Kayınvalideler oğullarını bizden kıskanıyor

İyi de izin almak için nişanlınızın gece vardiyasından çıktığı günü mü buldunuz adam zaten yorgunmuş biraz uyuyayım demiş yani haftanın 7 günü mi çalışıyorsunuz da zamanınız yok herhalde evin tüm ihtiyacını da bir günde almadımız izin günlerinizde aldınız. Biraz uyurdu sonra çıkardınız ben burada bir kıskanma görmedim bir tek olaydan hemen nefret boyutuna gelmişsiniz başka bir olayda yok..
Canım benim eşim istedi izin almamı uyumayacaktı normalde akşam uyuyacaktı. Ikimizinde vardiyaliydi birbirimize uymuyodu vardiyalar. Ve onun izni pazarda benimki hafta içiydi ve iş yerimden izin varmıyorlardı. Ben neden çıldırdım saniyorsun sen

Bu müthiş sevecen kız annelerinin erke çocukları var mı acaba? Hani erkek anneleri fesat kız anneleri melek oluyor ya merak ettim.
Ironiyi anlamamışsınız.
Benim annem beni tutmuyo eşimi tutuyo. Ilgeniyo sürekli eşimle. Değer veriyo. Ağlıyo onun için aradaki farkı anlayabildin mi şimdi tatlım? Aksine kayinvalidemin bana yaptıklarına karşı ben hep guleryuzluyum ve hiçbirşekilde cevap vermiyorum üzmüyorum onu.
Eee bakın siz de samimi değilsiniz işte kaynananıza karşı, sevmiyorsunuz hatta uyuz oluyorsunuz; ama hep güler yüzlüsünüz. Kaynanayı takana kadar önce siz kendi samimiyet derecenizi sorgulasanıza. Annen konusuna girmeyeceğim.

Sen yat kalk dua et esin pisirik ana kuzusu cikmasin yoksa isin zor

Ironiyi anlamamışsınız.

Eee bakın siz de samimi değilsiniz işte kaynananıza karşı, sevmiyorsunuz hatta uyuz oluyorsunuz; ama hep güler yüzlüsünüz. Kaynanayı takana kadar önce siz kendi samimiyet derecenizi sorgulasanıza. Annen konusuna girmeyeceğim.
Beni sevmeyen ortadortada birşey yokken laf sokan insana karşı nasıl sevgi besleyeyim? Ben onlara çok kolaylık sağladım ayrıca hiçbirşey istemedim herşeyin ucuzuna kaçtım resmen bedavaya gelin aldılar. Ne bohcami sectim ne salonumu. Bohçada bile uydurulan şeyler vardı. Ve sen bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsun bukadar basit

Beni sevmeyen ortadortada birşey yokken laf sokan insana karşı nasıl sevgi besleyeyim? Ben onlara çok kolaylık sağladım ayrıca hiçbirşey istemedim herşeyin ucuzuna kaçtım resmen bedavaya gelin aldılar. Ne bohcami sectim ne salonumu. Bohçada bile uydurulan şeyler vardı. Ve sen bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsun bukadar basit
Iste bakın o bunu az bir şey de olsa belli ediyor, siz hiç etmiyorsunuz. Buna ne denir? Sinsilik, iki yüzlülük varın adını siz koyun.
Bedavaya gelin almak nedir ya, siz eşya mısınız? Kaç yaşında insanız üstelik birilerinden maddi beklentiniz nasıl olabiliyor, hayret.

Dün de eşime diyoki yanımda düğünde bi kadın diyomus ki gelinin güzel ama oğlun daha da güzel hayır bunu benim yanımda neden söylüyosun nefret edeyim diyemi acaba diyorum kötü niyetli dememiş midir hala iyi düşünmeye calisiyorum.
Emin ol uyduruyordur benim kV de öyle çünkü . Kendi demek istediklerini başkası demiş gibi anlatırdi

