• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem araya mesafe koymama izin vermiyor

toprak2828

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
126
0
116
Günaydın arkadaşlar kayınvalidem
3 aydır sürekli 2 güne bir eşime benim yanımda oğlum sesin bozuk gelıyor ne oldu... arkasından aglamalar torunumu cok özledimmm...ve benle konustugunda da oglumdan beklemem ya hani kavgamı ettiniz demeler... eşimle severek evlendik annesi dısında kişisel hiçbir tartışmamız olmadı allaha şükür. Bir oldu iki oldu ama bu laf artık canımı sıkmaya başladı sanki ben ogluna birşey yapıyorum demeye getiriyor. Bebegimiz küçük uykusuz kalıyoruz aksamları eşim bakıyor ben ders çalışıyorum yorgunuz ama bunu bildigi halde başka şeyler demmeye çalışıyor.3 ay önce araba aldık babam yardım etti saolsun tutturdu memlekete arabayla gelin. Güzelce anlattım anne oglun daha arabayı sehir içinde acemi kullanıyor biraz zaman geçsin yok illa gelin.

Ben kpssye hazırlanıyorum gecen bana dediki boşuna calısma oglum seni çalıştırmayacak sigorta olsun diye ölesine gönderiyormuş kursa... Anne olurmu öle sey dedim eşim çok heveslidir çalışan bayana arkadaşlarının hanımlarını falan anlatır özenir bende öle olayım diye neyse eşimle konustuk dedim bu böyle olmaz herşeyimize karışıyor bizim bi geçmişimiz var hem niye bu kadar sık konusmaya başladıK mümkünse bazen dusta lavaboda dersin dedim.Şu aralar dört günde bir falan konusuyoruz hala sesiniz bozuk geliyor noldu bu lafa iice sinir olmaya başladım

Sabrım taşmaya başladı eşim için hıhı diyorum ama geçmişe dönüp bakınca tüm anılarım canlanıyor...Diyeceksin noldu nerden çıktı bu düşünceli davranışlar ,torumum diyen kadın 7.aya kadar nerdeydi acaba ben hamile kaldım diye hüngür hüngür aglamış ayıramıcam artık diye ... Ama gel görki şimdi melekkk insanda hiç utanma olmaz mı ya ben mesafe koyayım diye ugrasıyorum o aglayarak eşimi yola getiriyor ufff ben napayım arkadaslar he ehe diyip geçmek mi lazım yoksa biraz kendimi göstereyim mi yediremiyorum bu düşünceli anne davranıslarımı samimi bulsam can feda kimbilir neyin peşinde yine ben arayıp konuşsam kötü gelin olacagım eşim konussa gelin doldurdu oglumuzu olacak hep öyle oldu şimdiye kadar ne yapmam lazım bi yol gösterin bana bu sefer tek başıma hareket etmek istemiyorum :KK37:

Son düzenleme:
yakınında değilmiş eşine rahatsızlığını söyleyebilirsin ya da hiçbişey söylemeyip telefondan uzak durabilirsin arasa konuşma nasıl olsa gelme olayı yok en azından ona şükret hergün sabah gelse ne yapacağın düşün o durumda olanları

Kötü gelin olmayı seçerdim sanırım ben... Telefon ettiğinde bir bahaneyle telefonu kapatırdım...Aradığın da anne ben seni ararım sen arama masraf olmasın der 3-4 günde bir eşim yanındayken neşeli bir ses tonuyla arar şimdi gezmeden geldik,az önce çok güzel bir film izledik,arkadaşlarımız bizdeydi az önce kalktılar diye yalanlarla mutlu olduğumuzu gözüne sokardım :27::27::27:

Son düzenleme:
eşim bu durumun farkında hatta bazı şeylerine oda kızıyor ama kalp kırmak istemiyor canım benımdenedim telefonlara cıkmıyorum eşimi arayıp evi aradım kımse cıkmadı onunlada 3 4 gündür konusamadık aksam arayalım tekrar konusuruz diyormuş illa konususp bir şey söyleyecek bana.eşim evde olup biteni benim gördüğümce anlatmıyor oda oglundan bişey ögrenemeyince bana sarıyor illa noldu bişeyyy yokkkk ama nasıl anlatılır bu konusmayıncada kızım gecenn aradım tele cıkmadın bişimi oldu dedim diyor ne diyeyim işim vardı şöledi böledi yokk

eşim bu durumun farkında hatta bazı şeylerine oda kızıyor ama kalp kırmak istemiyor canım benımdenedim telefonlara cıkmıyorum eşimi arayıp evi aradım kımse cıkmadı onunlada 3 4 gündür konusamadık aksam arayalım tekrar konusuruz diyormuş illa konususp bir şey söyleyecek bana.eşim evde olup biteni benim gördüğümce anlatmıyor oda oglundan bişey ögrenemeyince bana sarıyor illa noldu bişeyyy yokkkk ama nasıl anlatılır bu konusmayıncada kızım gecenn aradım tele cıkmadın bişimi oldu dedim diyor ne diyeyim işim vardı şöledi böledi yokk

Peki sen ne söylüyorsun o öyle sorduğu zamanlarda :31::31::31:

Canım geçmişi bırak bence..7 aylık hamileyken nerdeydiler demen sana bir fayda getirmez,aksine zarara uğrarsın..
eşimle kayın valide dışında bi anlaşmazlığımız yok diyosun bu çok güzel bişey...demek ki eşinle maşallah uyumlusun ama
ne kayınvalideler var valla kimsenin gözünün yaşına bakmaz sen yinede eşinle bu konuda tartışmaya girme..

kaba olacak ama "ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin"...hangisi?

benim anladığım kadarıyla seni kayın valide baştan sevmemiş..ama bu ilerde de sevmeyeceği anlamına gelmez..

bak torun olunca kadının bile tavırları nasılda değişmiş?

sende torunun üzerinden kendini sevdirmeye çalış..nebileyim...onlara gittiğinizde kaynananın gururunu okşayabilirsin..

aynı babaannesi gibi tatlı bakıyor falan benim bebeğim diyebilirsin:)

para olayına gelince,sizi oraya getirmek için yollamışlar...ama sürücülük konusunda acemi olan eşini annesinin çağırması çok saçma..hangi anne evladının hatta onunda ailesini tehlikeye atar?

burda sen devreye gireceksin ve sabırla anlatacaksın k.valideye...kazası var belası var diye korkutacaksın...
azıcık Allah korusun olabilecek feleketlerden abartılı bahsetsen tamam gelmeyin ben gelirim der yani..

genel olarak toparlayacak olursam Allah kaynanana akıl fikir versin ve kaprisleriyle üzmesin sizi:)

Son düzenleme:
bir yanım kopar at bu aileden birşey olmaz diyor öyle böyle değil çok sorunlar yaşattılar bize. Bir yanımda eşime kıyamıyor ama kendimi yıpratmaktan başka birşey yapamıyorum çocuk bahanesine kadın sanki evimizin içinde oyuncak alırız telefonda tarif ettirir dısarı cıkarız ne yediniz ne içtiniz,evde kalırız ne izlediniz sanki hep basımda biri var gibi eşim göreve cıkıyor şehir dısına ayda bir gider 3 senedir neydedi aklı bilmem oglum gittim diye ara vardım diye ara eve geldim diye ara şaşırdık kaldık. ya kalp kıracagım yeter artık noluyor biraz insan haddini bilecek diyip bütün içimi dökecegim
yada sakınce annecim biziiyiyiz bak böle yapma bizim kalbimiz kırılıyor neden kavga edelim ki diyecegim ki 3 aydırda bunu yapıyorum anlamıyor sanki illa benden kavga için hamle bekliyor gibime geliyor cidden samimi olmayan insanlardan nefret ediyorum ya

