraber bır yere gıtmek ıstedık, bın dereden su getırdıler bahane yarattılar resmen arabalarını kıskandılar. buna benden cok esım kızdı ama sımdı bana bunları soyluyor.

beklentilerini niye bu kadar yüksek tutuyosun yok aramadı yok canın ne çekiyo diye sormadı temizliğe yardım etmedi, canın ne çekiyosa al temizliğide ver 100 lira kadın tut eşinde yardım etsin gerekirse

beklentilerini niye bu kadar yüksek tutuyosun yok aramadı yok canın ne çekiyo diye sormadı temizliğe yardım etmedi, canın ne çekiyosa al temizliğide ver 100 lira kadın tut eşinde yardım etsin gerekirse

bende aynı şeyi yazıcaktımm,

konu sahibi aynı evdemi yaşıyosunuz kv ile o kısmı anlamadım

aramasın sorm asın , yardım etmesin vs vs vs herşey karşılıklıdır, ne kadar çok beklentin olursa karşı tarafta o kadar çok beklentiye girer

Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin seni çok iyi anlıyorum bende 10 haftalık hamileyim ve bilirsinki bu dönemler bulantılar halsizlikler zor geçiyor birde çalışıyorum daha da yorgun oluyorum.benim kayınvalide seninki gibi sadece arar nasılsın okadar gelip kendim için değil oğlu için bile yemek yapmaz ramazanda hiç umursamadı kendi annem yazlıkta yanımda olsaydı hiç bunları düşünmücektim yemeğimide yapardı yardımda ederdi.Eşimde annesine içten içe kızıyo ama napıyım annem anlamıyor diyorr...
bence bunları düşünüpte kendimizi üzmeyelim boşver bebeğini düşün yeter

Habire arayıp tepenizde olması her şeyinize karışması hayatınızı yönetmeye çalışması daha mı iyi ya bence memnun olmaya bak yani biz de elimizdekinin kıymetini bilmeyip sorun çıkaracak yer arıyoruz

e canım annende yazlıktaymış ona niye gönül koymuyosun

e canım annende yazlıktaymış ona niye gönül koymuyosun

gönül koymuyorum annem yazlıktan yapabildiği kadar bana yemekte yapar gönderir.kayınvalidem süreli olarak bizdede kalıyor kaldığı zamanda bişey yapmıyor benim halimi gördüğü halde hamilelik ilk dönem zor bir süreç bulantında varsa dahada zor çocuğun varmı bilmiyorum ama olunca bizi daha iyi anlarsınnn canımm...

Birazcık sakin ol cnm, içini döküp rahatlamak istemişsin belli, haklı olduğun noktalar da var tabiki.Ama bence eşine yüklenme; adam sana hak verip dinliyormuş bu bile çoğumuzda olmayan bir şey Annesine kızdığında eşine yüklenme bence.Hem bence sen kv. deni pek sevmiyorsun, için almıyor belli ki, emin ol sık görüşsen daha çok sinirlenirdin.Ne kadar ekmek o kadar köfte, bu zor günlerini atlat bak ilerde seni zorlayacak durumlarda bunları söyler mesafe koyarsın evine, senin de bir kozun oldu bak, ve eşin de farkında.Sağlıcakla bebeğini kucağına al ve mutlu ol, bebeğe onun bakacağını söylüyorsun bence maddi durumuna göre alternatifler düşün.Kv. den de pek bebeğin bakımını üstlenecek gibi durmuyor, senin kafan da onu alacak gibi değil....

çocuğum yok hamilelik şüphem var inşallah hamileyimdir, benim durumum biraz karışık,aileler Ankarada biz Batmandayız yanıma annem gelir kv arasa ne olur aramasa ne olur gelse ne olur gitse ne olur ben ondan bişey istemeye çekinirim ki zaten, bu benim düşüncem, şimdi gelipte bi işin ucundan tutmayan insana ne diyebilirsin, eşin ne diyebilir, hadi iş yap yemek yap mı dicen

inşallah hamilesindir güzel bir duygu bende kayınvalideden bişey isteyemem istemedimde direk olarak bizde de kaldığı için ben sadece ramazanda bari oğluna yemek hazırlasaydı buna üzüldüm hamile olmasam ben zaten hazırlarım ama bulantılar olunca gerçekten çok zor inşallah sen yaşamazsın.