Iste bakın o bunu az bir şey de olsa belli ediyor, siz hiç etmiyorsunuz. Buna ne denir? Sinsilik, iki yüzlülük varın adını siz koyun.
Bedavaya gelin almak nedir ya, siz eşya mısınız? Kaç yaşında insanız üstelik birilerinden maddi beklentiniz nasıl olabiliyor, hayret.
Muneccin

Nedense hep kız anneleri iyi, anlayışlı, sevgi dolu. Erkek anneleri, kıskanç, dirdirci. Kavinvalideler hep oğullarını kıskanıyor. Nisanlilar eşler kadar düşünmüyor oğullarını. Ah bu erkek anneleri. Bence oğullarını sozleyip ogullariyla birdaha hiç görüşmesinler)))

Bence oğullarını sozleyip ogullariyla birdaha hiç görüşmesinler)))
görüşmek başka insanlarn hayati üzernde hak iddia etmek başkadir.Ve evet malesef erkek annelerinin büyük kısmı böyle kendi kızları istediği gibi yaşarsa damat çok iyi ama ayni şeyi gelin isterse oğlunu parmağnda oynatiyo oluyo toplumumuzun ilginçliği gelin eve gelirken sanki bütün hayatni birakip gelmek zorundaymiş gibi tuhaf kafa yapilari var.

Sana belkide kimsenin bir şey dediği yoktur kaynanan uyduruyordur. Bence yavaş yavaş cevap vermeye başla kv ne. Yoksa çenesi kapanmaz. Böyle tiplere çok yüz vermeyeceksin

Belki bir şey demiyorlardır kvden uyduruyordur. Bence yavaş yavaş cvp vermeye başla. Mesafeni de koru çok yüz vermeye gelmez

Kayinvalideme gittiğimizde içeri girdik oturduk biraz eşimi gördüğünde elini beline attı sen beni orda millete rezil ettin beni bırakıp gittin kaldımorda millet de gelininin işidir diye söylüyorlardı bidaha kesinlikle böyle bişey istemiyorum flan diye eşime bi bağırdı ben orda kaldım az daha gozlerimden yaşlar akcakti zor tuttum kendimi. Gelinim sana diyorum sen işit diye bişey vardır ya oğluna diyo ama bana laf soktu. Sonuçta oğlu benim yanıma geldi. Sesimi hiç çıkarmadım ama ifademden bozulduğumu çok iyi anlamıştır. Ordan çıkar çıkmaz ağlamaya başladım eşim orda ses çıkarmadı. Nazik nazik işimiz vardı da flan bahaneler söyledi ama insan cevabını verir.

Eşin ne cevabını verecekti güzelce doğruyu söylemiş işimiz vardı demiş

Kv ye karşı susma cevap verilecekse kendin ver bunları eşine yansıtma

Kv şunu yaptı bunu yaptı diye kendinizi üzmeyin gelin güzel ama oğlun daha güzel derdi lafında da bir şey yok der bir kuşum cins teyze öyle şeyler

Gülüp aaaa bilseydim teyzeye bırakırdım x i deseniz olur biter

Kayinvalideme mi? Saygıdan vermiyorum. O an tutuluyorum bide
Ay sende kendimi gördüm sabret zamanla yol alıyorsun .sadece yerinde lafı gedigine koymayı ogrenmen lazım. eğer eşinde senin yanında durursa o da kabuguna çekilecek .esinle annesinin kavgasini yapmamaya çalış

Siz bu kayinvalideye de ,nisanlina da dikkat edin ,adam anneci belli ,
Muhtemelen yorgunsun uyu burada dedi ,ogluda aklina uydu ,
Biraz agirdan alin isleri ,
Sizin kayin valide tas koyuyor zaten ,
Bir daha kv boyle cikisirsa verin agzinin payini yoksa cok cekersiniz ,
Onceden planli isimiz vardi senin gunun kusur kalsin ,deseydiniz ya ,
Bir daha yaptigim plani bozma deseydiniz ya ,
Biz kek borek yemeye gitmiyoruz is yerinden izin aliyoruz ,akilli ol desenize

