1 buçuk aylık evliyim nişanlı olduğum zamanlarda çalışıyordum evililik hazırlıkları için pek vakit bulamıyorduk ben izin aldım bi gün. Eşimde annesini o gün gorumceme götürmüştü 45 dk flan yol.kayinvalidemin kardeşleri toplanmışlar oda götür beni demiş. Benim adamda gece vardiyasindan çıkmıştı bana dedi ki uyuyim ben burda. Dedim ki sen iyi misin ben zar zor iş yerinden izin almışım hemde ne zorluklarla senin yaptığına bak. Ben çılgına döndüm tabi nefret ederim plan bozulunca. Ki bidaha nasıl izin alcam düğün yakın daha hicbiseyimiz tam değildi. Ben baya bi sinirlenince evlenmeyelim biz hiçbişey yapamayız flan laflar sarf edince eşim atlayıp geldi. Herneyse hallettik aramızda. Kayinvalideme gittiğimizde içeri girdik oturduk biraz eşimi gördüğünde elini beline attı sen beni orda millete rezil ettin beni bırakıp gittin kaldımorda millet de gelininin işidir diye söylüyorlardı bidaha kesinlikle böyle bişey istemiyorum flan diye eşime bi bağırdı ben orda kaldım az daha gozlerimden yaşlar akcakti zor tuttum kendimi. Gelinim sana diyorum sen işit diye bişey vardır ya oğluna diyo ama bana laf soktu. Sonuçta oğlu benim yanıma geldi. Sesimi hiç çıkarmadım ama ifademden bozulduğumu çok iyi anlamıştır. Ordan çıkar çıkmaz ağlamaya başladım eşim orda ses çıkarmadı. Nazik nazik işimiz vardı da flan bahaneler söyledi ama insan cevabını verir. Ben hangi birine uzulcegimi şaşırdım. Ama eşim haklısın flan takma onu yaşlı işte ne dediğini bilmiyo falan dedi. Benim annem oğlu gbi davraniyo eşime. Bize gelince eşim rahat ve mutlu. Ama ben oraya gidince hiç mutlu hissedemiyorum. Çünkü samimiyet hissedemiyorum. Candan gelmiyorlar. kayinpederim hariç. Böyle hep laf sokmalar hissediyorum . Bir kere bile saygısızlık yapmadım. Cevapta vermem. Ama çok üzülüyorum bu duruma. Ve ne gidesim geliyo ne de sevesim. Uyuz oluyorum elimde değil. Ama ben hep guleryuzluyum onlara karşı bi sorun yokmuş gbi davranıyorum. Hep bi laf sokmalar. Dün de eşime diyoki yanımda düğünde bi kadın diyomus ki gelinin güzel ama oğlun daha da güzel hayır bunu benim yanımda neden söylüyosun nefret edeyim diyemi acaba diyorum kötü niyetli dememiş midir hala iyi düşünmeye calisiyorum. Bide geçen kayipederim guleryuzumü övüyodu benim ailemin yanında guleryuzludur içinden fesattir belki flan gbisinden göya espiri yapiyo. Bende ilk defa açtım agzimi alınırım ama ben çok alınganım oda güldü saka diyom yapmacık yapmacık sarılıyo göya. Ben yine gülüyorum tabi bişey olmamış gibi. Umrumda değiller de tek korktuğum şey eşimle aramıza yansıması bizi etkilemesi. Çünkü bazen tartışma konumuz oluyo