Kayınvalideler oğullarını bizden kıskanıyor

Birkiz1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
19
7
1
35
1 buçuk aylık evliyim nişanlı olduğum zamanlarda çalışıyordum evililik hazırlıkları için pek vakit bulamıyorduk ben izin aldım bi gün. Eşimde annesini o gün gorumceme götürmüştü 45 dk flan yol.kayinvalidemin kardeşleri toplanmışlar oda götür beni demiş. Benim adamda gece vardiyasindan çıkmıştı bana dedi ki uyuyim ben burda. Dedim ki sen iyi misin ben zar zor iş yerinden izin almışım hemde ne zorluklarla senin yaptığına bak. Ben çılgına döndüm tabi nefret ederim plan bozulunca. Ki bidaha nasıl izin alcam düğün yakın daha hicbiseyimiz tam değildi. Ben baya bi sinirlenince evlenmeyelim biz hiçbişey yapamayız flan laflar sarf edince eşim atlayıp geldi. Herneyse hallettik aramızda. Kayinvalideme gittiğimizde içeri girdik oturduk biraz eşimi gördüğünde elini beline attı sen beni orda millete rezil ettin beni bırakıp gittin kaldımorda millet de gelininin işidir diye söylüyorlardı bidaha kesinlikle böyle bişey istemiyorum flan diye eşime bi bağırdı ben orda kaldım az daha gozlerimden yaşlar akcakti zor tuttum kendimi. Gelinim sana diyorum sen işit diye bişey vardır ya oğluna diyo ama bana laf soktu. Sonuçta oğlu benim yanıma geldi. Sesimi hiç çıkarmadım ama ifademden bozulduğumu çok iyi anlamıştır. Ordan çıkar çıkmaz ağlamaya başladım eşim orda ses çıkarmadı. Nazik nazik işimiz vardı da flan bahaneler söyledi ama insan cevabını verir. Ben hangi birine uzulcegimi şaşırdım. Ama eşim haklısın flan takma onu yaşlı işte ne dediğini bilmiyo falan dedi. Benim annem oğlu gbi davraniyo eşime. Bize gelince eşim rahat ve mutlu. Ama ben oraya gidince hiç mutlu hissedemiyorum. Çünkü samimiyet hissedemiyorum. Candan gelmiyorlar. kayinpederim hariç. Böyle hep laf sokmalar hissediyorum . Bir kere bile saygısızlık yapmadım. Cevapta vermem. Ama çok üzülüyorum bu duruma. Ve ne gidesim geliyo ne de sevesim. Uyuz oluyorum elimde değil. Ama ben hep guleryuzluyum onlara karşı bi sorun yokmuş gbi davranıyorum. Hep bi laf sokmalar. Dün de eşime diyoki yanımda düğünde bi kadın diyomus ki gelinin güzel ama oğlun daha da güzel hayır bunu benim yanımda neden söylüyosun nefret edeyim diyemi acaba diyorum kötü niyetli dememiş midir hala iyi düşünmeye calisiyorum. Bide geçen kayipederim guleryuzumü övüyodu benim ailemin yanında guleryuzludur içinden fesattir belki flan gbisinden göya espiri yapiyo. Bende ilk defa açtım agzimi alınırım ama ben çok alınganım oda güldü saka diyom yapmacık yapmacık sarılıyo göya. Ben yine gülüyorum tabi bişey olmamış gibi. Umrumda değiller de tek korktuğum şey eşimle aramıza yansıması bizi etkilemesi. Çünkü bazen tartışma konumuz oluyo

Evet hep kız anneleri iyi, erkek anneleri kötüdür. :işsiz:
Bence çoğu gelin fesat ondan kp ve kv samimiyetsiz görünüyor, kendileri öyle davrandığı için karşıdakini de öyle sanıyor.
Yorum kişisel değil, genel.:kahve:

Dün de eşime diyoki yanımda düğünde bi kadın diyomus ki gelinin güzel ama oğlun daha da güzel hayır bunu benim yanımda neden söylüyosun nefret edeyim diyemi acaba diyorum kötü niyetli dememiş midir hala iyi düşünmeye calisiyorum

Hala nasıl iyi niyetle düşünebiliyorsun?
Kadın basbaya hakaret ediyor oğlunun yanına yakıştırmıyor. 'Oğlun o gereksiz kadından daha çok beğenmiş demekki anne' de geç en azından. Kaldı ki o lafa çok daha fazlası söylenir de neyse..