Nedense hep kız anneleri iyi, anlayışlı, sevgi dolu. Erkek anneleri, kıskanç, dirdirci. Kavinvalideler hep oğullarını kıskanıyor. Nisanlilar eşler kadar düşünmüyor oğullarını. Ah bu erkek anneleri. Bence oğullarını sozleyip ogullariyla birdaha hiç görüşmesinler)))

baskalarını bılemem ama benım su yasıma kadar esımden once 2 erkek arkadasım oldu bıseyler oldu yurumedı uzun surelıydı bırı 2 yıl dıgerı 4 yıllık ıdı.. ıkısının de annelerıyle tanıstım annelerı ogullarından cok benı sevmıslerdı bende onları sevdım ayrıldıktan sonra ble gorustuk ama neyse ama esımın annesını allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın artık ne dıyeyım benı ıstemedıgını acık acık bellı edıp ogluyla ayırdı bızı sonradan tekrar bır araya geldık ama dugune bıle gelmedı sevmeme nedenı ıse esımın eskı sevgılısı tarafından doldurulması sımdı bu ne kadar adıl ne kadar uygun bılemıyorum kayanana olmasıyla alakası yok bence kultur degısmesı kv lerı rahatsız edıyor onceden ogulları ynalarında ımıs onceden oyle gormusler sımdı farklı durumu kabullenemıyr olabılırler

Kayinvalideme mi? Saygıdan vermiyorum. O an tutuluyorum bide
Bence siz cevabınız olsa saygı falan dinlemez şak şak yapıştırırsınız cevabı. Genel olarak ben gelin ve Kvlerin fesatlıklarının ve kıskançlıklarının karşılıklı olduğunu gördüm yani ay ben çok güleryüzlüyüm ama kv beni kıskanıyor çekemiyor gibi bir durum yok gelin hiç de altta kalmıyor

Kayinvalidelerde ilk aylarda bu sendrom oluyor nedense,ama sonradan geçiyor en iyi ihtimalle.Gecmeyenler de var tabiki de

Madde bir mesafeli olacaksin kaynanana yapmacik olacaksin
Madde 2 eşine asla yansitmayacaksin
Madde 3 cilveli olacaksın kaynananin yaninda ozellikle esinle cok ilgilen
Madde 4 asla ve asla esine annesini kötüleme buna kirildim üzüldüm diyebilirsin
Madde 5 eşin yokken kaynananin cevabını ver susma

Kv çeyizim geldiği zaman hiç bir şekilde bakmaya gelmedi merak edip sonra elti sinin gelinin evini düzeltmeye gitti geldi bana ne dese beğenirsiniz kızın bir çeyizi vardı Maasallah senin bile o kadar cevizin yoktu eeee bana ne elin kızındanbenim çeyizimi bakmadan nerden biliyorsun fazla...
Önceki gün hiç alakasız karşı apartmanda ki kadının çamaşırlarını anlatıyor bana müthiş çamaşır asiyor mükemmel asiyor abartmıyorum ya merak ya bi çıktım baktım ki bebeğinin ve kendi iç çamaşırlarını en öne asmış herkes görüyor dedim bumu güzel yanı bu kadın çamaşır asmayı bilmiyor gorumcemle onayladı beni sus pus oldu sonra..

Ve en bombası kızım var ne kadar kötü huyu varsa inat vs. gibi hemen der bu huyu sana benziyor hoşuna giden huyundan hemen oğluna benzetir yine sabır diyorum..

