Yaka silktim bu kayinvalideden

kesınlıkle katılıyorum

aynen bu cok ıyı bı fıkır

yuh :KK70: allaha emanet buyumusler :KK70:

ööfff vallahı sorunlu bunlar
kadın sırf senı çığrından cıkartmak ıcın ugrasıyor
resmen bılerek ınadından yapıyor
Ben artik napayim..

3 aylık bebeğin dinini ne yaparak değiştireceklermiş acaba???:KK57: Bebeğe kelime İ şahadet mi getirtcekler :KK57: Anne baba kararını vermiş çocuk 18 olana kadar babanneye B.k yemek düşer:süslü:
Abartmıyorsun, azıcık torununa hasret kalsın da ayağını denk alsın. Ben yeğenim için yengemin ne kadar sap yiyip saman çıkarması varsa yedim yuttum , onca lafına rağmen hala huyuna gidiyorum yeğenimle aram açılmasın diye.. Babanne olarak o da bir aklını başına alsın :KK62:
Ben de yegenim icin ablamin esinin nelerine goz yumdum.. Yegen torun seven boyle yapar.

Niye sünnet ettirdiniz ki:KK57: Koz olmuş kadının eline. Yüz vermişsiniz, şimdi de astar istiyor. Bence büyük bir hata yapmışsınız.
Canim saglik icin once. Sonra buyuyunce kendi isterse sonradan sunnet olup cani yanmasin diye :)
Yok ona da sorun cikardi sunnet dugunu yaptirip hava atamayacak diye.

Bence barışma payı bile birakmayin
bütün babaannelerden nefret ediyorum hepsinin tek derdi elaleme torunu asla seven yok
bugün bu konuda aşırı sınırlıyim bu konuda tam üstüne geldi
çocuğun anne ailesi sağlam olsun düzgün olsun yeter baba tarafı tamamen gereksiz bir insan yığını
Bu nasıl bir mantık ?

Asla asla gorusturmeyin, ciddi bir geri adim atmasini, birdaha boyle seylere mudahil olmayacak seviyede pişman olmasini bekleyin.
Cocugun dinine karismak ne demek ya!
Ben burdan sinirlendim, ne kayinvalidem ne baska biri cocuguma hicbir dini dayatmada bulunamaz bu ne hadsizlik.

Benim din hanemde bir şey yazmıyor. Çocuğuma da yazmam. Bizim ailevi durumlar da karışık ama kayınvalidemin gönlünü kıracak bir şey yapmaktan kaçınırım. Ben bu adamla evlendiysem bundan çocuk yapmaya karar verdiysem inada gerek duymuyorum. İki dini olmaz ortak kültürle yetişir. Farklı dinden iki insan evlendiyse zaten ikisi de dinine çok bağlı değildir. Yüzeysel bir değerler ahlak eğitimi verilse yeterli. BAbanesine gidip bu çocuk hrıstiyan diye bağırmam. Gizli olması taraftırıyım bu tip şeylerin. Din insanların hassas noktası. Hele cahillik olunca kavga da kaçınılmaz. Kv çok cahil ona lafım yok asla. Ama konu komşunun çocuğumun dinini bilmesine gerek yok. He müslüman tabi sünnet bile ettirdik der geçerdm ben ki olayı inada bindirmesin insanlar.

Bir film vardı. Adını hatırlamıyorum şimdi. Karadeniz'de yaşayan gizli Hıristiyan aileler vardı. Dedeleri zamanında Müslüman olduk demişler ama nesillerce gizli Hıristiyan olarak kalmışlar. Hem 5 vakit namaz kiliyorlar hem oruç tutuyorlar hem de evlerinin altında yer alan kilisede ibadet ediyorlarmis yıllarca. En sonunda gizli Hıristiyan ailelerden biri isyan ediyordu 2 din için de ibadet ediyorum diye. Müslüman olmuştu. Tabi bu bir filmdi. Gerçek bir hikâyeden mi alıntı bilmiyorum.

Dini inanış insanın kimliğinin bir parçasıdır. Maalesef çevremizi mutlu etmek adına o kadar çok kendimizden vaz geçiyoruz ki. Bunlara gerek kalmayan bir dünya da yaşayabilmek dileğiyle diyeyim.