İyi de izin almak için nişanlınızın gece vardiyasından çıktığı günü mü buldunuz adam zaten yorgunmuş biraz uyuyayım demiş yani haftanın 7 günü mi çalışıyorsunuz da zamanınız yok herhalde evin tüm ihtiyacını da bir günde almadımız izin günlerinizde aldınız. Biraz uyurdu sonra çıkardınız ben burada bir kıskanma görmedim bir tek olaydan hemen nefret boyutuna gelmişsiniz başka bir olayda yok..

Oğlun dha güzel dedi diyince komşunun gözleri şaşı galiba derdim ben olsaydm. Arkasndan da bir kahkaha patlat bakalm bi daha diyebiliyor mu? Sesini çikar canim o nasil şaka yapiyorsa bir de sen yap alinirsa da aaa ama şaka bu neden aliniyorsun diyeceksn . :):)
Ay vallahi haklısın ama ben o an tutuluyorum işte. Bişey diyemiyorum.

Evet anliyorum biraz da yeni gelinsin ya güya buralar bu oğlan benim diyor sana hal diliyle. Belki o şekilde cevap veremezsn ama mutlaka belli et.Bende de vardi öyle bizden habersiz plan yapmalar şuraya gidicez ,bunu yapicaz emrivakiler bir de beni muhatap bile almaz direk oğluna söylerdi.Madem öyle hadi bakalm gitmiyorum dedim ben de eşime ve gitmedim.Eşim de anne gidemeyiz başka planmz var ara söyle dedi işte beni rezil ettiniz de falan filan ama bir daha yapamadi. Bu nokta da eşinin tutumu da çok önemli ona rahatsizligni uygun dille söyle.

1 buçuk aylık evliyim nişanlı olduğum zamanlarda çalışıyordum evililik hazırlıkları için pek vakit bulamıyorduk ben izin aldım bi gün. Eşimde annesini o gün gorumceme götürmüştü 45 dk flan yol.kayinvalidemin kardeşleri toplanmışlar oda götür beni demiş. Benim adamda gece vardiyasindan çıkmıştı bana dedi ki uyuyim ben burda. Dedim ki sen iyi misin ben zar zor iş yerinden izin almışım hemde ne zorluklarla senin yaptığına bak. Ben çılgına döndüm tabi nefret ederim plan bozulunca. Ki bidaha nasıl izin alcam düğün yakın daha hicbiseyimiz tam değildi. Ben baya bi sinirlenince evlenmeyelim biz hiçbişey yapamayız flan laflar sarf edince eşim atlayıp geldi. Herneyse hallettik aramızda. Kayinvalideme gittiğimizde içeri girdik oturduk biraz eşimi gördüğünde elini beline attı sen beni orda millete rezil ettin beni bırakıp gittin kaldımorda millet de gelininin işidir diye söylüyorlardı bidaha kesinlikle böyle bişey istemiyorum flan diye eşime bi bağırdı ben orda kaldım az daha gozlerimden yaşlar akcakti zor tuttum kendimi. Gelinim sana diyorum sen işit diye bişey vardır ya oğluna diyo ama bana laf soktu. Sonuçta oğlu benim yanıma geldi. Sesimi hiç çıkarmadım ama ifademden bozulduğumu çok iyi anlamıştır. Ordan çıkar çıkmaz ağlamaya başladım eşim orda ses çıkarmadı. Nazik nazik işimiz vardı da flan bahaneler söyledi ama insan cevabını verir. Ben hangi birine uzulcegimi şaşırdım. Ama eşim haklısın flan takma onu yaşlı işte ne dediğini bilmiyo falan dedi. Benim annem oğlu gbi davraniyo eşime. Bize gelince eşim rahat ve mutlu. Ama ben oraya gidince hiç mutlu hissedemiyorum. Çünkü samimiyet hissedemiyorum. Candan gelmiyorlar. kayinpederim hariç. Böyle hep laf sokmalar hissediyorum . Bir kere bile saygısızlık yapmadım. Cevapta vermem. Ama çok üzülüyorum bu duruma. Ve ne gidesim geliyo ne de sevesim. Uyuz oluyorum elimde değil. Ama ben hep guleryuzluyum onlara karşı bi sorun yokmuş gbi davranıyorum. Hep bi laf sokmalar. Dün de eşime diyoki yanımda düğünde bi kadın diyomus ki gelinin güzel ama oğlun daha da güzel hayır bunu benim yanımda neden söylüyosun nefret edeyim diyemi acaba diyorum kötü niyetli dememiş midir hala iyi düşünmeye calisiyorum. Bide geçen kayipederim guleryuzumü övüyodu benim ailemin yanında guleryuzludur içinden fesattir belki flan gbisinden göya espiri yapiyo. Bende ilk defa açtım agzimi alınırım ama ben çok alınganım oda güldü saka diyom yapmacık yapmacık sarılıyo göya. Ben yine gülüyorum tabi bişey olmamış gibi. Umrumda değiller de tek korktuğum şey eşimle aramıza yansıması bizi etkilemesi. Çünkü bazen tartışma konumuz oluyo
Doganin kanunu bu cnm sanirim kv de hep gelinini cekemiyor tabi gelinlerinde vardir ama genel olarak kv de kendi kizi olunca melek gelin soz konusu olunca seytan kesiliyorlar sizin konunuza gelince 7 yillik evliligim var cnm nasil baslarsan oyle gidiyor kendini ezdirme alistirmaya gelmez normallestirme durumu esiniz sizinle plan yapmis annesi soylediginde boyle bir planinm var seni birakip Geri donmem lazim demeliydi ve ordaki insanlar ve kv konisamazdi bu konuda esinizdede hata var cnm