dogumdan önce hiçççç umrunda degildim noldu böle olduk torununu göstermeyecem sanmış halbuki hiç sakınmadım ama bana şöyle imalarda bulunuyor iki tarafta aynı yerde bizim bizde daha cok kalırsınız değilmi oglanı özledik ala ala benım ailemde özledi senın ne lüksün var ki hatta onlara göre bize zararında var
babamda artık illahlah demiş durumda kızım alım gelım senı bunlardan adam olmaz ömrün gidecek diyor eşimi seviyorum ama sessiz kalıyor bizi sürekli muhattap ediyor o kadar öcümüşümki telefon calınca içim hopluyor gene bişi dicek canım sıkılacak psikolojimi bozdu aaa diyip acıcam agzımı yumucam gözümü ama o zamanda dönüsü olmaz herhalde o haldeyiz yani en ufak bi tartısma çıkarsa ben bi daha ugrasmak görmek istemiyorum bu aileyi ama bunu yapmakta mantıklımı bilemiyorum

Peki sen ne söylüyorsun o öyle sorduğu zamanlarda :31::31::31:

ders calısıyordum duymamaısın telefonun sarjı bitmiş anne, dısardaydım anne,nasılsın iyimisin aynen konusmaya devam fakat dediği su oglumla konustum sesiii gelmedi bide seni arayım demiştim sen cıkmadın bende diyorm ki işleri cok yogun bu aralar yorgum diyorum hhaaa işten yani diyor neden olcak baska anne diyorum yanınızda değilizya bilemiyorum artık diyor bu olay bu hhafta gene olacak adımm gibi biliyorummmm işte bunun için yazdım size bu sefer nasıl konusmalıyım ki ikiye bir bu lafı söyleyip durmasın

Empati yap güzelim biraz. çocuğun varsa bilirsin anneler ne zorluklarla büyütüyor o bebekleri ve ateşi çıksa krize giriyorlar... göz bebeği herkesin evladı kendine.. eşiniz de onun gözbebeği ne var sesin sıkıntılı diyorsa? çocuk yaramaz uyuyamıyoruz uyku hali diyi izah edin..... arabayla gel demiş belki gurur duyacak evladı torunu gelini arabasıyla geliyor diye ?7 ay aramasa suç günde 3 kez arasa suç?kusura bakma da senin sinirlerin yıpranık galiba yorgunluktan falan.. hayatta ne dertler var Allahaşkına şükret haline.. biraz da empati yap hem ne biliyordun sen hamile kalmadan önce ayırmak istediğini?kimbilir hangi arabozucu saçmalamıştır?

onun(kayınvalidenizi) size bir faydası yokki... sürekli laf vurmaları, sinir bozmalarıda cabası.....
ama sizin ona faydanız var.... bebegi sevmeye gelecek... havalarda güzelleşmeye başladı....arabada almıssınız bi konya bi ankara mekik dokuyacak, dokutacakk....
valla ben tipik gelin kaynana atışmalarının olabilecegini düşünüyorum ama bazı seyler vardır yaşanınca zamanı geri alamıyoruz.. yaşanılanlar yaşadıklarımızla kalıyor...
bu arada eşin annesini uyarsın sürekli arada bir sorun varmı gibi soruyorsun diye. bi sorun yok desin

Empati yap güzelim biraz. çocuğun varsa bilirsin anneler ne zorluklarla büyütüyor o bebekleri ve ateşi çıksa krize giriyorlar... göz bebeği herkesin evladı kendine.. eşiniz de onun gözbebeği ne var sesin sıkıntılı diyorsa? çocuk yaramaz uyuyamıyoruz uyku hali diyi izah edin..... arabayla gel demiş belki gurur duyacak evladı torunu gelini arabasıyla geliyor diye ?7 ay aramasa suç günde 3 kez arasa suç?kusura bakma da senin sinirlerin yıpranık galiba yorgunluktan falan.. hayatta ne dertler var Allahaşkına şükret haline.. biraz da empati yap hem ne biliyordun sen hamile kalmadan önce ayırmak istediğini?kimbilir hangi arabozucu saçmalamıştır?