Canim ben kv istisnalar dışında tek hiç gitmedim eşime de açıkladım çünkü kadın sürekli göğüslerime kiloma kaşıma saçımın uzunluğuna hatta giydiğim elbiseye bile laf ediyor hiç bir şeyi mi beğenmiyor ruhum daralıyor tek kaldığım zaman o yüzden mesafeliyimi sana da tavsiye ederim yüz göz olma dedikleri ni takma esin ortayı bulmali
1 buçuk aylık evliyim nişanlı olduğum zamanlarda çalışıyordum evililik hazırlıkları için pek vakit bulamıyorduk ben izin aldım bi gün. Eşimde annesini o gün gorumceme götürmüştü 45 dk flan yol.kayinvalidemin kardeşleri toplanmışlar oda götür beni demiş. Benim adamda gece vardiyasindan çıkmıştı bana dedi ki uyuyim ben burda. Dedim ki sen iyi misin ben zar zor iş yerinden izin almışım hemde ne zorluklarla senin yaptığına bak. Ben çılgına döndüm tabi nefret ederim plan bozulunca. Ki bidaha nasıl izin alcam düğün yakın daha hicbiseyimiz tam değildi. Ben baya bi sinirlenince evlenmeyelim biz hiçbişey yapamayız flan laflar sarf edince eşim atlayıp geldi. Herneyse hallettik aramızda. Kayinvalideme gittiğimizde içeri girdik oturduk biraz eşimi gördüğünde elini beline attı sen beni orda millete rezil ettin beni bırakıp gittin kaldımorda millet de gelininin işidir diye söylüyorlardı bidaha kesinlikle böyle bişey istemiyorum flan diye eşime bi bağırdı ben orda kaldım az daha gozlerimden yaşlar akcakti zor tuttum kendimi. Gelinim sana diyorum sen işit diye bişey vardır ya oğluna diyo ama bana laf soktu. Sonuçta oğlu benim yanıma geldi. Sesimi hiç çıkarmadım ama ifademden bozulduğumu çok iyi anlamıştır. Ordan çıkar çıkmaz ağlamaya başladım eşim orda ses çıkarmadı. Nazik nazik işimiz vardı da flan bahaneler söyledi ama insan cevabını verir. Ben hangi birine uzulcegimi şaşırdım. Ama eşim haklısın flan takma onu yaşlı işte ne dediğini bilmiyo falan dedi. Benim annem oğlu gbi davraniyo eşime. Bize gelince eşim rahat ve mutlu. Ama ben oraya gidince hiç mutlu hissedemiyorum. Çünkü samimiyet hissedemiyorum. Candan gelmiyorlar. kayinpederim hariç. Böyle hep laf sokmalar hissediyorum . Bir kere bile saygısızlık yapmadım. Cevapta vermem. Ama çok üzülüyorum bu duruma. Ve ne gidesim geliyo ne de sevesim. Uyuz oluyorum elimde değil. Ama ben hep guleryuzluyum onlara karşı bi sorun yokmuş gbi davranıyorum. Hep bi laf sokmalar. Dün de eşime diyoki yanımda düğünde bi kadın diyomus ki gelinin güzel ama oğlun daha da güzel hayır bunu benim yanımda neden söylüyosun nefret edeyim diyemi acaba diyorum kötü niyetli dememiş midir hala iyi düşünmeye calisiyorum. Bide geçen kayipederim guleryuzumü övüyodu benim ailemin yanında guleryuzludur içinden fesattir belki flan gbisinden göya espiri yapiyo. Bende ilk defa açtım agzimi alınırım ama ben çok alınganım oda güldü saka diyom yapmacık yapmacık sarılıyo göya. Ben yine gülüyorum tabi bişey olmamış gibi. Umrumda değiller de tek korktuğum şey eşimle aramıza yansıması bizi etkilemesi. Çünkü bazen tartışma konumuz oluyo

Kız anneleri genelde kızım mutlu olsun da gerisi önemli değil diye düşünür çoğu oğlan analarida ben mutlu olayimda gerisi önemli değil diye. Hem kızı hem oğlu olanları bilemicegim ama benim kvdede kız yok ama iş yegenlere gelince kadın bana ne giciklik yapiyosa yeğenlerinin kvleri benzer şeyler yapti mi arkalarından söylemediğini bırakmıyor hatta kızlar kv ile gorusmuyolar bu laf sokmalardan mesela maddi beklentirleri oluyor yerine gelmeyince ( ki kvden maddi beklentim yok bu arada yapmasın iki kuruş için ona minnet etmiyim diye ) neyse uzadı toparlayamadim :halay:geneli böyle ya usulünce sayginizi bozmadan cevap vereceksiniz ama eşinize şikayet etmeyin bırakın bi gün oğlunun yaninda da yapacaktır illaki

Back
X