Maalesef hep bir kıskançlık ve rekabet oluyor gelin kaynana arasında bence cevap ver ve yaptıklarını sineye çekme yalnız kin de tutma benim de kaynanam neler yaptı ama mecbur görüşüyorum hatta birebir arıyorum bile çünkü eşlerimizi onlar doğurdu o bir anne herkes farklıdır canım daha çok Yen'i evliliğin zamanla azalıyor bunlar yalnız sen susarsan o daha çok üzerine gelir kibar tabirle onu susturmayı bilmelisin ...

Bence çoğu gelin fesat ondan kp ve kv samimiyetsiz görünüyor, kendileri öyle davrandığı için karşıdakini de öyle sanıyor.

Bu müthiş sevecen kız annelerinin erke çocukları var mı acaba? Hani erkek anneleri fesat kız anneleri melek oluyor ya merak ettim.

Doganin kanunu bu cnm sanirim kv de hep gelinini cekemiyor tabi gelinlerinde vardir ama genel olarak kv de kendi kizi olunca melek gelin soz konusu olunca seytan kesiliyorlar sizin konunuza gelince 7 yillik evliligim var cnm nasil baslarsan oyle gidiyor kendini ezdirme alistirmaya gelmez normallestirme durumu esiniz sizinle plan yapmis annesi soylediginde boyle bir planinm var seni birakip Geri donmem lazim demeliydi ve ordaki insanlar ve kv konisamazdi bu konuda esinizdede hata var cnm
Evet eşime de söyledim neden annene işimiz var demiyorsun dedim kızdım. Eşimde annesini hiç kırmaz yani biraz cevap ver da beni zor duruma sokuyorsun ne adam

Valideye cevap vereceksiniz.
Cevap vermek ille saygısızlık etmek demek değildirki.
Kendinizi boş yere yıpratmayın, gereken cevapları verin, güleryüzle davranmayı da ihmal etmeyin tabii.
Eşinizle de onun yüzünden sakın papaz olmayın, gerek yok.
Evliliğinizin ilk zamanlarını onlar uğruna heba etmeyin,olan yine size olur

Benim annem beni tutmuyo eşimi tutuyo. Ilgeniyo sürekli eşimle. Değer veriyo. Ağlıyo onun için aradaki farkı anlayabildin mi şimdi tatlım? Aksine kayinvalidemin bana yaptıklarına karşı ben hep guleryuzluyum ve hiçbirşekilde cevap vermiyorum üzmüyorum onu.

Genelde kayinvalideler boyle istisnalarda var tabi ama kizida ogluda olan damadina karsi ilimli ama geline karsi bir enteresan oglunu kiskaniyor cok acayip ya benimde var cevremde bakiyorum oglu icin karisina tabi izin vermez vermek zorunda degil der ama damadi aynisini yapsa aman ne var canim gitsen der kiskanc olmayan erkek annelerini tenzih ediyoruz tabi onlari bulursaniz el ustunde tutun:)

Back
X