kendisi bizzat suratıma dedi canım senden kadında olmaz anada olmaz benım ogluma ne layıklar vardı ama gitti seni bulsu yapma etme dedik dinletemedik 30 yıllık oglumu benden çaldın ayarttın artık anne sine hayır demeyi ögrendi oglum dedi. Mesafeyi korusun arasın arkadasım sıkıntı yok ama hareketler dengesiz konusmalar çokkk idaaalı
empatide kurdum eşimle konusuyorum sen bekarkendemi böyleydi bu yooo aramaz sormazlardı hiç ilgilenmediler bile diyor evlenince kıymetlisi yok tabiki evadı arayacak soracak torunu görecek ama bizim canımızı sıkıp durmasının faydası ne evet sinirlerim bozuk haklısın arkadasım çünkü herseyi yap et sonra hiçbirşey olmamıs gibi herişime karış normal mi sence bu

olay ne biliyor musun? sevgili k.validen özünde kötü biri değil aslında ama başta oğlunu çok kıskanmış ve paylaşamadığı için kaynanalık yapmaya çalışmış..bakmış ki elde edeceği birşey yok,torunu da oldu bu seferde içinde ki meleği ortaya çıkarmaya çalışıyor şimdi:1:..bakınız yaprak dökümü dizisinde ki fikretin k.validesi örneği:21:..

olay ne biliyor musun? sevgili k.validen özünde kötü biri değil aslında ama başta oğlunu çok kıskanmış ve paylaşamadığı için kaynanalık yapmaya çalışmış..bakmış ki elde edeceği birşey yok,torunu da oldu bu seferde içinde ki meleği ortaya çıkarmaya çalışıyor şimdi:1:..bakınız yaprak dökümü dizisinde ki fikretin k.validesi örneği:21:..

canım ya saol valla nasılda kısaca özetleyivermissin :9: aynen öle tabiki dahada büyük dertler var sükür halimize ama bakın ki bosanmalar bu olayların birikmesiyle olusuyor yıpranıyoruz büyükler ses cıkarmayalım derken giden bizden gidiyor ben böyle olsun istemiyorum bir önlemi olmalı kayınvalideyle nasıl anlasılır ataklarına karsı nasıl sakın kalınıp mantıklı davranılır bunu bi yolu olmalı

fikret gibi ol demeyin sakın da :31: ondaki sabır kımde vardır ki izlerken derdim içimden bizimkine ne kadar benziyor diye :1:

Canım geçmişi bırak bence..7 aylık hamileyken nerdeydiler demen sana bir fayda getirmez,aksine zarara uğrarsın..
eşimle kayın valide dışında bi anlaşmazlığımız yok diyosun bu çok güzel bişey...demek ki eşinle maşallah uyumlusun ama
ne kayınvalideler var valla kimsenin gözünün yaşına bakmaz sen yinede eşinle bu konuda tartışmaya girme..

kaba olacak ama "ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin"...hangisi?

benim anladığım kadarıyla seni kayın valide baştan sevmemiş..ama bu ilerde de sevmeyeceği anlamına gelmez..

bak torun olunca kadının bile tavırları nasılda değişmiş?

sende torunun üzerinden kendini sevdirmeye çalış..nebileyim...onlara gittiğinizde kaynananın gururunu okşayabilirsin..

aynı babaannesi gibi tatlı bakıyor falan benim bebeğim diyebilirsin:)

para olayına gelince,sizi oraya getirmek için yollamışlar...ama sürücülük konusunda acemi olan eşini annesinin çağırması çok saçma..hangi anne evladının hatta onunda ailesini tehlikeye atar?

burda sen devreye gireceksin ve sabırla anlatacaksın k.valideye...kazası var belası var diye korkutacaksın...
azıcık Allah korusun olabilecek feleketlerden abartılı bahsetsen tamam gelmeyin ben gelirim der yani..

genel olarak toparlayacak olursam Allah kaynanana akıl fikir versin ve kaprisleriyle üzmesin sizi:)

hem zamanında okadra çekmiş kayınvalidesinden, hemde şimdi yıkama yağlamamı yapacak.... ben katılmıyorum sana canım.........

