• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideler Sonradan Değişir Mi?

Bahtsiz_bedevi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
163
48
13
Evli ya da nisanli değilim. Sevgilimin annesi ile de tanışmadim henüz. Ama simdiden bana cok iyi biri gibi geliyor. Tek oglu var belki de ondandir. Hep beni soruyordu filan sevgilime. Tatilde ben kötü bir sey yasadim hemen yanina git filan demis hatta ben de geleyim istersen demis. Arada cok uzak mesafe olmasina ragmen sevgilim yanımda oldu.
Hatta tatil dönüşü sevgilimle bana bir seyler yollamis bayagi ugrastirici seyler hatta.

Sizin bastan böyle iyi olup sonradan durumun değiştiği oldu mu ??

Ben hep arkadaslarimda bu durumu görürsem yumusama inanma acele etme derdim.

(Actigim diger konulardaki sorunlarin büyük bir kismini çözdük. Dediğim gibi ben de zor günler yaşıyordum sevgilimle uzaktaydik tatil olduğu icin. Kültür farkımız vardi bazi seyleri bilmiyordu mesela kina gecesinin salonda yapildigini bilmiyordu bu yuzden bile tartıştigimiz olmustu . Onlari çözdük yani merak edenler icin söylüyorum :) )

baslıga ıstınaden...
kötü olan daha kötü oluyor hergun level atlıyor .
sızınkı olumlu yonde degıstıyse ne mutlu sıze

Evli ya da nisanli değilim. Sevgilimin annesi ile de tanışmadim henüz. Ama simdiden bana cok iyi biri gibi geliyor. Tek oglu var belki de ondandir. Hep beni soruyordu filan sevgilime. Tatilde ben kötü bir sey yasadim hemen yanina git filan demis hatta ben de geleyim istersen demis. Arada cok uzak mesafe olmasina ragmen sevgilim yanımda oldu.
Hatta tatil dönüşü sevgilimle bana bir seyler yollamis bayagi ugrastirici seyler hatta.

Actigim diger konulardaki sorunlarin büyük bir kismini çözdük. Dediğim gibi ben de zor günler yaşıyordum sevgilimle uzaktaydik tatil olduğu icin. Kültür farkımız vardi bazi seyleri bilmiyordu mesela kina gecesinin salonda yapildigini bilmiyordu bu yuzden bile tartıştigimiz olmustu . Onlari çözdük yani merak edenler icin söylüyorum :)
Benim kaynanamın gör melek gibi keşke herkesin kaynanasıboyle olsun dersin. Sözlülük ve evlilik dönemi dahil 4 yıldır hayatimda daha yeni yeni anlıyorum nekadar sinsi ve bencil bir insan olduğunu. Bana sinirlense bile yüzüme kızım kızım yapıp kocasını üstüme salıyor.

basta neyse sonu da odur. oglunu seven karısını da sevmeli saygı göstermeli. ben doğum yaptım kaynanam bi sıcak çorba yapmadi.ama eltimin kizi dogum yaptı ona neler neler yaptı hastaneye götürdü. hic birşey unutulmuş değil. en zoru da hala benimle yaşıyor olması. inşallah hep böyle devam eder kv. nizz

On yargılı olmamak lazım çok iyi yönde de değişebilir kötü de olabilir o yüzde bence çok samimi olmadan belli bir mesafe her zaman olmalı

Değişmez. Sadece onu misafir olarak tanıdığın için her konuda fikrini bilmez ve sorun yaşamazsın. Olay aile olma aşamasına gelince fikirler çatışmaya, kalpler kırılmaya başlar.
Kayınvalidem iyi bir kadındır. Evlenmeden önce de aynı iyilikteydi ama artık onu daha az seviyorum :KK48:

Bence evlendikten sonra kaynanadan ziyade es degisiyor.
Benim esim bekarken kendi dile getiriyordu, aileme duskun degilim degilim diye. Evlendi anne babaci oldu.olsun bir sey demiyorum ama sorunlarim oldu biraz. Sonra eski haline dondu esim , biz iyiyiz .

Yani aile iliskilerine esin de sende kimseyi karistirmazsaniz sorun yok bence. Bir mesafe iyidir. Biz ne cok iyiyiz ne kotu.

Sonradan degismiyorlar onlarda insan sonucta degisiyorlarsa da bu size baglidir.. basta nasilsalar oyleler.. kotu olan en basta kendini belli ediyor zaten.. anlattiklariniza bakilirsa da kadin gayet iyi yaklasiyor sizin acinizdan..

Kin,nefret, iki yüzlülük, iğrençlik,sıfatsızlık,kişiliksiz,karaktersizlik... +100000

Ben hep arkadaslarimda bu durumu görürsem yumusama inanma acele etme derdim.

(Actigim diger konulardaki sorunlarin büyük bir kismini çözdük. Dediğim gibi ben de zor günler yaşıyordum sevgilimle uzaktaydik tatil olduğu icin. Kültür farkımız vardi bazi seyleri bilmiyordu mesela kina gecesinin salonda yapildigini bilmiyordu bu yuzden bile tartıştigimiz olmustu . Onlari çözdük yani merak edenler icin söylüyorum :) )
Şukadarını söyliyim sevgiliyken kayınvaldem bana hediyeler alırdı.Kendiliğinden yollardı 1-2 kere ayaküstü karşılaştık samimiyet yoktu.Söz yaptıktan sonra gidip gelme oldu.Söz nişan hepsinde iyiydi ama ne zaman düğün yaklaştı başka biri oldu.Bunu eşimde söyler o da durumun farkında.Evi onların tarafından tutmamızı istiyomuş ama hiç dile getirmemişti.Söylesede tutmazdım zaten kendisi çalışıyo akşamdan yiyip içip evine gitme planı yapıyodu büyüüükkk ihtimal.Hayalleri suya düştü tabi.İster istemez kıskançlık oluyo bence erkek annelerinde.Haksızlık yapıncada benden değil ama eşimden cevabını alıyo o da tetikliyo durumu.

Eskiden burada her insan nasıl bir değilse her kayınvalide bir değil der,
Seviyeli ama ön yargısız ilişki kurun derdim.
Bunu kendime uyguladım ama benim kayınvalidem tam bir arsız, terbiye yoksunu çıktı.
Ülke ortalaması kayınvalide klişesi.
Hizmetçi= alınan mal= köpek muamelesi= gelin kafasında kayınvalide sayısı az değil.
Hayat deneyimim benim fikrimi değiştirdi.
Ön yargılı ve seviyeli olun. İyiyse sizde iyi olun.
Gelinlerini yaşlılık sigortası gören, vurun kahpeye zihniyetindeki kayınvalidelere ne kadar cazgırlık yapsanız azdır.
Bunlara saygı duyulmaz.
Ve en önemlisi asla ama asla değişmezler.
Bir çoğu köprüyü geçene kadar ayıya dayı derim sonra benim ağıma düşecek der. El ovuşturan sinek misali.

Lütfen iyi kayınvalideler üzerinize alınmayın benim derdim insana insan muamelesi yapmayan insan müsvettelerine.

Sadece kayınvalideler değil; herkes değişebilir. Bunu şimdiden anlayabilmeniz güç. Aranızda yaşanacak bir fikir ayrılığında tavrı değişebilir. Zamanın ne getireceğini bilemezsiniz; siz seviyeyi koruyun yeter.

Back
X