hamile kadınların duaları kabul olurmuş dua et benim için
canım muhakkak zordur hormonlar alt üst psikoloji alt üst işyerinde bi dolu hamile arkadaşım var yaşamasamda az çok görüyorum hallerini, benim demek istediğim şu, yapmıyosa bişey denmiyo yani, kocanada desen napıcak ki annesinin kulağını mı çekecek, yetebildiğin kadar evinin işini gücünü yaparsın yetemediğin yerde eşinde yumurta kırıversin kendini yıpratma yiyeceği bi kap yemek ayarlanır bişeyler, su akar yatağını bulur elbet o da bigün sana ihtiyaç duyar o zaman hatırlatırsın bu yaptığını

insanlardan beklentilerinizi ne kadar yüksek tutarsanız o kadar çok üzülürsünüz
insanın kendi annesi de olsa fazla bişey beklememeli
sonuçta arayıp sormalar, yardım etmeler insanın içinden gelen şeyler
yalnız seninn anlattığına göre; seni arayıp sormayan, evini temizlemeye gelmeyen kayınvaliden çocuğuna mı bakacak
bunu siz mi teklif ettiniz, kendisimi söyledi ? merak ettim

Canım benim de beklentim yüksekti aynı konu sahibesi gibi
Ama temizlik falan yapmasını beklemedim tabi,gücümün yettiğince kendim yaptım
Yapamadıysam da yardımcı bi bayan tuttum evimi mis gibi yaptı
Sonuçta kayınvalideme temizletmem evimi yazıktır
Ama insan hamileyken bişey canın istiyor mu diye sorulsun istiyor be güzelim
Çevremdeki tüm arkadaşlarımın kv'leri soruyordu çok özeniyordum
Benimki niye hiç sormuyor diye çok içerliyordum kendi kendime
Yağmasa da gürleseydi iyi olurdu,sonuçta bende şunu yap bunu yap demeyecektim
Zaten hamileliğim aşermekle geçmedi hatta yaşamadım bile doğru dürüst o duyguyu
İlgi gördüğünü bilmek rahatlatıyor anne adayını...

canım tabiki ister, bak bizim 2 sene arayla iki komşumuz oldu, ilki kendisi hemşire kocası asker, ikincisi kendi ebe eşi polis, ikisininde hamileliklerini gördük, alt kattaydık biz, annem her yaptığından kokmuştur diye verirdi, sorardı canın ne çekiyo diye, kocaları nöbette olurdu ben çıkar kalırdım gece yanlarında, babam anneme tembihlerdi gece falan kızların bi sıkıntısı olursa sana söylesinler çekinmesinler benden diye, annemi babamı övdüğümden değil ama bu insanlık meselesi, bak biz yedi kat eldik yani, düşünüyoduk ama babanne olucak bide düşünmüyo demek ki, düşünmeyenede ne diyeceksin

Ne güzel canım Allah herkese anne baban gibi komşu nasip etsin

aslında birçok insan haklı yapmıyorsa yapmıyor işte napalım kendısı bilir ama oyle olmuyor. ınsanın yardıma ıhtıyacı oluyor sorulsun ıstıyor. zaten gel yap diyecek bır ınsan degılım ama sorsa yeterdı. benı arayıp bebegı sorsa o da yeterdı.

cunku annem geliyor ben ıstemesem de zaten yapıyor, böyle olunca da ben her ısımı kendı annemle halletmıs oluyorum kendı kendını dışlatıyor yani. yarın gelıp çocuğuma bakacaksa böyle olmamalı. ama ne dıyebılırım ki. bu durum esımle de problem oluyor. gecınemeyeceksınız beraber bılıyorum bunu bu eve gelmesı bıle hata. aranızda kalıcam dıyor.

maalesef başka sansım olmadığı ıcın böyle oluyor zaten. yoksa parayı verıp bırını çağırmak da tabıkı bır yol. yada kendı çocuğuma oturup kendım bakmak da ama durumumuz buna uygun degıl malesef

daha fazla üzmek istemem seni ama belli, kayınvaliden seni istememiş, sevmemiş...
sabır canım Allah yardımcın olsun. boşver kaynananı düşünme olduğu gibi kabul et onu ilgilenme düşünmemeye çalış, önemli olan eşin canım

Valla bu zamanda hamile kalan (Bazi) Anne adaylari cok bi nazli oluyo.
Etrafinda dönülsün istiyolar. Eskiden hanimlar hamile halleriyle tarlaya kosturuyolarmis.
Bende dogum yaptim, hicbir zaman kaynanam evimi temizlesin, yemek Yapsin diye aklima bile gelmedi
Ikinci bi cocuk nasip ederse Allah, bende nazlancam Alla alla

Ama herseyi Sana söylemeyip esine söylemesi cok tuhaf, acik acik Konus bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…