hem zamanında okadra çekmiş kayınvalidesinden, hemde şimdi yıkama yağlamamı yapacak.... ben katılmıyorum sana canım.........
arkadasımızın dediğinide yaptım canım ben bir yaklasırsan bu kadın benım evime 10 kat karısmaya baslıyor benım derdım aradakı mesafeyi korumak ama nasıl oda bunun farkında sanırım bunu yapmama izin vermiyor ya acık acık konusucam yada onun gibi alttan alttan laf sokucam ama ne dicem ne yapıcam 40 yıl düşünsem sıcagı sıcagına bişey söyleyemem ben bakakalırım ölece...

arkadasımızın dediğinide yaptım canım ben bir yaklasırsan bu kadın benım evime 10 kat karısmaya baslıyor benım derdım aradakı mesafeyi korumak ama nasıl oda bunun farkında sanırım bunu yapmama izin vermiyor ya acık acık konusucam yada onun gibi alttan alttan laf sokucam ama ne dicem ne yapıcam 40 yıl düşünsem sıcagı sıcagına bişey söyleyemem ben bakakalırım ölece...

düşüncelerin o kadar benimkine benziyorki.. kendime çok benzettim ... bazı insanlara mesafe kar etmiyor cünkü mesafe anlayana koyulur... bende arada laf sokuyodum ama bu benide cok yoruyordu... ne yani ben sürekli tetikte laf sokulursa sokacam psikolojisi hoş değilki... sana zararı olur.... ben ilişkilerimi kopardım.. eşimede geçen gün dedim... bunların yaptıgı bir değil iki değil....sürekli aynı seyler yasanıyor, tarih tekerrür ediyor, ne söylemekten çekiniyorlar ne yapmaktan...
benimde eşim onların kalbi kırılmasın diye çok dikkatli davranıyor ama olan bana oluyor... madem eşim en son yaşanılan şeylden sonra hiçbirşey olmamış gibi ilişkisine devam etti demekki eşim içinde o kadar ailesine fedakarlık yapmaya değmiyor....
onlar bizi evden kodular,sehir dışından gelmiştik 1 hafta kalmaya... durup dururken gerginlik yapıp kovdular..... ama o kavga anında eşim beni başka bir odaya sokup kendi annesini sakinleştirdi anne migrenin var nolur snirlenme diye.....
vesselam o günkü tavrına çok içerlendim.. sordumda eşime.. sen o esnada anne baba siz benim karımla nasıl konusuyorsunuz, benim karımı kovarsanız ben bir dahada gelmem bu eve diyip restini çekseydi ben eşimi pasif görmeyecektim....
dolayısıyla eşim ve ailesi için barışmayla ilgili düşündüklerim içimden söyle ( kocacım madem sen kendin onlara karşını gardını alamadın, yeri geldi pasif kaldın, benim hakkım yendiginde sen bakakaldın.... bende senin için bile olsa ailenle görüşmeyecem... cünkü sen benim için fedakarlık yapmadın)

canım okurken gülümsedim :) henüz nişanlıyım nasipse haziran sonu evleniyoruz. benim de k.validem değil de nişanlımın amcasının karısı buna benzer bir karakter. k.validem nişanlım 3 yaşındayken felç olmuş, eltisi de çocuklarına nerdeyse dokuz yıl bakmış. allah razı olsun tabi, çok büyük bir fedakarlık. ama kadın daha beni tanımadan bana diş bilemeye başlamış :))) nişanlım ona da anne diyor. sanki k.validem yok gibi bana k.validelik yapmaya kalktı. sürekli nişanlımı övmeler, benim yanımda ahh ahhhh kimleri bulduk ama o kendi seçti. allahımdan dilerim iyi geçinir arkasından da ama bakalım kıymeyi bilinecek mi vs sürekli böyle. baktı biz nişamlımla çok iyiyiz şimdi kıyın kıyın sokulmaya başladı :) aynen k.validen gibi zırt pırt aramalar, ayy sesin çok kötü kavga mı ettiniz? ben de kahkahayla gülüp kaygılanmayın biz çoook mutluyuz deyip konuyu kapıyorum. telefonunu bir açıyorsam ki açmıyorum. ısrarla arasa bile! sonraki görüşmede de çok yoğundum kusura bakmayın, anca aklıma geldiniz falan diyorum. sal-la-mı-yorum yani:) k.valideme her gittiğimizde mutlaka karşılaşacağız çünkü aile apartmanında beraber oturuyorlar. cahille uğraşmak zor. ama yolu cahili ciddiye almak değil canım. tam tersi ciddiye almamayı öğrenmek. ben bu konuyu nişanlımla bile konuşmam. o farkında, o da konu yapmıyor. çünkü o da ciddiye almıyor. ciddiye alınırsa gerçekten ciddi sorunlar olabilir. salla gitsin bence :))