Bulduğunuz yöntemi elestirmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Çok akılcı ve uzlaşmacı bir çözüm. Ama işte cinsel kimliğimizi, dinimizi ve daha pek çok şeyi mahalle baskısı altında hem kendimizi mutlu etmeye hem de başkalarını mutlu etmeye yönelik yaşamaya çalışıyoruz. İsyanım buna :)

Bir film vardı. Adını hatırlamıyorum şimdi. Karadeniz'de yaşayan gizli Hıristiyan aileler vardı. Dedeleri zamanında Müslüman olduk demişler ama nesillerce gizli Hıristiyan olarak kalmışlar. Hem 5 vakit namaz kiliyorlar hem oruç tutuyorlar hem de evlerinin altında yer alan kilisede ibadet ediyorlarmis yıllarca. En sonunda gizli Hıristiyan ailelerden biri isyan ediyordu 2 din için de ibadet ediyorum diye. Müslüman olmuştu. Tabi bu bir filmdi. Gerçek bir hikâyeden mi alıntı bilmiyorum.

Dini inanış insanın kimliğinin bir parçasıdır. Maalesef çevremizi mutlu etmek adına o kadar çok kendimizden vaz geçiyoruz ki. Bunlara gerek kalmayan bir dünya da yaşayabilmek dileğiyle diyeyim.

Bulduğunuz yöntemi elestirmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Çok akılcı ve uzlaşmacı bir çözüm. Ama işte cinsel kimliğimizi, dinimizi ve daha pek çok şeyi mahalle baskısı altında hem kendimizi mutlu etmeye hem de başkalarını mutlu etmeye yönelik yaşamaya çalışıyoruz. İsyanım buna :)
Bu yuzden sirf kv kalbi kirilmasin diye cocugumu buyutme tarzimdan taviz vermek istemiyorum. Ayrica biz esimle orta yolu bula bula ilerliyoruz. Cocukla ilgili kararlar da anne babayi ilgilendirir diye dusunuyorum, aksini de duymadim...

Bayanlar cok rica ediyorum, ben kaynana derdinden biktigim icin actim konuyu lutfen konuyu dine dondurup kapattirmayin, dertlesmek istiyorum sadece anne baba kararlarimizi sorgulamanizi degil !
Canım sureklı oyle dıyorsun. Yanı konuyu dıne gwtırmeyın dıyorsun ama sizin kv ile problemınızın temeli bu konu. haksızmıyım? Bebegı bir hafta kayınvalıdeye bi hafta kendı annenıE bırakın. Neden sureklı annenız bakacak? Bence eşiniz benı karustırmayın, benı bulastırmayın dese de bu konuda cok stres altındadır. En ıyı orta yolu bulmak sıZe dusuyor. Zıra eşiniz pasif gorunuyor. Bence bırer hafta degısımlı babanne ve ananne baksın.

Siz zaten görüşmeyin, çocuğu da asla göstermeyin. Ayrıca ben sizin yerinizde olsam madem bu kadar beni sevip düşünen bir eşim var, onu ikna edip yurtdışına giderim. Durduğunuz kabahat.
Nıye gorusturmuyor cocugu? Ne kadar cahl ne kadar gaddar olsa da o kısı cocugun babannesı.

Bir sureligine ben gorusmeyecegim, bebegimi de bensiz bir yere gondermedim, gonderemem. Ne zaman ozur diler, o zaman gorur.

Ayrıca çocuğun anne babası sizsiniz en doğru kararı yine siz verirsiniz tamamen sizi haklı buldum ben.:KK52:

Son düzenleme:
Çocuğun neden anne dini ile kayıt yapıldığıyla ilgili ben bir tahmin yürüttüm hemen. Yurtdışında yaşama planları varsa ordaki islam yargısından çocuğu korumak için olabilir. Böyle bir gerekçesi varsa makul karşılanabilir. Sert yaklaşmayalım bu konuya bence

size ne
benim mantığım da böyle
zaten yorumun başında yazmışım bugün bu konuda hakkında sorun yaşadığımı hala daha ne sorguluyorsunuz
ben a derim siz b dersiniz
aynı düşünmek zorunda miyim
Ne demek size ne toplumun ferdi değil misiniz siz ?
Allah'tan herkes sizin gibi değil, bu tıynetle büyüyen çocuklara yazık .

Back
X