İçimden ne geçiyorsa yazmıssın valla dogru senın hakkını yediren eş için oturmuş ömrümüzce birinin bizi dürtmesine izin mi vermeliyiz . En kısa zamanda kendim konusacagım Benim eşimde nişanlıyken eltim bana sanafazla altın takıldı sen okumussun diye bi haltmısın diye küfretmişti bana eşimde hiç birşey olmamıscasına eltimle konusmaya devam etmişti.bende bunu atamam içimden

sende haklısın canım sallamakta lazım canımızı sıktıgını anladıkça dahada üstümüze gelıyor sanki oda bi yöntem yapabilene ne mutlu ben takmadan duramıyorum hele eşime yansıtmadan asla ilk ona patlıyorum ne bu şimdi diye al sana kavga yoksada kavga

İçimden ne geçiyorsa yazmıssın valla dogru senın hakkını yediren eş için oturmuş ömrümüzce birinin bizi dürtmesine izin mi vermeliyiz . En kısa zamanda kendim konusacagım Benim eşimde nişanlıyken eltim bana sanafazla altın takıldı sen okumussun diye bi haltmısın diye küfretmişti bana eşimde hiç birşey olmamıscasına eltimle konusmaya devam etmişti.bende bunu atamam içimden

valla canım bir iki değilki.... eşim gecen gün sırf eski konular yüzündenkavga ettik... dedimki sen onlar bize 2 yıldır neler yaptılar neler... hiç birşey olmamış gibi ilişkilerin allım ballım devam etti...bana diyoeki ne yapayım gidip boğazlarınamı yapışayım... bende niye onlar benim boğazımamı yapıştılar.... laflarıyla dövdüler.... sende anlayana anladıgı dilden konussaydın... şimdide kara kara düşünüyor, gözleri doluyorr.. ben im cocugum olsa nolacak... ben hiç cocugum eşim ailem le bir arada hepsini göremiyecekmiyim diyor... bende onun haline üzülüyorum ama yapacagım bişey yok... gururumu kırdılar.... sokakta kalan bir insan bile allah rızası için insan evinde misafir eder ama benim eşimin ailesi bizi apar topar kovdular o saatte...bana seni sevmiyorum, hep akif istedi, sen bizi cekemiyorsun, yavrumla beni ayırmaya calışıyosun, içimizde düşmanlık ediyosun, oğluma sarılmamı kıskanıyorsun diye neler neler zırvaladılar.....
valla ben eşimi çok uyardım zamanında şimdi o çok ahhh vahhh ediyor ama hala begenmedigim şeyler yapıyor, pohpohlamaya devam ediyor onları.. o yüzden ben yokum arkadas dedim... şimdie gözleri dolunca dayanamadım politik bir cevap verdim suan hazır değilim zamana ihtiyacım var... ama bilemiyorum çocuk olursa düşüncem belki değişir falan dedim... aslında onlarla konusmayı düşünmüyorum ama napayım gecistirici cevap vermek zorunda kaldım...
bizimkilerde havalar güzelleştiya barışmak istiyorlarmış...onların ben derdini biliyorum... pişmanlarmış sözde.... ama hiç sanmıyorum .... bana söyledikleri seylerden pişman değiller. gelemiyorlar, gezemiyorlar, yaz geldi onlar için bir değişiklik olacaktı buraya gelmek....
sonrada ben yedirecem, içirecem, gezdirecem arkadan eşime beni kötülemeler, arada laf sokmalar nankörlüğün alası olacaktı... allah biliyor kalbimi, onlara karsı benim zamnındaki samimi düşüncelerimi ....onlara o fırsatı vermedi

Son düzenleme:
Back
X